👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mel 456 wrote:Tak właśnie się obawiam, że została mi tylko herbatka i inhalacje... Trudno, będziemy musieli przetrwać parę dni.
Ja ze starszą córką używałam taką butelkę do czyszczenia zatok i nosa - z zaleceń lekarza, ale była bez recepty i miała informacje że można ją używać w ciąży. Mega nie przyjemne uczucie, ale pomaga po kilku użyciach. -
wellwellwell wrote:Tez wczoraj zrobilam zamowienie na HM i liczylam, ze wlasnie dorwe jakies bodziaki 50 i 56, ale z takich neutralnych rzeczy nic ciekawego nie znalazlam… wiecej rzeczy kupilam dla corki a mialam jej juz nic nie brac, bo nie potrzebuje. 😅🙈
Jutro mam wizyte i moze w koncu doktorek raczy zdradzic jaka plec, to moze cos jeszcze sie uda dokupic.
Smyk i Minnories (KappAhl) też już zaczęły wyprzedaże 😅 -
TBK wrote:Absolutnie nie chce Cię straszyć. U mnie chrapanie było objawem wysokiego ciśnienia. Mierz sobie, proszę.
Teraz też podchrapuję czasem, ale to dlatego, że śpię z głową 90°do ciała, nie mogę się położyć normalnie na poduszce, bo mi się źle oddycha.l lrzwz permanentnie zatkany nos w ciąży. Mimo wszystko ciśnienie mierze 2x dziennie i zapisuje. Jest ok.
Oj, u mnie to zupełnie na odwrót - całe życie 90/60. Nawet lekarz kazał mi jeść od rana chleb z solą żeby podnieść ciśnienie (fuj) 😂 Chrapanie (pierwsze w życiu) ponoć wystąpiło na plecach, więc może już coś tam uciska i jeszcze ten nos przytkany. Ale dziękuję za ostrzeżenie 😊 Na pewno wspomnę o tym gince.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 17:18
-
Iga Kwietniowa wrote:Wellwellwell czy ty kupujesz nowe łóżeczko dla drugiego dziecka czy kupujesz większe dla starszej córki, a jej zamierzasz wykorzystać dla młodszego dziecka jej łóżeczko?
Moja starsza juz sie przeniosla do takiego 180/90, wiec to malutkie po niej nam zostanie.
Wasza spi jeszcze w tej 120? Wydaje mi sie, ze bardziej wam sie oplaca kupic nowe wieksze dla starszej niz kolejne male. -
Fabregasowa wrote:Oo a u ciebie jakie problemy z szyjka?
Ja 👩 35, on 🧔♂️ 45
Starania od 2021 r.
2 x IUI, bez powodzenia
05.23 cb 💔
Allo mlr 0% ➡️ 11/12.23 szczepienia limfocytami 46%
06.24 ⏸️ pozytywna beta ❤️
10.24 ciąża zatrzymana w 19tc 💔, dziewczynka nasze upragnione szczęście 😭
25.02.2025 ⏸️ pozytywna beta
02.04 jest ❤️ 2.38 cm człowieczka
24.04 ❤️ 6,40 cm bobasa ❤️
30.04 ❤️ 98g ❤️
28.05 🩵 214g 🩵
26.06 USG połówkowe
02.07 wizyta kontrolna
01.11 czekamy na Ciebie ❣️ -
Ostatnio w C&A dorwałam body była promka 3za2 nie wiem czy dalej jest ale bardzo fajny materiał jest. W H&M niestety jest różnie ale z drugiej strony myślę że nie będziemy nadążać za rozmiarówka jak trafią się nam małe głodomory 🤣
Co do przekrwionego nosa to ja też smarkam z krwią zwłaszcza po nocy, z tego co mi znajoma położna mówiła to bywa to normalne bo mamy żyłki wrażliwe a w szczególności jak ktoś bierze acard. Ja np na dłoniach mam takie duże żyły wystające.
A ma któraś problem z dretwieniem ręki i nogi w nocy? Ja to się budze i mam takie mrowienie w prawej nodze i ręce i strasznie mnie to męczy w nocy. Wydaje mi sie ze bączek robi mi ucisk na jakis nerw albo nieodbór magnezu.
