👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia091 wrote:Dziewczyny My już po ... ufff 😅
Mój Mąż wczoraj taki luzak a dziś słowa nie mógł wydusić 🤣 Obrączki pasują idealnie 🤩
Impreza kameralna ale były tańce 💃 🕺i śpiewy także działo się. Ja osobiście w pewnym momencie myślałam że zemdleje, serce waliło jak szalone ale opanowałam emocje, synek był grzeczny i nie kopał za to teraz szaleje i jakieś dzikie akrobacje robi 😂. Dobrze że zrezygnowaliśmy z tej imprezy większej bo bym nie dała rady wytańczyć całą noc.
Bardzo dziękujemy za życzenia i było tak jak chcieliśmy 🥰🥰
Co do zabobonów to w tej książce Mamy dla Mamy są ciekawe przykłady o niektórych w ogóle nie słyszałam.
Z ubrankami to faktycznie przyjęło się że niebieski dla chłopca róż dla dziewczynki, kokardki/autka etc. Ja jak zamówiłam te ciuszki z HM to brałam w paski i beże bo nie znałam płci ale faktycznie jeśli mamy tą wiedzę to jest całkiem łatwiej wybierać i jest dużo więcej wzorów. Wiadomo, że te ozdoby to cieszą oko dorosłych a czy to wygodne dla dzieci to ciężko powiedzieć. Ja będę chciała ubierać uniwersalnie ale wiadomo, że jak większa impreza rodzinna to wjedzie na pewno jakiś szałowy ciuch
Idę spać bo jutro poprawiny 🤦♀️hehe... chyba jestem za stara 😂
Niektóre starsze osoby mówią odwrotnie że dla chłopca różowy, a dla dziewczynki niebieski, bo to niby taki zwyczaj kiedyś był w Polsce.
Mi się w sumie kilka razy zdarzyło że córka była w różowej sukience, ma długie kręcone włosy, a jakaś staruszka mówiła że tak ładny chłopiec 😂 chyba ludzie widzą to co chcą widzicie. -
Zumi, u mnie w rodzinie nikt nie wierzy w zabobony. Współczuję Ci, że musisz słuchać takiego głupiego gadania.
Asia, dużo miłości dla Was ❤️
Od rana myślę o słodkimNie wiem, co się ze mną dzieje, wcześniej mnie tak nie kusiło. Zazdroszczę wszystkim, którzy mogą spełniać swoje zachcianki jedzeniowe w ciąży
Cukrzyca to 💩, jeszcze praktycznie od pierwszych badań z krwi
Wiem, że ludzie mają gorsze problemy, ale już mi te warzywa i owoce wychodzą bokiem
#żalpostZumi lubi tę wiadomość
-
Zumi wrote:Powiem Wam, że jak wcześniej młody mnie kopnął pare razy w 16 tygodniu a potem była głucha cisza aż do 20 tygodnia i ciągle czekałam kiedy go poczuję to teraz jak kopie kilka razy dziennie seriami to się martwię czy za bardzo nie kopie 😅. Aktualnie leżę i obserwuję trening karate, aż brzuch się rusza 😍. Nie sądziłam, że dziecko może być tak ruchliwe w tym tygodniu ciąży. Coś czuję, że da mi popalić jak zacznie chodzić a potem biegać 😁
Tak bardzo zazdroszczę. Ja nadal nie czuję absolutnie nic👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
A co do imion to moja teściowa próbuje przeforsować Lilkę lub Laurę. Ogólnie mamy super stosunki, ale jak ostatnio nazwała mnie mamą Lilianki to się lekko wkurzyłam 😅 więc ostatnio jak była rozmowa o imionach, powiedziałam wprost, że wybór będzie między Liwią a Antosią i że nie chcę być niemiła, ale decyduje ten kto ma dziecko w brzuchu 😁 zrozumiała, tematu już nie porusza 😂
Zumi, Ilka96, wellwellwell, Kropka89 lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Anilorak88 wrote:Zumi jesteśmy na tym samym etapie a ja jeszcze nic a nic nie czuje
Mój się rusza jak leżę na plecach wieczorem koło 23-24 i rano, ale też muszę być na plecach, przy czym więcej się rusza jak zwlekam ze śniadaniem i długo leżę zamiast od razu wstać. W ciągu dnia wyłapuje pojedyncze kopniaki zazwyczaj w spoczynku 😊. Może być tak, że śpisz kiedy Twój dzidziuś się rusza najmocniej. Mój ma teraz nogi w górze i głowę w dole, kopniaki czuję koło pępka, wcześniej był ustawiony bokiem i widocznie to łożysko z przodu mi blokowało odczucia. Pewnie jak mi się przekręci i będzie kopać w okolice łożyska to już nie będzie tak fajnie jak teraz.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula
-
Nie słyszałam o zabobonie dotyczący wózka i wyprawki ale ja ogólnie myślałam, że będę kupować większość ubrań i innych akcesoriów na przełomie września i października, zazdroszczę pozytywnie Wam organizacji ja narazie mam body i tyle, więc mój Synek będzie chodził goły i wesoły 😁
W nocy to ja średnio spałam bo jakieś dzikie harce i akrobacje urządzał sobie w brzuchu.
Któraś z Was pisała o zdjęciach, z racji mojej pracy i Męża nie mamy żadnych mediów społecznościowych i nie możemy upubliczniać wizerunku ale pokażę jedynie sukienkę(mam nadzieję że dobry link wzięłam).
https://zapodaj.net/plik-T7uuh64b0A
Ja się prawie wygadałam na weselu co do płci w ostatniej chwili się ugryzłam w język.
