X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    Dziewczyny, kojarzę, że parę wątków temu była rozmowa na temat bólu kręgosłupa. Niestety mnie zaczęły łapać straszne bóle w lędźwiach, szczególnie po lewej stronie. Czy Wy z tym chodzicie do fizjo? Uro-gin czy do zwykłego? Jak sobie radzicie?

Jak chodzilam do fizjo-uro gin to tez mi robila masaze plecow i dawala cwiczenia na te ledzwia, wiec mysle, ze mozesz od razu do takiego sie wybrac. Wiem, ze jak jest potrzeba to czasem tez tejpuja, ale u mnie obylo sie bez.

Co do komentarzy to sie nie przejmuj, pewnie mysleli, ze to zabawne. 🙃
    Dobrze, ze sie odezwalas i jasno wyznaczylas granice, moze nastepnym razem sie zastanowia troche.

Domisiek, Fabregasowa lubią tę wiadomość

2023 👧

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    @Foxy96 z tym nagrywaniem to klasyka, ja jak próbowałam nagrać to telefon tak mi się nagrzał, że go schowałam do lodówki bo się przestraszyłam 🤣 Ale ja włączyłam i tak leżałam z nagrywaniem 30min w 4k 😁

Mnie mąż od „piłeczki” 😁 Myślę, że byłaby inna reakcja gdybym zwyczajnie nie usłyszała na Dzień Dobry „Cześć Grubasie”.
    Oczywiście, też nie byłabym zadowolona, jakby ktoś mnie tak "przywitał" 😪

Z miłych rzeczy – dzisiaj po myciu włosów, zauważyłam, że wreszcie zaczęły się one lepiej kręcić, sprężynki wracają :) Myślę, że to zasługa płynnego żelaza, w końcu anemia włosom nie służy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 13:48

preg.png
  • Asia091 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuję stawiać granice od razu bo niektóre słowa potrafią nas bardzo zranić wiem, nie każdą z Nas potrafi ale próbujmy, jednak wolę powiedzieć co mnie boli niż się uśmiechać do takich komentarzy jak u Domisiek.
    U mnie 3 tygodnie temu było coś widać tak jak wstawiałam wam zdjęcie, dzisiaj płasko no i nie wiem o co chodzi powinnam się cieszyć z jednej strony spodnie posłużą mi dłużej ale jednak zaczyna mi być czasem przykro jak widzę takie różnice. Idę we wtorek sprawdzić co u Bejbisia.
    A z wesołych rzeczy to: byłam u fryzjera i zamiast chłodnego blondu wyszedł mi chłodny zielony 🤣 🧌dobrze że to tylko refleksy gdzie nie gdzie.

Domisiek lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
    11.07.2025 II prenatalne -
    TP 18.11.2025. 🤞
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Ja proponuję stawiać granice od razu bo niektóre słowa potrafią nas bardzo zranić wiem, nie każdą z Nas potrafi ale próbujmy, jednak wolę powiedzieć co mnie boli niż się uśmiechać do takich komentarzy jak u Domisiek.
    U mnie 3 tygodnie temu było coś widać tak jak wstawiałam wam zdjęcie, dzisiaj płasko no i nie wiem o co chodzi powinnam się cieszyć z jednej strony spodnie posłużą mi dłużej ale jednak zaczyna mi być czasem przykro jak widzę takie różnice. Idę we wtorek sprawdzić co u Bejbisia.
    A z wesołych rzeczy to: byłam u fryzjera i zamiast chłodnego blondu wyszedł mi chłodny zielony 🤣 🧌dobrze że to tylko refleksy gdzie nie gdzie.

Też tak miałam parę dni temu, że nagle brzuch był mniejszy na dwa dni, ale potem wywaliło podwójnie 😂

O matko, co to za fryzjer, który nie zna się na palecie barw i nie wie, że ciepłego nie kładzie się na zimny i na odwrót....

