👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas ogólnie pracowita sobota była,zmieniliśmy panele w sypialni, powiem Wam że cieszę że już się za to wzięliśmy. Niby wczesny etap ale zmęczyłam się, mimo że wszystkie ciężkie rzeczy wynosił mąż. Sypialnie mamy gotową, czekamy na meble i później łóżeczko ale to jeszcze czas
Ilka96 lubi tę wiadomość
-
U mnie jakieś odczucia, przypominające bardziej ruchu to gdzieś w okolicy 16tyg się zaczęły bardziej pojawiać. To było takie dziwne łaskotanie, takie coś jakby w środku ktoś czymś muskał. Teraz czuje już to trochę wyraźniej, no i coraz częściej. Ale też to jest jeszcze nadal delikatne, teraz głównie takie uczucie jakby tam była jakaś piłka i ona się okręcała albo toczyła w środku. 😀
Ilka96, anna.90 lubią tę wiadomość
-
Ilka96 wrote:O kurczę Nana, a masz jakieś przeczucia co do płci?
Ja mam wizytę pojutrze i liczę bardzo, że pani doktor już coś zobaczy 🙈😀
Jak czuję dziecko w brzuchu jak się rusza, to nie wiem czemu, ale zdecydowanie jak dziewczynka mi się wydaje i jakoś tak sobie też o niej myślę. Ale jak wyobrażam sobie urodzone już dziecko, to jako chłopca 😂 Także jakieś takie słabe to przeczucie chyba mam 😅
Mąż by chciał chłopaka, bo uważa że łatwiej - już ma syna, więc to co znane wydaje się mniejszym wyzwaniem, a bym chciała dziewczynkę - m.in. żeby wyrównać siły w domu, ale mam dużo też innych powodów - chciałabym, żeby przez to, że inna płeć, uniknąć trochę porównań z pasierbem - żeby było wiadomo, że wszystko może inaczej być i żeby tak nie kusiło porównywać te dzieci; żeby dla dziadków od strony męża przez to też była trochę wyjątkowa - nie że po prostu kolejny wnuczek, a tamten już do końca wywyższany i rozpieszczany cudowny Niunio, Aniołeczek (nie mogę czasami już zachwytów Babci)... Mam już też trochę dosyć tych dźwigów, autek, garaży i piłek latających po całym domu, chętnie bym się przestawiła teraz na np. domki dla lalek 😂 Ale jeśli będzie chłopiec, to przynajmniej może być im łatwiej się razem bawićWięc też dobrze.
A z takich głupich powodów, to ja jestem najstarszą córką najstarszej córki najstarszej córki najstarszej córki najstarszej córki 😂 nie wiem jak to daleko sięgaale fajnie byłoby kontynuować tradycję, aczkolwiek to już tak żartem bardziej
Bećka, Ilka96, Fabregasowa, Lavenda, kalinok lubią tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2
14.06. ➡️ połówkowe -
Ilka96 wrote:Dziewczyny, które czujecie już ruchy, w którym tygodniu je poczułyście?
Jesteście jakoś w stanie to opisać, bo ja już wypatruje tego momentu i totalnie nie wiem czego się spodziewać. Wiem, że niektórzy opisują to jako bąbelki, ale zastanawia mnie czy to jest coś co może przypominać wzdęcia? 😅
Nana, o kurczę, ale uparciuch. Lekarz ani razu nic nie zasugerował?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 12:44
Ilka96 lubi tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Nana, o kurczę, ale uparciuch. Lekarz ani razu nic nie zasugerował?
Nic, nigdy, ani razu, a ja dopytuję oczywiście za każdym razem też. Z prenatalnymi od tego czasu to już 4 usg miałam, także teoretycznie sporo okazji, żeby coś zobaczyć 🙈
Foxy96 lubi tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
25.04. 152 bpm, 13+2
14.06. ➡️ połówkowe -
Mnie lekarz ostatnio pytał na wizycie czy czuję ruchy i powiedziałam że nie to odpowiedział że dobrze bo to za wcześnie jeszcze (to bylo 14+5) ale wczoraj wieczorem (15+3) byłam prawie pewna
Ja też jeszcze nie znam płci większość osób dookoła które wiedza czują chłopaka, ale tu będzie wielki problem żeby wybrać imię
Czy komuś jeszcze tak szybko drętwieją stopy, nogi?
Muszę pokombinować i zrobić taki fajny suwaczek z odliczaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 13:10
-
Nana11 wrote:Nic, nigdy, ani razu, a ja dopytuję oczywiście za każdym razem też. Z prenatalnymi od tego czasu to już 4 usg miałam, także teoretycznie sporo okazji, żeby coś zobaczyć 🙈
A masz jakies zdjecie z prenatalnych od boku gdzie widac ten wyrostek plciowy?
Jest ta teoria, ze jak jest rownolegly do kregoslupa to dziewczynka a jak odstaje to chlopiec, ale nie wiem na ile ta teoria sie sprawdza.
