X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam dać znać po USG prenatalnym, że póki co wszytsko wygląda idealnie, serduszko bije jak dzwon, NT niskie, kość nosowa widoczna 💕 czekam na wyniki i opis testu pappa, ale ogólnie cieszę się, że już to USG tak dobrze wyszło.
    Termin mam skorygowany na 24.11 😀
    Trzymam kciuki za kolejne z was, które mają to przed sobą ❤️

wellwellwell, Paulivvv, Foxy96, anna.90, Kasiek7, Zumi, Kropka89, edka85, Nadzieja32, Apatheia, Bećka, Anilorak88, psaj91, Aguskka, Fabregasowa, Mel 456, kalinok, nnaciaa lubią tę wiadomość

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 9 maja, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 wrote:
    Dziewczyny, pamiętajcie żeby reagować jak wam w przychodni robią pod górkę z rejestracją. Pojechałam dzisiaj do przychodni zarejestrować się do diabetologa na nfz, bo dostałam skierowanie od mojej lekarki.
    W rejestracji pani już na wstępie mnie poinformowała, że terminy są dopiero na wrzesień, jak jej powiedziałam, że jestem w ciąży i mam skierowanie to dostałam odpowiedź, że "mogę próbować przyjść i PROSIĆ panią doktor o przyjęcie, ewentualnie liczyć na to, że nie będzie jakiegoś pacjenta, który się zapisał na wizytę". Wyszłam, zadzwoniłam do Rzecznika Praw Pacjenta, on przyjął skargę i po 2 godzinach dostałam telefon z placówki, że w ten poniedziałek mają dla mnie termin ;)

O kurka, super akcja 👏
    Człowiek tylko wiecznie płaci i nic z tego nie ma. Trzeba się upominać o swoje.

Foxy96 lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    O kurka, super akcja 👏
    Człowiek tylko wiecznie płaci i nic z tego nie ma. Trzeba się upominać o swoje.
    Właśnie o to chodzi! Przed ciążą wszędzie chodziłam prywatnie… Teraz nam się po prostu prawnie należą szybsze terminy, a nie kręcenie nosem na wstępie.

Gratuluję Ilka, kciuki za kolejne dziewczyny 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 17:45

Zumi, Ilka96 lubią tę wiadomość

28 & 35 👫
    10.03 – II 🫣
    19.03 – jest serduszko ❤️
    28.04 – I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie, prawdopodobnie dziewczynka 🐭
    25.06 – II prenatalne, zdrowa
    dziewucha 🐰
    03.07 – 460 gramów dziewczynki 🐇
    17.07 – 660 gramów 🐽
    31.07 – wizyta 📌
    preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam dać znać po USG prenatalnym, że póki co wszytsko wygląda idealnie, serduszko bije jak dzwon, NT niskie, kość nosowa widoczna 💕 czekam na wyniki i opis testu pappa, ale ogólnie cieszę się, że już to USG tak dobrze wyszło.
    Termin mam skorygowany na 24.11 😀
    Trzymam kciuki za kolejne z was, które mają to przed sobą ❤️

To mój termin !🌷

Ilka96 lubi tę wiadomość

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

08.08- next gin 💜

preg.png
  • Paulivvv Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po pierwszym teście detektora. No nie łatwo było mi złapać to tętno, ale po około 30 minutach się udało. Potem ponownie szukałam w tym samym miejscu i też się udało po chwili, więc już mam trop na przyszłość gdzie zaczynać poszukiwania.

Kropka89 lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g chłopaczka ✨
    07.08. następna wizyta 🩺

preg.png
  • Daria997 Znajoma

Wysłany: 9 maja, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć listopadowe mamusie ! Po dłuższych staraniach i 2 poronieniach w końcu dołączam do Waszej grupy ! 🍀 Tak się cieszę! 🤩 Termin mam na 13.11 😀 Jestem po pierwszych prenatalnych czekam za wynikami krwi, z wymiarów z USG wszystko ok! Z ciekawości czy znacie już płeć dzidziusia ? Mi powiedziano, że jeszcze za wcześnie żeby ocenić, ale według mnie na USG widać jednoznacznie 😅 Dajcie znać jestem bardzo ciekawa jak u Was to wyglądało !

Paulivvv, Kropka89, Karolka11, Aguskka, Bećka, kalinok, Ilka96, Kiki2025, Zumi, Foxy96, nnaciaa lubią tę wiadomość

• Paulivvv Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria997 wrote:
    Cześć listopadowe mamusie ! Po dłuższych staraniach i 2 poronieniach w końcu dołączam do Waszej grupy ! 🍀 Tak się cieszę! 🤩 Termin mam na 13.11 😀 Jestem po pierwszych prenatalnych czekam za wynikami krwi, z wymiarów z USG wszystko ok! Z ciekawości czy znacie już płeć dzidziusia ? Mi powiedziano, że jeszcze za wcześnie żeby ocenić, ale według mnie na USG widać jednoznacznie 😅 Dajcie znać jestem bardzo ciekawa jak u Was to wyglądało !