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
    14+5 tc - 112g 🩷
    18+6 tc - 277g 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️
    22+6 tc - 🩺
    27+6 tc - 🩺

preg.png
  • Zumi Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj znowu oglądać wózki. Akurat byliśmy w innym mieście i czekaliśmy na znajomych i mieliśmy trochę czasu to poszliśmy do bobowózków 😅. Powiem Wam mam taki mętlik w głowie, że mam już dość tych wózków 🥲. Chcieliśmy porównać Bebetto Pelpasso, który nam się podobał z Venicci Upline 2. Nie mieli nic z Bebetto, ale dokładnie obejrzeliśmy to Venicci i pani nam zaproponowała to zestawić z Cybexem akurat Baliosem S Lux 2.0. Venicci ma boską gondolę, wszystkie bajery co mają w niej być to są (wentylacja przy główce, jest długa na 80 cm, jest super gruby materacyk dwustronny antyrefluksowy, duża budka, adaptery podwyższającę z 3 poziomową regulacją), Cybex Balios w gondoli nie ma wentylacji główki, materacyk nie jest jakiś super, raczej z tych klasycznych piankowych, ale zawsze można dokupić z innej firmy np ruckena, Balios ma wypinaną osłonę gondoli na napy a Venicci na zamek. W baliosie gondola jest ciut krótsza i węższa, ale też ze względu na kształt bo jest bardziej owalna od Venicci. Generalnie ta gondola w Baliosie mimo braków adapterów jest wystarczająco wysoko, mąż 184 cm powiedział, że jest okej, rączka jest bardzo długa do regulacji więc mógł wygodnie pod siebie dostosować. Jeśli chodzi o amortyzację, to różnica jest spora, Balios ma na dwóch przednich kołach sprężyny, na tylnych nie ma, jest amortyzacja taka pionowa w ramie i ona daje amortyzację na tylną oś. Co w związku z tym, że Balios ma amortyzację w ramie? Ano to, że bez wysiłku podbijecie wózek na krawężniku/konarze czy innej przeszkodzie, żeby podbić Venicci trzeba użyć więcej siły, ja w ciąży nie byłam w stanie tego zrobić z obciążeniem 15 kg na spacerówce... Jakbym była w drugiej ciąży a miała malucha w Venicci do podbicia na krawężniku takiego 10-15 kg plus zakupy w koszu to miałabym lekki problem. Balios podskakiwał bez najmniejszego problemu. Co do spacerówki to w obu widać, że dziecko ma szansę fajnie stabilnie siedzieć, jest dobrze zabezpieczone po bokach, dziecko nie powinno się wychylać na boki ani zjeżdżać w dół. W Venicci są 5-punktowe pasy magnetyczne a w Baliosie 3 punktowe z fajnym systemem na taki ściągacz, jak będziecie w sklepie to koniecznie sobie to zobaczcie bo robi wrażenie ten ściągacz w Baliosie. W Venicci wydarzyło się coś dziwnego w związku z konstrukcją spacerówki, jak macie ten podnóżek w spacerówce, regulowany góra dół i przód tył, to nawet jak go maksymalnie podwiniecie w kierunku kosza to ona i tak zablokuje dostęp do podnóżka, który znajduje się niżej na ramie. Pytałam panią to po co w takim razie ten podnóżek na dole ramy skoro dziecko i tak nie będzie w stanie na nim oprzeć nóżek? Pani mówiła, że to mocno nieprzemyślane w tym modelu, jego młodszy brat Venicci Claro taki bardziej miejski, mniejszy model ze sztywniejszą amortyzacją ma tak chowalny podnóżek spacerówki, że starsze dziecko może spokojnie oprzeć nogi na podnóżku ramy a tym samym starczy na dłużej taka spacerówka. Ogólnie spacerówka w Venicci Upline 2 jest mała, wąska, krótka na siedzisku, mimo regulacji wysokości oparcia moim zdaniem nie starczy do końca wózkowania choćby ze względu na jej rozmiar i brak możliwości oparcia nóg na podnóżku na przedniej ramie. Dodatkowo materiał, z którego zrobione jest siedzisko i oparcie Venicci Upline 2 jest moim zdaniem szorstkie i nieprzyjemne jak takiej kanapy sprzed 15-20 lat, jak robili takie szorstkie te materiały. Balios ma moim zdaniem lepszą spacerówkę pod wieloma względami: w moim odczuciu lepsze pasy, milszy materiał siedziska i oparcia, bez problemu dziecko oprze nóżki na podnóżku w ramie wózka bo jest możliwość odpowiedniego odchylenia podnóżka spacerówki więc powinna starczyć na dłużej, wydawała mi się też większa i głębsza ta spacerówka niż w Venicci pomimo braku regulacji wysokości oparcia. Obie