👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mel 456 wrote:Mnie się raz na kilka dni zdarza, że tak mnie zakłuje, że doslownie zgina mnie w pół. To trwa może parę sekund.
Ja będę robić krzywą w 20 tygodniu.
Dziewczyny, jest coś, co mogę wziąć na katar? Bo niestety się przeziębiłam.
Mi lekarka zaleciła jedynie wodę morską. W domu inhalowałam się Nebu-Dose Hialuronic. Średnio pomogło 😔 -
TBK wrote:Mi lekarka zaleciła jedynie wodę morską. W domu inhalowałam się Nebu-Dose Hialuronic. Średnio pomogło 😔
Tak właśnie się obawiam, że została mi tylko herbatka i inhalacje... Trudno, będziemy musieli przetrwać parę dni. -
Hej
u mnie w końcu ładna pogoda, w miarę ciepło i słoneczko. Kiepska nocka za mną, bo miałam takie głupie sny i do tego tak realistyczne, że jak się budziłam to nie wiedziałam czy to się naprawdę wydarzyło czy to tylko sen 🙈 dodatkowo spanie z holterem jest średnio wygodne, bo trzeba głównie na plecach i ewentualnie na prawym boku, bo na lewym są elektrody z boku na żebrach 🙈 ale słoneczko za oknem doda energii na ten dzień
Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie i już coraz trudniej mi do niej wytrzymać 🥹Asia091 lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
Ja już po wizycie, już chyba na 100 procent dziewczę, doktor powiedział, że widać jej wargi sromowe
Zważona, pomierzona, wszystko idealnie, słuchałam serduszka.
Matka, natomiast musi zacząć przyjmować żelazo w ampułkach, no cóżWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 10:46
Asia091, Paulivvv, kalinok, Rudka, Zumi, wellwellwell, anna.90, gutka8, nnaciaa, TBK, Klekotka, edka85, Kropka89, Bećka, Nana11, izzou97, Apatheia, Fabregasowa lubią tę wiadomość
-
Cieszę się że dziewczyny u Was wszystko ok i bobasy rosną że hoho. Ja mam praktycznie co tydzień wizyty bo kontroluje szyjkę, na razie jest ok bez żadnych zmian, dzisiaj też mam szybka wizytę. Też mnie pobolewa pod brzuchem, w pachwinie moja gin też potwierdziła że się macica rozciąga. Mam problem z rozpoznaniem ruchów czy to już to, bo ciągle się ich dopatruje 🤣 Dzisiaj miałam dziwna wydzielina możliwe że po aplikacji luteiny i chyba zrobię wymazy, tylko muszę się doinformować czy muszę mieć przerwę w luteinie. Na ostatniej wizycie P. Doktor była pewna że to chłopiec co mnie bardzo zaskoczyło bo w sumie w poprzedniej ciąży miałam takie same objawy a miała być dziewczynka.
P.S. Edka możesz mi wstawić 🩵 bo raczej nie powinno się to zmienić, siurak był jak nic 😁Zumi, TBK, edka85, Bećka, Rudka, Foxy96 lubią tę wiadomość
Ja 👩 35, on 🧔♂️ 45
Starania od 2021 r.
2 x IUI, bez powodzenia
05.23 cb 💔
Allo mlr 0% ➡️ 11/12.23 szczepienia limfocytami 46%
06.24 ⏸️ pozytywna beta ❤️
10.24 ciąża zatrzymana w 19tc 💔, dziewczynka nasze upragnione szczęście 😭
25.02.2025 ⏸️ pozytywna beta
02.04 jest ❤️ 2.38 cm człowieczka
24.04 ❤️ 6,40 cm bobasa ❤️
30.04 ❤️ 98g ❤️
28.05 🩵 214g 🩵
26.06 USG połówkowe
02.07 wizyta kontrolna
01.11 czekamy na Ciebie ❣️ -
Mnie to tak śmieszy jak lekarze szukaja tego siusiaka w USG 😅 wiecie poważna wizyta, badanie, ja się stresuje czy wszystko dobrze, a lekarz: ooo widać siusiaczka 😁. Czy z dziewczynkami też tak się ekscytują, że znajdują puśkę? 😆
A byłam już u dwóch różnych lekarzy i obaj się ekscytowali jak znajdywali siurka, może to taka męska solidarność, ale nie powiem rozładowuje to atmosferę, bo każde USG to dla mnie na początku spory stres.kalinok, Kropka89, Bećka, Molahonkeey, Rudka, Foxy96, Domisiek lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑31
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
02.04.2025 🩺💗wszystko dobrze
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula
-
Karolka11 wrote:Cieszę się że dziewczyny u Was wszystko ok i bobasy rosną że hoho. Ja mam praktycznie co tydzień wizyty bo kontroluje szyjkę, na razie jest ok bez żadnych zmian, dzisiaj też mam szybka wizytę. Też mnie pobolewa pod brzuchem, w pachwinie moja gin też potwierdziła że się macica rozciąga. Mam problem z rozpoznaniem ruchów czy to już to, bo ciągle się ich dopatruje 🤣 Dzisiaj miałam dziwna wydzielina możliwe że po aplikacji luteiny i chyba zrobię wymazy, tylko muszę się doinformować czy muszę mieć przerwę w luteinie. Na ostatniej wizycie P. Doktor była pewna że to chłopiec co mnie bardzo zaskoczyło bo w sumie w poprzedniej ciąży miałam takie same objawy a miała być dziewczynka.
