👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania 89 wrote:A nie wiem czy dobre wrażenie odnoszę ale chyba zdecydowana większość kobiet to marzy o dziewczynce ? ☺️ Ja bez względu na to czy będzie chłopczyk czy dziewczynka to chce kupić neutralną wyprawkę . Może kiedyś komuś się przyda
Ja marze o dziewczynce 🤭
Jakoś nie wiem co sie z chłopcami robi. Lego, dni strażaka, samochodziki to nie mój vibe hehe poza tym wydsje mi sie ze chłopcy mają mamoze kilka lat a potem im dalej w las tymbardziej maja rodziców gdzieś 🤪
Jakoś dziewczynki wydają mi się bardziej rodzinne, mozna warkoczyki robic, kupowac sukienki etc ale pewnie nie ma co szufladkować 🫠👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
11.06 ->wizyta
16.06 -> amnio
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Ania 89 wrote:A nie wiem czy dobre wrażenie odnoszę ale chyba zdecydowana większość kobiet to marzy o dziewczynce ? ☺️ Ja bez względu na to czy będzie chłopczyk czy dziewczynka to chce kupić neutralną wyprawkę . Może kiedyś komuś się przyda
Ja kiedyś marzyłam o synu, potem jednak o córce a teraz mi było już od paru miesięcy wszystko jedno.
Mój mąż za to, baaardzo marzył żeby pierwszy był syn no i zanosi się na to, że jego prośby zostały wysłuchane.
My raczej planujemy też jeszcze jedno dziecko za pare lat, to nie ukrywam że jeśli teraz faktycznie byłby to chłopczyk, to super byłoby mieć też dziewczynkę później - wydaje mi się, że to są też dwa trochę różne doświadczenia dla rodziców. Ale co mi będzie dane to będzie dobrze 😀Nana11, Domisiek lubią tę wiadomość
-
+ ja też, jak kupuje coś dla bobasa to takie bardziej uniwersalne jak narazie, po pierwsze jakby jednak chłopak okazał się być dziewczynką, a po drugie właśnie ze względu na to, żeby jeszcze kiedyś tez rzeczy wykorzystać, czy to u nas czy u kogoś z rodziny.
Domisiek lubi tę wiadomość
-
Ja na początku chciałam dziewczynkę, później stało mi się to obojętne. Już dwóch lekarzy powiedziało mi, że dziewczyna, myślę, że będę miała pewność po połówkowych.
Natomiast mój facet był strasznie nakręcony na syna, no cóż -
Mam dwóch synów, marzy mi się trzeci syn, a nawet czwarty. Za to moi panowie chcą dwie dziewczynki 🙂
Ja nie umiem w dziewczyńskie rzeczy, warkoczyki, sukienki itp.
Póki co i tak nic nie wiemy, może końcem czerwca w końcu się uda coś podejrzeć. To będzie 20 tydzień, więc czas najwyższy, żeby dziecko się ujawniło 🙂Domisiek lubi tę wiadomość
-
Mi to obojętne będę kochała obydwa a marzę o obydwóch 💓
Dziewczyny dziś przyszła mi wypłata miesiąc po 33 dniach i zgłaszam że jest 7 stówek więcej niż za pierwszy miesiąc na l4 🥂🥂Asia091, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Jutro jadę na badania i zgłaszam wam również że w szpitalu CMV u nas za 80 zł za obydwa a w Diagnostyce za 110 zł . Muszę zapłacić bo rodzinny nie dał mi skierowania na to bo nie mógł ale dał mi na morfologię i mocz i ferrytyne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 18:49
-
Domisiek wrote:Jeszcze z tematu bóli kręgosłupa, to ja nie mam, ale już mam problem ze znalezieniem wygodnej pozycji. Źle mi się leży i siedzi. Dodatkowo mam bóle ciągnąco kłujące macicy i jest to tak cholernie nieprzyjemne. Bardziej drażni chyba niż boli. Najgorzej jak długo siedzę. Trochę się tym martwię ale nie panikuję bo nic innego się nie dzieje, pewnie rociąganie macicy, jutro wizyta to się dowiem co i jak. 😏