budki w spacerówce wystarczająco duże. Pałąg w spacerówce Venicci był bliżej dziecka niż w Baliosie- mniej miejsca ale może lepsze dla uczącego się siedzieć? Mieliśmy możliwość przetestowania wózków na dworze na takiej nierównej kostce z obciążeniem 15 kg. Dla nas amortyzacja w Baliosie jest po prostu lepsza, czego się totalnie nie spodziewałam, nie trzęsło, wózek bardzo dobrze zbierał te kostkę brukową, Venicci telepał ale nie było źle. Podbijanie z 15 kg do góry w Baliosie jest po prostu boskie, polecam osobom, które nie chcą się siłować z wózkiem na krawężnikach i innych przeszkodach. Po tym teście z obciążeniem stwierdziłam, że Balios jest bardziej wieloterenowy niż myślałam, pięknie daje radę amortyzacja w ramie 😊. Venicci jest troszkę węższy, zgrabniejszy, jak ktoś ma mniejszy bagażnik to żeby włożyć Baliosa raczej musiałby zdejmować koła tylne, ale to trwa chwilkę. Venicci jest cięższym wózkiem od Cybexa Balios (Venicci 12-13 kg, Balios około 11,7 kg) mimo, że wydaje się mniejszy, w obu wózkach koła są wystarczające w teren, oba poradzą sobie w lesie na wygodniejszej drodze, ale Balios nie wytrzęsie tak jak Venicci. W Venicci kosz na zakupy jest do 5 kg, a w Baliosie do 10 kg, jest wyraźnie większy. W Venicci macie wszystkie akcesoria w cenie około 4 tyś, a w Baliosie trzeba wszystko dokupić bo są dwa gołe wózki bez torby, śpiworka, moskitiery, folii przeciwdeszczowej. Nie kupując oryginalnych akcesoriów Cybexa można się zamknąć poniżej 4 tyś, widziałam folie i moskitiery nawet w DMie do 30 zł. Pani ze sklepu zaskoczyła nas jedną sprawą. A mianowicie usiadła w spacerówce Baliosa i zaczęła na niej podskakiwać żeby pokazać nam jak mocna jest ta rama, amortyzacja i w ogóle cała spacerówka 😅 powiem Wam... przekonało mnie to mocno 😁. Podsumowując Venicci Upline 2 ma bezkonkurencyjną gondolę, wszystkie bajery, udogodnienia- rewelacja, amortyzacja poczciwa, da radę, ale podbijanie kiepskie, jak ktoś ma siłę to i tak żaden problem, spacerówka wydaje się wygodna dla mniejszego bobasa tak jak już nam pisała @Nadzieja32. Dziwne rozwiązanie konstrukcyjne tego podnóżka, koniecznie obczajcie to na żywo w sklepie. Materiały w gondoli super, w spacerówce moim zdaniem za szorstkie. Jak ktoś chce wydać 4 koła to warto porównać ten wózek też z innymi z tej półki cenowej. Balios to lekki ale jednak taran drogowy, do miasta miszczu, od czasu do czasu w teren też nie zawiedzie. Trochę szerszy na ramie i kołach od Venicci, ale dzięki niedużej wadze i dobrej amortyzacji prowadzi się lekko i płynnie. Solidna skórzana i gruba rączka teleskopowa, wygodny duży kosz. Słabsza pod paroma cechami od Venicci, węższa gondola bez wentylacji przy głowie, z miększym materacykiem, ale ma przewiew od dołu, na listopadowe dziecko powinna wystarczyć. Spacerówka to widoczna wygoda dla dziecka, milutka, dobrze zabezpieczona po bokach, łatwo zapiąć malucha. Dla mnie wygrywa w tym zestawieniu Balios ze względu na amortyzację, spacerówkę, duży kosz i solidne wykonanie przy niedużej wadze. Polecam obejrzeć dokładnie oba wózki, zobaczyć jak jest z obciążeniem np 15 kg. Nie odrzucałabym od razu Cybexa ze względu na brak dodatków w cenie. Bardzo chciałabym porównać Cybexa z Bebetto Pelpasso i Adamexem Zico, ale nie mieli ich w tym salonie 😢. Adamex Zico też ma amortyzacje na ramie i jestem ciekawa jak u niego z podbijaniem bo Balios mnie tym totalnie zaskoczył, bez problemu weszłabym z nim do autobusu!! Nie myślałam o tym wcześniej w ogóle, a co jeśli będę po cesarce albo w drugiej ciąży z 10 kg dzieckiem w spacerówce? Na szczęście Pani w sklepie uparła się żeby pokazać nam Cybexa Balios S Lux 2.0 bo spełnia nasze wymagania i Pani nas wysłuchała i zrozumiała nasze potrzeby. Nie brałam go wcześniej pod uwagę ze względu na cenę, brak dodatków i obawiałam się niewystarczającej amortyzacji. Mam nadzieję, że nikogo nie wkurzyłam tym postem bo trochę przydługi, ale może dzięki temu będziecie wiedziały na co patrzeć w salonie, bo przez mnogość bajerów w wózkach można dostać kociokwiku 😅

