👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Babsi wrote:Dzisiaj mój facet zrobił mi "kazanie" za to wino tydzień temu. Wcale mu się nie dziwię, mówi,że przecież do póki nie ma @ to ciąża może być, a ja od razu poddaje się emocjom. Jestem strasznie na siebie zła, bo pierwszy raz taki numer wywinęłam, a tu akurat w najszczęśliwszym cyklu.
Vergeet tak dobrze Cię tu widzieć! 😍Babsi, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 wizyta kontrolna ⌛️
28.04 prenatalne ⌛️🩷💙
-
Mylove wrote:Dziewczyny a puchną wam nogi ? W sensie stopy ? Bo mi tak . Trochę dziś chodziłam i pewnie dlatego ale już teraz ?
Rety no puchnące stopy mogą się zdarzyć, ale to zwykle na samej końcówce 😅 ale może na wcześniejszych etapach też tak jest. Mi pamiętam raz spuchły jogi jakoś w 8 mc ale wtedy pamiętam miałam intensywny dzień malowałam zabudowy pod sufitami i dużo było ruchu na drabinie góra dół co chwilę to wieczorem mi stopy do laczków nie weszły 🤭34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
Babsi wrote:OMG Vegreet!!! Niech mnie ktoś uszczypnie !!
Uwierzysz w te nasze cuda?
Dzisiaj mój facet zrobił mi "kazanie" za to wino tydzień temu. Wcale mu się nie dziwię, mówi,że przecież do póki nie ma @ to ciąża może być, a ja od razu poddaje się emocjom. Jestem strasznie na siebie zła, bo pierwszy raz taki numer wywinęłam, a tu akurat w najszczęśliwszym cyklu.
U mnie pojawiają się strachy, że się historia powtórzy, ale staram się je gasić w zarodku.
Obyśmy były tu razem jeszcze do jesieni .
He, zrobiłam to samo, tylko z nalewką. Tuż po jej skosztowaniu zrobiłam pierwszy testDobrze będzie.
Vergeet lubi tę wiadomość
-
A co do alko, to przecież ja jak w sobotę wynik beta 3, mówię pozamiatane i wieczorem sobie dwa drinki z whiskey wypiłam 🤷♀️ no co poradzę wg labu poniżej 5 nie ma ciąży to hulaj dusza 😅 poza tym gdzieś mi kiedyś mignęło, że na tak turbo wczesnym etapie ciąży to jeszcze nie zaszkodzi to zarodkowi bo nie jest z nami w pełni połączony, żeby coś się tam z naszego organizmu do niego przedostało. Już pomijam, że my tu testujemy wcześnie a wiele kobiet sie orientuje, że coś nie gra tydzień dwa trzy po terminie miesiączki a wypija alko, pala czy wezmą ibuprofen na ból głowy i dzieci też się rodzą zdrowe, nie dajmy się zwariować bo przed nami i tak 9 miesięcy niepewności nerwów i stresów, czy wszystko ok, czy zdrowe, czy odpowiednio rośnie, czy czuć ruchy wystarczająco itd itd więc nie ma co sobie do głowy dodatkowo od startu ładować złości i nerwów 😗
Także @Babsi na luzie i bez wyrzutów, na pewno w żaden sposób nie zaszkodziłaś maluchowi 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 07:13
a_aandzela, libby7, Vergeet, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
Dzień dobry🙂
U mnie zapowiada się piękna słoneczna pogoda. Tylko zimno na razie strasznie 🥶
Byłam w piątek na wizycie, widziałam maleńkie bijące serduszko ☺️ Już mam skierowanie na badania prenatalne, jutro będę się umawiać. Teraz idę na wizytę w czwartek (na NFZ). Będę chodzić i prywatnie i na fundusz (głównie po skierowania).
Babsi a może właśnie to winko pomogło zagnieździć się maleństwu - spisałaś cykl na straty, zresetowałaś głowę 🙃
Vergeet siedzę cichaczem na Waszym miesięcznym wątku jakieś 2 miesiące. Mocno trzymałam kciuki za Twoją betę i z niecierpliwością zaglądałam wczoraj po wyniki 😉 Bardzo się cieszę, że Kropeczek się rozgościł w Twoim brzuszku ♥️ Będziesz jeszcze powtarzała badania? Czy czekasz na wizytę?
