👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam robić badanie moczu regularnie, podobno to wymóg w ciąży. A na kolejną wizytę czeka mnie krzywa cukrowa...🤢
Dziewczyny czy nadal Was pobolewa macica, czujecie kłucie/ciągnięcie?
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Kasiek7 wrote:Zumi zawsze robiłam badania w Diagnostyce i dwa ostatnie też wyszły mi ale pisało tylko WYKRYTO a teraz w szpitalu jest od razu ilość i to gigant. Gin odpisał że mam się nie martwić tym że jest ok 😅 jem właśnie druga kolację białko + węgle złożone (serek wiejski +2 brzoskwinie+2 łyżki płatków owsianych ) chat gpt mi ułożył ją żeby ketony nie wychodziły 😬😃
Wydaje mi si że owoców nie powinno się jeść wieczorem, w każdym razie w tej mojej diecie to było dużo warzyw do każdego posiłku, owoców mniej, ale ostatni posiłek to były warzywa + białko czyli sałatka z mozzarellą, fetą, kurczakiem albo pieczonym łosiem.littleluck lubi tę wiadomość
-
anna.90 wrote:Który tydzień że za szybko?
Z miesiaczki to 17+6, z prenatalnych które miałam 7 maja wychodzi 18+1. No a zaś dzis wychodzi 18+6. No i trochę mnie to zastanawia, ciekawe jak mi wyjdzie krzywa cukrowa ale to chyba robi sie później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 21:48
-
Gratuluje udanych wizyt i wiadomosci o plci. ❤️
Wiecie z tym wspolspaniem z dzieckiem jest tak, ze niby „nie powinno sie”, bo zwieksza sie ryzyko SIDS, a pozniej zycie weryfikuje i wierzcie mi, 80% dzieci i tak konczy w lozku z rodzicami.
Ale tych kokonow tez nie powinno sie uzywac bez nadzoru rodzica = na noc dziecko nie powinno w tym spac, bo tak samo jest ryzyko, ze sie obroci na bok i udusi. Wg mnie juz mniejsza szansa, ze rodzic zgniecie takie dzieciatko lezac obok, niz wlasnie bezpieczny sen w takim kokonie.
TBK, Rudka lubią tę wiadomość
-
Asia091 wrote:Ja mam robić badanie moczu regularnie, podobno to wymóg w ciąży. A na kolejną wizytę czeka mnie krzywa cukrowa...🤢
Ja mam nadal bole jak na okres. -
Asia091 wrote:Ja mam robić badanie moczu regularnie, podobno to wymóg w ciąży. A na kolejną wizytę czeka mnie krzywa cukrowa...🤢
Dziewczyny czy nadal Was pobolewa macica, czujecie kłucie/ciągnięcie? -
Ja nadal miewam dni, że boli, czasem nawet dość konkretnie👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
@Asia091 Mnie też wciąż coś kłuje, aczkolwiek odkąd dostałam magnez to jest lepiej.
@IgaKwietniowa Potwierdzam zdanie o owocach na noc - już trzy razy w ciąży jak najadłam się owoców na noc (21-22), to miałam taki bolesny skręt jelit, że nie mogłam się ruszyć z kanapy. Wystąpiło to po nektarynkach, arbuzie i truskawkach.
Też skorzystałam dziś z wyprzedaży na HM, aczkolwiek pomimo, że robiłam zamówienie rano, to kiepsko z wyborem. Dziś spędziłam cały dzień na wstępnym kompletowaniu wyprawki. Mam już wszystko wybrane oprócz laktatora, butelek, smoczków do butelek, monitora oddechu i elektronicznej niani. O tym muszę trochę więcej poczytać, chyba, że znacie coś godnego uwagi? 😊 Swoją drogą tych producentów mega pogrzało z tymi wszystkimi cenami, chyba zmienię branżę.... 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 22:28
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Jeśli o krzywą, to nie jest taka straszna. Ja miałam ją jeszcze w 1 trymestrze, przy dużych mdłościach 🙈 Kupiłam sobie cytrynową glukozę i jakoś to poszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 22:12
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Kasiek7,
W poprzedniej ciąży miałam notorycznie ketony. Oczywiście lekarz podejrzewał mnie że albo się głodzę albo przesadzam ze sportem...🙄 Nic z tych rzeczy nie miało miejsca. W końcu do dziś niewiadomo, co było przyczyną. A po ciąży odeszło jak ręką odjął.
Jeszcze sobie przypomniałam, że ketony często pojawiają się wtedy gdy człowiek ma niską podaż węglowodanów. Nie ograniczasz ich zbytnio?
Bećka wrote:Nie chcę nikogo straszyć, bo nie znam szczegółów, ale jak znajomi mówili, że śpią z synkiem w łóżku, to inni rodzice im mówili, że nie można, że się może coś małemu stać.