Asia091, Foxy96, TBK, Anilorak88, Bećka, kalinok, Ilka96, Domisiek, Fabregasowa, gutka8 lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne

termin 10.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula

preg.png
  • Asia091 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Też tak miałam parę dni temu, że nagle brzuch był mniejszy na dwa dni, ale potem wywaliło podwójnie 😂

O matko, co to za fryzjer, który nie zna się na palecie barw i nie wie, że ciepłego nie kładzie się na zimny i na odwrót....
    Nooo właśnie to mój stały fryzjer chodzę od lat i zawsze jest super, powiedziałam jej że jestem ciąży jak zobaczyła że to nie ten kolor wyszedł że co to jest w ogóle podobno takie rzeczy się zdarzają w ciąży.

@Zumi musiałam zrobić screeny bo się zaczęłam gubić 😜a opis jak zwykle obszerny i bardzo pomocny 🥰

Zumi lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można stosować na ból gardła:(?

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze raz chłopczyk 💙 raz dziewczynka🩷
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe ☺️❤️
    preg.png
  • Asia091 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a inhalacje próbowałaś?

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Nooo właśnie to mój stały fryzjer chodzę od lat i zawsze jest super, powiedziałam jej że jestem ciąży jak zobaczyła że to nie ten kolor wyszedł że co to jest w ogóle podobno takie rzeczy się zdarzają w ciąży.

@Zumi musiałam zrobić screeny bo się zaczęłam gubić 😜a opis jak zwykle obszerny i bardzo pomocny 🥰
    Też słyszałam, że przy farbowaniu blondu, mogą wyjść dziwne kolory przez hormony w ciąży

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
    niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
    • 02.06 - 18cm długości i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷

○ cytologia i USG piersi ✅️

🗓
    30.06 - wizyta ginekolog
    - badania: krew, mocz, krzywa cukrowa

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja Wam powiem, że mam totalny luz z takimi tekstami 😄, bo oczywiście też je słyszę, ale jest to mówione do mnie w sposób żartobliwy, a nie taki, który miałby mnie obrazić
    Ja na to odpowiadam, że dziękuję, bo to najlepszy domek dla dziecka 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 14:25

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
    niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
    • 02.06 - 18cm długości i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷

○ cytologia i USG piersi ✅️

🗓
    30.06 - wizyta ginekolog
    - badania: krew, mocz, krzywa cukrowa

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Zumi Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Dziewczyny co można stosować na ból gardła:(?

Benzydamina jest bezpieczna, jak mnie bolało to psikałam Unibenem i ssałam fiordę 😊 w maju miałam koszmarny ból gardła z wymiotami, ale dla chwilowej ulgi i tak psikałam i ssałam.

👩‍🦱29🧑32
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    02.03.2025 ⏸️😍

termin 10.11.2025 🙏🏻

💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula

preg.png
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi, czy ty jesteś z Katowic? 😀 Pytam, bo to mógłby być opis naszego wyjścia do sklepu gdzie pani dała nam do zobaczenia dokładnie te wózki i je porównywaliśmy.
    Dokładnie tak samo, tylko akurat pan z obsługi, wskoczył na cybexa i na nim skakał żeby zademonstrować jego amortyzację 🙈 a jak się okaże że to nie ten sam sklep, to aż powiem wam zacznę się zastanawiać czy oni przypadkiem nie robią tego bo chcą sprzedać te baliosy 😀
    Jeśli chodzi o moje wrażenia to ja jak wyjechałam na kostkę z workiem z obciążeniem to szczerze mówiąc oba te wózki dały mi podobne odczucia jeśli chodzi o amortyzację, choć teoretycznie balios ma ją o wiele lepszą.
    No i faktycznie gondola w venicci to jest mistrzostwo świata i my mieliśmy trochę tak, że o ile spacerówka nam się bardziej podobała cybexa to zaczęliśmy kminic czemu droższy wózek ma słabsza gondolę. No i kwestia dodatków, które mocno podnoszą ostateczną cenę baliosa 😏

