👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Foxy96 wrote:Zumi, ślicznie wyglądasz
Hemoglobina i te inne wartości, które mialam miesiąc temu niskie trochę urosły, ale ferrytyna ujowa
https://zapodaj.net/plik-NFhA3nHrEP
https://zapodaj.net/plik-RldXTMtCGx
Ou a pamiętasz z jakiej startowałaś? Bralas przed żelazem witaminy z żelazem czy bez ? -
Mega promka na Neno Uno w rossmannie, chyba taniej nie da się dostać
https://zapodaj.net/plik-SzvGVmhHDe
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Mi się tak nie chce ogarniać tych wszystkich zakupów 🙈 planowałam mieć większość do końca wakacji, ale teraz marnie to widzę 😂 pewnie tak jak całe życie wszystko, ogarnę to na deadline 🙈 prokrastynacja to moje drugie imię
Kasiek7 lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
My sie zabieramy za zrobienie szafy w pierwszej kolejnosci, bo tak wlasciwie nie mam gdzie tych wszystkich rzeczy juz trzymac. 😅
Jakies tam pojedyncze ubranka kupilam na tych wyprzedarzach, ale wszystko lezy na wierzchu na komodzie. 🙈
A dzisiaj mi przyszlo kilka body C&A z vinted, mega mega polecajka. Nie pierwszy raz zamawiam body z tej firmy i za kazdym razem jestem zachwycona jakoscia. Taka fajna grubsza bawelna, co sie nie kulkuke i po praniu wyglada jak nowa. 😍
W sklepie troche drogie sa te ich ubranka, ale na vinted idzie to dostac za grosze, nawet widzialam, ze nowe z metka mozna dostac calkiem tanio (jesli ktos ma opory przed uzywanymi ubraniami).
Domisiek, Foxy96, kalinok, Fabregasowa lubią tę wiadomość
-
@Foxy Dziękuję za komplement 🥰😍 u mnie wyniki bardzo podobne, troszkę mi skoczyła hemoglobina do 11,7 a miałam już 11,2-11,3. Przed ciążą miałam super wyniki, ale ferrytyne poniżej 50, jakoś 40 coś. Ta ginekolog Dorota Cybulska w swoim kursie mówiła, że tak minimum 50 powinno być przed ciążą, także startowałam ze średniego pułapu i zapasy mi się widocznie skończyły. Teraz lekarze nie chcą mi pisać poziomu ferrytyny tylko poziom żelaza, wiadomka na NFZ wolą dać tańsze badanie. Ale i tak biorę ten Sorbifer co drugi dzień bo bym się wykończyła z nim, mam jeszcze Prenatal Duo z żelazem, biorę jeszcze B12 20 ug dziennie dodatkowo i laktoferynę 100 mg osobno. Niby to jest w tym Prenatal Duo ale to są malutkie dawki. Pewnie tak do końca ciąży będę to wszystko brać to może do porodu nie spadnie mi hemoglobina poniżej 11 😊
Teraz tak sobie siedzę i myślę, że mam nadzieję, że dotrwam do końca ciąży w dobrym stanie, jakoś przeżyję poród. A jak wrócę do domu ze szpitala to będą na mnie czekać dwie tacki sushi, jakaś świeża drożdżówka, cheetosy keczupowe i serowe, pierogi ruskie z cebulką, pizza z Dominos i takie tam 🤪 rozmarzyłam się siedząc w parku...Foxy96, kalinok, Kasiek7, Kropka89 lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Jeju, ja przy Was dziewczyny to jakbym zjadła po prostu dużą ilość kapusty zasmażanej i miała wzdęcie 😂🤣 Piękne macie te brzuszki 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 14:38
Bećka, edka85, Zumi, wellwellwell, Foxy96, kalinok, Kasiek7, Ilka96, Fabregasowa, Kropka89, nnaciaa, Karolina835 lubią tę wiadomość
-
Domisiek wrote:
Zazdroszczę. Ja taki brzuch miałam w 3 miesiącu, mimo że to pierwsza ciąża 😂😂 a teraz już +10kgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 14:47
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Asiu dawaj nam znać na bieżąco jak tam i czy wszystko w porządku. 😟
