X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Fluffy. Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co polecałyście na zgagę? Nie dokopię się do tego, bo to z 20-30 stron temu było 🫣

Kasiek7 lubi tę wiadomość

2012 🩵
    10.2024 👼 16tc
    24.02.2025 ⏸️

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, w prenatalnych wszystko dobrze, wszystko na swoim miejscu, waga 424g 🥰 lekarka mówiła, że najgrzeczniejsze dziecko dziś na badaniach, wszystko udało się pomierzyć za pierwszym razem. Szyjka długa, twarda, kamień z serca, bo ostatnio mam mocne bóle podbrzusza i napinanie macicy, ale wynika to z jelit, a nie że dzieje się coś złego. Mam pokombinować z różnymi formami magnezu i zmienić probiotyk i dodać enterol i zobaczymy co będzie. Dostałam też Sorbifer z racji spadku ferrytyny, a jak da w kość jelitom to awaryjnie mam receptę na żelazo w syropie, a jak to też podrażni to mam spróbować z Innoferem bez recepty. Kamień z serca 🥰 ja łapię w dniu wizyty taki stres, że jednak dobrze, że mam je raz w miesiącu tylko 🙈

Zumi, Ilka96, izzou97, Paulivvv, Kropka89, TBK, Domisiek, AnaPyza, Kiki2025, Kasiek7, nnaciaa, psaj91, kalinok, Bećka, Fabregasowa, Rudka, edka85 lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹

preg.png
  • AnaPyza Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Ja tam nie widzę nic złego w używanych ubrankach szczególnie na początku, jak bobas ledwo zdąży cokolwiek założyć i już za małe 😅

Wracam z informacją odnośnie mojej krzywej (@AnaPyza - chyba Ty pytałaś 😅) - moja lekarka mi odpisała, że w ciąży nic z tym nie robimy, jak spada to norma to norma i koniec, natomiast pośrednio to może wskazywać że mooooooże kiedyś będą jakieś problemy z gospodarką węglowodanową (ja miałam już początki IO, które wyprowadziłam + obciążenie rodzinne, więc to nie nowość niestety), na razie zaleceń szczególnych nie ma - zdrowa dieta i ruch 😁
    Może to komuś pomoże - u mnie tym co mnie zastanowiło był mały spadek między 1 a 2h (73-139-126)

Dziękuję 😊 ja kontrola za 2 tygodnie ale gdyby moja lekarka powiedziała coś ciekawego na ten temat dam znać od razu 😊 ja miałam jeszcze mniejszy spadek na krzywej 74-135-131 😅 trzymam kciuki za wszystkie wizyty w najbliższym czasie 🥰

izzou97, Kropka89 lubią tę wiadomość

36 👩38 🧑

⏸️ 26.02
    27.02 beta 281,90
    01.03 beta 683.70
    04.03 beta 2215,30
    19.03 mamy ❤️
    02.04 kontrola 2,23 kropeczki 😍
    25.04 I prenatalne 5,76 słoneczka❤️ ryzyka niskie
    20.06 II prenatalne- wszystko dobrze będzie dziewczynka 🩷

preg.png
  • Kiki2025 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam krew - i poki co raz wykonywałam przeciwciała, drugi raz ma też byc z tego co mowil lekarz. Nie przejmuję sie nimi bo mąż tez ma krew -
    W ginekologii ich to nie interesuje i mimo ze oboje jestesmy minus to prawdopodobnie zastrzyk bedzie, ale lekarz poki co milczy na ten temat.

W pierwszej ciąży dostalam zastrzyk, badali przeciwciała po porodzie by zadecydowac o drugiej dawce ale nie dali mimo ze na wyniku wyszly przeciwciala. Uznali ze to na pewno od pierwszego zastrzyku bo tak napisali na wyniku i tak na pewno było albo wiedzieli ze dziecko ma oczywiście tez grupę minus

A wiecie może jak to wyglada z zastrzykiem prowadząc ciążę prywatnie ? Ile to kosztuje czy cos?
    Poprzednia ciąża byla na NFZ mam nadzieję, ze jak cos to bedzie bezplatne jak prenatalne

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie już zdecydowanie mocniejsze czuć ruchy:) już patrząc na brzuch widać :)

Asia091, Kropka89 lubią tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tez czuje ruchy strasznie ,nawet w nocy jak się obudziłam to tak szalała.