Stara na poprawiny...🤣 kiedyś zamykałam każde wesele a teraz pierwsza do wyjścia, ta ciąża daje jakieś niemoce 😅
Ilka96, Tusia88, Domisiek, edka85, Foxy96, Paulivvv, Zumi, Justa877, Kasiek7 lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Asia091 wrote:Nie słyszałam o zabobonie dotyczący wózka i wyprawki ale ja ogólnie myślałam, że będę kupować większość ubrań i innych akcesoriów na przełomie września i października, zazdroszczę pozytywnie Wam organizacji ja narazie mam body i tyle, więc mój Synek będzie chodził goły i wesoły 😁
W nocy to ja średnio spałam bo jakieś dzikie harce i akrobacje urządzał sobie w brzuchu.
Któraś z Was pisała o zdjęciach, z racji mojej pracy i Męża nie mamy żadnych mediów społecznościowych i nie możemy upubliczniać wizerunku ale pokażę jedynie sukienkę(mam nadzieję że dobry link wzięłam).
https://zapodaj.net/plik-T7uuh64b0A
Ja się prawie wygadałam na weselu co do płci w ostatniej chwili się ugryzłam w język.
Stara na poprawiny...🤣 kiedyś zamykałam każde wesele a teraz pierwsza do wyjścia, ta ciąża daje jakieś niemoce 😅 -
Co do zabobonów to ja totalnie w nie nie wierzę, ale przypomniało mi się niedawno, że kiedyś słyszałam, że jak się kobieta w ciąży poparzy to dziecko będzie miało w tym miejscu „myszkę” 😅 i tak mi się to przypomniało kiedy poparzyłam sobie dłonie 🤣
-
Asia091 pięknie ☺️
Co do wyprawki to ja mam trochę ciuszków tylko. Ale zapowiedziałam wczoraj mężowi, że do końca sierpnia wózek, łóżeczko, fotelik i resztę pierdół trzeba ogarnąć. A on sobie jeszcze wymyślił malowanie dużego pokoju i łazienki i wymianę narożnika 🫣 -
Anilorak88 wrote:Asia091 pięknie ☺️
Co do wyprawki to ja mam trochę ciuszków tylko. Ale zapowiedziałam wczoraj mężowi, że do końca sierpnia wózek, łóżeczko, fotelik i resztę pierdół trzeba ogarnąć. A on sobie jeszcze wymyślił malowanie dużego pokoju i łazienki i wymianę narożnika 🫣
Ja dokładnie tak samo, do końca sierpnia te wszystkie największe rzeczy i wydatki chcę już mieć. Wózek, łóżeczko z materacem, fotelik i komodę musimy kupić. Resztę mogę sobie już potem na spokojnie domawiać online. Na razie też mam tylko ubranka, ale i tak nie wszystkie, które będą potrzebne na już👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Nadzieja32 wrote:A co do imion to moja teściowa próbuje przeforsować Lilkę lub Laurę. Ogólnie mamy super stosunki, ale jak ostatnio nazwała mnie mamą Lilianki to się lekko wkurzyłam 😅 więc ostatnio jak była rozmowa o imionach, powiedziałam wprost, że wybór będzie między Liwią a Antosią i że nie chcę być niemiła, ale decyduje ten kto ma dziecko w brzuchu 😁 zrozumiała, tematu już nie porusza 😂
To moja teściowa mi zakomunikowała, że imię MUSI być krótkie, max. dwusylabowe, bo nazwisko jest długie. 😅 Mhm, takiego, że jej posłuchamy... 😅
Moje bobo to typowo po mamusi - najbardziej ruchliwe w trakcie jedzenia, a pół dnia przesypia 😂😂 -
psaj91 wrote:To moja teściowa mi zakomunikowała, że imię MUSI być krótkie, max. dwusylabowe, bo nazwisko jest długie. 😅 Mhm, takiego, że jej posłuchamy... 😅
Moje bobo to typowo po mamusi - najbardziej ruchliwe w trakcie jedzenia, a pół dnia przesypia 😂😂
Teraz i tak większość rzeczy się wypełnia on-line więc nawet jak masz najdłuższe nazwisko na świecie i wybierzesz dwa najdłuższe imiona to kratek w formularzach wam nie zabraknie 😂😂 -
U mnie to samo wczoraj wieczorem i dziś rano z tymi kopniakami, rano to odbywała się w tym brzuchu chyba jakaś bitwa, chwilami aż się zastanawiałam czy to jest normalne i czy tak wgl powinno być 🤣 bo się nie spodziewałam takich akrobacji12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. kolejna wizyta 🩺
-
Ja czuję czasami delikatne kopniaczki ale też jak leże na plecach. I kurde chyba żołądek mi się skurczył bo coraz mniej jestem w stanie zjeść na raz. A jak się przejem to jest masakra z moim samopoczuciem 🙄
-
Ja to najbardziej bym chciała mieć ciążę za sobą i poród no i oczywiście połóg 😆 a potem to mam nadzieję że jakoś to będzie. Choć wiadomo że im bliżej porodu tym większy stres będę miała. No nic póki co staram się nie myśleć o tym jak będzie. . Córeczka to mówi do brzuszka,,kocham Cię bobasku,, więc najważniejsze że dzieci się cieszą ☺️
-
Ilka96 wrote:Co do zabobonów to ja totalnie w nie nie wierzę, ale przypomniało mi się niedawno, że kiedyś słyszałam, że jak się kobieta w ciąży poparzy to dziecko będzie miało w tym miejscu „myszkę” 😅 i tak mi się to przypomniało kiedy poparzyłam sobie dłonie 🤣
DZis oparzylam się w mały palec ,zobaczymy🤷 -