U mnie o dziwo wszystkie badania ostatnie w porządku, z początkiem ciąży były bardziej rozjechane, ale też wtedy miałam kilka krwotoków z nosa dziennie, teraz co kilka dni. Jedynie z czerwonymi krwinkami jestem przy granicy no i mam leukocytozę ciążową. Glukozę z obciążeniem i resztę badań będę robić dopiero 05.08, najbardziej mnie stresuje jaki będzie wynik alloprzeciwciał ze względu na RH- u mnie 😥 -
Nadzieja32 wrote:Zazdroszczę. Ja taki brzuch miałam w 3 miesiącu, mimo że to pierwsza ciąża 😂😂 a teraz już +10kg
Nadzieja akurat wagą bym się nie sugerowała, w ogóle dla mnie to jakaś dziwna sprawa z tą wagą, nie ogarniam trochę tego. U mnie aktualnie jest 6,5kg na +, a serio ani po ciuchach ani na zdjeciach nie widzę większej róznicy w sylwetce poza piersiami i brzuchem, który jest mały, ale faktycznie ja ten brzuch miałam tak płaski, że prawie przyklejony do pleców. Coraz bardziej utwierdzam się w fakcie, że to chyba po prostu genetyka i wpływ na wielkość brzucha czy kg na + z naszej strony jest jednak mały 🤷♀️ -
Domisiek wrote:Nadzieja akurat wagą bym się nie sugerowała, w ogóle dla mnie to jakaś dziwna sprawa z tą wagą, nie ogarniam trochę tego. U mnie aktualnie jest 6,5kg na +, a serio ani po ciuchach ani na zdjeciach nie widzę większej róznicy w sylwetce poza piersizami i brzuchem, który jest mały, ale faktycznie ja ten brzuch miałam tak płaski, że prawie przyklejony do pleców. Coraz bardziej utwierdzam się w fakcie, że to chyba po prostu genetyka i wpływ na wielkość brzucha czy kg na + z naszej strony jest jednak mały 🤷♀️
Po za tym możesz przytyć 30kg i urodzić dziecko 1,5 kg, a możesz przytyć 2 kg i urodzić dziecko 3,5kg ( moja koleżanka z poprzedniej pracy tak miała, ale jej wyszła cukrzyca ciążowa już w pierwszym trymestrze i była na insulinach). W każdym bądź razie już dawno udowodnili że duży obwód brzucha i szybko przybierane kilogramy nie zawsze ida w parze z ogromnym noworodkiem. -
Nadzieja, w pełni popieram Zumi. Im szybciej zgłosisz zawiadomienie tym lepiej bo że tak powiem historia „będzie się pisać” Później w razie W będziesz się mogła odnieść do faktów a nie wspomnień.
Zumi, matko jaki piękny brzuszek! I ta sukienka! Ja właśnie wciąż szukam czegoś co podkreśli brzuszek, bo póki co mało co widać
-
Kropka89 wrote:Nadzieja, w pełni popieram Zumi. Im szybciej zgłosisz zawiadomienie tym lepiej bo że tak powiem historia „będzie się pisać” Później w razie W będziesz się mogła odnieść do faktów a nie wspomnień.
Zumi, matko jaki piękny brzuszek! I ta sukienka! Ja właśnie wciąż szukam czegoś co podkreśli brzuszek, bo póki co mało co widać
Dzięki wielkie 😍 jak coś to sukienka jest z Mohito z tego sezonu, jest nadal na stronie i stacjonarnie, mam jeszcze taką samą garantową. Ta różowa to typowy kolor Barbie 😅 szłam obok barbera na osiedlu i jacyś ziomkowie siedzieli na ławce pod tym barberem i popatrzyli na mnie w taki sposób, że aż dodałam gazu a i tak ledwo szłam bo jest upał i kroi się na burzę 🤣🤣🤣 także dziewczyny nie wiem czy polecam te sukienkę.
@Domisiek ile bym dała żeby mieć taką figurę 🤩 całe życie jestem bez talii i bioder, przez co jak cokolwiek zjadłam to brzuch zawsze mi odstawał nawet jak byłam duuużo chudsza niż teraz. Jeszcze inny minus wąskich bioder- nawet jak nie miałam nadwagi, a bliżej było mi do niedowagi to i tak zawsze obcierały mi się uda 😭😭. Teraz to już w ogóle mi się obcierają, muszę zamówić takie opaski na uda do sukienek.👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
-
Kasiek7 wrote:Ou a pamiętasz z jakiej startowałaś? Bralas przed żelazem witaminy z żelazem czy bez ?