Dziewczyny a powiedzcie czy któraś ma problem z ciśnieniem na wizycie ? Ja mam na wizycie ciśnienie nawet 140/95 ,boje się że lekarz zaraz się przyczepi ,choć mówię mu że w domu mam 115/70 . I wogole to jest takie dziwne że nie stresuje się niby a jednak jakieś emocje we mnie drzemią

Nadzieja super !!😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 14:42

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

08.08- next gin 💜

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fluffy. wrote:
    Dziewczyny, co polecałyście na zgagę? Nie dokopię się do tego, bo to z 20-30 stron temu było 🫣

Czy to nie był gaviscon ? Czy coś takiego ? Dziewczyny poprawcie mnie jak źle mówię

Fluffy., edka85 lubią tę wiadomość

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

08.08- next gin 💜

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 ja tak miałam z ciśnieniem na wizycie od stresu. Teraz jestem umówiona tak, że mierzę ciśnienie w domu przed wyjściem i jak przychodzę to mówię jakie było i zapisują. Bo w domu mam ok. 105-110/58-65, a na wizycie potrafiłam mieć ponad 140/80 🙈🙈🙈

A jeszcze ja będę robić krzywą cukrową dopiero na wizytę 16.09, 20.08 mam też wizytę, ale lekarka mówiła, że to za wcześnie na krzywą. Może też dlatego, że musiałam zrobić w 8 tygodniu, bo miałam jeden wynik na czczo za wysoki i wtedy wyszła dobrze

I umówiłam się też na III prenatalne na wrzesień też :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹

preg.png
  • kalinok Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fluffy. wrote:

Mi lekarka poleciła gastrotuss albo Reni, a dziewczyny tutaj polecały też gaviscon

Fluffy. lubi tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '93 & '90 😺2
    👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
    15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
    28.04 - CRL 2.27cm ❤️
    06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
    13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
    21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
    09.07 - 🩺 połówkowe, 315g ruchliwego malucha 💙

preg.png
  • Bećka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalinok wrote:
    O właśnie ta dodatkowa "stójka" bardzo mi się spodobała w tym wózku, biorąc pod uwagę że gondoli będziemy używać właśnie w zimie. My chcemy white pearl lub ewentualnie cashmire grey :) ciemne kolory odrzucam bo będzie się szybko nagrzewał i będzie cały w kocich kłakach (mam 2 koty które gubią sierść na potęgę). A wy?

Czarny z miedzią super wygląda, ale też z powodu nagrzewania odrzucam ciemne kolory. Ja wybrałam charming touch (kolor widziałam tylko na próbniku wydaje sie być szarawy/lekko brązowy), fotelik będzie w kolorze truflowym, myślę, że to dobre połączenie.

A myślisz, że ten materac jest wystarczający? Ktoś chyba też pisał o tym wózku. Poszłabym jeszcze, zobaczyć wszystko w nim na spokojnie 🙂. Sklep mam od siebie 15 minut pieszo.

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

preg.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    17.03 crl 0.84 😊
    31.03 fhr 162 ❤️
    16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
    24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
    22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
    18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
    16.07 24+0 ~700g 🫣😊
  • Fluffy. Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek, Kalinok dziękuję 🙂

Kasiek ja też mam wysokie ciśnienie na wizytach, więc mierzę w domu (powinnam codziennie, ale ostatnio zapominam) i książeczkę z zapisanymi wynikami zabieram na wizyty.

Kasiek7 lubi tę wiadomość

2012 🩵
    10.2024 👼 16tc
    24.02.2025 ⏸️

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt 🥰 super że szyjki mamy długie i twarde to się szanuje :)

Zumi lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Lavenda Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja dziś też po wizycie 👋
    Ogólnie jest w porządku, ale mała jest w 18-20 paracentylu, więc zaczynamy ją bacznie obserwować. Łożysko w II stopniu stażenia. Wizyta za 3 tygodnie i potem będziemy myśleć co dalej jeżeli spadnie niżej.
    Trochę mi przykro, bo lekarka wprost powiedziała, że powinnam odpuścić pracę i wyluzować w domu. Czuję się jak hipokrytka, bo po stracie przyszłam z płaczem prosząc o pomoc, bo chcemy mieć dziecko, a teraz mam problem żeby wziąć L4. Umówiłam się dziś na rozmowę i zaczynam powoli wycofywać się z obowiązków.
    Mam nadzieję, że młoda utrzyma się na siatce centylowej. Nie musi mieć 4kg, ale oby nie przyszło nam zmagać się z hipotrofią.