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Zumi Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Zumi, czy ty jesteś z Katowic? 😀 Pytam, bo to mógłby być opis naszego wyjścia do sklepu gdzie pani dała nam do zobaczenia dokładnie te wózki i je porównywaliśmy.
    Dokładnie tak samo, tylko akurat pan z obsługi, wskoczył na cybexa i na nim skakał żeby zademonstrować jego amortyzację 🙈 a jak się okaże że to nie ten sam sklep, to aż powiem wam zacznę się zastanawiać czy oni przypadkiem nie robią tego bo chcą sprzedać te baliosy 😀
    Jeśli chodzi o moje wrażenia to ja jak wyjechałam na kostkę z workiem z obciążeniem to szczerze mówiąc oba te wózki dały mi podobne odczucia jeśli chodzi o amortyzację, choć teoretycznie balios ma ją o wiele lepszą.
    No i faktycznie gondola w venicci to jest mistrzostwo świata i my mieliśmy trochę tak, że o ile spacerówka nam się bardziej podobała cybexa to zaczęliśmy kminic czemu droższy wózek ma słabsza gondolę. No i kwestia dodatków, które mocno podnoszą ostateczną cenę baliosa 😏

Jestem z Opola, ale bingo bo byliśmy akurat w Katowicach 😅

Ilka96 lubi tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    02.03.2025 ⏸️😍

termin 10.11.2025 🙏🏻

preg.png
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Jestem z Opola, ale bingo bo byliśmy akurat w Katowicach 😅
    Haha ok, czyli to nie jest tak że w każdym sklepie tak robią 😀
    My idziemy jutro jeszcze do dwóch innych w Katowicach więc zobaczymy co tam powiedzą i co mają na stanie 😃

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Zumi Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze będę w Częstochowie i chce zobaczyć Adamexa i Tutisa i jeszcze raz Bebetto Pelpasso 😊 do początku sierpnia chce już wybrać żeby zamówić na wrzesień/październik.

@Ilka96 a dostaliście rabat? Nam Pani dała taką kartkę jakbyśmy u nich się zdecydowali kupić

👩‍🦱29🧑32
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    02.03.2025 ⏸️😍

termin 10.11.2025 🙏🏻

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi super porównanie :) my i tak zostajemy przy Venicci, bo śpiworek do Baliosa kosztuje 700zl 🙈 a gdzie reszta rzeczy. No i my od razu nie zakładamy, że spacerówka z wózka 2w1 starczy na całe wózkowanie, większość spacerówek z tych zestawów nie wystarcza plus ok. 2 roku życia to raczej będziemy szukać bardziej kompatkowej spacerówki, a ta mniejsza w Venicci przekonuje mnie dobrą stabilizacją pozycji dziecka :) co do materiału to my i tak dokupimy wkładkę

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

preg.png
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Ja jeszcze będę w Częstochowie i chce zobaczyć Adamexa i Tutisa i jeszcze raz Bebetto Pelpasso 😊 do początku sierpnia chce już wybrać żeby zamówić na wrzesień/październik.

@Ilka96 a dostaliście rabat? Nam Pani dała taką kartkę jakbyśmy u nich się zdecydowali kupić

Tak tak, coś tam dostaliśmy, ale nie pamiętam ile dokładnie 😄
    W Katowicach jest jeszcze xland i Babyhit, ja bardzo liczę że gdzieś w nich uda się zobaczyć Tutisa, bo bardzo bym chciała zobaczyć te wózki. Ostatnio znowu na grupie widziałam mnóstwo dobrych opinii o nich i trochę mi to nie pasuje do tego, że są tak ciężko dostępne. Tak mi się to jakoś nie składa.