Mnie wczoraj taki ból kłujący złapał, myślałam, że zawału dostanę, pewnie dziecko uprawiało kung fu 😅 ale oczywiście przez łożysko z przodu nic nie czułam oprócz bólu. Dzisiaj już nic nie czuje, w ogóle ostatnio mnie nic nie bolało, objawy ciążowe zniknęły. I wczoraj ten chwilowy ból przypomniał mi, że jestem w ciąży 😁. Coraz częściej zapominam o swoim stanie, bo tak dobrze się czuje, jeszcze odżyłam po tej infekcji co byłam jedną noc w szpitalu i czuję się jak nowo narodzona. W końcu mam apetyt, nie mam biegunki i nie boli mnie żołądek, nie muszę tak dużo spać. Gdyby nie ta choroba co mnie złapała to drugi trymestr jak na razie oceniam lepiej niż pierwszy 😇Domisiek lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑31
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
02.04.2025 🩺💗wszystko dobrze
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula
-
Jjkm97 współczuję stresu, najważniejsze że wszystko z wami w porządku! trzymam kciuki za szybką diagnostykę i ustanie krwawienia ✊🏻
Nana kurcze faktycznie taka pozycja że niewiele widać, to jak wróżenie z fusów 😀
Ania89 ja marzyłam o chłopcu i ku mojemu zadowoleniu nifty potwierdziły. Chcemy z mężem jeszcze jedno bobo i wtedy myślę że będę miała nadzieję na dziewczynkę (chyba że tak pokocham wychowywanie chłopca że zmienię zdanie) 😀👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox112; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 (6+1)
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
28.04 - CRL 2.27cm ❤️
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
09.07 - 🩺 połówkowe
-
Kasiek7 wrote:Mi to obojętne będę kochała obydwa a marzę o obydwóch 💓
Dziewczyny dziś przyszła mi wypłata miesiąc po 33 dniach i zgłaszam że jest 7 stówek więcej niż za pierwszy miesiąc na l4 🥂🥂
Ja miałam w sumie taką samą, ale moje koleżanki też mówiły że u nich to jest dużo więcej 😅 jest tu jakaś księgowa, która może wyjaśnić jak to się dzieje ? -
Jjkm97, współczuję szpitalnych przeżyć i stresu :c najważniejsze, że jesteście w dobrych rękach 🥰
Nana - o, widzę, że nie tylko ja pytałam przyjaciela chata o płeć 😅 niestety chyba u mnie nie miał racji
Ania 89 wśród moich znajomych to raczej pół na pół, część chciała dziewczynkę, część chłopaka. My byliśmy w tej pierwszej grupie, ale może w przyszłości uda się starszy brat - młodsza siostra i to też będzie super 🙌🏼 -
@Jjkm współczuje strachu, ale cieszę że z dzidziusiem w porządku, na pewno się Wami zajmą.
Ja dziś byłam na wizycie u mojego prowadzącego jak zawsze wyszłam z mega uśmiechem i śmiechem pod nosem 🙂 Bejbiś jak najbardziej w porządku, sprawdził mi również badania z krwi i moczu nie powinnam się martwić lekko zawyżonymi leukocytami bo reszta wygląda w normie, na następną wizytę również mam zrobić kompleksowe badania z krwi i moczu, sprawdził mi również badania prenatalne i również wszystko w normie. Zapytałam się o dodatkowe badania z krwi typu nifty, stwierdził po zapoznaniu się z wynikami prenatalnych żeby dać sobie spokój i za tą kasę co bym wydała na dodatkowe badania pójść do fryzjera zrobić paznokcie kupić sobie fajne ciuchy czy torebkę. Także tak to wygląda z perspektywy mojego prowadzącego. Ale ja się mimo wszystko zastanowię ☺️ kazał schodzić powoli z progesteronu bo 17 tydzień to już jest wysoka ciąża i nie potrzeba dodatkowo brać, zostały mi jedynie zastrzyki Neoparinu raz dziennie i witaminki. Aaa i kazał jeść więcej czerwonego mięsa ale ono nie przechodzi mi przez gardło..🤢
Położna sprawdzała ciśnienie i użyła detektora tętna( i nadal to najpiekniejszy dźwięk na świecie 🥰) ciśnienie 120/85 a waga stoi w miejscu nawet jestem o 200 gram lżejsza... ja mówię że to nie możliwe, że nic nie przytyłam a Ona że proszę się cieszyć bo później Pani przybierze 🤣🤣
Co do płci też mi obojętne aby było zdrowe:) Ale też wstawiałam zdjęcie w czat GPT i on mi mówi że na 70% dziewczynka, ja też mam takie przeczucia od początku ciąży ale zobaczę na połówkowych czy czat miał rację.