Kropka89, edka85 lubią tę wiadomość

preg.png

👩28 👨30

12.05.2017 - 🤱 Lila
    07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
    25.01.2025 - cb 💔

24.02.2025 - ⏸️
    9 dpo - beta 19,1
    11 dpo - beta 53,4
    13 dpo - beta 142,4
    15dpo - beta 349,8
    17dpo - beta 712,3
    19dpo - beta 1459,3
    22dpo - beta 5509,5

20.03 - mamy ❤️
    22.05 - 130 gramów zdrowej Ady 🩷
    08.07 - 500 gramów dziewczynki 🩷
  • TBK Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizycie zawsze mam za wysokie ciśnienie. Mierze w domu i przychodzę z kartką z 3 ostatnich tygodni.
    O matko, mnie najbardziej wnerwia, jak ktoś mówi, że ciąża to stan błogosławiony. Ciekawe dla kogo... na pewno nie dla mnie. Boli mnie wszystko, nic nie mogę dłużej robić, bo się szybko męczę, tyję okropnie, nie wiem jak dam rade wytrzymać do listopada.

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

• Zumi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lavenda trzymam kciuki żeby łożysko odmłodniało po tym jak odpoczniesz od pracy ❤️ niestety żyjemy w szybkich i stresujących czasach z toną syfu w jedzeniu/powietrzu/wodzie itd, warto odpuścić kiedy są ku temu przesłanki i dać dziecku to co najlepsze, czyli spokój i odpoczynek od stresu.

Nadzieja32, TBK, Lavenda, Kropka89, Kiki2025 lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)

termin 10.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • TBK Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle robię dla malutkiej ogórki kiszone na następną jesień i zimę 🥒 kupiłam specjalnie małe sloiczki z takimi ślicznymi zakrętkami i daje mało soli do kiszenia.
    Myślę, że za rok nie będę miała głowy do kiszenia, więc tym razem więcej ogarnę.

