👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Fabregasowa wrote:No właśnie pewnie ilosc dzieci ma największe znaczenie 😀 ale czy kp czy kpi robi różnicę?
Moja mama karmiła dwojke no i muszę przyznać ze te piersi mocno opadły, wiadomo ze teraz sa różne sposoby chirurgiczne ale to trochę kosztuje... jakieś masaże mogą pomóc?
Co do laktatora, ja dostalam w spadku philips avent, pewnie dokupię nowe butelki ale te części zamienne da sie jakoś wyparzyć? Nie mówię nawet o tym konkretnym modelu tylko generalnie- chyba sie da skoro szpitale wypożyczają swoje laktatory.
Tak to w całości chce KP ale wiadomo - czasem życie swoje...
Czesci wymienne trzeba wymieniac max co 3 miesiace jesli uzywa sie laktatora sporadycznie, a juz po kims calkiem nie powinno sie uzywac, wiec lepiej zaopatrz sie po prostu w nowe czesci. Lejek tez powinno sie dobrac pod rozmiar brodawki. Ale ogolnie to tak, te czesci sie wyparza po kazdym uzyciu.
W temacie KP polecam bardzo Hafije - czy to bloga czy profil na IG, naprawdę duzo cennej wiedzy o KP.
Jesli chodzi o moje piersi, to ja mialam nieduzy biust przed ciaza, bo 65C, karmilam krotko 3 miesiace i nie sflaczaly mi piersi po zakonczeniu karmienia, ale bardzo mi zmalaly i nie byly juz takie pelne. Dopiero teraz w kolejnej ciazy wrocily do pelni ksztaltu.
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Anilorak88 wrote:Ja myślałam o rożku do spania bo można ciaśniej opatulić, ze spiworkiem mam problem, że rączki będzie miał na wierzchu i w sumie sama nie wiem więc chętnie poznam opinie tych, które mają już doświadczenie.
Sa tez takie spiworki zimowe, ktore maja dlugie rekawki odpinane i mozna w miare potrzeb je zalozyc. Chociazvy C&A takie mialo z tego co pamietam.
Gratuluję kolejnych udanych wizyt. ❤️ -
Kropka89 wrote:Ferrytyna 59 a norma w ciąży niby od 60? To teraz suplementowac? Napisze za chwilę do lekarza, ale to się nazywa być „na granicy” 🤣 B12 za to w normie chyba takiej idealnej bo jakieś 390.
To nawet ładna ferrytyna jak na ten poziom ciazy 🙂Kropka89 lubi tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 50, luteina 200
-
psaj91 wrote:A to ciekawe, bo mi wyszło 40 ferrytyny i zarówno ginka jak i endo powiedziały, że to jest jeszcze ok 🤔
Jako że udało mi się przełożyć wizytę to jutro zapytam się gina mojego na żywo. Może też będzie dla niego ok. Ja te 60 normę to w internetach znalazłam, nie że jakoś potwierdzona informacja tylko na zasadzie „pan Google mówi” -
@Zumi dzięki Tobie w Bebetto wzrośnie sprzedaż o 200% 😅 jeśli wzięliście taki kolor jak na zdjęciu to super (też na taki poluje) gratuluję udanych zakupów 🙃
U mnie ferrytyna przed ciążą była 104 a żelazo 93, mimo adenomiozy ale ja suplementowałam żelazo liposomalne które ma lepszą przyswajalność więc to npewno też podbiło, teraz będę sprawdzać w przyszłym tygodniu jak to u mnie wyglądają te wyniki.
Jutro czeka mnie dzień w którym mój partner zyska miano Męża, myślałam że się nie stresuje ale jednak nerwy robią swoje 😅😅 a co do mojego to on na takim luzie że w ogóle jakby to nie o niego chodziło 😏Zumi, psaj91 lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Iga Kwietniowa wrote:Boramed czy Gabinety Krasickiego mają raczej dobre opinie i robią normalnie badania prenatalne na NFZ ze skierowań z prywatnych gabinetów. Jeśli mówisz o tych dwóch najpopularniejszych pakietach to moje koleżanki też mają nienajlepsze zdanie o tych lekarzach i zazwyczaj korzystają z dwóch opinii - lekarza z pakietów i NFZ jeżeli chodzi o ginekologów czy pediatrów.
-
Paulivvv wrote:Ja już po wizycie.
U bobasa wszystko dobrze, kolejna wizyta 14.07. i mam mieć ze sobą już wtedy zrobione to badanie obciążenia glukozą. Szyjka ok.
No i po połówkowych w tamtym tygodniu, na brzuchu wyszło mi takie coś jak jakieś uczulenie i drogą dedukcji doszliśmy dziś do wniosku, że chyba uczula mnie żel do USG, którego tam używają. Bo potem dał mi też go trochę na rękę to po kilku minutach pod tym żelem ręka się zaczynała lekko czerwienić… -
Asia091 gratuluję i wszystkiego dobrego!! I oczywiście udanej zabawy jutro, mam nadzieję że będzie tak jak sobie wymarzyliście 😀❤️👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
28.04 - CRL 2.27cm ❤️
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
09.07 - 🩺 połówkowe
-
Asia091 wrote:@Zumi dzięki Tobie w Bebetto wzrośnie sprzedaż o 200% 😅 jeśli wzięliście taki kolor jak na zdjęciu to super (też na taki poluje) gratuluję udanych zakupów 🙃
U mnie ferrytyna przed ciążą była 104 a żelazo 93, mimo adenomiozy ale ja suplementowałam żelazo liposomalne które ma lepszą przyswajalność więc to npewno też podbiło, teraz będę sprawdzać w przyszłym tygodniu jak to u mnie wyglądają te wyniki.
Jutro czeka mnie dzień w którym mój partner zyska miano Męża, myślałam że się nie stresuje ale jednak nerwy robią swoje 😅😅 a co do mojego to on na takim luzie że w ogóle jakby to nie o niego chodziło 😏
Idźcie już spać żebyście nie zaspali 😅😅 -
Asia091 wrote:@Zumi dzięki Tobie w Bebetto wzrośnie sprzedaż o 200% 😅 jeśli wzięliście taki kolor jak na zdjęciu to super (też na taki poluje) gratuluję udanych zakupów 🙃
Jutro czeka mnie dzień w którym mój partner zyska miano Męża, myślałam że się nie stresuje ale jednak nerwy robią swoje 😅😅 a co do mojego to on na takim luzie że w ogóle jakby to nie o niego chodziło 😏
Oooo! Ooo! Trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko po Waszej myśli! ❤️ Ja przez pół roku przygotowań w ogóle się nie stresowałam, ale jak zajechaliśmy pod urząd to stwierdziłam, że nie wysiadam z auta 😂😂😂 -
anna.90 wrote:Nie wiem czy literówka czy nie ale my robiliśmy w Warszawie w gabinetach Krasińskiego dwa prenatalne, skierowanie dostaliśmy właśnie od lekarza prywatnego. Bardzo sobie chwalimy obie wizyty
Tak chodziło mi o ten na Żoliborzu, tam też jest genetyk z normalnymi terminami jakby ktoś potrzebował. -
Dziś zdecydowanie czuje dzidziulka:) aż spokojniejsza jestem
kilka kopniaczkow już dziś dostałam
-