P.S. Edka możesz mi wstawić 🩵 bo raczej nie powinno się to zmienić, siurak był jak nic 😁
Oo a u ciebie jakie problemy z szyjka?👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
11.06 ->wizyta
16.06 -> amnio
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Zumi, to fakt, każdy się robi ucieszony jak znajduje 🤣
Ja to się wizytą stresuje przed nią w domu i w poczekalni, a jak wchodzę do gabinetu to mi stres mija odrazu, zanim zacznie się badanie, mój lekarz jest taki śmieszny, że jak mi mówi „dzień dobry” to ja się już zaczynam śmiać i już mi przechodzi zdenerwowanie.Zumi lubi tę wiadomość
-
Kasiek7 wrote:Mam wyniki moczu i znowu ketony w moczu . Jak jest u was? Miałyście ?
Gdy mi wyszły ciała ketonowe w moczu, to mój perinatolog kazał mi pić więcej wody.
Pomogło 🙂Kasiek7, Zumi lubią tę wiadomość
-
A jakby ktos sie zastanawial nad dostawką lionelo to tu całkiem dobra promka, siostra właśnie kupowała i śledziła ceny od dłuższego czasu
allegro.pl/oferta/lozeczko-dostawne-turystyczne-moskitiera-torba-gruby-materac-lionelo-theo-6928729959
Co do pogody to mam nadzieje ze juz sie troche ustabilizuje bo kazda zmiana to jest u mnie bol glowy i wyjęty dzień.
Ja mam wizyte za tydzień mam nadzieje że będzie trochę dokładniejsza niż ostatnio i dowiem się coś więcej -
Jeju, dziewczyny, a mój mąż mnie nagrał w nocy, bo pierwszy raz w życiu zaczęłam chrapać 😂😂😂 Chyba zaczyna się robić ciasno w brzuchu 😅 W dodatku cały czas mi podkrwawia mi nos i mam pseudo katar. Ciąża to ciekawy czas powiem Wam - co tydzień coś nowego, jak w Lidlu 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 12:21
Asia091, Bećka, Zumi lubią tę wiadomość
-
Ja muszę czekać na tego siusiaczka lub puśke do 24 czerwca ... chociaż pewnie i tak nie będzie nic widać 😂
U mnie też ładna pogoda i zrobiłam od rana aż 2 prania, prawie jak perfekcyjna pani domu. 😎 powinnam kaszę nastawić na pierogi ale skala mojego zmęczenia jest jakaś przeogromna.. chyba sobie ligne na leżaczek ☀️
Dzisiaj rano zauważyłam że nie mam takich siniaków od zastrzyków, nie pamiętam która z Was mi doradzała cos na ten temat jak robić i żeby trochę sobie potrzymać igłę zanim się wyciągnie ale jak zaczęłam tak robić to zero krwawień i zero siniaków - więc ślicznie dziękuję ☺️Fabregasowa lubi tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
psaj91 wrote:Jeju, dziewczyny, a mój mąż mnie nagrał w nocy, bo pierwszy raz w życiu zaczęłam chrapać 😂😂😂 Chyba zaczyna się robić ciasno w brzuchu 😅 W dodatku cały czas mi podkrwawia mi nos i mam pseudo katar. Ciąża to ciekawy czas powiem Wam - co tydzień coś nowego, jak w Lidlu 😅
Absolutnie nie chce Cię straszyć. U mnie chrapanie było objawem wysokiego ciśnienia. Mierz sobie, proszę.
