X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Anilorak88 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi jesteśmy na tym samym etapie a ja jeszcze nic a nic nie czuje

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

preg.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Dziewczyny My już po ... ufff 😅

Mój Mąż wczoraj taki luzak a dziś słowa nie mógł wydusić 🤣 Obrączki pasują idealnie 🤩
    Impreza kameralna ale były tańce 💃 🕺i śpiewy także działo się. Ja osobiście w pewnym momencie myślałam że zemdleje, serce waliło jak szalone ale opanowałam emocje, synek był grzeczny i nie kopał za to teraz szaleje i jakieś dzikie akrobacje robi 😂. Dobrze że zrezygnowaliśmy z tej imprezy większej bo bym nie dała rady wytańczyć całą noc.
    Bardzo dziękujemy za życzenia i było tak jak chcieliśmy 🥰🥰

Co do zabobonów to w tej książce Mamy dla Mamy są ciekawe przykłady o niektórych w ogóle nie słyszałam.
    Z ubrankami to faktycznie przyjęło się że niebieski dla chłopca róż dla dziewczynki, kokardki/autka etc. Ja jak zamówiłam te ciuszki z HM to brałam w paski i beże bo nie znałam płci ale faktycznie jeśli mamy tą wiedzę to jest całkiem łatwiej wybierać i jest dużo więcej wzorów. Wiadomo, że te ozdoby to cieszą oko dorosłych a czy to wygodne dla dzieci to ciężko powiedzieć. Ja będę chciała ubierać uniwersalnie ale wiadomo, że jak większa impreza rodzinna to wjedzie na pewno jakiś szałowy ciuch :)
    Idę spać bo jutro poprawiny 🤦‍♀️hehe... chyba jestem za stara 😂

Niektóre starsze osoby mówią odwrotnie że dla chłopca różowy, a dla dziewczynki niebieski, bo to niby taki zwyczaj kiedyś był w Polsce.
    Mi się w sumie kilka razy zdarzyło że córka była w różowej sukience, ma długie kręcone włosy, a jakaś staruszka mówiła że tak ładny chłopiec 😂 chyba ludzie widzą to co chcą widzicie.

event.png

preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi, u mnie w rodzinie nikt nie wierzy w zabobony. Współczuję Ci, że musisz słuchać takiego głupiego gadania.

Asia, dużo miłości dla Was ❤️

Od rana myślę o słodkim :/ Nie wiem, co się ze mną dzieje, wcześniej mnie tak nie kusiło. Zazdroszczę wszystkim, którzy mogą spełniać swoje zachcianki jedzeniowe w ciąży :( Cukrzyca to 💩, jeszcze praktycznie od pierwszych badań z krwi :( Wiem, że ludzie mają gorsze problemy, ale już mi te warzywa i owoce wychodzą bokiem :D
    #żalpost

Zumi lubi tę wiadomość

10.03 – II 🫣
    19.03 – jest serduszko ❤️
    28.04 – I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie, prawdopodobnie dziewczynka 🐭
    25.06 – II prenatalne, zdrowa
    dziewucha 🐰

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Powiem Wam, że jak wcześniej młody mnie kopnął pare razy w 16 tygodniu a potem była głucha cisza aż do 20 tygodnia i ciągle czekałam kiedy go poczuję to teraz jak kopie kilka razy dziennie seriami to się martwię czy za bardzo nie kopie 😅. Aktualnie leżę i obserwuję trening karate, aż brzuch się rusza 😍. Nie sądziłam, że dziecko może być tak ruchliwe w tym tygodniu ciąży. Coś czuję, że da mi popalić jak zacznie chodzić a potem biegać 😁

Tak bardzo zazdroszczę. Ja nadal nie czuję absolutnie nic :(

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to moja teściowa próbuje przeforsować Lilkę lub Laurę. Ogólnie mamy super stosunki, ale jak ostatnio nazwała mnie mamą Lilianki to się lekko wkurzyłam 😅 więc ostatnio jak była rozmowa o imionach, powiedziałam wprost, że wybór będzie między Liwią a Antosią i że nie chcę być niemiła, ale decyduje ten kto ma dziecko w brzuchu 😁 zrozumiała, tematu już nie porusza 😂

