👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nana11 wrote:To 59 wydaje mi się bardzo spoko, u mnie 18 była ferrytyna i dopiero wtedy dostałam żelazo
Dokładnie, 59 to marzenie 😁 ja zaczynałam ciążę z 45, a teraz mam 23 🫣👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
Tak, myślę że z kwasem foliowym tak jak napisała Kasiek nie da się przesadzić, bo to witamina rozpuszczalna w wodzie, więc jej nadmiar jest wydalany z moczem. Te rozpuszczalne w tłuszczach za to nie są, i wtedy robi się problem, ale to tylko 4👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne ✅
📆 16.07 - kolejna wizyta 🍀
-
Asia, powodzenia 😁
Ja kiedyś coś pisałam, że fajnie będzie w lecie być w ciąży, bo sukienki bla, bla. Chyba zmieniam zdanie, wczoraj na zewnątrz myślałam, że zemdleję 🤣Paulivvv, Kasiek7, Nana11 lubią tę wiadomość
-
Foxy, mnie też te upały nie służą, aż strach pomyśleć co by było, jakbyśmy miały termin jakoś na wakacjach 🥵👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
📆23.06 - II prenatalne ✅
-
Asia, powodzenia i niech to będzie dla Was piękny dzień 👰🏼♀️🤵🏻💒👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
📆23.06 - II prenatalne ✅
-
anna.90 wrote:Witaj w klubie. Od dwóch miesięcy mam zmianę i chyba jednak też od żelu a nie guzika spodni. Wczoraj pani profesor powiedziała żeby kupić wodę termalna w sprayu Avene i tym pryskać. Mówiła że miała taki problem i to pomogło. Także od jutra będę testować bo nie dostałam stacjonarnie
Ja sobie posmarowałam wieczorem te czerwone placki aloesem, no i teraz rano są dużo bledsze, ale takie suche nadal i lekko swędzi.12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. kolejna wizyta 🩺
-
izzou97 wrote:Foxy, mnie też te upały nie służą, aż strach pomyśleć co by było, jakbyśmy miały termin jakoś na wakacjach 🥵
W październiku odpoczniemy
izzou97 lubi tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Asia, powodzenia 😁
Ja kiedyś coś pisałam, że fajnie będzie w lecie być w ciąży, bo sukienki bla, bla. Chyba zmieniam zdanie, wczoraj na zewnątrz myślałam, że zemdleję 🤣
Jak jadę do pracy i zaparkuje auto pod takim drugim magazynem dalej a nie pod biurem, to mam do przejścia z niecałe 500m i ledwo idę jak jest gorąco 🤣 czuje się jakbym miałam tam umrzeć od słońca na środku tego placuFoxy96 lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. kolejna wizyta 🩺
-
19+0 a dziecko nadal ma nas gdzieś. Tym razem pępowina między nogami, dziecko tyłem obrócone. Niby jąder nie zauważył, ale pewności nie daje, bo znów dziecko nie chce się pokazać. Czekamy do 18.07. A tak się nastawiłam na zakupy dziś. Jestem na zwolnieniu i tak aż dziwnie, że tyle czasu nie będę chodzić do pracy. Taka abstrakcja.
Asiu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ❤️❤️❤️Foxy96, Paulivvv lubią tę wiadomość
-
TBK wrote:19+0 a dziecko nadal ma nas gdzieś. Tym razem pępowina między nogami, dziecko tyłem obrócone. Niby jąder nie zauważył, ale pewności nie daje, bo znów dziecko nie chce się pokazać. Czekamy do 18.07. A tak się nastawiłam na zakupy dziś. Jestem na zwolnieniu i tak aż dziwnie, że tyle czasu nie będę chodzić do pracy. Taka abstrakcja.
Asiu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ❤️❤️❤️
Myślę że nie ma co się tak skupiać na tym czy to chłopiec czy dziewczynka, bo takiego noworodka i tak w sukienki czy eleganckie garnitury na codzień nie będziesz ubierać, lepiej też nie wybierać ubrań z ozdobami i wzorami, których nie da się prasować czy milionem napów i guziczków do zapoznania, a kamyczków i ozdób, które mogą odpaść i trafić do ust, oka czy nosa dziecka w ogóle nie przynosić do domu.
Przygotujcie się też na wypadanie włosów po ciąży - w ekstremalnych sytuacjach będą nie tylko w każdym odpływie czy na poduszce, ale nawet w 💩.
