👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zumi wrote:Niestety zaczęłam okropnie wymiotować aż posiusiałam się pod siebie 🥺 czekam w szpitalu na izbie przyjęć na lekarza, trzymajcie proszę kciuki za nas...
-
Zumi wrote:Niestety zaczęłam okropnie wymiotować aż posiusiałam się pod siebie 🥺 czekam w szpitalu na izbie przyjęć na lekarza, trzymajcie proszę kciuki za nas...
Jeju, może jakieś zatrucie... Albo po prostu ciąża... Mi kilka dni temu zdarzyły się jednorazowe wymioty, że aż oddechu nie mogłam złapać... Trzymam kciuki i daj znać koniecznie!Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
14+5 tc - 112g 🩷
18+6 tc - 🩺
20+0 tc - połówkowe ➡️
22+6 tc - 🩺 -
O nie kochana, przytulam 🫂
Trzymam kciuki, zeby to byla tylko jakas jelitowka, a wam nic nie bylo. Daj znac pozniej. -
Zumi, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Daj znać, jak dowiesz się czegoś więcej.
-
Wellwellwell, ja jestem po konizacji wiec moja szyjka jest specjalnej troski niestety... aż sprawdziłam dokumentację z poprzedniej wizyty ale w medi, wtedy byla 32 a to było 2 tyg temu!🥺 no kiepsko to wygląda
Mam kontrolę za 2tyg, niby szyjka może sie wydłużyć. Jak mam wybór to wolę naciskać na Szew czy pessar bo nie dam rady funkcjonowac z takim obciążeniem psychicznym...😭👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
11.06 ->wizyta
16.06 -> amnio
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Zumi daj znać koniecznie. Ja dziś nagle też miałam prawie już taką akcję plus ogromny ból brzucha i właśnie się prawie posiusialam. Aaaale u mnie moje przedszkolaki wymiotowały w tamtym tygodniu więc pewnie teraz pora na mnie. Trzymam kciuki żeby Ci szybko przeszło, pewnie dadzą Ci jakąś kroplówkę jak to będzie takie ostre.
-
Zumi trzymam kciuki 🤞🤞
Ja dzisiaj mam jakiś zjazd emocjonalny czy inne coś mnie zaczyna męczyć, oczywiście stary mało mnie rozumie a ja siedzę już 2 miesiąc w domu, wszystkie książki przeczytane co miałam, netflix obejrzany. Powiem że sama się łapię i widzę po sobie że zaczyna mi coś mi nie tak się dziać z emocjami.
Dziś opieprzyłam babe, że źle zaparkowała to jeszcze jej syn mi krzyknął zamknij się ... . -
Kropka89 wrote:Zumi daj znać koniecznie. Ja dziś nagle też miałam prawie już taką akcję plus ogromny ból brzucha i właśnie się prawie posiusialam. Aaaale u mnie moje przedszkolaki wymiotowały w tamtym tygodniu więc pewnie teraz pora na mnie. Trzymam kciuki żeby Ci szybko przeszło, pewnie dadzą Ci jakąś kroplówkę jak to będzie takie ostre.
Nie wiem czy u was zadziała, ale u mnie działa masowanie brzucha, bo wydaje mi się że u mnie to po prostu dziecko tak manewruje że potrafię po herbacie czy wodzie wymiotować 😑 ruchów jeszcze nie czuje, ale z córką też bardzo długo ich nie czułam, nawet lekarz mi wpisał w dokumentacji medycznej coś w stylu : neguje odczuwanie ruchów 😅 -
Fabregasowa wrote:Wellwellwell, ja jestem po konizacji wiec moja szyjka jest specjalnej troski niestety... aż sprawdziłam dokumentację z poprzedniej wizyty ale w medi, wtedy byla 32 a to było 2 tyg temu!🥺 no kiepsko to wygląda
Mam kontrolę za 2tyg, niby szyjka może sie wydłużyć. Jak mam wybór to wolę naciskać na Szew czy pessar bo nie dam rady funkcjonowac z takim obciążeniem psychicznym...😭
No rozumiem, a masz teraz jakis prog dopochwowy?