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Zumi Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nadzieja powiem Ci, że w życiu bym nie kupiła śpiworka czy osłony na nóżki z Cybexa ze względu na cenę 🤯🤯 są różne firmy, które szyją pod dane modele wózków śpiworki/torby/osłony na nóżki/wkładki do spacerówek i są w rozsądnych cenach 😊 tak samo folia deszczowa i moskitiera, z tego nie korzysta się codziennie, a ceny z Cybexa to około 200 zł, a ta ich folia na gondolę wydaje się trochę lipna... lepiej kupić zamiennik w sklepie dla dzieci, DMie, allegro itd. Dlatego pisałam żeby nie odrzucać dobrego wózka ze względu na dodatki, bo w sumie to nie muszą być oryginały z Cybexa. W Venicci Upline 2 za to śpiworek do spacerówki wymiata, bardzo solidny i duży 😊

@Ilka ktoś już pisał tutaj, że Tutis wycofuje się z Polski więc pewnie salony go wyprzedają, nawet te modele wystawowe, pewnie w internecie też będzie coraz więcej wyprzedaży na te Tutisy, warto trzymać rękę na pulsie bo może się trafić super okazaja. Ja będę dzwonić do salonów pytać czy mają coś na stanie zanim pojadę bo już nie chce mi się jeździć tyle, to będzie już trzecia wizyta 😅... a jeszcze ostatnia wizyta to będzie zamówienie przecież.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 19:43

Ilka96 lubi tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    02.03.2025 ⏸️😍

termin 10.11.2025 🙏🏻

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zumi ten Adamex juz stoi u mnie w domu, wiec jesli chodzi o podbicie to moim zdaniem bardzo latwo sie to robi, wystarczy lekko nacisnac rame. Mam porownanie do 3 innych wozkow, ktore uzytkowalam i ten zdecydowanie najlatwiej sie podbija. Nie mam porownania do Cybexa. :)

@Nadzieja a wlasnie czemu spiworek z Cybexa? Mysle, ze kazdy inny spiworek na zime z innej firmy tez bedzie pasowal do wozka. Ja nawet wole sobie poszukać innego z lepszych materiałów niz tego co daja producenci. Z takich poliestrowych najbardziej chyba polecaja spiworki Cottonmoose, ja chcialabym znowu z wypelnieniem naturalnym z welny, zeby nie przegrzewać zima dziecka i czaje sie na spiworek z Zaffiro. Tzn. moze i te z Cybexa tez sa fajne, nie wiem, ale na pewno idzie znalezc lepsze cenowo. :P

Zumi lubi tę wiadomość

2023 👧

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    @Nadzieja powiem Ci, że w życiu bym nie kupiła śpiworka czy osłony na nóżki z Cybexa ze względu na cenę 🤯🤯 są różne firmy, które szyją pod dane modele wózków śpiworki/torby/osłony na nóżki/wkładki do spacerówek i są w rozsądnych cenach 😊 tak samo folia deszczowa i moskitiera, z tego nie korzysta się codziennie, a ceny z Cybexa to około 200 zł, a ta ich folia na gondolę wydaje się trochę lipna... lepiej kupić zamiennik w sklepie dla dzieci, DMie, allegro itd. Dlatego pisałam żeby nie odrzucać dobrego wózka ze względu na dodatki, bo w sumie to nie muszą być oryginały z Cybexa. W Venicci Upline 2 za to śpiworek do spacerówki wymiata, bardzo solidny i duży 😊

@Ilka ktoś już pisał tutaj, że Tutis wycofuje się z Polski więc pewnie salony go wyprzedają, nawet te modele wystawowe, pewnie w internecie też będzie coraz więcej wyprzedaży na te Tutisy, warto trzymać rękę na pulsie bo może się trafić super okazaja. Ja będę dzwonić do salonów pytać czy mają coś na stanie zanim pojadę bo już nie chce mi się jeździć tyle, to będzie już trzecia wizyta 😅... a jeszcze ostatnia wizyta to będzie zamówienie przecież.

Wiesz jak komuś się chce szukać innych i dopasowywać to jasne, ale ja jestem leniwa, mi się nie chce 😂 no i tak jak pisałam i tak nie zakładałam, że spacerówka z wózka 2w1 starczy do końca wózkowania. Większość opinii jakie czytałam ogólnie o wózkach to właśnie, że ok. 2 roku życia, większość osób i tak kupuje osobno, większą, ale bardziej kompaktową spacerówkę :) i też ta wielkość gondoli, jednak rodzimy na samym początku zimy, więc będą kombinezony, kocyki czy śpiworki, to nie wiadomo na ile straczy w Baliosie. Ale też każdy wybiera wózek pod siebie, na początku też byłam pewna, że wybiorę Cybexa, a jednak zmieniłam zdanie 😁 i w ogóle to też byłam w Bobowózkach, ale nie Kato i Pani średnio polecała Cybexa 😂 ale to nie dlatego zmieniliśmy zdanie 😁

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

preg.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