Co do mojego partnera, On też mówił o chłopcu, ale jak zobaczył jak sąsiad bawił się z córką na placu zabaw to chyba mu zmiękło serce i jest mu wszystko jedno bo cały czas mi opowiada że nie może się doczekać aż będzie robił z Bejbisiem tosi tosi łapci i jak będzie sobie kładł ją/jego na brzuchu i będą sobie odpoczywać po ciężkim dniu 😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 20:15
Fabregasowa, Zumi, Paulivvv, Kasiek7, Ilka96, Bećka, kalinok lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
TP 18.11.2025. 🤞 -
Dziewczyny dziś przyszła mi wypłata miesiąc po 33 dniach i zgłaszam że jest 7 stówek więcej niż za pierwszy miesiąc na l4 🥂🥂
Dokładnie, ja też dostałam wypłatę tą pierwszą z ZUS i już wiem że zabierają mi ponad 2 tys. Straszne jest to że tyle kasy nam ucieka przed nosem. A potem co do czego przychodzi to i tak do dentysty i innych specjalistów prywatnie idziemy.Kasiek7 lubi tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
TP 18.11.2025. 🤞 -
Asia091 wrote:Dokładnie, ja też dostałam wypłatę tą pierwszą z ZUS i już wiem że zabierają mi ponad 2 tys. Straszne jest to że tyle kasy nam ucieka przed nosem. A potem co do czego przychodzi to i tak do dentysty i innych specjalistów prywatnie idziemy.
Dokładnie, ja dostaje co miesiąc paski z wypłatą. Trafia mnie, jak widzę ile mi zabierają, a potem ortodonta prywatnie, fizjo prywatnie, dentysta prywatnie i tak można wymieniać. Kiedyś syn dostał skierowanie do dermatologa, żeby kurzajkę wymrozić, to czas oczekiwania ok 9 miesięcy. Tożto dziecko mozna zrobić i urodzić w tym czasie 🤣 więc oczywiście znów prywatnie. -
Jjkm97 wrote:Dziewczyny my od rana leżymy na oddziale ginekologicznym 😞 Dostałam rano tak silnego krwawienia, że podpaska mi przesiąkła dosłownie w kilka sekund. Na szczęście z dzieckiem wszystko dobrze, nic się nie odkleja, szyjka zamknięta. Możliwe,że krwawienie jest z drugiej jamy macicy. Lekarz sugeruje też, że dawka heparyny może być zbyt wysoka. Do tego od początku czerwca mam włączony acard. Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko dobrze. 😞
Trzymam za Was mocno kciuki żebyście wyszli jak najszybciej zdrowi i zaopiekowani ❤️ rozumiem Twój stres, jak czekałam na USG w szpitalu to odmawiałam wszystkie modlitwy jakie znałam, myślałam wtedy, że jakby się coś stało z dzieckiem to ja też bym tego nie przeżyła 🥺Asia091 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑31
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula
-
Ja nie miałam marzenia co do płci, ale wiem jak bardzo mąż chciał chłopca, jest jedyny i ostatni w swojej rodzinie do przekazanka nazwiska więc czułam te presję 😅... jak dowiedziałam się, że będzie chłopiec to byłam w ciężkim szoku ale odetchnęłam z ulgą. Chociaż miałam silne przeczucie na dziewczynkę i moja intuicja mnie zawiodła. W ogóle wkręciłam sobie, że ja to na bank nie będę mieć chłopca bo u mnie w rodzinie prawie same dziewczyny, plus jak moja koleżanka była ze swoją córką na oddziale dla wcześniaków to mówiła, że chłopcy sobie radzili gorzej niż dziewczynki. Moja teściowa jest położną i też mi mówiła, że dziewczynki radzą sobie lepiej jako wcześniaki z jej obserwacji. I wiecie co, ja sobie wkręciłam, że skoro poroniłam dwa razy z rzędu to na pewno chłopców, a teraz skoro ciąża wytrzymała to będzie zdrowa córka. No i zapowiada się finalnie, że urodzę chłopca 😅 także można sobie dosłownie WSZYSTKO wkręcić.👩🦱29🧑31
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
-
Ja to od początku miałam jakieś przeczucie, że to chłopiec. Cały czas tak mi się wydawało. Natomiast mój mąż, mimo że baaardzo marzył o chłopcu, to uważał że to napewno dziewczynka, bo z jego wszelkich statystyk wynikało, że chłopiec jest niemożliwy, bo od kilku lat w jego i mojej rodzinie są sami chłopcy, dziewczynki sporadycznie. A w ciągu ostatnich 2 lat to kompletnie nie urodziła się żadna dziewczynka, tylko chłopaki 😂
-
Ale powiem Wam, że to dobrze w moim przypadku, że dzieciaczek zapowiada się chłopakiem, bo byłam dziś w galerii i jak zobaczyłam te ubranka słodkie takie to wyszłam z pełnymi torbami 😅 a na dziewczynkę to było tyle pięknych rzeczy, że jakby miała kupować dla dziewczynki to bym chyba nie wyszła z tych sklepów.
Zumi lubi tę wiadomość
-