Ja 👩 35, on 🧔♂️ 45
Starania od 2021 r.
2 x IUI, bez powodzenia
05.23 cb 💔
Allo mlr 0% ➡️ 11/12.23 szczepienia limfocytami 46%
06.24 ⏸️ pozytywna beta ❤️
10.24 ciąża zatrzymana w 19tc 💔, dziewczynka nasze upragnione szczęście 😭
25.02.2025 ⏸️ pozytywna beta
02.04 jest ❤️ 2.38 cm człowieczka
24.04 ❤️ 6,40 cm bobasa ❤️
30.04 ❤️ 98g ❤️
28.05 🩵 214g 🩵
26.06 USG połówkowe
02.07 wizyta kontrolna
01.11 czekamy na Ciebie ❣️ -
wellwellwell wrote:Moja starsza juz sie przeniosla do takiego 180/90, wiec to malutkie po niej nam zostanie.
Wasza spi jeszcze w tej 120? Wydaje mi sie, ze bardziej wam sie oplaca kupic nowe wieksze dla starszej niz kolejne male.
Mamy 140x70 (nie polecam bo trudniej kupić prześcieradła itp.) - ono jest chyba do 5 roku życia, ale wydaje mi się że z taką w sumie spora różnicą wieku to bez sensu mieć dwa małe łóżeczka. -
Karolka11 wrote:W sumie na chwilę obecną nie mam żadnych. W usg I trymestru w tej śmiesznej statystyce wyszło mi wysokie ryzyko przedwczesnego porodu przed 34tc. Moja gin twierdzi że to dotyczy skracania się szyjki więc znając moja wcześniejszą sytuację kontroluje to częściej.
Co do przekrwienia w nosie mam dokładnie to samo chociaż ostatnio chyba w mniejszej skali. Wcześniej co dziennie jak smarkwlam nos to była krew. -
Jeju, nadrobić Was po 2 dniach obecności to nie lada wyzwanie 😅
Foxy, mnie się marzy takie jajko sadzone, ale z płynnym żółtkiem 😋 teraz niestety nie wskazane
I jak się okazuje, mnie również widać już brzuch - przedwczoraj naszła mnie ochota na burrito i pojechaliśmy do takiego lokalu, gdzie sprzedają tylko na wynos i musieliśmy poczekać przed, to dostałam butelkę Liptona jako „poczekajkę dla pani w ciąży” ☺️ bardzo to było miłe 🥰
Nie jestem pewna, czy ten temat się gdzieś przewijał już, ale ja chciałabym Wam polecić konsultację z fizjoterapeutą uro-gin! Byłam wczoraj i naprawdę jestem bardzo zadowolona, po dokładnym badaniu dostalam ćwiczenia dostosowane pode mnie do wykonywania w domu i widzimy się za miesiąc. Napomknęłam też o moich bólach głowy i okazało się (tak jak podejrzewałam), że mają podłoże napięciowe, więc bardzo się cieszę, że jest możliwość, że po wprowadzeniu odpowiednich ćwiczeń jednak ta jakość życia szczególnie teraz w ciąży może się poprawić, bo te migreny 2x w tygodniu to dajcie spokójwellwellwell, Foxy96, Kropka89, Paulivvv, Zumi, Domisiek lubią tę wiadomość
-
A co do ruchów - nadal nic 🤨 ja nie wiem kiedy przyjdzie na mnie pora, ale mam łożysko na przedniej ścianie, więc to wiele wyjaśnia 🙃
-
A myślicie, że dla naszych dzieci kombinezon na zimę to bardziej 62 czy większy rozmiar?👩🦱29🧑31
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
02.04.2025 🩺💗wszystko dobrze
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula
-
Iga Kwietniowa wrote:Mamy 140x70 (nie polecam bo trudniej kupić prześcieradła itp.) - ono jest chyba do 5 roku życia, ale wydaje mi się że z taką w sumie spora różnicą wieku to bez sensu mieć dwa małe łóżeczka.