Ferrytynę badałam jakiś czas PRZED ciążą 🫣
Jeśli chodzi o witaminy, to od początku brałam PuerięOna według nowych wytycznych nie ma żelaza. Akurat mi się kończy za parę dni, więc kupię jakieś suplementy z żelazem. No i mam zamiar sobie sama zrobić zakwas z buraka.
Domisiek, wow, cudnie. Skąd spodnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 15:41
-
Nadzieja32 wrote:Jeju dziewczyny, nie uwierzycie co nas dziś nad ranem spotkało. Mamy obok taką świrniętą sąsiadkę, starsza kobieta, co jakiś czas czatuje na nas jak wychodzimy z domu i mówi, że było tak głośno u nas o 4 nad ranem, na co jej zawsze odpowiadam, żeby po policję zadzwoniła i oni sprawdzą, że to nie u nas, że my w nocy śpimy, bo chodzimy do pracy. Na co ona, że nie będzie nigdzie dzwonić, bo ma podsłuch i ona sobie poradzi 🤪🤪
Ale dziś to tak przegięla, że masakra. Obudziłam się jakoś o 4:30 na siku, nie mogłam potem zasnąć i słyszę lekkie stukanie w ścianę. Nagle ktoś łapie za klamkę z drzwi wejściowych, żeby wejść i puka, to ja prawie zawału dostałam, spojrzałam przez wizjer i widzę, że u niej otwarte drzwi to się uspokoiłam, że to ona. Znowu słychać stukanie i za chwilę znowu za klamkę złapała, żeby wejść. Jak wyparowałam na wkurwie z domu i mówię jej, że jeszcze raz chwyci za klamkę to dzwonię na policję, że to już duże przegięcie, że jestem w ciąży i ona mnie niepotrzebnie stresuje, a ona na to czy jest tam mój mąż, bo wczoraj obiecał, że dziś rano przyniesie te ukradzione pieniądze 🤯🤯🤯🤯 no świrnięta, powiedziałam, żeby poszła w końcu do psychiatry i raz jeszcze zrobi to co dziś i naprawdę zadzwonię ja na policję.
Powiem Wam, że takiego ranka to bym sobie nawet sama nie wymyśliła 🙈🙈🙈 mam tylko nadzieję, że mój stres i wkurw nie zaszkodziły Tosi
Kurczę, to co piszesz i wiek tej kobiety wskazuje, że ona ma pewnie chorobę Alzheimera albo demencję. Ja na Twoim miejscu wysłałabym męża, żeby zgłosił tę sytuację w mops albo w prokuraturze, ostatecznie do dzielnicowego, bo to się pewnie będzie nasilać. -
Zumi pięknie wyglądasz, sukienka mega!😍
Domisiek jaka hot mama 🔥🔥 zazdroszczę figury 😁
Piszecie o wynikach i aż sprawdziłam swoje - ja tuż przed ciążą startowałam z ferrytyną 19 i żelazem 18.9, a potem robiłam kontrolę w 15tc i jakimś cudem miałam ferrytynę 43.5 a żelazo 26, mimo że te witaminy ciążowe 1 trymestru nie zawierają żelaza ani nic dodatkowego nie brałam - trochę to chyba dziwne? Fajnie że się poprawiło ale nie rozumiem tego 😀 teraz następną kontrolę będę robić dopiero w sierpniu i ciekawa jestem co wyjdzieZumi lubi tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
28.04 - CRL 2.27cm ❤️
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
09.07 - 🩺 połówkowe, 315g ruchliwego malucha 💙
-
Ale macie piękne brzuszki!