Z kolei jak któraś ma wklęsłe brodawki to polecam do szpitala wziąć nakładki na sutki. U mnie sprawdziły się Medeli, ale w aptekach są najróżniejsze kształty i rozmiary więc jest w czym wybierać.Ilka96 lubi tę wiadomość
-
Anilorak88 wrote:Myślę, że na pogode nie ma póki co narzekać bo i maj i czerwiec przynajmniej u mnie raczej bez dłuższych upałów. Jakieś pojedyncze dni.
Nie mówię że w kwietniu czy w maju nie chodziliśmy już w letnich ubraniach, ale ostatnio musiałam wyjąć nasze merinosy, bo na placu zabaw nieźle wieje więc nie wiem o jakich upałach mówicie 😅 nie mówiąc o tym że jakoś we wtorek albo środę powiesiłam rano pranie i pojechałam do Galeri Młociny ( ale nic ciekawego nie było, chyba że dla starszaka ktoś potrzebuje kapci z Nunusiem to wszystkie rozmiary chyba za 30zl w Smaku) i zaczęło lać jak z cebra, całe pranie musiałam jeszcze raz wrzucić do automatu po powrocie 😑 -
@Iga nic mi nie mów o wypadaniu włosów PO ciąży. Mnie wraz z ciążą tak zaczęły wypadać i się łamać, że do porodu to ja chyba zostanę łysa. Nigdy nie miałam takich problemów. Jestem załamana, a włosy mam za połowę pleców😭
-
Iga Kwietniowa wrote:Myślę że nie ma co się tak skupiać na tym czy to chłopiec czy dziewczynka, bo takiego noworodka i tak w sukienki czy eleganckie garnitury na codzień nie będziesz ubierać, lepiej też nie wybierać ubrań z ozdobami i wzorami, których nie da się prasować czy milionem napów i guziczków do zapoznania, a kamyczków i ozdób, które mogą odpaść i trafić do ust, oka czy nosa dziecka w ogóle nie przynosić do domu.
Przygotujcie się też na wypadanie włosów po ciąży - w ekstremalnych sytuacjach będą nie tylko w każdym odpływie czy na poduszce, ale nawet w 💩.
Z kolei jak któraś ma wklęsłe brodawki to polecam do szpitala wziąć nakładki na sutki. U mnie sprawdziły się Medeli, ale w aptekach są najróżniejsze kształty i rozmiary więc jest w czym wybierać.
No ale jednak różowe czy niebieskie body lub pajacyk ma znaczenie dla nas. Ja nie mam takiego ciśnienia, ale mój mąż ma straszne. Mówił nawet, żeby się umówić do innego lekarza, żeby poznać płeć 🤣 -
@TBK U mnie akurat płeć już wcześniej poznana, ale wczoraj też foszek i pępowina między nogami oraz plecami i tyłkiem wypięta 😂 Ja dla dziewczynki kupiłam też niebieskie body - uważam, że skoro sama chodzę w niebieskim, a jestem kobietą, to co dziecku szkodzi 😂
@Domisiek Mam identycznie. Czekam wciąż na ciążowy glow up, bo u mnie nie dość, że pojawił się trądzik, to włosy lecą na potegę. Jeżeli to się wzmocni po porodzie, to zostaną 3 włosy na krzyż... Pocieszam się, że skoro lecą przez całą ciążę, to faza wzrostu nie jest sztucznie przeciągana przez hormony i może przez to nie będzie po porodzie takiego wypadania? Niedługo mam dermatologa, to przy okazji zapytam.
Ja na upały się cieszę. Może trochę ciężej się oddycha, ale luz w sukienkach jest nieporównywalny. Nic nie ciśnie, nic nie uwiera. W dodatku w końcu przestałam martwić się, że złapię jakieś przeziębienie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:29
-
Iga Kwietniowa wrote:Nie mówię że w kwietniu czy w maju nie chodziliśmy już w letnich ubraniach, ale ostatnio musiałam wyjąć nasze merinosy, bo na placu zabaw nieźle wieje więc nie wiem o jakich upałach mówicie 😅 nie mówiąc o tym że jakoś we wtorek albo środę powiesiłam rano pranie i pojechałam do Galeri Młociny ( ale nic ciekawego nie było, chyba że dla starszaka ktoś potrzebuje kapci z Nunusiem to wszystkie rozmiary chyba za 30zl w Smaku) i zaczęło lać jak z cebra, całe pranie musiałam jeszcze raz wrzucić do automatu po powrocie 😑
U nas od kilku dni jest prawie 30 lub 30 stopni 🥴 a w przyszłym tygodniu ma być prawie cały tydzień 30 😭👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
-
Iga Kwietniowa wrote:Myślę że nie ma co się tak skupiać na tym czy to chłopiec czy dziewczynka, bo takiego noworodka i tak w sukienki czy eleganckie garnitury na codzień nie będziesz ubierać, lepiej też nie wybierać ubrań z ozdobami i wzorami, których nie da się prasować czy milionem napów i guziczków do zapoznania, a kamyczków i ozdób, które mogą odpaść i trafić do ust, oka czy nosa dziecka w ogóle nie przynosić do domu.