No to jesli tylko macie miejsce, na wieksze lozko to bym sie nie zastanawiala. Ja juz wzielam takie wieksze, zeby za chwile nie musiec znowu wymieniac… no i tez myslalam o przyszlosci z drugim bobo, bo teraz corka w polowie nocy sie budzi i przychodzi do nas spac, a jak bedzie noworodek to sobie nie wyobrazam spac w 4 w jednym pokoju, pewnie bobek by ja budzil placzem i juz w ogole by byla afera xD a tak to jak cos maz bedzie chodzil spac ze starsza.
-
Jezu, jak mnie naciągało przy tym żelazie 🤣 Mam nadzieję, że wybiorę 20 fiolek i będę mogła przejść na tabletki 🤣
Jeszcze nie pomyślałam i kupiłam dzisiaj Puerie Duo Active, która nie ma żelaza. Następnym razem wybiorę suplement z żelazem.
-
Zumi wrote:A myślicie, że dla naszych dzieci kombinezon na zimę to bardziej 62 czy większy rozmiar?
Zalezy jaki dokladnie kombinezon chcesz kupoeac. Przerobilam kombinezony merino i powiem ci, ze o e sa ogromne(ja akurat mialam z Tchibo ale kolezanka miala Engela i bylo to samo) moja corka dwa sezony w nim chodzila, bo na poczatku byl tak duzy, ze podwijalam na kilka razy rekawy i nogawki.
Zumi lubi tę wiadomość
-
A w ogole to sie pochwale wam, ze kupilismy juz wozek. 😆 i ostatecznie wzielismy taki, ktorego absolutnie nie bralam pod uwage, ale trafila sie fajna okazja na uzywke - dobra cena i jest w super stanie, bez rys, jeszcze rok na gwarancji.
Kupilismy Adamex Zico New, bardzo mi sie podobaja jego funkcje, podobno ma dobra amortyzacje i wazy 11,9 kg, wiec nie najgorzej. Mam tylko nadzieje, ze nie badzie jakis badziewny i awaryjny, bo nie mialam nigdy do czynienia z ta firma. 🙈Foxy96, Zumi, Paulivvv, Anilorak88, Domisiek, izzou97 lubią tę wiadomość
-
Karolka11 wrote:.
A ma któraś problem z dretwieniem ręki i nogi w nocy? Ja to się budze i mam takie mrowienie w prawej nodze i ręce i strasznie mnie to męczy w nocy. Wydaje mi sie ze bączek robi mi ucisk na jakis nerw albo nieodbór magnezu.
Słyszałam o dziewczynie, której dziecko tak naciskało na nerw i przestała chodzić w ciąży. A może podczas spania masz za duży nacisk na żyłę główną i na lewym boku musisz spać..?Czujesz różnicę, czy właśnie nerw? -
wellwellwell wrote:A w ogole to sie pochwale wam, ze kupilismy juz wozek. 😆 i ostatecznie wzielismy taki, ktorego absolutnie nie bralam pod uwage, ale trafila sie fajna okazja na uzywke - dobra cena i jest w super stanie, bez rys, jeszcze rok na gwarancji.
Kupilismy Adamex Zico New, bardzo mi sie podobaja jego funkcje, podobno ma dobra amortyzacje i wazy 11,9 kg, wiec nie najgorzej. Mam tylko nadzieje, ze nie badzie jakis badziewny i awaryjny, bo nie mialam nigdy do czynienia z ta firma. 🙈
To jest chyba dość znana firma, bo nazwa mi się kojarzy. -
Karolka11 ja mam tak po nocy i jak śpię na lewym boku zresztą nie tylko nawet po drzemce zdarza mi się mrowienie w lewej ręce i nodze.09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Iga Kwietniowa wrote:Z kolei jak ktoś będzie przejazdem w Warszawie to polecam wybrać Wola Park, Blue City, Galerie Północną, Galerie Mokotów, Marszałkowską ( w mojej ocenie najlepszy TKMaxxx, H&M, Reserved, HP, C&A i Zara) czy Factory Annopol zamiast Złotych Tarasów czy Arkadii i to nie w weekend tylko w poniedziałek - mniejszy ruch, większy wybór i porządek.👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