👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiek7 wrote:O nie... U nas w rodzinie jest Mieszko .... Bez komentarza
Sprowadź męża na ziemię !! 🙈
Mi się imię Mieszko bardzo podoba 😍👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Kropka89 wrote:Ana, spokojnie, nie chciałam straszyć
U mnie to już trzecia ciąża i przy pierwszych dwóch absolutnie super wzorowo to zniosłam
Teraz mam ewidentnie jakiś problem z cukrem dlatego też robię tę krzywą o wiele wcześniej niż zalecane. I zapewne dlatego też taki zjazd. Poza tym w poczekalni było bardzo ale to bardzo duszno i dużo ludzi a ja w maseczce - to po prostu były słabe warunki. Grunt to komunikacja - ja od razu poprosiłam jakąś obcą dziewczynę o pomoc i ona wezwała pielęgniarkę i od razu mnie położyli i udało sie uniknąć upadku.
Moze faktycznie cos jest na rzeczy u Ciebie. Ja w poprzedniej ciazy wlasnie tez mialam taki zjazd na krzywej, ciemno przed oczami, pot mnie oblal. I wyszedl mi bardzo dziwny wynik, bo praktycznie plaska ta krzywa byla, cos w stylu 72-76-74. Ginekolog wtedy kazal sie nie martwic, ale dla spokoju skonsultowac z diabetolog, a diabetolog, ze to IO, ktora jest fizjologiczna w ciazy i w moim przypadku, zeby nie dopuszczać do dlugich przerw w jedzeniu, bo szybko mi spada cukier, wiec takie 3h przerwy to max. 🤷♀️ diety zadnej specjalnej nie kazali wdrazac.
Co do dzieci to zazdroszcze, ze wam juz daja troche pospac.
moja ma teraz etap rozgadywania sie, wiec od 7 rano slysze „mamo patrz, sloneczko swieci” „mamo tam ptaszki leca” „mamo zobacz samolot” 😅
Kropka89 lubi tę wiadomość
2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Kropka89 wrote:Czyli Jadwiga i Henryk? 😂 U nas na Dolnym Śląsku to akurat para książęca była 😆 Swoją drogą znam dwóch Henryków, bardzo mili i spokojni a jednocześnie żartobliwi. Takie fajne charaktery 😅
Moj tata to Henryk, choleryk z zacięciem narcystycznym hahaha 🙂
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Ooo Jagoda, tak jak u mnie 🙂 my sie juz zdecydowaliśmy na 100%Molahonkeey wrote:@Fabregasowa hahahaha może ! Ja mate kupiłam już 🙈
https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-edukacyjna-skladana-dwustronna-dla-dzieci-180x200cm-14520042012
@Kasiek7 u nas dyskusje imienne trwają, mąż wymyśla same imiona historyczne królów polskich 😳🤣
Dla dziewczynki podoba nam się Jadzia i Hania, podobała mi się Jagoda, ale już jest w bliskiej rodzinie.. a dla chłopczyka szkoda gadać 🤣
@nnacia pięknie wyglądasz ❤️
@Asia jak tam samopoczucie ? Jutro wychodzisz ? -
Ja co do imienia to jeszcze nic nie zdecydowałam
ale mam jakieś faworyty:)
-
Hej, jak miałam dobry humor i byłam pełna optymizmu to dzisiaj świat mi się załamał. Od rana do tej pory płaczę.
Wyniki które miały być tylko kontrolne i potwierdzające dobre samopoczucie, humor, brak objawów są jeszcze gorsze niż przed szpitalem 😭 zostaje na kolejny tydzień z ewentualnym przedłużeniem do 2 tygodni.
Lekarz powiedział, że to brutalne ale niestety mój organizm nie radzi sobie z ciążą tzn moja wątroba, dziecko zachowuje się w pewnego rodzaju jak pasożyt i zabiera wszystkie dobre składniki. Tylko cieszy mnie to że kwasy żółciowe są w normie.
Nie wiem co i jak dalej, będę wiedzieć więcej za tydzień. Póki co tylko koleżanki mi się zmieniły w sali.
