👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Podczas starań w tamtym roku, zdarzyło mi się 2 robić krzywą. Pierwszy raz po odstawieniu antykoncepcji i później z zalecenia endokrynologa, w obu przypadkach dostałam smak cytrynowy w labie i też mi to smakowało 🙈
W przyszłym tygodniu w piątek właśnie lecę na badania, morfologia, mocz i ta krzywa...niestety...Nie marudziłabym gdybym nie miała nawrotu mdłości 🤢, a od około 2 tygodni budzę się z mdłościami, miewam nawet takie dni, gdzie utrzymują się przez cały dzień
Aaaa i wczoraj o 21 dopadła mnie ogromna ochota na coś czekoladowego. Wymarzyły mi się lody czekoladowe, których nigdy nie jem, bo nie przepadam i jakieś ciasto czekoladowe 😍
Z racji tego, że mam blisko biedronkę - poszłam! Wróciłam z 2 rożkami czekoladowymi, 4 muffinkami z Wedla i 2 donatami oreo, a zjadłam 1 loda i 1 muffina 😄
A wracając do tematu wielkości brzuszków, wrzucam Wam mój popołudniowy 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 16:15
izzou97, Justa877, wellwellwell, Fabregasowa, edka85, Rudka, Kropka89, kalinok, Zumi lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
• 02.06 - 18cm długości i 200 gramów 🐻
○ cytologia i USG piersi ✅️
🗓
26.06 - II prenatalne (połówkowe)
30.06 - wizyta ginekolog
- badania: krew, mocz, krzywa cukrowa
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dziewczyny, zainspirowałyście mnie do zakupów i dziś ruszyłam stacjonarnie do H&M, ale takiego mniej uczęszczanego i za 130 złotych kupiłam 2 pary spodni ciążowych i 4 biustonosze do karmienia, deal życia 🙌🏼
Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość
👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne
📆 16.07 - kolejna wizyta 🍀
-
Asia091 wrote:Ja miałam wczoraj w nocy dziwne uczucie napięcia albo to dziecko mi się tak ruszało jakby wielka góla się toczyła w podbrzuszu od prawej strony na środek i spowrotem i to powiem że na prawdę mnie to bolało. A może to tzw macica stawiająca się? Ale to chyba za wcześnie na takie rzeczy? Zresztą już sama nie wiem na co jest za wcześnie a co już być powinno.
Dzisiaj byliśmy na godzinnym spacerku z psem 5,5 km zaliczone a ja konam bo mnie wszystko boli nawet palcem u stopy nie jestem wstanie ruszyć 🙃 ale tempo narzuciłam sama i szłam dziarsko. Więc pewnie za szybko i zbyt intensywnie.
Mi typowo macica stawiała się już w 15 tygodniu. I to tak naprawdę że wielka górka zrobiła mi się z lewej strony. Ale to była jednorazowa akcja, potem.sie nie powtórzyło. Teraz mi brzuch tylko czasami twardniał ale na to biorę nospe. -
@Asia091 Jak byłam u gina w 15 tc, to mówiła mi, że może już się stawiać dlatego dostałam magnez. Ale to jest taka charakterystyczna górka ponoć.
-
Majlen wrote:Podczas starań w tamtym roku, zdarzyło mi się 2 robić krzywą. Pierwszy raz po odstawieniu antykoncepcji i później z zalecenia endokrynologa, w obu przypadkach dostałam smak cytrynowy w labie i też mi to smakowało 🙈
W przyszłym tygodniu w piątek właśnie lecę na badania, morfologia, mocz i ta krzywa...niestety...Nie marudziłabym gdybym nie miała nawrotu mdłości 🤢, a od około 2 tygodni budzę się z mdłościami, miewam nawet takie dni, gdzie utrzymują się przez cały dzień
Aaaa i wczoraj o 21 dopadła mnie ogromna ochota na coś czekoladowego. Wymarzyły mi się lody czekoladowe, których nigdy nie jem, bo nie przepadam i jakieś ciasto czekoladowe 😍
Z racji tego, że mam blisko biedronkę - poszłam! Wróciłam z 2 rożkami czekoladowymi, 4 muffinkami z Wedla i 2 donatami oreo, a zjadłam 1 loda i 1 muffina 😄
A wracając do tematu wielkości brzuszków, wrzucam Wam mój popołudniowy 🤭
Majlen lubi tę wiadomość
-
Asia091 wrote:Ja miałam wczoraj w nocy dziwne uczucie napięcia albo to dziecko mi się tak ruszało jakby wielka góla się toczyła w podbrzuszu od prawej strony na środek i spowrotem i to powiem że na prawdę mnie to bolało. A może to tzw macica stawiająca się? Ale to chyba za wcześnie na takie rzeczy? Zresztą już sama nie wiem na co jest za wcześnie a co już być powinno.
