Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    O nie... U nas w rodzinie jest Mieszko .... Bez komentarza
    Sprowadź męża na ziemię !! 🙈

Mi się imię Mieszko bardzo podoba 😍

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 15:07

Kropka89 lubi tę wiadomość

11.2025 🤱💖
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Mi się imię Mieszko bardzo podoba 😍

A to sorki 🤡😁
    Są różne gusta oczywiście

Ja krzywa muszę zrobić do 8 sierpnia

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Ana, spokojnie, nie chciałam straszyć :) U mnie to już trzecia ciąża i przy pierwszych dwóch absolutnie super wzorowo to zniosłam :) Teraz mam ewidentnie jakiś problem z cukrem dlatego też robię tę krzywą o wiele wcześniej niż zalecane. I zapewne dlatego też taki zjazd. Poza tym w poczekalni było bardzo ale to bardzo duszno i dużo ludzi a ja w maseczce - to po prostu były słabe warunki. Grunt to komunikacja - ja od razu poprosiłam jakąś obcą dziewczynę o pomoc i ona wezwała pielęgniarkę i od razu mnie położyli i udało sie uniknąć upadku.

Moze faktycznie cos jest na rzeczy u Ciebie. Ja w poprzedniej ciazy wlasnie tez mialam taki zjazd na krzywej, ciemno przed oczami, pot mnie oblal. I wyszedl mi bardzo dziwny wynik, bo praktycznie plaska ta krzywa byla, cos w stylu 72-76-74. Ginekolog wtedy kazal sie nie martwic, ale dla spokoju skonsultowac z diabetolog, a diabetolog, ze to IO, ktora jest fizjologiczna w ciazy i w moim przypadku, zeby nie dopuszczać do dlugich przerw w jedzeniu, bo szybko mi spada cukier, wiec takie 3h przerwy to max. 🤷‍♀️ diety zadnej specjalnej nie kazali wdrazac.

Co do dzieci to zazdroszcze, ze wam juz daja troche pospac. :P moja ma teraz etap rozgadywania sie, wiec od 7 rano slysze „mamo patrz, sloneczko swieci” „mamo tam ptaszki leca” „mamo zobacz samolot” 😅

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Czyli Jadwiga i Henryk? 😂 U nas na Dolnym Śląsku to akurat para książęca była 😆 Swoją drogą znam dwóch Henryków, bardzo mili i spokojni a jednocześnie żartobliwi. Takie fajne charaktery 😅

Moj tata to Henryk, choleryk z zacięciem narcystycznym hahaha 🙂

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • nnaciaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 15:23

age.png
  • Justa877 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2025, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    @Fabregasowa hahahaha może ! Ja mate kupiłam już 🙈
    https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-edukacyjna-skladana-dwustronna-dla-dzieci-180x200cm-14520042012

@Kasiek7 u nas dyskusje imienne trwają, mąż wymyśla same imiona historyczne królów polskich 😳🤣
    Dla dziewczynki podoba nam się Jadzia i Hania, podobała mi się Jagoda, ale już jest w bliskiej rodzinie.. a dla chłopczyka szkoda gadać 🤣

@nnacia pięknie wyglądasz ❤️

@Asia jak tam samopoczucie ? Jutro wychodzisz ?
    Ooo Jagoda, tak jak u mnie 🙂 my sie juz zdecydowaliśmy na 100%

age.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do imienia to jeszcze nic nie zdecydowałam :) ale mam jakieś faworyty:)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    event.png

MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak miałam dobry humor i byłam pełna optymizmu to dzisiaj świat mi się załamał. Od rana do tej pory płaczę.
    Wyniki które miały być tylko kontrolne i potwierdzające dobre samopoczucie, humor, brak objawów są jeszcze gorsze niż przed szpitalem 😭 zostaje na kolejny tydzień z ewentualnym przedłużeniem do 2 tygodni.
    Lekarz powiedział, że to brutalne ale niestety mój organizm nie radzi sobie z ciążą tzn moja wątroba, dziecko zachowuje się w pewnego rodzaju jak pasożyt i zabiera wszystkie dobre składniki. Tylko cieszy mnie to że kwasy żółciowe są w normie.
    Nie wiem co i jak dalej, będę wiedzieć więcej za tydzień. Póki co tylko koleżanki mi się zmieniły w sali.
    Ignacy jest ruchliwy chyba chce mnie pocieszyć, że będzie okej 😌

15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
  • Jjkm97 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2025, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia trzymajcie się tam, nie martw się będzie dobrze ❤️
    Dziewczyny wiem, że to było poruszane ale nie mogę znaleźć. To prawo, że muszą nam znaleźć termin wizyty w ciagu 7 dni tyczyło się też specjalistów prywatnie?

• Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Asia przykro mi😭musisz jakoś wytrwać..wiem że łatwo się mówi..

Powiedz jak to wogole się stało że ci to wykryli? Bo znalazłam wcześniejsze posty ze miałaś brak objawów cholestazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2025, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjkm97 wrote:
    Asia trzymajcie się tam, nie martw się będzie dobrze ❤️
    Dziewczyny wiem, że to było poruszane ale nie mogę znaleźć. To prawo, że muszą nam znaleźć termin wizyty w ciagu 7 dni tyczyło się też specjalistów prywatnie?

http://pacjent.gov.pl/aktualnosc/opieka-medyczna-dla-kobiet-w-ciazy

Jjkm97 lubi tę wiadomość

• Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny miałam właśnie wizytę PZU z gin teleporade ,bo chciałam skierowanie na badania i krzywa cukrowa (pakiet z pracy) i powiedziała mi że absolutnie mam teraz nie robić krzywej . Ja na to że następną wizytę mam 8 sierpnia to ona że mam zrobić 6 sierpnia i ani trochę wcześniej bo będę musiała powtarzać jeśli zrobię wcześniej niż 24 tydzień 😲

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Hej, jak miałam dobry humor i byłam pełna optymizmu to dzisiaj świat mi się załamał. Od rana do tej pory płaczę.
    Wyniki które miały być tylko kontrolne i potwierdzające dobre samopoczucie, humor, brak objawów są jeszcze gorsze niż przed szpitalem 😭 zostaje na kolejny tydzień z ewentualnym przedłużeniem do 2 tygodni.
    Lekarz powiedział, że to brutalne ale niestety mój organizm nie radzi sobie z ciążą tzn moja wątroba, dziecko zachowuje się w pewnego rodzaju jak pasożyt i zabiera wszystkie dobre składniki. Tylko cieszy mnie to że kwasy żółciowe są w normie.
    Nie wiem co i jak dalej, będę wiedzieć więcej za tydzień. Póki co tylko koleżanki mi się zmieniły w sali.
    Ignacy jest ruchliwy chyba chce mnie pocieszyć, że będzie okej 😌

Bardzo mi przykro, wiem jak pobyt w szpitalu może być przygnebiajacy. 😢
    Grunt, ze z maluszkiem jest wszystki dobrze no i ze otoczyli cie opieka, trzymaj sie dzielnie. Moze wykorzystaj ten czas na jakies lektury o macierzynstwie czy cos za do normalnie ciezko sie zebrac…
    Trzymam kciuki, zeby ten tydzien to byl juz termin ostateczny. 🤞

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Wiecie co dziewczyny miałam właśnie wizytę PZU z gin teleporade ,bo chciałam skierowanie na badania i krzywa cukrowa (pakiet z pracy) i powiedziała mi że absolutnie mam teraz nie robić krzywej . Ja na to że następną wizytę mam 8 sierpnia to ona że mam zrobić 6 sierpnia i ani trochę wcześniej bo będę musiała powtarzać jeśli zrobię wcześniej niż 24 tydzień 😲

No wg wytycznych krzywa standardowo sie robi miedzy 24-28 tc.
    Dziewczyny tu robily wczesniej chyba ze wzgledu na jakies dodatkowe wskazania.

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:

No ja tez mialam zrobić po 24 tygodniu wiec ide w srode lub czwartek a wizytę mam za tydzień w poniedziałek :)

age.png
  • Bećka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asia091 mega współczuję takiego obrotu spraw ☹️ Wiem, że to trudne, ale staraj się już nie płakać, to Wam nie pomaga, najważniejsze, że jesteście pod opieką. Trzymamy kciuki razem z Przemkiem za Was 😊

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
  • TBK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, przykro mi bardzo 🙁 sama za pierwszym razem dostałam skierowanie, że niby na 3 dni, dostanę kroplówki rozkurczowe i wyjdę. Byłam tam 3 tygodnie. Potem bałam się każdej wizyty i skierowania do szpitala, a i tak zawsze było coś nie tak i w pierwszej i drugiej ciąży.
    Trudno patrzeć na pozytywy, ale jesteś pod dobrą opieką, z dobrym jedzonkiem i czasem na dobrą książkę. Niech te 2 tygodnie szybko zlecą 😘

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asia współczuję pobytu w szpitalu i rozłąki z rodzinką :(
    Mam nadzieję, że trafisz na fajne współlokatorki, żeby można było porozmawiać. No i żeby telewizor nie grał cały czas 🤣
    Mam nadzieję, że jakoś rozwiążą Twoją przypadłość :(
    Trzymaj się tam 😘

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 23:06

Jjkm97 lubi tę wiadomość

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