Mi wlasnie lekarz mowil, ze nawet na razie nie patrzy na plec, ale ja obserwowalam i wg tej teorii wydaje mi sie, ze u nas dziewczynka… zobaczymy czy sie potwierdzi. -
Nana11 wrote:Dziś jeszcze rano miałam wizytę u lekarza i oficjalnie płeć mojego dziecka to jest "Mały Wstydzioszek i Uparciuch" 😂 Nic nie chciało pokazać! 21 tydzień już prawie i płci ani jednego, nigdy, przenigdy przypuszczenia chociaż 😅 Chciał mi gin jakieś ładne zdjęcie pyknąć bobasa, to też nic mu się nie udało, tak ułożony. Teraz cała nadzieja w połówkowych w sobotę, jedyny plus to, że mąż ze mną będzie mógł być, to przynajmniej może jednocześnie się dowiemy
Nana a może wszechświat Ci mowi ze nie powinnas znac płci tylko poznać dopiero przy porodzie, jak to kiedyś było?😁 bobo ewidentnie płata ci figle i gra w chowanego👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
11.06 ->wizyta
16.06 -> amnio
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj po wizycie u Pani doktor i wszystko dobrze. Nadal potwierdza chłopaka 😅 następna wizyta 3 lipca później 28 lipca a prenatalne 11.07.
Zaczynam być przerażona. Nie mam nic i nic nie wiem. Od wyboru położnej, przez wyprawkę nie mam pojęcia o niczym 🙄 ile tego wszystkiego jest to można zwariować 😢edka85, Domisiek, Paulivvv, Kropka89, Bećka, nnaciaa lubią tę wiadomość
-
Ilka96 wrote:Dziewczyny, które czujecie już ruchy, w którym tygodniu je poczułyście?
Jesteście jakoś w stanie to opisać, bo ja już wypatruje tego momentu i totalnie nie wiem czego się spodziewać. Wiem, że niektórzy opisują to jako bąbelki, ale zastanawia mnie czy to jest coś co może przypominać wzdęcia? 😅
Myślę, że takie regularne mam od ponad dwóch tygodni przynajmniej. Wcześniej to bąbelki, trzepotanie, a aktualnie konkretne pukanie. Zdecydowanie przybrało na sile i częstotliwości. 😊
Uspokaja mnie to i zdecydowanie rzadziej używam detektora.Ilka96 lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:A masz jakies zdjecie z prenatalnych od boku gdzie widac ten wyrostek plciowy?
Jest ta teoria, ze jak jest rownolegly do kregoslupa to dziewczynka a jak odstaje to chlopiec, ale nie wiem na ile ta teoria sie sprawdza.
Mi wlasnie lekarz mowil, ze nawet na razie nie patrzy na plec, ale ja obserwowalam i wg tej teorii wydaje mi sie, ze u nas dziewczynka… zobaczymy czy sie potwierdzi. -
wellwellwell wrote:A masz jakies zdjecie z prenatalnych od boku gdzie widac ten wyrostek plciowy?
To jest chyba dosyć prawdziwa teoria, ale o skuteczności ok. 70% nawet przy idealnym ujęciu, a u mnie niestety mimo całkiem ładnych zdjęć z prenatalnych, to pozasłaniane nogami. Analizowałam to kiedyś z kolegą czatem gpt, ale powiedział że fifty-fifty, z jednego zdjęcia moooooże by ostrożenie strzelał, że chłopiec, ale nie ma pojecia tak naprawdę, bo słabo widać, a z drugiego to się nawet nie podejmuje zgadywać 😅
Że taki jajcarz i psikusy cały czas robi, to mąż mówi, że chłopak i po nim 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 13:36
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
25.04. 152 bpm, 13+2
14.06. ➡️ połówkowe -
Byłam dziś u lekarza na NFZ. Usłyszałam, że on mi nie będzie wystawiał co miesiąc skierowań na przeciwciała i USG przepływów też mi nie zrobi, bo sprzętu odpowiedniego nie ma. Skierował mnie do poradni patologii ciąży (początkowo chciał mnie skierować do szpitala, ale po co mam leżeć przez kilka dni, tylko po to żeby mi USG zrobili?). Jakby wcześniej tego nie mógł zrobić 😡 Od 10 tc do niego chodzę, bo mi przeciwciała we krwi wyszły i potrzebowałam skierowania na specjalistyczne badania, nawet morfologii przez ten czas nie zalecił i tylko raz zbadał szyjkę, bo poszłam z twardnieniem brzucha. Gdybym nie chodziła też prywatnie, to bym dawno go zmieniła.
Ech, się musiałam pożalić. -
No u mnie pewnie po tym położeniu to powiedziała lekarz na prenatalnych że bardziej w stronę chłopca a teraz na USG po trzech tygodniach że ręki sobie nie da uciąć ale według Niego dziewczynka ☺️ więc jeszcze się przekonam
-
Mi wlasnie lekarz mowil, ze nawet na razie nie patrzy na plec, ale ja obserwowalam i wg tej teorii wydaje mi sie, ze u nas dziewczynka… zobaczymy czy sie potwierdzi.
U mnie ten wyrostek był właśnie mocno równoległy do kręgosłupa i w Sanco wyszła dziewczynka, więc u mnie się sprawdziło👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
U mnie na prenatalnych też lekarz nie chciał nic deklarować i ChatGPT też mówił, że nie wie 😃 Ja bardzo chciałam chłopca i od początku czułam, że będzie chłopiec, ale myślałam, że to niemożliwe - w mojej rodzinie w ciągu 4 pokoleń urodziło się 19 dziewczynek i 2 chłopców 🤣 Mój będzie 3.
wellwellwell, Zumi lubią tę wiadomość
-
U nas już na prenatalnych lekarz stwierdził że on to daje 90% że to chłopak, potem u mojego prowadzącego byłam i on też stwierdził że według niego raczej chłopak, no i na ostatniej wizycie też mówił że cały czas widzi tu chłopaka, ale śmiał się wtedy że po tym USG co wtedy robiliśmy to on daje 70% bo tak skakał ten bobas że nic nie mógł pomierzyć w spokoju 😀