On chyba tez troszke pomaga hamowac skracanie, ja bylam na luteinie i konskich dawkach magnezu do 37tc
Staraj sie odpoczywac i lezec ile mozesz, zeby nie bylo duzego nacisku na ta szyjke, moze pomysl jednak o szybszym l4 w takiej sytuacji? (Bo jak dobrze pamietam jeszcze pracujesz)
-
-
Leżę od 21 na oddziale, mam paracetamol i płyny. Z dzieckiem wszystko dobrze, lekarz potwierdził, że widzi chłopca. Maluszek ma dużo wód więc po prostu nie trzymałam moczu. Przy okazji wyszło, że mam kandydozę w pochwie...Jednak przy luteinie dopochwowej to się zdarza 😥. Wstępnie puszczą mnie jutro po 12. Cieszę się, że przyjechałam bo nie dałam rady nawet napić się łyka wody w domu bo od razu wymioty, a tutaj mam to nawodnienie prosto do żyły. Jak wymiotowałam to widziałam trochę krwi więc już w ogóle wpadłam w panikę 😭. Dziękuję, że trzymałyście za nas kciuki. Oby żadnej z Was nie dopadł taki wirus, ta pogoda kompletnie oszalała ostatnio i co chwilę słyszę, że ktoś ma biegunke, wymioty albo silny ból brzucha. Ja ten ból żołądka miałam przeokropny, po paracetamolu dużo lepiej się czuję 😔. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze, kamień z serca ❤️. W ogóle wszyscy w szpitalu okazali się być przekochani, nikt nie bagatelizował mojego stanu, nikt nie powiedział żadnego dziwnego komentarza, jestem pod ogromnym wrażeniem życzliwości tutaj, a wiadomo jaka to jest ciężka praca 🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 23:14
wellwellwell, psaj91, Asia091, Agni97, Fabregasowa, Karolina835, Lavenda, edka85, Nana11, Klekotka, Paulivvv, Ilka96, kalinok, Bećka, nnaciaa, Kropka89 lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑31
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
02.04.2025 🩺💗wszystko dobrze
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
29.05.2025 🩺kolejna wizyta
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula
-
Zumi super wiadomość. Najważniejsze że z bobaskiem wszystko dobrze. A spokój mamy jest bezcenny:) oby więcej nie było takich epizodów 🤞
Zumi lubi tę wiadomość
-
Zumi kamień z serca, że bobas cały i zdrowy ❤️ bardzo dobrze, że pojechałaś, nawodnią Cię i będziesz pod obserwacją. Ja uważam, że zawsze lepiej pojechać o jeden raz za dużo niż o raz na mało. I cudownie, że trafiłaś na empatyczny personel ❤️
Zumi lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
Zumi ufff... Prześpij spokojnie noc i wskocz od jutra na niższe obroty. Dla pociechy powiem Ci, że godzinę temu rzuciłam się (jakbym tydzień nie jadła) na nektarynkę i zjadłam ją tak łapczywie, że pół godziny zdychałam z bólu żołądka. Pomogło dopiero leżenie na boku w bezruchu. Organizm najwidoczniej sam daje nam znać, że potrzebuje jakiś zmian.
Zumi lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
14+5 tc - 112g 🩷
18+6 tc - 🩺
20+0 tc - połówkowe ➡️
22+6 tc - 🩺 -
Dziewczyny jak leże to czuję już jakieś ruchy. Aż mi dziwnie 😆☺️
Fabregasowa, Zumi lubią tę wiadomość
-
Jak Wam się dzień zaczął
? Czy ktoś dziś wizytuje
?
-
Dziewczyny leczyłyscie zęby w ciąży? Oczywiście nie mówię o 1 trymestrze. Wyleczyłam wszystko przed ciążą, a wczoraj wieczorem ułamał mi się ząb 🤦♀️ Muszę coś z tym zrobić, a obawiam się żeby nic nie zaszkodziło maluszkowi
-
Moja ciotka wczoraj aż wręcz dziwiła się że jeszcze do dentysty nie poszłam że w ciąży jest lepsza opieka i lepsze plomby😃😃😃
Apatheia lubi tę wiadomość