Zumi lubi tę wiadomość

• Zumi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kropka wracam do Ciebie z recenzją wózka Esme, trochę mi to zeszło bo w internecie jest strasznie mało o nim informacji i recenzji, nawet za bardzo filmików z nim nie ma. Szukałam nawet po rusku i niemiecku 😅. Generalnie jak za cenę 749-999 zł (cena zależy od koloru i sklepu) gdzie masz gondolę, fajną spacerówkę kubełkową dobrą na początki siadania i fotelik samochodowy uważam, że jest to mega okazja cenowa. Przy czym nadal masz nowy, pachnący wózek. Ale bez zobaczenia tego wózka na żywo nie wiedziałam co Ci więcej napisać. Szukałam go w galerii Silesia w Katowicach w Smyku ale nie trafiłam na niego. Może u Ciebie w okolicy znajdziesz go w Smyku? Dzisiaj jak szłam do sklepu przed 17, mimo że totalnie mi się nie chciało, mam lenia roku dzisiaj, to akurat spotkałam Panią z 4 miesięczną córeczką w tym wózku w wersji czarnej ze złotą ramą. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym jej nie zaczepiła i nie zapytała o ten wózek dla Ciebie😅. Generalnie Pani jest bardzo zadowolona jak za taką cenę, że ma 3 w 1. Jedyne czego jej brakowało to to, że w zestawie nie masz materacyka do gondoli, musisz sobie dokupić (koszt około 100 zł za dobry materacyk). Dzidzia leżała sobie i pochrapywała w wózku więc raczej była zadowoloną użytkowniczką. To co mi się rzuciło w oczy: bardzo ładna, elegancka i dobrze wykonana rama i rączka do prowadzenia, serio nie gorsze od Espiro (nawet z daleka myślałam, że to pewnie wózek od Espiro), porządne koła, bardzo duży kosz na zakupy, duża i pojemna torba do zaczepienia na rączce. Pani mówi, że amortyzacja daje radę w mieście, na chodnikach, podbija się bez problemu. Z minusów to gondola jest obszyta cienkim materiałem, wygląda na taki przeciwwiatrowy, ale nie liczyłabym na dobrą ochronę w zimne dni. Ta Pani jest akurat zadowolona, że wózek jest przewiewny bo ma córkę z kwietnia więc dziecko jej się w tym nie przegrzewa. Budka jest dosyć krótka (można dokupić parasolkę) i też z tego cienkiego materiału co obszycie gondoli. Przez to, że budka i gondola nie ma od środka, jak wiele wózków, obszycia z bawełny czy innego materiału, to nie sprawdzi się w zimne dni. Ale też ma to plus- jest przewiewna w upały. Nie mogę znaleźć informacji czy ten wózek ma w materiale ochronę UV, inne wózki z tej firmy mają taką informację np. na stronie smyka. Warto dopytać w sklepie przed zakupem, bo może w instrukcji będzie taka informacja. W razie czego można dokupić parasolkę z filtrem UV. Przy główce dzidzia miała odsłoniętą wentylację gondoli- to na plus latem lub przy brzuszkowaniu bo dziecko widzi świat. Gondola nie jest ani szeroka ani wąska bo ma 34 cm. Pytanie - jak wsadzisz do tego solidny śpiworek to ile zostanie miejsca. Nie wyobrażam sobie spaceru w tym wózku przy temp. np. 5 stopni bez śpiworka albo jakiegoś solidnego kombinezonu. Natomiast sama gondola jest długa, bo ma 79 cm, to akurat fajny, standardowy rozmiar. Udźwig kosza zakupowego to 3 kg, ale na oko spokojnie wsadzisz więcej. Rama wózka wydaje się bardzo porządna więc na pewno da radę, jedynie to trzeba patrzeć czy materiał kosza wytrzymuje. Pytałam się tej Pani o spacerówkę, to mówiła, że wydaje jej się dosyć mała i na pewno jak dziecko podrośnie to kupi większą spacerówkę. Ale tutaj większość z nas pewnie kupi kiedyś inną spacerówkę niż ta z zestawu 2w1, więc nie uznawałabym tego za minus. Jak przekształcisz gondolę w spacerówkę to podnóżek jest zakończony metalowym obramowaniem, nie wiem na ile to będzie przeszkadzać dziecku jak nóżki będą mu wystawały poza spacerówkę. W razie czego na ramie wózka jest podnóżek przy jeździe przodem do świata. Pasy bezpieczeństwa są w wózku regulowane. Spacerówka ma dwa poziomy: siedzący i półleżący. W tej kubełkowej spacerówce dziecko nie będzie leżało nigdy na płasko. W zestawie masz osłonkę na nóżki, folię przeciwdeszczową, uchwyt na kubek, torbę i adaptery do fotelika z zestawu. To co mi się nie podobało i dosyć rzucało w oczy to wystające bolce od pałąka do wersji spacerowej, jak go zdemontujesz to te bolce odstają. Ale ma to też plus, bo odczepioną gondolę można nosić na pałąku w ręce! W jednym komentarzu na smyku znalazłam informację, że pasy od spacerówki są zamontowane na stałe i tutaj bym zainwestowała w grubszy materacyk (gondola nie jest wcale taka płytka) żeby dziecko tego nie czuło. Co do fotelika to ciężko mi się wypowiedzieć, bo sami jesteśmy z mężem jeszcze przed wyborem, nie oglądaliśmy fotelików, nie wiem na co zwracać uwagę, natomiast foteliki samochodowe muszą mieć odpowiednie jak ja to mówię "homologacje" i spełniać standardy bezpieczeństwa. Ten fotelik z zestawu ma wkładkę niemowlęcą ze stabilizacją główki, to mi się rzuciło w oczy na plus. Wiadomo w jakiś crash testach pewnie są takie co wypadają o wiele lepiej, ale do jeżdżenia po mieście i w niedalekie trasy od czasu do czasu pewnie wystarczy. Jak ktoś mega dużo planuje jeździć z bobasem to wiadomo- ryzyko rośnie, wtedy warto zainwestować w jakiś fotelikowi czołg. Co do cienkiego materiału gondoli to można dokupić takie ochraniacze, które zakłada się od środka (zawsze to jakaś ochrona od wiatru), a problem większych mrozów można rozwiązać dobrym śpiworkiem. Śpiworki niestety nigdy nie są tanie, ale może znajdziesz jakiś fajny używany na vinted? Podoba mi się to, że osłonka na nóżki jest jednocześnie osłonką do gondoli i jest na zamek, więc póki nogi nie wystają na zewnątrz to będzie fajnie chronić. Problem ewentualnego braku UV można rozwiązać parasolką z takim filtrem, dużo osób się na to decyduje. Za tę cenę: super, bardzo ładny wózek, ale na pewno lepiej się sprawdzi u dzidziola urodzonego wiosną ze względu na cienki materiał. Jego największym atutem jest waga 10,45 kg i kompaktowość- składa się do serio małych rozmiarów i łatwo go wnieść na piętro, przechowywać, zmieścić w aucie. Przez brak dodatkowej spacerówki, którą montuje się na ramie masz więcej miejsca w domu. Niby wózek jest do 22 kg, ale mocno wątpię w to, że tak długo będziesz z niego korzystać. Jeśli nie będzie mega mrozów w nadchodzącym sezonie zimowym to serio super wózeczek, ale z tego co pamiętam to mieszkasz we Wrocławiu, a tam jest przecież polski biegun ciepła 😁. To też dobra opcja dla osób, które nie planują robić wózkiem nie wiadomo jakich długich tras po wertepach i lasach. To wózek miejski, który ma być wygodny do sklepu, na normalny spacer a nie wyprawę, do spakowania do auta, do wjechania nim do autobusu czy tramwaju (ale oczywiście takiego bez schodków), do małego mieszkania.