U mnie na prenatalnych lekarz stwierdził że na 90% chłopak. Z tego co wiem, to sporo osób tutaj dostało już jakieś przypuszczenia od lekarzy ☺️

Daria997 lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g chłopaczka ✨
    07.08. następna wizyta 🩺

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wszystkich prenatalnych mówiono, że będzie dziewczynka, a jednak w dwóch przypadkach są chłopcy 😁

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • galadriela Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam pytanie, co jecie w ciągu dnia, jeśli męczą Was mdłości i musicie coś zjeść, żeby przestało mdlić, a jednocześnie nie macie czasu na długie szykowanie posiłku? Mam ten problem zwłaszcza w pracy, nie wiem już co wymyślać, żeby się najeść, żeby to nie było coś, co mnie odrzuca i co jednocześnie jest zdrowe i nie podnosi za bardzo cukru? Mam podejrzenie cukrzycy ciążowej, a jak na złość to, co najbardziej mi "wchodzi" przy mdłościach to słodkie i owoce, ewentualnie jakieś surowe warzywa.
    P.S. Tak, to ja jeszcze niedawno pisałam, że niepokoję się co z dzidzią bo nie mam jeszcze mdłości - mdłości od pewnego czasu pełną parą 😅

• Daria997 Znajoma

Wysłany: 9 maja, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie nie powiedziano nic.. a ciekawa jestem bardzo 🫣 Dostałam tylko zdj USG przekopałam internety i według mnie dziewczynka 👧 Chciałam Wam podesłać zdj USG co myślicie na ten temat ale nie mogę tutaj wstawić linku do zdjęcia.. Jestem tu nowa możliwe, że źle to robię 😅😂

edka85
    Ooo właśnie słyszałam , że dziewczynkę łatwiej pomylić z chłopcem 🫣
    Oj no ciekawa jestem bardzo czy w moim przypadku coś między nóżkami urośnie czy tak zostanie 😀 Dam znać !

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u bobaska wszystko dobrze:) ewidentnie przyspieszył :)Machal rączkami nóżkami , podskakiwał :) według lekarza wszystko wygląda bardzo dobrze. Z 10 min miałam USG. Bardzo dokładnie wszystko oglądał :) według lekarza mogę na spokojnie jechać na prenatalne i tego zamierzam się trzymać :)

Paulivvv, Justa877, Dahlia, Daria997, psaj91, Bećka, edka85, wellwellwell, Apatheia, kalinok, anna.90, Zumi, izzou97, Foxy96, nnaciaa lubią tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Ja właśnie po pierwszym teście detektora. No nie łatwo było mi złapać to tętno, ale po około 30 minutach się udało. Potem ponownie szukałam w tym samym miejscu i też się udało po chwili, więc już mam trop na przyszłość gdzie zaczynać poszukiwania.
    Naprawdę tyle szukałas? Ja od razu po przyłożeniu głowicy odnotowuje jakieś 120-130. Jedyny problem, że bobas ucieka i muszę co chwilę go łapać. Ale to normalne, jest mały, ma jeszcze dużo miejsca. Potem już nie będzie miał dokąd uciec 😁

Zumi lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 9 maja, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria997 wrote:
    Mi właśnie nie powiedziano nic.. a ciekawa jestem bardzo 🫣 Dostałam tylko zdj USG przekopałam internety i według mnie dziewczynka 👧 Chciałam Wam podesłać zdj USG co myślicie na ten temat ale nie mogę tutaj wstawić linku do zdjęcia.. Jestem tu nowa możliwe, że źle to robię 😅😂

edka85
    Ooo właśnie słyszałam , że dziewczynkę łatwiej pomylić z chłopcem 🫣
    Oj no ciekawa jestem bardzo czy w moim przypadku coś między nóżkami urośnie czy tak zostanie 😀 Dam znać !

