👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Klekotka Ja miałam kontrolowaną drugi raz. Ginka mówiła, że czasami w ciąży może się reaktywować.
Dziewczyny, właśnie siedzę w labie i wyobraźcie sobie, że wprowadzili sobie jakąś zasadę, że mocz trzeba przelać z pojemniczka do małej fiolki 😅 Przecież to jest niezgodne z praktyką, mocz w tym czasie może się skazić i badanie wyjdzie niemiarodajne... Pomijając fakt, że połowę to na siebie wylałam, bo jak trafić do takiego maleństwa jak na krew 🤯Klekotka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, w takim razie zrobie jeszcze raz rutynowo
@psaj91 jak bylam w synevo oddac mocz to mi wlasnie pani mowila ze zmienily sie wymagania u nich i maja byc jakies fiolki. Dziwne ze nie przyjeli juz tego w pojemniczku bo tak jak piszesz moze sie skazic po przelaniu. -
Dziewczyny mi ostatnio tak w szpitalu babki kazały bo stwierdziły że w żółtej fiolce jest za mało moczu do badania 😖 i kazały przelać z dużego kubka a ogólnie że duże kubki też przyjmują i ja właśnie też od razu sobie pomyślałam o bakteriach itd
-
Nadzieja32 wrote:Ja już po, w prenatalnych wszystko dobrze, wszystko na swoim miejscu, waga 424g 🥰 lekarka mówiła, że najgrzeczniejsze dziecko dziś na badaniach, wszystko udało się pomierzyć za pierwszym razem. Szyjka długa, twarda, kamień z serca, bo ostatnio mam mocne bóle podbrzusza i napinanie macicy, ale wynika to z jelit, a nie że dzieje się coś złego. Mam pokombinować z różnymi formami magnezu i zmienić probiotyk i dodać enterol i zobaczymy co będzie. Dostałam też Sorbifer z racji spadku ferrytyny, a jak da w kość jelitom to awaryjnie mam receptę na żelazo w syropie, a jak to też podrażni to mam spróbować z Innoferem bez recepty. Kamień z serca 🥰 ja łapię w dniu wizyty taki stres, że jednak dobrze, że mam je raz w miesiącu tylko 🙈
Nadzieja, przy jakiej hemoglobinie dostałaś sorbifer? Czy lekarz bardziej patrzył na poziom ferrytyny?👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
30 07 -> wizyta
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan
-
Nana11 wrote:To moja położna ze szkoły rodzenia stacjonarnej
Bardzo fajnie mówi, ma też inne filmiki z tego co wiem
Nana, jestes z Lublina? To tez moje rodzinne strony 🙂👩🦰1990🧔1986
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
21.07 2prenatalne 🩷
30 07 -> wizyta
-
psaj91 wrote:@Klekotka Ja miałam kontrolowaną drugi raz. Ginka mówiła, że czasami w ciąży może się reaktywować.
Dziewczyny, właśnie siedzę w labie i wyobraźcie sobie, że wprowadzili sobie jakąś zasadę, że mocz trzeba przelać z pojemniczka do małej fiolki 😅 Przecież to jest niezgodne z praktyką, mocz w tym czasie może się skazić i badanie wyjdzie niemiarodajne... Pomijając fakt, że połowę to na siebie wylałam, bo jak trafić do takiego maleństwa jak na krew 🤯
U mnie tak już jest od dawna i w Diagnkstyce i w Śląskich Laboratoriach Analitycznych, też tego nie lubię👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
-
Fabregasowa wrote:Nadzieja, przy jakiej hemoglobinie dostałaś sorbifer? Czy lekarz bardziej patrzył na poziom ferrytyny?
Hemoglobina co wizytę spada, teraz była 11,9. Mówiła, że to jeszcze nie jest zly wynik, ale ferrytyny mam 17, a zaczynałam ciążę z wynikiem 45 i dlatego dostałam SorbiferFabregasowa lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Ja dziś mam tragiczny dzień. Oprócz migreny, zaliczyłam wymioty 🥴🥴🥴 napilam się wody i to spowodowało, pierwszy raz od wielu tygodni, że nie udało mi się powstrzymać 🤮🤮 a wymioty przy migrenie to jest totalna masakra. Niech mnie ktoś dziś dobije 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 11:27
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Nadzieja ja dziś znów też jakaś słaba aż pogodę sprawdzałam ma być niby burza😬 jak zawsze rano pełna energii tak dziś leżę na kanapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 10:53
-
Dziewczyny polecam wam bardzo warsztaty Bezpieczny Maluch, szczególnie tym Paniom z Warszawy, ale w innych miastach też robią + warsztaty online (ale te stacjonarne na pewno praktyczniejsze). Bylismy wczoraj z mezem.
Piguła wiedzy nt pierwszej pomocy niemowlakowi, bezpiecznej podróży, apteczki itd dodatkowo bardzo podobał mi sie opierdol-wstep dla tatusiow 😀 pokazanie jak ważna jest ich rola, postawienie do pionu, wskazanie przydatnych materiałów, w czym maja pomagac itp dla mnie jako pierworódki było to bardzo mile 🙂
Warsztaty sa bezpłatne!!! Dodatkowo dostaje sie jakieś gratisy, typu smoczki, buteleczki, sample balsamów czy wkładek laktacyjnych.
