👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsia091 wrote:Nadzieja32 mi lekarz kazał brać nie na noc tylko równo o 16:00, co do bólu żołądka to zdarzyło mi się kilka razy jak wzięłam na pusty żołądek teraz wiem, że muszę być po jedzeniu wtedy nic nie boli.
Fabregasowa A może to jednak ceny? 🤔😜
Od soboty mam uczucie wody w uszach i średnio słyszę, wydaje mi się że koparka cały czas gdzieś pracuje albo odkurzacz i jak idę do tego pomieszczenia to okazuje się że żadnej koparki ani odkurzacza nie ma🤣 a termin do laryngologa dopiero za tydzień, jutro idę do swojej rodzinnej niech mi zajrzy i przy okazji wypisze mi skierowania na badania.
Moja koleżanka, ma takie coś po basenie i kupuje na to jakiś aerozol na wodę w uszach w aptece więc może też spróbuj w międzyczasie. -
Widze, ze lato daje nam w kosc 😮💨 ja walczylam z migrena od soboty, na szczęście paracetamol i zimne oklady daly rade.
Dzisiaj oddawalam holter na prokocimiu w Krakowie, wszystko spoko gdyby nie to ze musialam czekac dosc dlugo na wyniki na oddziale chorób wewnętrznych
⏸️25.02.2025
❤️21.03.2025
🩷25.05 it’s a girl!
👶🏻 01.11.2025 -
Ja dzis moje drogie po drugich prenatalnych.
Ogolnie z bobasem wszystko dobrze, waży 435g i jest wszystko w normie.
Jedyne co to moja szyjka jest taka hmm średnia. Ma 3 cm i jest bardzo wrazliwa na ucisk i Pani doktor powiedziała ze do następnej wizyty u lekarza mam ograniczyć aktywność fizyczna na orbitreku maksymalnie do krótkiego rozciągania i krótkich spacerów. Nie forsować sie. Może byc tak , ze taka moja fizjologia i ona się nie będzie skracać.
Lekko jestem tym przejęta bo jestem bardzo aktywna w ciazy a teraz będę sie czuć jak naleśnik
Paulivvv, edka85, nnaciaa, kalinok, Klekotka, Bećka, Domisiek, Ilka96, Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Ja wreszcie w piątek długo wyczekiwana wizyta u lekarza prowadzącego ☺️ raz w miesiącu wizyta to jak dla mnie zbyt mało 😱
Ale chodzisz na fundusz?15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙 -
Ja chodzę prywatnie i też mam wizyty raz w miesiącu. Ciężko tyle wytrzymać, ale lekarka mówiła, że jeśli nic się nie dzieje to wizyty są właśnie raz na 4 tygodnie. Z drugiej strony ja łapie zawsze takie stres w dniu wizyty i noc przed wizytą, że może to i dobrze, że mam je tak rzadko 😂😂👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Czesc dziewczyny, niesmialo wbijam🙈 udzielalam sei troche poczatkiem, potem wbilam w wir domowych obowiazkow, pracy, troche I prenatalne mnie przecioraly🙈 no i jakos aplikacja ovu nie jest zbyt zachwcajaca do udzielania sie🙈
Jestesmy po II prenatalnych i wszystko jest ok. Obecnie zaczynamy 23 tc🥰
Paulivvv, edka85, nnaciaa, Bećka, Justa877, anna.90, Ilka96, Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość
-
Epidrac wrote:Czesc dziewczyny, niesmialo wbijam🙈 udzielalam sei troche poczatkiem, potem wbilam w wir domowych obowiazkow, pracy, troche I prenatalne mnie przecioraly🙈 no i jakos aplikacja ovu nie jest zbyt zachwcajaca do udzielania sie🙈
Jestesmy po II prenatalnych i wszystko jest ok. Obecnie zaczynamy 23 tc🥰
Hej!
Super słyszeć, że wszystko dobrze 🥰
Ja to nie cierpię tej aplikacji 🥲 korzystam przez przeglądarkę zawsze
Epidrac lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Epidrac wrote:Nie, usg II trymestru jest przez powloki brzuszne.
Ja zawsze i tak staram sie ubrac spodnice w razie czego
Jeju to mi ulżyło bo jakoś tak wstydzę się haha ! Mimo że przełamałam się już do faceta gina ale przy mężu to tak dziko .a to jak mierzy tą długość szyjki? -
nick nieaktualny
-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny to na prenatalnych drugich trzeba się rozbierać z majtek ?
Na sam koniec badania , na 3 minutki trzeba zrzucić majtki do oceny szyjki macicy. Ale tak samo mam na każdej wizycie ginekologicznej w ciazy. Niestety nie ominie nas to
ale to tylko chwila. Tak całe badanie jest przez powłoki brzuszne
-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny to na prenatalnych drugich trzeba się rozbierać z majtek ?
Ja robie u tego samego lekarza i zawsze na kazdej wizycie (na prenatalnych tez) mam badanie palpacyjne i wziernikiem + usg transwaginalne, zeby zmierzyc dlugosc szyjki.2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Ja miałam sprawdzane ph, to musiałam iść na fotel 🫤
Asia091 i Klekotka ja też od soboty czuję się fatalnie. Alergia i tsh z dzisiaj 0,2, mam zmniejszyć dawkę, kontrola za 3 tygodnie. Jestem bardzo zmęczona, muszę robić drzemkę w trakcie dnia, a jeszcze całkiem niedawno czułam się już bardzo dobrze, miałam tyle energii co przed ciążą. -
Ja na żadnych nie musiałam, USG jedynie przez brzuch. U mnie długość szyjki była oceniona przez USG. A na wizytach kontrolnych u gina mimo że USG szybko było już przez brzuch to na początku wizyty zawsze jest badanie wziernikiem, z oceną szyjki. Dopiero po tym badaniu lekarz woła męża, ja się ubieram i później jest USG i oglądamy razem. Jak widać różne praktykiKasiek7 wrote:Dziewczyny to na prenatalnych drugich trzeba się rozbierać z majtek ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2025, 21:49

dalej mam nudności, podejrzewam też kamienie w woreczku żółciowym, leczyłam się na jelitowke ale dopiero teraz sklejam kropki… Muszę zrobić badania