👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Agni97 wrote:@Daria997 moja przyjaciółka ma Espiro Milo i najbardziej zapadło mi w pamięć jak poszliśmy razem do lasu. Oni się bardzo namęczyli tym wózkiem i tylko przeklinali, gdzie nasz bez problemu jechał. Oni akurat wybierali wózek, żeby był lekki i składał się do małych rozmiarów, ale dlatego uważam, że jest to mimo wszystko bardziej miejski wózek. Z gondoli korzystali tylko 4 miesiące - a najbardziej ja w sklepie oglądali i ze spacerówki byli tak średnio zadowoleni
wgl jak widziałam ją na żywo to jakoś tak dziwnie nisko wypadała ta spacerówka.
@Fabregasowa dziewczyna, która założyła meggstore robi przepiękne zdjęcia! Robiła nam sesję noworodkową 🥹🥹🥹❤️
My spiworka nie mieliśmy przy pierwszych dziecku i teraz też nie będę kupowała. My mamy do fotelika otulacz merino i właśnie jak było bardzo zimno to Synek miał kombinezon merino, owinięty otulaczem merino i czasem na to kocyk merino i nigdy nie zmarzł 😄 jak jechaliśmy w góry to kupiliśmy kombinezon, żeby bardziej go przed wiatrem ochronił, ale też był starszy.
Rzeczywiście też zastanowię się nad mufkami, bo też nie lubiłam rękawiczek. Jakoś niby obleciałam już jedną zimę bez, ale zobaczymy jak będzie teraz 🙈
Szczerze mówiąc to moja córka z kwietnia na jesień chodziła w merino, ale na zimę było jej zimno więc kupiliśmy cieplejszy zimowy kombinezon. Tylko my naprawdę dużo chodziliśmy, bo ja wolałam się przejść niż pakować w zatłoczoną komunikację miejską. Jako taki maluszek to w sumie ciągle marzła więc musiałam ją ciepło ubierać, ale też była szczupłym i małym noworodkiem ( niecałe 3 kg). -
anna.90 wrote:Hej. U nas imie wstępnie wybrane, ale czy będzie to już ostateczna decyzja to nie wiem hehe co do śpiworka to też będziemy kupować, raczej planujemy spacerować sporo o ile nasza córka będzie współpracowała, i też wolę chyba mniej warstw i śpiworek 🤔
Ewentualnie można pomyśleć o czym pomiędzy kombinezonem, a śpiworkiem. Ja miałam coś w tym stylu:
https://eevi.pl/pl/p/Kombinezon-dzieciecy-zimowy-EEVI-bialy/1146
W tym jak dziecko jest nie współpracujące i nie chce leżeć w wózku to łatwiej wziąć na ręce niż w śpiworku, a nie jest mu zimno.anna.90 lubi tę wiadomość
-
Dziwnie się czuję kiedy poniedziałek jest jak każdy inny dzień, a nie początkiem tygodnia 😅
Do mojej wizyty razem z połówkowymi zostało 9 dni, już odliczam w kalendarzu 😂
My dziś jedziemy do sklepu 8 gwiazdek, żeby dobrali nam fotelik do auta, będziemy brać też bazę obrotową, mój kręgosłup będzie mi za to wdzięczny 🤪 ale jaram się jak dziecko, które czeka na pójście do sklepu z zabawkami 😂Kropka89, wellwellwell, kalinok, Foxy96 lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Siedzę już po pobraniach enzymów wątrobowych i po wypiciu glukozy. Jeszcze będę musiała się przenieść pod gabinet ogólny bo pielęgniarka która mi pobierała kończy już pracę
a tam peeeelno kaszlących…poprosiłam o maseczkę. Ręce już mam słabe zobaczymy co to będzie 🤣
-
Kropka89 współczuję. Ja też byłam dziś na pobraniu, jest jakaś nowa pielęgniarka, niby miła niby nie ale tak mi krew pobierała, ze siniak będzie jak nic i boli mnie pół ręki 😡 dobrze, ze dziś bez krzywej bo chyba bym nie przeżyła trzech pobrań, pani pewnie też nie 🫣
Ja kupiłam kombinezon w h&m, otulacz do fotelika i dostałam spiworek do gondoli. Zobaczymy jak to będzie funkcjonować bo generalnie chciałabym chodzić na spacerki ale zobaczymy co na to dzidziuś no i jak dosypie śniegiem to u mnie na osiedlu odśnieżanie zawsze kiepsko wygląda. W sobotę jedziemy po łóżeczko 🥰Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Kropka89 wrote:Siedzę już po pobraniach enzymów wątrobowych i po wypiciu glukozy. Jeszcze będę musiała się przenieść pod gabinet ogólny bo pielęgniarka która mi pobierała kończy już pracę
a tam peeeelno kaszlących…poprosiłam o maseczkę. Ręce już mam słabe zobaczymy co to będzie 🤣
Ty też juz robisz krzywa? Kciuki za dobre wyniki.