Naprawdę uważam ze ciężarne w PL maja highlife, wszyscy wokół nich skaczą 😀psaj91, Domisiek, Zumi, Klekotka, Kropka89 lubią tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
21.07 2prenatalne 🩷
30 07 -> wizyta
-
O ludzie kochani, to mnie zaskoczyłyście, że w innych labach też to funkcjonuje🤯 Zawsze korzystałam z Diagnostyki/ALABu/szpitalnego labu i pierwszy raz spotkała mnie taka sytuacja. No, ale to takie niezbyt miarodajne jak na moje... Tobia każą się podmywać przed pobraniem, brać ze środkowego strumienia, nie dotykać skóry, a potem wystarczy, że lekko probówkę dotkniesz i już może być wynik zafałszowany...
Jeszcze cyrki były, bo byłam umówiona na konkretną godzinę i wcześniej przyszedł jakiś młody gówniarz z ulicy bez zapisu i chciał się przede mnie wbić w kolejkę, to mąż tak na niego ruszył, że przed ciężarną umówioną na konkretną godzinę chce się wbić, że myślałam, że się pobiją. Od razu skoczyło mi ciśnienie do 130. Pielęgniarka była świadkiem i sama mnie poprosiła, że bezwzględnie w ciąży mam pierwszeństwo i koniec... -
Kasiek7 wrote:
Dokładnie te 👀
@Fabregasowa Wielkie dzięki za cynk! Właśnie się zapisałam 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 11:44
-
U mnie też od dawna są w każdym labie. Robię siku do jałowego z apteki i przelewam do tej fiolki. Kubeczki z apteki mają dość miękki plastik, więc bez problemu się to przelewa
zawsze jak otwieram zatyczkę to kładę tak, żeby nie dotknąć palcami części, która jest w środku fiolki, ani żeby ona niczego nie dotknęła
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Ja też byłam ostatnio to pani mi powiedziała że teraz małych wymagają.. ale w aptekach ciężko dostać, my w pracy też próbowałyśmy kiedyś zamówić takie probówki dla pacjentów,ale ciężko było 🫠 Pani w labolatorium miła- jak powiedziałam że ciężko z dostępnością to dała kilka, żebym miała na kolejne pobrania.. Tak jak piszecie nie wyobrazam sobie przelewania z tego kubka do takiej malej proboweczki 😄 zaraz będziemy wyparzone lejki musiały nosić w torebce podczas wizyt do labolatoriow xD
-
psaj91 wrote:To ja u lekarza mam idealnie 120-126 i potem nikt mi nie chce wierzyć, że rano budzę się z 90 i ledwo żyję 😂😂
...
U mnie tak samo, w karcie ciąży najwyższe ciśnienie to 116/79. Masz może niedoczynność tarczycy/hashi?
Gdzieś słyszałam, że z niskim ciśnieniem będziemy dłużej żyć 🤣
Możliwe, że i przez to immunolog zaleca mi terapię uciskową na obrzęki na nogach, których jakoś nie zauważyłam. A nocą zobaczyłam na siedząco, że mam cellulit na przedniej stronie ud. Może warto coś w tym kierunku zacząć robić...
86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy
17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊 -
Jjkm97 wrote:Ja też byłam ostatnio to pani mi powiedziała że teraz małych wymagają.. ale w aptekach ciężko dostać, my w pracy też próbowałyśmy kiedyś zamówić takie probówki dla pacjentów,ale ciężko było 🫠 Pani w labolatorium miła- jak powiedziałam że ciężko z dostępnością to dała kilka, żebym miała na kolejne pobrania.. Tak jak piszecie nie wyobrazam sobie przelewania z tego kubka do takiej malej proboweczki 😄 zaraz będziemy wyparzone lejki musiały nosić w torebce podczas wizyt do labolatoriow xD
Ja to w domu zawsze przelewam, bez problemu się da z tych jałowych kubeczków z aptekiu mnie w każdym labie są te fiolki dostępne do zabrania ile się potrzebuje
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Bećka wrote:U mnie tak samo, w karcie ciąży najwyższe ciśnienie to 116/79. Masz może niedoczynność tarczycy/hashi?
Gdzieś słyszałam, że z niskim ciśnieniem będziemy dłużej żyć 🤣
Możliwe, że i przez to immunolog zaleca mi terapię uciskową na obrzęki na nogach, których jakoś nie zauważyłam. A nocą zobaczyłam na siedząco, że mam cellulit na przedniej stronie ud. Może warto coś w tym kierunku zacząć robić...
Niedoczynność 😁 Ale pomimo wyrównania hormonów, to i tak dupa blada. Przez to słabe krążenie, zimne dłonie i stopy, marznięcie nawet przy +20 stopniach 😅 Hmm... ale od kilku lat faktycznie mam lekkie obrzęki nóg 🤔
Żyć może będziemy dłużej, o ile nie zemdlejemy na środku ulicy i nie rozjedzie nas samochód 😅 Albo jak z drabiny nie spadniemy 😅
A na podwyższenie ciśnienia to dostałam zalecenie - po wstaniu z łóżka kromka chleba z solą i czarna kawa. Fuj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 11:57
Bećka lubi tę wiadomość