Ignacy jest ruchliwy chyba chce mnie pocieszyć, że będzie okej 😌15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙 -
nick nieaktualnyJjkm97 wrote:Asia trzymajcie się tam, nie martw się będzie dobrze ❤️
Dziewczyny wiem, że to było poruszane ale nie mogę znaleźć. To prawo, że muszą nam znaleźć termin wizyty w ciagu 7 dni tyczyło się też specjalistów prywatnie?
http://pacjent.gov.pl/aktualnosc/opieka-medyczna-dla-kobiet-w-ciazy
Jjkm97 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co dziewczyny miałam właśnie wizytę PZU z gin teleporade ,bo chciałam skierowanie na badania i krzywa cukrowa (pakiet z pracy) i powiedziała mi że absolutnie mam teraz nie robić krzywej . Ja na to że następną wizytę mam 8 sierpnia to ona że mam zrobić 6 sierpnia i ani trochę wcześniej bo będę musiała powtarzać jeśli zrobię wcześniej niż 24 tydzień 😲
-
Asia091 wrote:Hej, jak miałam dobry humor i byłam pełna optymizmu to dzisiaj świat mi się załamał. Od rana do tej pory płaczę.
Wyniki które miały być tylko kontrolne i potwierdzające dobre samopoczucie, humor, brak objawów są jeszcze gorsze niż przed szpitalem 😭 zostaje na kolejny tydzień z ewentualnym przedłużeniem do 2 tygodni.
Lekarz powiedział, że to brutalne ale niestety mój organizm nie radzi sobie z ciążą tzn moja wątroba, dziecko zachowuje się w pewnego rodzaju jak pasożyt i zabiera wszystkie dobre składniki. Tylko cieszy mnie to że kwasy żółciowe są w normie.
Nie wiem co i jak dalej, będę wiedzieć więcej za tydzień. Póki co tylko koleżanki mi się zmieniły w sali.
Ignacy jest ruchliwy chyba chce mnie pocieszyć, że będzie okej 😌
Bardzo mi przykro, wiem jak pobyt w szpitalu może być przygnebiajacy. 😢
Grunt, ze z maluszkiem jest wszystki dobrze no i ze otoczyli cie opieka, trzymaj sie dzielnie. Moze wykorzystaj ten czas na jakies lektury o macierzynstwie czy cos za do normalnie ciezko sie zebrac…
Trzymam kciuki, zeby ten tydzien to byl juz termin ostateczny. 🤞2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Kasiek7 wrote:Wiecie co dziewczyny miałam właśnie wizytę PZU z gin teleporade ,bo chciałam skierowanie na badania i krzywa cukrowa (pakiet z pracy) i powiedziała mi że absolutnie mam teraz nie robić krzywej . Ja na to że następną wizytę mam 8 sierpnia to ona że mam zrobić 6 sierpnia i ani trochę wcześniej bo będę musiała powtarzać jeśli zrobię wcześniej niż 24 tydzień 😲
No wg wytycznych krzywa standardowo sie robi miedzy 24-28 tc.
Dziewczyny tu robily wczesniej chyba ze wzgledu na jakies dodatkowe wskazania.2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Kasiek7 wrote:Wiecie co dziewczyny miałam właśnie wizytę PZU z gin teleporade ,bo chciałam skierowanie na badania i krzywa cukrowa (pakiet z pracy) i powiedziała mi że absolutnie mam teraz nie robić krzywej . Ja na to że następną wizytę mam 8 sierpnia to ona że mam zrobić 6 sierpnia i ani trochę wcześniej bo będę musiała powtarzać jeśli zrobię wcześniej niż 24 tydzień 😲
No ja tez mialam zrobić po 24 tygodniu wiec ide w srode lub czwartek a wizytę mam za tydzień w poniedziałek
-
@Asia091 mega współczuję takiego obrotu spraw ☹️ Wiem, że to trudne, ale staraj się już nie płakać, to Wam nie pomaga, najważniejsze, że jesteście pod opieką. Trzymamy kciuki razem z Przemkiem za Was 😊
-
Asia, przykro mi bardzo 🙁 sama za pierwszym razem dostałam skierowanie, że niby na 3 dni, dostanę kroplówki rozkurczowe i wyjdę. Byłam tam 3 tygodnie. Potem bałam się każdej wizyty i skierowania do szpitala, a i tak zawsze było coś nie tak i w pierwszej i drugiej ciąży.
Trudno patrzeć na pozytywy, ale jesteś pod dobrą opieką, z dobrym jedzonkiem i czasem na dobrą książkę. Niech te 2 tygodnie szybko zlecą 😘 -
@Asia współczuję pobytu w szpitalu i rozłąki z rodzinką

Mam nadzieję, że trafisz na fajne współlokatorki, żeby można było porozmawiać. No i żeby telewizor nie grał cały czas 🤣
Mam nadzieję, że jakoś rozwiążą Twoją przypadłość
Trzymaj się tam 😘👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025