Zumi, Ilka96, wellwellwell, Kropka89 lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹

preg.png
  • Zumi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    Zumi jesteśmy na tym samym etapie a ja jeszcze nic a nic nie czuje

Mój się rusza jak leżę na plecach wieczorem koło 23-24 i rano, ale też muszę być na plecach, przy czym więcej się rusza jak zwlekam ze śniadaniem i długo leżę zamiast od razu wstać. W ciągu dnia wyłapuje pojedyncze kopniaki zazwyczaj w spoczynku 😊. Może być tak, że śpisz kiedy Twój dzidziuś się rusza najmocniej. Mój ma teraz nogi w górze i głowę w dole, kopniaki czuję koło pępka, wcześniej był ustawiony bokiem i widocznie to łożysko z przodu mi blokowało odczucia. Pewnie jak mi się przekręci i będzie kopać w okolice łożyska to już nie będzie tak fajnie jak teraz.

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne

termin 10.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula

preg.png
  • Asia091 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o zabobonie dotyczący wózka i wyprawki ale ja ogólnie myślałam, że będę kupować większość ubrań i innych akcesoriów na przełomie września i października, zazdroszczę pozytywnie Wam organizacji ja narazie mam body i tyle, więc mój Synek będzie chodził goły i wesoły 😁
    W nocy to ja średnio spałam bo jakieś dzikie harce i akrobacje urządzał sobie w brzuchu.
    Któraś z Was pisała o zdjęciach, z racji mojej pracy i Męża nie mamy żadnych mediów społecznościowych i nie możemy upubliczniać wizerunku ale pokażę jedynie sukienkę(mam nadzieję że dobry link wzięłam).

00fb90d55301a.jpghttps://zapodaj.net/plik-T7uuh64b0A

Ja się prawie wygadałam na weselu co do płci w ostatniej chwili się ugryzłam w język.
    Stara na poprawiny...🤣 kiedyś zamykałam każde wesele a teraz pierwsza do wyjścia, ta ciąża daje jakieś niemoce 😅

Ilka96, Tusia88, Domisiek, edka85, Foxy96, Paulivvv, Zumi, Justa877, Kasiek7 lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
    11.07.2025 II prenatalne -
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Nie słyszałam o zabobonie dotyczący wózka i wyprawki ale ja ogólnie myślałam, że będę kupować większość ubrań i innych akcesoriów na przełomie września i października, zazdroszczę pozytywnie Wam organizacji ja narazie mam body i tyle, więc mój Synek będzie chodził goły i wesoły 😁
    W nocy to ja średnio spałam bo jakieś dzikie harce i akrobacje urządzał sobie w brzuchu.
    Któraś z Was pisała o zdjęciach, z racji mojej pracy i Męża nie mamy żadnych mediów społecznościowych i nie możemy upubliczniać wizerunku ale pokażę jedynie sukienkę(mam nadzieję że dobry link wzięłam).

00fb90d55301a.jpghttps://zapodaj.net/plik-T7uuh64b0A

Ja się prawie wygadałam na weselu co do płci w ostatniej chwili się ugryzłam w język.
    Stara na poprawiny...🤣 kiedyś zamykałam każde wesele a teraz pierwsza do wyjścia, ta ciąża daje jakieś niemoce 😅
    Pięknie wyglądasz! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! I z nowym życiem w brzuszku 😊

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabobonów to ja totalnie w nie nie wierzę, ale przypomniało mi się niedawno, że kiedyś słyszałam, że jak się kobieta w ciąży poparzy to dziecko będzie miało w tym miejscu „myszkę” 😅 i tak mi się to przypomniało kiedy poparzyłam sobie dłonie 🤣

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Anilorak88 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 pięknie ☺️

Co do wyprawki to ja mam trochę ciuszków tylko. Ale zapowiedziałam wczoraj mężowi, że do końca sierpnia wózek, łóżeczko, fotelik i resztę pierdół trzeba ogarnąć. A on sobie jeszcze wymyślił malowanie dużego pokoju i łazienki i wymianę narożnika 🫣