Teraz też podchrapuję czasem, ale to dlatego, że śpię z głową 90°do ciała, nie mogę się położyć normalnie na poduszce, bo mi się źle oddycha.l lrzwz permanentnie zatkany nos w ciąży. Mimo wszystko ciśnienie mierze 2x dziennie i zapisuje. Jest ok. -
Weszłam na te promocje na H&M, myślałam w sumie że nic tam nie znajdę, skoro promocja już trwa jakiś czas, ale dla chłopczyka trochę rzeczy tam uzbierałam, więcej w sumie takich uniwersalnych ciuszków. W sumie mi się uzbierało tam ponad 5 stów, a tak dodawałam do tego koszyka i dodawałam, wszystko się wydawało takie tanie a podsumowanie mnie zaskoczyło 😀 no ale się skusiłam
-
Foxy też czekam na kolejną wizytę i mam nadzieję że lekarz zobaczy te wargi sromowe😆 i już będę miała pewność kto mieszka w brzuszku 😁
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Tez wczoraj zrobilam zamowienie na HM i liczylam, ze wlasnie dorwe jakies bodziaki 50 i 56, ale z takich neutralnych rzeczy nic ciekawego nie znalazlam… wiecej rzeczy kupilam dla corki a mialam jej juz nic nie brac, bo nie potrzebuje. 😅🙈
Jutro mam wizyte i moze w koncu doktorek raczy zdradzic jaka plec, to moze cos jeszcze sie uda dokupic. -
well, właśnie najwięcej ładnych rzeczy to było dla dziewczynek, chociaż nie wiem do końca jak działa ta wyprzedaż, bo rano weszłam to znalazłam z 10 rzeczy może, a potem weszłam około 12:00 to znalazłam ubranek w cholerę, chociaż rozmiary czasem wybrakowane - a z rana przejrzałam cały dział dziecięcy od początku do końca i zaznaczyłam wszystko co było fajne, więc jestem praktycznie pewna, że tego co znalazłam w południe to rano nie było na stronie
-
Paulivvv wrote:well, właśnie najwięcej ładnych rzeczy to było dla dziewczynek, chociaż nie wiem do końca jak działa ta wyprzedaż, bo rano weszłam to znalazłam z 10 rzeczy może, a potem weszłam około 12:00 to znalazłam ubranek w cholerę, chociaż rozmiary czasem wybrakowane - a z rana przejrzałam cały dział dziecięcy od początku do końca i zaznaczyłam wszystko co było fajne, więc jestem praktycznie pewna, że tego co znalazłam w południe to rano nie było na stronie
Mozliwe, ze beda jeszcze cos dorzucac po zwrotach. A tak btw, stacjonarnie sa duzo wieksze obnizki, polar, ktory chcialam dla corki stacjonarnie 9 zl a na stronie po obnizce 20. No tylko stacjonarnie pojedyncze rozmiary i ciezko trafic. 😅Kropka89 lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Mozliwe, ze beda jeszcze cos dorzucac po zwrotach. A tak btw, stacjonarnie sa duzo wieksze obnizki, polar, ktory chcialam dla corki stacjonarnie 9 zl a na stronie po obnizce 20. No tylko stacjonaie pojedyncze rozmiary i ciezko trafic. 😅
Jak któraś jedzie nad morze to tam mogą być jeszcze większe wyprzedaże. Ja w ostatnie trzy lata to się obkupiłam jak szalona, bo ubrania były tańsze niż w sh - ceny dużo niższe niż w Warszawie i wybór w sumie też większy, bo u mnie to zazwyczaj te najpopularniejsze rozmiary to się rozchodzą przed wyprzedażami, a jak coś zostanie to w stanie agonalnym z bardzo wyraźnymi śladami przymierzania, a nawet bym powiedziała noszenia i zwracania. Tylko nie mówię o tych dużych galeriach handlowych, a tymczasowych sklepach, które otwierają się na sezon, a po sezonie są zamykane - podobno oni wolą sprzedać wszystko nawet za grosze niż odsyłać do magazynu. -
Z kolei jak ktoś będzie przejazdem w Warszawie to polecam wybrać Wola Park, Blue City, Galerie Północną, Galerie Mokotów, Marszałkowską ( w mojej ocenie najlepszy TKMaxxx, H&M, Reserved, HP, C&A i Zara) czy Factory Annopol zamiast Złotych Tarasów czy Arkadii i to nie w weekend tylko w poniedziałek - mniejszy ruch, większy wybór i porządek.