Zresztą jest multum matek, które biorą "na chwilę" dziecko do łóżka, żeby je nakarmić i nieraz podczas dłuższego kp po prostu zasypiają wraz z tym dzieckiem 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 22:18
Bećka, Foxy96, TBK, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
@Psaj91 to najlepiej zarabiająca branża zaraz po IT i ślubnej. Ceny wywalone w kosmos mam wrażenie że jak widzę te sumy to płacę jednak w EURO... 😂
Dziękuję za odpowiedź z tymi uczuciami kłucia/ciągnięcia niby lekarz tłumaczył, że macica się rozciąga ale jestem spokojniejsza że nie sama mam takie dolegliwości ☺️psaj91, Ilka96 lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Klekotka wrote:Spanie z tak malym bobkiem jest mega niebezpieczne
lepiej wsadzac do dostawki.
Żadne z dwójki moich dzieci się nie dało odłożyć. Drugiego syna co chwilę kp, nie było szans odłożyć. Z dzieckiem śpi się na wyczucie, przynajmniej my tak mamy. Potem, jak już jest starsze to można kp na śpiocha, zawsze to choć chwila snu. No ale mój drugi syn jest bardzo wymagający, więc pewnie zależy od dziecka.edka85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, u nas wszystko dobrze 🥹 prawdopodobnie będzie parka 🥰 zaczęło się u mnie także wczoraj bulgotanko i pukanko w brzuchu, lekarka potwierdziła, że to pierwsze odczucia ruchów bobasów 🥹💖 prenatalne połówkowe 02.07, następna wizyta 07.07🥰
Gratuluję Wam bobasków i życzę dużo zdrówka 🥹🍀wellwellwell, littleluck, kalinok, Rudka, Ilka96, Nadzieja32, Klekotka, TBK, Asia091, Paulivvv, Fabregasowa, gutka8, Kropka89, Foxy96, nnaciaa, edka85, Apatheia, Bećka, izzou97, Domisiek lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
⏳30.07 USG
-
Mola życzę żeby zostało to zestawienie płci 💙🩷 cudownie
Ja już bym chciała poczuć konkretne ruchy. Na pewno bym była wtedy spokojniejsza o dzidziulka:)
Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Kasiek7,
W poprzedniej ciąży miałam notorycznie ketony. Oczywiście lekarz podejrzewał mnie że albo się głodzę albo przesadzam ze sportem...🙄 Nic z tych rzeczy nie miało miejsca. W końcu do dziś niewiadomo, co było przyczyną. A po ciąży odeszło jak ręką odjął.
Jeszcze sobie przypomniałam, że ketony często pojawiają się wtedy gdy człowiek ma niską podaż węglowodanów. Nie ograniczasz ich zbytnio?
Wiesz, czasami trafia się taki hajnid, że nie da się go odłożyć, bo zaraz się budzi i krzyczy. Naprawdę są takie nieodkladalne dzieci i tylko ciągle przytulanie i cycowanie pomaga. Taki był właśnie mój pierwszy syn i generalnie przez pierwsze półtora roku spał ze mną w łóżku i na dodatek przytulony. Oczywiście, że jest ryzyko itp, ale matki mają wbudowany w sobie instynkt i przeczulenie na różne sytuacje. Po prostu budzą się z byle powodu. Wystarczy że dziecko lekko się poruszy i już otwierasz oczy i sprawdzasz, czy nic mu nie jest. Wbrew pozorom wszystkie przypadki sids mają jednak miejsce w łóżeczkach dziecięcych, a nie u rodziców.
Zresztą jest multum matek, które biorą "na chwilę" dziecko do łóżka, żeby je nakarmić i nieraz podczas dłuższego kp po prostu zasypiają wraz z tym dzieckiem 😉
Ogólnie właśnie dzień przed badaniem nie . Kolację zjadłam o 20:30 badanie oddałam o 7:00 ,były to dwie swojskie drobiowe parówki 3 kroku chleba z masłem i jeszcze zjadłam do filmu parę cukierków Nimm2 -
Na smyku są już wyprzedaże 😊 chyba się skuszę bo jest też coś dla chłopaków innego niż beżowe 😅
Kasiek7, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Mnie się raz na kilka dni zdarza, że tak mnie zakłuje, że doslownie zgina mnie w pół. To trwa może parę sekund.
Ja będę robić krzywą w 20 tygodniu.
Dziewczyny, jest coś, co mogę wziąć na katar? Bo niestety się przeziębiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 08:11
-
Kasiek7 wrote:Kurcze też zaczynam już mieć myśli typu kupiłabym z drugiej strony nie znam płci🤣
Mam identycznie, dlatego w ramach rekompensaty kupuję rzeczy typu kolektor, katarek do nosa, kosmetyczka do szpitala 🤣 ale jakoś nie sprawia mi to satysfskcji. Mam nadzieję, ze za 2 tygodnie w końcu się dowiemy.