Ja tez jutro planuje zrobic te proby watrobowe, bo zaczelo mnie wszystko swedziec
Ja dziś pierwszy dzień urlopu, także też się już cieszę chwilą oddechu. 😁
Chociaż wiecie, przy małym dziecku nie ma spania do pózna czy to piatek, swiatek czy niedziela. 😅Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Daria997 wrote:Dziewczyny ! W temacie wózkowym jestem do tyłu. Czy któraś z Was zdecydowała się na któryś z tych modeli ?
1) Espiro Miloo
2)Venicci Upline 2 SE
Zastanawiam się nad tymi modelami, tereny wiejskie więc musi mieś dobrą amortyzację co czytam to opinie różneCiężko zadecydować.. 😅
Tak jak pisze Zumi, Bebetto jest super. Ja miałam Luca, teraz kupiłam roan ivi. Na takie trudniejsze tereny bebetto było idealne, ale i w sklepach dobrze się jeździło. Używałam do końca wozkowania. -
Daria997 my się chyba zdecydujemy na Espiro Miloo. Ze wszystkich które oglądałam ten jakoś skradł moje serce - podoba mi się wykończenie, wentylacja w gondoli i spacerówce, zamykany kosz na zakupy, uniwersalny uchwyt na torbę, łatwość składania i jego waga. Ma dobry rozmiar gondoli i spacerówki. Martwią mnie te opinie o amortyzacji, tak jak pisała Zumi, natomiast zależy mi właśnie na wózku miejskim i lekkim, nie mam nigdzie trudnych terenów więc spokojnie na spacery u nas czy u teściowej wystarczy, a nie wiem czy będziemy wyjeżdżać np w Tatry z noworodkiem 😅 raczej tylko okazyjnie pojedziemy gdzieś na spacer w gorszy teren, a wydaje mi się że będzie bardzo wygodny na codzień. Ten wózek ma w zestawie całe wyposażenie (np folię przeciwdeszczową do gondoli i spacerówki osobno), co też jest fajne. Bardzo dobrze mi się go prowadziło, nawet z obciążeniem 15kg jest bardzo zwrotny i wygodny.