Mój lekarz też nie chce mówić tak szybko, bo wg niego niby jeszcze na tym etapie się można pomylić i z dziewczynki może się zrobić chłopak albo na odwrót.
    W poprzedniej ciąży próbowałam sama zgadywać na podstawie wyrostka ciążowego i mi to jak byk na chłopca wyglądało, ale nie trafiłam. ;P

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Daria997 Znajoma

Wysłany: 9 maja, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Mój lekarz też nie chce mówić tak szybko, bo wg niego niby jeszcze na tym etapie się można pomylić i z dziewczynki może się zrobić chłopak albo na odwrót.
    W poprzedniej ciąży próbowałam sama zgadywać na podstawie wyrostka ciążowego i mi to jak byk na chłopca wyglądało, ale nie trafiłam. ;P

Ja właśnie też na podstawie tego wyrostka oceniłam bo są takie dwie złożone do siebie „bułeczki” i równolegle do kręgosłupa nic nie „odstaje” że tak to opiszę 🤣 USG jest bardzooo dobrej jakości wszystko widać dokładnie :) Tylko ciekawa jestem czy to się może zmienić 🫣 No zobaczymy czy trafię 🙈 Kolejną wizytę dopiero mam na 2 czerwca , więc sobie poczekam 🫣😀

• Paulivvv Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Naprawdę tyle szukałas? Ja od razu po przyłożeniu głowicy odnotowuje jakieś 120-130. Jedyny problem, że bobas ucieka i muszę co chwilę go łapać. Ale to normalne, jest mały, ma jeszcze dużo miejsca. Potem już nie będzie miał dokąd uciec 😁

Taaak, trochę mi zeszło, ale też wydaje mi się, że to dlatego, że dość delikatnie przykładałam tę głowicę, potem jak zaczęłam trochę mocniej to już się po chwili znalazło.

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g chłopaczka ✨
    07.08. następna wizyta 🩺

preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 9 maja, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galadriela wrote:
    Cześć, mam pytanie, co jecie w ciągu dnia, jeśli męczą Was mdłości i musicie coś zjeść, żeby przestało mdlić, a jednocześnie nie macie czasu na długie szykowanie posiłku? Mam ten problem zwłaszcza w pracy, nie wiem już co wymyślać, żeby się najeść, żeby to nie było coś, co mnie odrzuca i co jednocześnie jest zdrowe i nie podnosi za bardzo cukru? Mam podejrzenie cukrzycy ciążowej, a jak na złość to, co najbardziej mi "wchodzi" przy mdłościach to słodkie i owoce, ewentualnie jakieś surowe warzywa.
    P.S. Tak, to ja jeszcze niedawno pisałam, że niepokoję się co z dzidzią bo nie mam jeszcze mdłości - mdłości od pewnego czasu pełną parą 😅

Tez bym chciała wiedzieć 🥹 od kilku dni nie mogę się najeść, mięso mi nie wchodzi, jajka max co kilka dni bo mam odruch zwrotny... to co smakowało wczoraj niekoniecznie będzie smakować dzisiaj, dobija mnie to

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    19.05 prenatalne - niskie ryzyka
    16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
    21.07 2prenatalne 🩷
    30 07 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan

preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tym drugim detektorze to chwila i znalazłam tętno:)

Zumi lubi tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • TBK Ekspertka

Wysłany: 10 maja, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wczorajszej wizycie wszystko dobrze, lekarz dopatrzył się płci, chcial się przyjrzeć dla pewności, ale dzidziol uciekł. Także nie wiem, kto tam mieszka. Lekki niedosyt czuję 😅 za tydzień prenatalne, to może się uda, a jak nie to dopiero 4.06. I chyba wtedy poproszę o zwolnienie. Po pracy padam jak mucha i śpię.

Z przekąsek takich w pracy na nudności mam herbatniki, nie znalazłam zdrowszej alternatywy, zwłaszcza, że to musi być coś na raz do buzi. Przy problemach z cukrem pewnie nie bardzo 😔

Zumi, psaj91, kalinok, Paulivvv lubią tę wiadomość

• Zumi Autorytet

Wysłany: 10 maja, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria997 wrote:

Witaj na grupie 🥰. U nas chłopak 😊 miałam USG przezpochwowe do potwierdzenia płci. Ładnie było widać bo maluch siedział po turecku z głową w stronę mojej klatki piersiowej. Także głowica od aparatu była skierowana prosto w interesujące nas miejsce 😅. Widziałam kiedyś taką uroczą rolkę na fb z nagraniami z USG i tam lekarka tumaczyła w taki zabawny sposób, że jak się patrzy od dołu między nóżki dziecka to u dziewczynek jest widoczny "hamburgerek" a u chłopców "żółwik". U nas był ewidentny żółwik, mam też zdjęcie z USG i faktycznie wygląda to jak na rolce tej lekarki. Jak lekarze określają płeć przez brzuch, kiedy dzidzia często leży bokiem względem głowicy, to patrzą na wychylenie jakiegoś wyrostka, kości? Nie jestem pewna bo nie miałam w taki sposób robionego badania, ale podobno też tak sprawdzają płeć w okolicach właśnie badań prenatalnych 😊

Daria997, kalinok lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)

termin 10.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja na chwilę z wątku grudniowego. Jak u was temat mdłości? Minął już? Wiem, że to kwestia indywidualna ale potrzebuje jakiejś nadziei, że nie będzie tak źle cały czas 😢😅

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳

preg.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