Z kolei jak któraś ma wklęsłe brodawki to polecam do szpitala wziąć nakładki na sutki. U mnie sprawdziły się Medeli, ale w aptekach są najróżniejsze kształty i rozmiary więc jest w czym wybierać.
Szczerze to nie widziałam w tych ubrankach dla najmniejszych dzieci żadnych kamyczków czy innych takich ozdób, falbanki bywają, ale też nie jakieś duże, przeszkadzające. Myślę, że to normalne, że chce się w połowie ciąży już móc zacząć kupować ubranka i niekoniecznie wszystkie całkiem neutralnedla dziewczynki bywają takie ładne, kwiatowe wzory, często subtelne, ale jednak dziewczęce. Wiadomo, że noworodkowi wszystko jedno co ma na sobie, ale jednak większość z nas nie chce ubierać kwiatowych wzorów chłopcom. Albo typowo chłopięcych wzorów dziewczynkom. Te ubranka są tak piękne, że nie dziwię się, że można czuć niedosyt, że nadal można wybrać jedynie neutralne beże, biele, brązy czy żółcie
TBK, Nana11, Paulivvv, Klekotka lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
-
Nadzieja32 dokładnie o to mi chodzi. Mam dwóch synów i mieli typowo chłopięce wzory- autka, samoloty, dinozaury. Ubranka, przescieradła, kocyki.... Wiadomo, cieszy oko dorosłego, dziecku obojętne. No ale jeśli to córka to chciałbym te kwiatki czy inne motylki kupić.
wellwellwell, Nadzieja32, Nana11, Zumi, Paulivvv, Klekotka lubią tę wiadomość
-
Dla mnie niebieskie ubranka dla dziewczynki są git, no ale już różowych czy takich w kwiatuszki, kokardki, motylki synkowi bym nie zalozyla. 🙈
A jednak takich jest bardzo dużo do wyboru, wiec tez wole miec pewnosc i sie nie ograniczac.
Poki co kupilam pare tzeczy na wyprzedarzach neutralnych - granatowych, bezowych, bialych. Alw nek chce miec calej garderoby dla dziecka takiej jednobarwnej.
W ogole do szpitala dla mojej corki bralam takie ubranka co nie byloby mi ich szkoda wywalic = dostalam troche niebieskich ubranek po synu kolezanki (zwykle lub w paski, bez zadnych printow). Wszystkie polozne ciągle na moja corke gadaly „on” . 🙃😅Nana11, TBK lubią tę wiadomość
-
TBK wrote:Nadzieja32 dokładnie o to mi chodzi. Mam dwóch synów i mieli typowo chłopięce wzory- autka, samoloty, dinozaury. Ubranka, przescieradła, kocyki.... Wiadomo, cieszy oko dorosłego, dziecku obojętne. No ale jeśli to córka to chciałbym te kwiatki czy inne motylki kupić.
I niech cieszą oko dorosłego, w końcu to nasze dzieci i myślę, że większość z nas chce móc bobasa wystroić w ładne ubrankaja kupiłam też trochę neutralnych ubranek, żeby zostawić dla potencjalnego rodzeństwa, gdyby okazało się chłopcem, ale poszalałam też z falbankami i dziewczęcymi wzorami, bo się oprzeć nie mogłam 😁
Spójrzcie na ten sweterk i na ten komplecik 😍
https://zapodaj.net/plik-sh5QWhaa0y
https://zapodaj.net/plik-wXIunB3cBA
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:21
wellwellwell, Nana11, TBK, Foxy96, Zumi, Domisiek, gutka8 lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025