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    Asia091 pięknie ☺️

Co do wyprawki to ja mam trochę ciuszków tylko. Ale zapowiedziałam wczoraj mężowi, że do końca sierpnia wózek, łóżeczko, fotelik i resztę pierdół trzeba ogarnąć. A on sobie jeszcze wymyślił malowanie dużego pokoju i łazienki i wymianę narożnika 🫣

Ja dokładnie tak samo, do końca sierpnia te wszystkie największe rzeczy i wydatki chcę już mieć. Wózek, łóżeczko z materacem, fotelik i komodę musimy kupić. Resztę mogę sobie już potem na spokojnie domawiać online. Na razie też mam tylko ubranka, ale i tak nie wszystkie, które będą potrzebne na już

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹

preg.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    A co do imion to moja teściowa próbuje przeforsować Lilkę lub Laurę. Ogólnie mamy super stosunki, ale jak ostatnio nazwała mnie mamą Lilianki to się lekko wkurzyłam 😅 więc ostatnio jak była rozmowa o imionach, powiedziałam wprost, że wybór będzie między Liwią a Antosią i że nie chcę być niemiła, ale decyduje ten kto ma dziecko w brzuchu 😁 zrozumiała, tematu już nie porusza 😂

To moja teściowa mi zakomunikowała, że imię MUSI być krótkie, max. dwusylabowe, bo nazwisko jest długie. 😅 Mhm, takiego, że jej posłuchamy... 😅

Moje bobo to typowo po mamusi - najbardziej ruchliwe w trakcie jedzenia, a pół dnia przesypia 😂😂

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
    14+5 tc - 112g 🩷
    18+6 tc - 277g 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️
    22+6 tc - 🩺
    27+6 tc - 🩺

preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kopniaczki są fajne, dópki ich celem nie jest pęcherz. Wczoraj parę razy oberwałam 🙎‍♀️

10.03 – II 🫣
    19.03 – jest serduszko ❤️
    28.04 – I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie, prawdopodobnie dziewczynka 🐭
    25.06 – II prenatalne, zdrowa
    dziewucha 🐰

preg.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    To moja teściowa mi zakomunikowała, że imię MUSI być krótkie, max. dwusylabowe, bo nazwisko jest długie. 😅 Mhm, takiego, że jej posłuchamy... 😅

Moje bobo to typowo po mamusi - najbardziej ruchliwe w trakcie jedzenia, a pół dnia przesypia 😂😂

Teraz i tak większość rzeczy się wypełnia on-line więc nawet jak masz najdłuższe nazwisko na świecie i wybierzesz dwa najdłuższe imiona to kratek w formularzach wam nie zabraknie 😂😂

event.png

preg.png
  • Paulivvv Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo wczoraj wieczorem i dziś rano z tymi kopniakami, rano to odbywała się w tym brzuchu chyba jakaś bitwa, chwilami aż się zastanawiałam czy to jest normalne i czy tak wgl powinno być 🤣 bo się nie spodziewałam takich akrobacji

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję czasami delikatne kopniaczki ale też jak leże na plecach. I kurde chyba żołądek mi się skurczył bo coraz mniej jestem w stanie zjeść na raz. A jak się przejem to jest masakra z moim samopoczuciem 🙄

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze raz chłopczyk 💙 raz dziewczynka🩷
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe ☺️❤️
    preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to najbardziej bym chciała mieć ciążę za sobą i poród no i oczywiście połóg 😆 a potem to mam nadzieję że jakoś to będzie. Choć wiadomo że im bliżej porodu tym większy stres będę miała. No nic póki co staram się nie myśleć o tym jak będzie. . Córeczka to mówi do brzuszka,,kocham Cię bobasku,, więc najważniejsze że dzieci się cieszą ☺️

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze raz chłopczyk 💙 raz dziewczynka🩷
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe ☺️❤️
    preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Co do zabobonów to ja totalnie w nie nie wierzę, ale przypomniało mi się niedawno, że kiedyś słyszałam, że jak się kobieta w ciąży poparzy to dziecko będzie miało w tym miejscu „myszkę” 😅 i tak mi się to przypomniało kiedy poparzyłam sobie dłonie 🤣

DZis oparzylam się w mały palec ,zobaczymy🤷

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

10.07. II PRENATALNE
    11.07 wizyta gin

preg.png
‹‹ 347 348 349 350 351
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