U mnie już też sporo zaokrąglony, ale wydaje mi się że tak na codzień to jeszcze nie bardzo rzuca się w oczy, szczególnie jakbym ubrała coś luźniejszego.12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g chłopaczka ✨
07.08. następna wizyta 🩺
-
kalinok wrote:Zumi pięknie wyglądasz, sukienka mega!😍
Piszecie o wynikach i aż sprawdziłam swoje - ja tuż przed ciążą startowałam z ferrytyną 19 i żelazem 18.9, a potem robiłam kontrolę w 15tc i jakimś cudem miałam ferrytynę 43.5 a żelazo 26, mimo że te witaminy ciążowe 1 trymestru nie zawierają żelaza ani nic dodatkowego nie brałam - trochę to chyba dziwne? Fajnie że się poprawiło ale nie rozumiem tego 😀 teraz następną kontrolę będę robić dopiero w sierpniu i ciekawa jestem co wyjdzie
Teoretycznie mowi sie, ze zapotrzebowanie na zelazo w ciąży jest nizsze przez brak krwawienia miesiączkowego, wiec moze to mialo jakis wplyw z poczatku? 🤷♀️😁
Dziewczyny, wszystkie jestescie ekstra laski i macie piekne brzuszki, mimo ze kazdy inny. ❤️
Ja to z kolei z poczatku mialam takie boom z tym brzuchem, ale teraz nie mam wrazenia, zeby byl jakis ogromny, takze chyba ten wzrost u mnie troche przystopowal.
Za to czuje sie jak kaczka, mam wrazenie, ze mam teraz jakas mega lordoze. 🙈
Zumi, edka85, Domisiek, nnaciaa, Karolina835, Foxy96, kalinok, Apatheia lubią tę wiadomość
-
kalinok wrote:Zumi pięknie wyglądasz, sukienka mega!😍
Piszecie o wynikach i aż sprawdziłam swoje - ja tuż przed ciążą startowałam z ferrytyną 19 i żelazem 18.9, a potem robiłam kontrolę w 15tc i jakimś cudem miałam ferrytynę 43.5 a żelazo 26, mimo że te witaminy ciążowe 1 trymestru nie zawierają żelaza ani nic dodatkowego nie brałam - trochę to chyba dziwne? Fajnie że się poprawiło ale nie rozumiem tego 😀 teraz następną kontrolę będę robić dopiero w sierpniu i ciekawa jestem co wyjdzie -
Dobrze, że wrzucacie zdjęcia brzuszków to przynajmniej nie czuję się sama w ciąży na tym świecie 😅 u mnie na dzielnicy widziałam 2 razy kobietę w ciąży od marca, mam z bobasami w wózku więcej ale też malutko. A mieszkam w takiej dzielnicy młodych rodzin z dziećmi właśnie. Robimy się powoli jak egzotyczne ptaki 😁. Śmiać mi się chce z samej siebie bo ja dużo chodzę sama na zakupy i spacery i niektóre twarze to już kojarzę, ciekawa jestem czy pewne osoby myślą: o znowu ta baba w ciąży, codziennie ją widzę, nie ma innych ciężarnych? Staram się całą ciążę być w ruchu stąd moje częste wyjścia z domu. Chciałabym do końca ciąży golić nogi, obcinać paznokcie u stóp, kucać, podnosić rzeczy z ziemi, wiązać buty itd 😂👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
-
@ Zumi, kobiety to zawsze chcą coś innego niż mają 😂 Ja bym dała wszystko za wąskie biodra, mój kompleks od lat 😂 Przy takiej sylwetce jedyne rzeczy, które dobrze wyglądają to obcisłe, we wszystkim innym tracę całkowicie sylwetkę, wyglądam jakbym miała +10 kg i jak w worku na śmieci 🤣Nie wspominając o tym, że kupienie spodni to wyzwanie.
@Foxy dzięki ☺️, wydaje mi się, że to te https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1162136001.html wyglądają identycznie, ale głowy nie dam, bo były na wyprzedaży stacjonarnie w H&M. Chyba, że wiecie gdzie jest jakieś ID produktu na metce i stronie to sprawdzę.
@Kalinok dzięki ☺️, zobaczymy jak długo 😅😂
@Welwelwel zgadzam się ze stwierdzeniem, że wszystkie jesteśmy ekstra laski 🤩 A co do "kaczki" to coś w tym jest, w końcu zmienia nam się środek ciężkości. Ze mnie mąż się nabija jak schodzę ze schodów, podobno przy schodzeniu widać, że ciężarna. Cokolwiek to znaczy 🤣
Foxy96 lubi tę wiadomość