Dziewczyny umęczone zaparciami - nie wiem czy stosujecie, ale jak nie, to spróbujcie probiotyk brać na noc. I duuużo pić.
Wiedziałyście, że nie wolno w ciąży pić zielonej herbaty? Zostałam uświadomiona dopiero w piątek na wizycie.Darrika, Vergeet, Foxy96, peonia, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
-
Fluffy wrote:Dzień dobry🙂
U mnie zapowiada się piękna słoneczna pogoda. Tylko zimno na razie strasznie 🥶
Byłam w piątek na wizycie, widziałam maleńkie bijące serduszko ☺️ Już mam skierowanie na badania prenatalne, jutro będę się umawiać. Teraz idę na wizytę w czwartek (na NFZ). Będę chodzić i prywatnie i na fundusz (głównie po skierowania).
Babsi a może właśnie to winko pomogło zagnieździć się maleństwu - spisałaś cykl na straty, zresetowałaś głowę 🙃
Vergeet siedzę cichaczem na Waszym miesięcznym wątku jakieś 2 miesiące. Mocno trzymałam kciuki za Twoją betę i z niecierpliwością zaglądałam wczoraj po wyniki 😉 Bardzo się cieszę, że Kropeczek się rozgościł w Twoim brzuszku ♥️ Będziesz jeszcze powtarzała badania? Czy czekasz na wizytę?
Dziewczyny umęczone zaparciami - nie wiem czy stosujecie, ale jak nie, to spróbujcie probiotyk brać na noc. I duuużo pić.
Wiedziałyście, że nie wolno w ciąży pić zielonej herbaty? Zostałam uświadomiona dopiero w piątek na wizycie.Jeszcze brałam niedawno sinurpet, przestałam, i nie mogę się teraz pozbyć infekcji zatok... Co gorsze, brać leki, które nie wiadomo, jak na dziecko działają, czy nie brać i dochorowywać przez miesiąc...
-
Vergeet tak się cieszę ❤️ też trzymałam kciuki
Fluffy nie miałam pojęcia z tą zielona herbata, a ja ją tak uwielbiam 🥹
Vergeet lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Jestem po transferze zarodka 4.1.2
Beta od początku ładnie rośnie , jednak martwi mnie to że 19 i 20 dpt nie było jeszcze ciałka żółtego . Możecie powiedzieć kiedy mniej więcej lekarz widział u was na USG ?
Nieśmiało chciałabym tu przycupnąć
Termin porodu wg transferu mam na 10.11
W piątek mam wizytę w klinice i mam ogromną nadzieję że będzie już zarodek ♥️
Jeśli chodzi o objawy to piersi bolą , zmęczenie daje w kość i wieczorem o 21 już śpię , w nocy się budzę i mogę mogę z kolei spać , apetyt mam na buraki w każdej postaci 🙃edka85, a_aandzela, Wenka, Foxy96 lubią tę wiadomość
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki / 22.02 ET
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔 -
Nie wiem co ma w sobie 🤔 Lekarz powiedział, że nie można zielonej herbaty, yerba mate i pestek winogron. Nie spytałam dlaczego. I żeby nie robić rzeczy, które wywołują rytmiczne drgania (?) typu jeżdżenie quadem czy jazda konna.
Przekazuję Wam, bo sama o tym pojęcia nie miałam.Aguskka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
pisałam już na innej grupie, dlatego,że nie mam gdzie zrobic Bety HCG (Niemcy) zrobiłam rano test 32 dc. Niestety wyszedl negatywny. Jutro pójdę poprosić u rodzinnego o badanie z krwi, a teraz chyba czas dać głowie odpocząć trochę, bo już nie śpię o 5:30.
