👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mylove wrote:Hejka chwilę mnie nie było 😌
Chyba nie nadrobię tego o czym piszecie 😳
Takie pytanko czy komuś udało się odstawić xonvea ?
Widziałam jakiś czas temu że ktoś próbował . .
Hejka 🤚
Ja odstawiłam xonvea, sama zdecydowałam i powiedziałam lekarzowi, że odstawiamy 😆
Tyle, że ja dostałam zapobiegawczo o refluks, nie wymiotowałam. Brałam tylko 1 tabletkę, to przy odstawieniu brałam co drugi dzień.
Czytałam na forum, że ciężko może być z odstawieniem, jak wymioty były dokuczliwe, ale kto wie, jak u Ciebie organizm zareaguje. W razie czego myślę, że mozna brac b6, bo w xonvea jest duża dawka. Trzymam kciuki 🍀 -
Mylove wrote:Hejka chwilę mnie nie było 😌
Chyba nie nadrobię tego o czym piszecie 😳
Takie pytanko czy komuś udało się odstawić xonvea ?
Widziałam jakiś czas temu że ktoś próbował . .
Ja odstawiłam bez problemu z dnia na dzień a później łykałam tylko od czasu do czasu jak czułam że mi jest niedobrze i może być z tego 🤮 -
Asia091 wrote:Muszę się wam pochwalić że kupiłam sobie taki materac nakładkę na łóżko, śpię na tym już kolejną noc i przestały mnie boleć moje stare gnaty 😎🤣 plus jestem cała obłożona poduszkami i czuje się jak królewna 👸 heheh
Ja mam materac i poduszkę z pianki memory, tej, która dopasowuje się do kształtu ciała i mogę też polecić, leży mi się dobrze. Te nakładki też będą spoko.
Ze snem masakra, budzę się przed 4...o 6 poszłam zjeść kanapkę 🤦🏼♀️ i dalej próbowałam zasnąć. Ale właśnie przed tą 4 myślę, że czułam małego 🥹Asia091, Zumi lubią tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:A jak mam zalegly z 2024 to co wtedy?😅 jakbym zaszła w 2c bez wracania do pracy to mogę go odebrać jeszcze później?
Nie wiem jak jest w rzeczywistości, ale jak czytałam forum to tam dziewczyny pisały że lepiej odebrać ten urlop wypoczynkowy i dopiero iść na L4, bo jeżeli były podwyżki ( najniższa krajowa ci jakiś czas się podnosi) to pracodawca musi ci podnieść pensje po powrocie z macierzyńskiego więc jak wrócisz to L4 też będzie liczone po nowej stawce. Nie wiem czy ktoś miał taka sytuację albo jest księgową i może napisać jak to w rzeczywistości wygląda. -
edka85 wrote:No co ty, z jednym to jak wakacje 😁
edka85 lubi tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Bećka wrote:Ja mam materac i poduszkę z pianki memory, tej, która dopasowuje się do kształtu ciała i mogę też polecić, leży mi się dobrze. Te nakładki też będą spoko.
Ze snem masakra, budzę się przed 4...o 6 poszłam zjeść kanapkę 🤦🏼♀️ i dalej próbowałam zasnąć. Ale właśnie przed tą 4 myślę, że czułam małego 🥹Bećka lubi tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Czy któraś z was używa jeszcze detektora tętna? Ja odkąd czuje te lekkie ruchy to jakoś o nim zapomniałam, przypomniałam sobie dziś i byłam w szoku, bo jak używałam jakiś czas temu to musiałam chwile tego bobasa szukać i on mi uciekał jeszcze, a dziś tylko przyłożyłam i odrazu był i nie uciekł 😅 chyba już tam ma coraz mniej miejsca na ucieczki
-
Iga Kwietniowa wrote:.
Nie wiem jak jest w rzeczywistości, ale jak czytałam forum to tam dziewczyny pisały że lepiej odebrać ten urlop wypoczynkowy i dopiero iść na L4, bo jeżeli były podwyżki ( najniższa krajowa ci jakiś czas się podnosi) to pracodawca musi ci podnieść pensje po powrocie z macierzyńskiego więc jak wrócisz to L4 też będzie liczone po nowej stawce. Nie wiem czy ktoś miał taka sytuację albo jest księgową i może napisać jak to w rzeczywistości wygląda.
Tak, jest cos takiego, tylko u mnie nie ma jakiś grupowych podwyżek, raczej indywidualne, bo zależne od oceny. Mi średnia podbijają Nadgodziny więc mogłoby sie zdarzyć tak ze wybierając urlop wypoczynkowy obnize sobie tylko dochód na przyszly UM... ale chyba jest tak ze jak nie przepracuje pelnego miesoaca (czyt rowniez bycie na zaleglym urlopie) to liczy po starej sredniej... sporo komplikacji i dużo do sprawdzenia, ale to jeszcze hen hen przede mną 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 17:27
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
11.06 ->wizyta
16.06 -> amnio
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
A jest tu ktoś kto nie czuję ruchów jeszcze ?
No ja nie czuję nic a nic ,trochę zaczynam się martwićniby łożysko mam na przedniej ścianie no i generalnie pierwsza ciąża,ale tak się zastanawiam 😌
👩⚖️31 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok
23.06 połówkowe 🩷💙
-
a_aandzela wrote:A jest tu ktoś kto nie czuję ruchów jeszcze ?
No ja nie czuję nic a nic ,trochę zaczynam się martwićniby łożysko mam na przedniej ścianie no i generalnie pierwsza ciąża,ale tak się zastanawiam 😌
Zgłaszam się! 16+4 i wciąż cisza. Tzn. czasami czuję jakby jednorazowe puknięcie, zazwyczaj wieczorem jak leżę na plecach, ale nie dam sobie ręki uciąć, że to właśnie ruchy 😊 U mnie również pierwsza ciąża i łożysko wysoko na przedniej ścianie.a_aandzela lubi tę wiadomość
-
Jaa_aandzela lubi tę wiadomość
-
Ja tez, czasami czuje jakies prądy ale watpie ze to kopniaki ☹️a_aandzela lubi tę wiadomość
-
Ufff to czekamy ;S👩⚖️31 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok
23.06 połówkowe 🩷💙
-
a_aandzela wrote:Ufff to czekamy ;S
U mnie ciąża nr 3 i nie czuje, obecnie 16+4. W poprzednich już czułam, ale też ważyłam 10kg mniej, więc to pewnie dlatego.
Byłam dziś w pepco. Jest 3za2. Są piękne 5paki bodziaków. Za 80zł można zgarnąć 15 sztuk body. Jakbyśmy znali płeć, to w końcu mogłabym coś kupić. Ale Wam polecam 🙂 nie wiem, czy było coś innego, nie sprawdzałam.Bećka, kalinok, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Ja też nic nie czuje ale ja jestem daleko za Tobą 😅 też czekam z niecierpliwością kiedy wkońcu poczuje ruchy -
-
Ja dopiero pierwszy raz poczułam, o 4 rano...Jeśli śpisz normalnie, a masz podobna sytuację, że bobo wierci się o tej godzinie, to możesz nie poczuć 🤷🏼♀️ W internecie jest, że może za dwa tygodnie można się spodziewać ruchów, a tu jeszcze to łożysko z przodu. A może masz wyćwiczone mięśnie brzucha. Spokojnie, jeszcze będziemy marudzić na kopniaki 😅