Dzisiaj byliśmy na godzinnym spacerku z psem 5,5 km zaliczone a ja konam bo mnie wszystko boli nawet palcem u stopy nie jestem wstanie ruszyć 🙃 ale tempo narzuciłam sama i szłam dziarsko. Więc pewnie za szybko i zbyt intensywnie.
To brzmi raczej na stawianie macicy.
Tez ostatnio mi twardnieje macica, jak mam dzien gdzie duzo gonie na nogach. Zwiekszylam dawke magnezu do 300 mg bo bralam wczesniej tylko 1x aspargin i poki co jest lepiej. -
Ja wczoraj wieczorem, jak leżałam w łóżku to już czułam takie fajne mocne ruchy, takie uczucie wręcz surrealistyczne 😃 bo do tej pory to czułam ale dość lekkie.
U mnie łożysko na tylnej ścianie, więc też na plus, że nic nie „stopuje” tych odczuć.
Wgl, podczas tych wizyt w ciąży to słyszę najśmieszniejsze komplementy w życiu, tak jak ostatnio „oooo PIĘKNE łożysko, wysoko z tyłu” albo wcześniej „ojej jaka rewelacyjna szyjka, bardzo długa, zamknięta, świetnie” 🤣Kropka89, Justa877, Zumi lubią tę wiadomość
-
Paulivvv takie komplementy to jest coś! 🤣
Ja za to w pracy usłyszałam albo „ooo 5 miesiąc a nic nie widać!” Albo „ooo widać że już biodra Ci urosły i się zaokrągliły” 🤣Paulivvv lubi tę wiadomość
-
psaj91 wrote:
Chyba najbardziej przeraża mnie, że trzeba tam siedzieć na czczo 2h i nawet nie można się napić łyka wody, a nasze testy przypadną na środek lata 🙄
Nie można? Miałam robione obciążenie glukozą na początku ciąży, bo było podejrzenie cukrzycy, i pielęgniarka mówiła że normalnie mogę napić się wody, nawet pokazywała gdzie stoi dystrybutor w razie potrzeby. -
galadriela wrote:Nie można? Miałam robione obciążenie glukozą na początku ciąży, bo było podejrzenie cukrzycy, i pielęgniarka mówiła że normalnie mogę napić się wody, nawet pokazywała gdzie stoi dystrybutor w razie potrzeby.
Nie można, może to zafałszować wynik👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
No właśnie ja to nie wiem o co chodzi z tą wodą przy krzywej cukrowej.
Z jednej strony, widzę info że nie można, bo to może zaburzyć wynik. A z drugiej, wiele razy słyszałam jak dziewczyny mówią, że wypiły butelkę wody przez czas tego oczekiwania, albo że Panie w punkcie dawały im wodę w kubku do picia.
Domyślam się, że dużo przyjemniej jest to przechodzić z butelką wody, ale faktycznie nawet na logikę, wydaję mi się, że wszelkie płyny itd mogą te wyniki przekłamywać. -
Byłam dziś z córą na basenie i tak mnie kopnęła w brzuch że szok. Przypadkowo no ale się mimo wszystko wystraszyłam czy u dzidziulka wszystko dobrze 🙄
-
Wiadomo że dużo przyjemniej przechodzić przez krzywą cukrową z butelką wody, bo się rozwadnia ten słodki ulep i posmak w ustach lepszy, nie jest słabo, niedobrze itp, ale nie o to w tym badaniu chodzi
mamy sprawdzić jak organizm sobie radzi z obciążeniem 75g cukru w takiej "skoncentrowanej" formie - jak wypije się szklankę wody (a butelkę tym bardziej) to już nie jest to samo obciążenie i wtedy określone normy glukozy i insuliny (po 1 i 2h) są już nieadekwatne. Niestety to jedno z tych badań na którym trzeba się po prostu przemęczyć
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
28.04 - CRL 2.27cm ❤️
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
09.07 - 🩺 połówkowe
-