Milej niedzieli.👨🦲49 👱♀️ 43
28.07.2024 ⏸️
28.07.2024 jest serduszko
26.09.2024 12+4 💔
17.03.2025 CB
09.04.2025 -⏸️
16.04.2025 USG piersi 👍
18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 75
💊 -
Tak. Nie wolno pić zielonej herbaty, zawarte w niej składniki wpływają na pracę serca płodu. Ja w pierwszej ciąży o tym nie widziałam i do 6tc popijałam sobie taką herbatkę. Ale na szczęście nic się nie stało.
Babsi, jak to negatywny? A robiłaś ten sam, który wcześniej?
A odnosząc się do Twoich obaw związanych z alkoholem..Pierwsze dwa tygodnie to "wszystko albo nic". I nieważne co byś robiła. I twoje jednorazowe alkoholowe szaleństwo nie ma absolutnie wpływu na rozwój ciąży na tym etapie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 08:21
Darrika lubi tę wiadomość
-
Ja z tego co pamiętam to jeszcze herbaty z liści malin nie powinno się pić, bo może wywołać skurcze macicy co na tym początkowym etapie nie jest dobre.
Fluffy lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
Babsi wrote:Hej dziewczyny,
pisałam już na innej grupie, dlatego,że nie mam gdzie zrobic Bety HCG (Niemcy) zrobiłam rano test 32 dc. Niestety wyszedl negatywny. Jutro pójdę poprosić u rodzinnego o badanie z krwi, a teraz chyba czas dać głowie odpocząć trochę, bo już nie śpię o 5:30.
Milej niedzieli.Babsi lubi tę wiadomość
-
Fluffy wrote:Dopóki nie ma @ to jest nadzieja, że wszystko będzie dobrze 🫂 Przykro mi, że musisz przechodzić taki stres 😔 Może da Ci nadzieję to, że ja po pracy jednego dnia wysikałam dwie kreseczki, a kolejnego rano była tylko jedna. Na siłę dosikiwałam chociaż kilka kropelek, żeby zrobić inny test😅 i druga bladziutka kreska była - do tej pory nie wiem czy to był wadliwy test, czy ja coś źle zrobiłam.
Ja się też tego trzymam po wczorajszym bladziochu totalnym, że przecież nie ma plamienie ani @ to jest nadzieja, że wszystko idzie dobrze. Nie mam żadnych mega bóli ani skurczy, które by wróżyły, że może coś się zaraz schrzanić, to chyba tylko jakoś sprawia, że czuję spokój, i to przeczucie w serduchu, że jest ok, że kropek tam dzielnie walczyFluffy, edka85 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
Dziękuję , dodajecie mi nadzieji. Narazie pozostaje tylko czekać i wierzyć, że będzie dobrze.
Miłej niedzieliDarrika, Fluffy, edka85, Foxy96, peonia, libby7 lubią tę wiadomość
👨🦲49 👱♀️ 43
28.07.2024 ⏸️
28.07.2024 jest serduszko
26.09.2024 12+4 💔
17.03.2025 CB
09.04.2025 -⏸️
16.04.2025 USG piersi 👍
18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 75
💊 -
Fluffy no proszę, okazuje się że sporo dziewczyn „cichaczem” zagląda na „nasz” wątek i się nie przyznajecie, a my tam nieraz takie głupoty piszemy 😂
Chyba już nie chce sobie fundować kolejnego stresu i nie będę robić bety, spróbuje umówić wizytę na przyszły tydzień
Co do zielonej herbaty- to czat gpt mówi ze trzeba ograniczyć bo 1. Zawiera kofeinę 2.zmniejsza absorpcje kwasu foliowego 3. ma wpływ na przyswajanie żelazai też słyszałam właśnie o herbacie z liści malin!
Babsi kochana, może test miał mniejszą czułość , mógł się mniej wybarwiać itp. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 08:53
Babsi, sofiz lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON -
Babsi trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku ☘️
Jejku dobrze, że piszecie. Co prawda ja bardzo mało herbat piję, ale nie miałam pojęcia, że nie można zielonej 😳 Na bank zdarzyło mi się wypić będąc w ciąży.Babsi, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Akurat z kofeiną to się bardzo lubię. Dotychczas wypijałam cztery filiżanki kawy dziennie i nadal tak robię. Po prostu mój organizm jest do tego przyzwyczajony.