Powiem wam że przy pierwszym dziecku to można sobie gdybać i planować, ale czy ten wózek nam się sprawdzi to będę wiedzieć za rok, może się okazać że nagle w każdy weekend będziemy wymyślać jakieś fajne wycieczki krajoznawcze i wtedy będę szukać innego wózka 😂Zumi lubi tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
28.04 - CRL 2.27cm ❤️
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
09.07 - 🩺 połówkowe, 315g ruchliwego malucha 💙
-
@Fabregasowa hahahaha może ! Ja mate kupiłam już 🙈
https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-edukacyjna-skladana-dwustronna-dla-dzieci-180x200cm-14520042012
@Kasiek7 u nas dyskusje imienne trwają, mąż wymyśla same imiona historyczne królów polskich 😳🤣
Dla dziewczynki podoba nam się Jadzia i Hania, podobała mi się Jagoda, ale już jest w bliskiej rodzinie.. a dla chłopczyka szkoda gadać 🤣
@nnacia pięknie wyglądasz ❤️
@Asia jak tam samopoczucie ? Jutro wychodzisz ?Kasiek7, nnaciaa lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
⏳30.07 USG
-
Dziękuję dziewczyny, kciuki się przydały bo zdążyłam poprosić kogoś kto stał najbliżej gabinetu żeby tam zapukał i mnie wzięli na kozetkę. Dziwne to było, najpierw zrobiło mi się niedobrze potem słabo potem mroczki i pot. Ale już poleżałam, posiedziałam, włączyli klimatyzację na korytarzu i już siedzę po drugim pobraniu i czekam na trzecie. I na męża bo jednak nie wrócę sama do domu autem 30 min nie ma bata nie wiem co ja sobie myślałam 😅
Wellwellwell moje przedszkolaki już na szczęście dłużej śpią, a jak się budzą pierwsi to prosimy ich aby układali puzzle w ciszy albo ostatnio na paluszkach próbują naszykować wszystko do stołu na śniadanie sami. Słodkie to jest, bo wiadomo że my i tak słyszymy ale udajemy że nic a nic i jaka super niespodzianka 😅Zumi, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Przerażają mnie Wasze historie z badaniem krzywej dziewczyny , a czeka mnie to w środę albo czwartek 🙈🙈🙈Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀
23/06/25- 431 gram miłości 🩵 (20+5)
30/06/25-435 gram miłości 🩵 (21+5) ❗️szyjka macicy 3 cm.
-
Ana29 wrote:Przerażają mnie Wasze historie z badaniem krzywej dziewczyny , a czeka mnie to w środę albo czwartek 🙈🙈🙈
Ana, spokojnie, nie chciałam straszyćU mnie to już trzecia ciąża i przy pierwszych dwóch absolutnie super wzorowo to zniosłam
Teraz mam ewidentnie jakiś problem z cukrem dlatego też robię tę krzywą o wiele wcześniej niż zalecane. I zapewne dlatego też taki zjazd. Poza tym w poczekalni było bardzo ale to bardzo duszno i dużo ludzi a ja w maseczce - to po prostu były słabe warunki. Grunt to komunikacja - ja od razu poprosiłam jakąś obcą dziewczynę o pomoc i ona wezwała pielęgniarkę i od razu mnie położyli i udało sie uniknąć upadku.
Zumi lubi tę wiadomość
-
Mi nic złego się nie działo, tylko w drugiej godzinie walczyłam o to żeby się nie zbełtać, ale lepsze to niż odmlenie. Ja byłam z mężem bo uznaliśmy, że nigdy nie wiadomo jak to badanie może sie dla mnie skończyć. Warto mieć osobę towarzyszącą, najlepiej z samochodem i prawem jazdy, ale zawsze można taksówkę zamówić 😊👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Molahonkeey wrote:@Fabregasowa hahahaha może ! Ja mate kupiłam już 🙈
https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-edukacyjna-skladana-dwustronna-dla-dzieci-180x200cm-14520042012
@Kasiek7 u nas dyskusje imienne trwają, mąż wymyśla same imiona historyczne królów polskich 😳🤣
Dla dziewczynki podoba nam się Jadzia i Hania, podobała mi się Jagoda, ale już jest w bliskiej rodzinie.. a dla chłopczyka szkoda gadać 🤣
@Asia jak tam samopoczucie ? Jutro wychodzisz ?
Czyli Jadwiga i Henryk? 😂 U nas na Dolnym Śląsku to akurat para książęca była 😆 Swoją drogą znam dwóch Henryków, bardzo mili i spokojni a jednocześnie żartobliwi. Takie fajne charaktery 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 12:05
-
Molahonkeey wrote:@Fabregasowa hahahaha może ! Ja mate kupiłam już 🙈
@Asia jak tam samopoczucie ? Jutro wychodzisz ?
O nie... U nas w rodzinie jest Mieszko .... Bez komentarza
Sprowadź męża na ziemię !! 🙈