Herbata z liści malin ma (choć niewielki) wpływ na skurcze macicy. Zaleca się picie jej po 36tc, żeby lepiej przygotować macicę na poród. -
Hejcia,
U mnie przyjaciółka na weekend, więc nie zaglądałam tutaj za bardzo. Jak tam Wasze nastroje ? ❤️
@libby7 ja jestem oryginalnie z Krakowa, ale trzeci rok już mieszkam na Śląsku, stąd mam męża 😌
@Agni97 jak tam imprezka się udała ?
@Babsi 🥹🥰 kolejna Kruszyna z naszego magicznego wątku 🐺🍀 cudownie, że termin ten sam, będziemy razem do końca hihi 🤭💕 bardzo się cieszę kochana 🥰❤️ ja wykryłam ciążę już w 9dpo 🤭 więc możliwe ❤️ dziś mam 16dpo jakoś. Także łączmy swoje energię i jazda w stronę ślicznych bąbelków 🍀
Winkiem się nie przejmuj, znam nie jedną historię szaleństwa imprezowego, dzieci zdrowe i wesołe😘
@Foxy96 od tego też trochę tu jesteśmy żeby wysłuchać jak jest źle 🫂 u mnie jest podobnie i sama siebie też już męczę… 🤣 nie wiem o co tu chodzi ale jakieś koperkowe afery wciąż, o rzeczy, które normalnie by mnie nie obeszły. Ale mąż też ma swoją reakcję i mu się żartowniś włączył 🤣 i mi działa na nerwy 🤣🤣
Ooo ja też uwielbiam chat gpt pod tym względem 🤭💕
@Darrika ja mam otyłość, więc też się tym martwię, zobaczymy, co lekarka powie na wizycie, ogólnie badania mam super póki co 😅 nawet glukoza mi spadła z 99 do 89 🙈
@anna.90 misiu na pokładzie 🐻
@Misiula ja właśnie piąty dzień z rzędu - tym razem siku o 7 rano bo przed snem ok 1 w nocy się załatwiłam więc wychodzi na to że mój pęcherz na wytrzymywalność nocną jakoś na 5-6h póki co 😳🤣 ehh zobaczymy jak tam sytuacja się rozwinie 😁
@Lavenda piękna 🍀💕
@peonia takie plamienia podobno są zupełnie normalne - maluch się tam zadomawia, może jakieś naczynko puściło
@Vergeet misiu kolorowy 🥹💕🤞🏼🍀🐺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 09:27
Darrika, Foxy96, Lavenda, Vergeet, libby7 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨ 16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
⏳ 07.05 prenatalne
⏳ 14.05 wizyta kontrolna
-
Dzień dobry, dziewczyny. Dzisiaj zapowiada się słoneczny dzień, my jedziemy na obiad do rodziny mojego faceta, niestety zupełnie nie mam apetytu, czuję jakąś gulę w gardle, poczęstuję się zupą co najwyżej 😅
Babsi & Darrika - kciuków nie puszczam za wasze kropki, musi być dobrze!
Vergeet - widzę, że miałaś dużo stresów i niepewności na początku, cieszę się, że wszystko poszło w dobrą stronę 🍀
KarolinaKika - cześć 😃
Molaaaa, powiedz mi, szybko przyzwyczaiłaś się do mieszkania na Śląsku? Ja pochodzę z Nowego Sącza, od 9 miesięcy mieszkam na Dolnym Śląsku i jest mi ciężko 🤣 Znam tutaj tylko moje koleżanki z pracy oraz rodzinę mojego partnera. Plus, tutaj wszyscy reagują śmiechem jak mówię, że idę na POLE, a nie na DWÓR 😂
Życzę każdej z was miłego dnia 🌱🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 10:05
Darrika, Vergeet, Molahonkeey, libby7 lubią tę wiadomość