W ogóle spodobały mi się te miejskie wózki od Kinderkrafta, bo jak ktoś szuka czegoś lekkiego to ta firma mu to da, tak samo Anex IQ jest super opcją ale niestety dużo droższą. Ja teraz mam zagwostkę jak to będzie u nas bo mężowi wysiadły plecy i ma problemy z kręgosłupem, a kupiliśmy toporniejszy wózek...Jak się z tego nie wyliże zbyt szybko to kurde może kupię coś leciutkiego żebym dała radę to spakować sama do auta. @Kropka, jakbym o czymś zapomniała napisać, a to dla Ciebie byłoby ważne, to daj znać.

👩‍🦱29🧑32
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    02.03.2025 ⏸️😍

termin 10.11.2025 🙏🏻

💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny, powiem Wam, nie ma złego wózka. Są tylko źle dobrane wózki do użytkownika. Nie wiem jaki bubel musiałby się trafić żeby nazwać go złym, może takie są, gdzieś na czarnym rynku? Jak widziałam zadowolonego bobasa w rozwalającym się i brudnym wózku Chicco to stwierdziłam, że nikt z nas nie wybierze "złego" wózka 😅.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 20:28

Kasiek7, kalinok lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    02.03.2025 ⏸️😍

termin 10.11.2025 🙏🏻

preg.png
  • Rudka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was i odniosę się w kwestii otulaczy do fotelików polecam przeczytanie tego artykułu: https://fotelik.expert/dla-dzieci/fotelik-expert-nie-poleca-otulacze-dla-dzieci-w-fotelikach/

Myślę że taka osłonka jest dobrym rozwiązaniem zamówiłam ostatnio na promkach w Jukki: https://jukki.pl/pl/p/Okrycie%2C-oslonka-na-nozki-Plusz-ecru-i-latte-Velvet-/6108?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%255BPM%255D%2520Podr%C3%B3%C5%BC&utm_id=21193400341&gad_source=1&gad_campaignid=21193401073&gbraid=0AAAAAC7KE58JYVquKVL5NvUXFOGqG6vxH&gclid=Cj0KCQjwkILEBhDeARIsAL--pjya95W702S94XREKHt0ddnL_lQ5p7zSwvW_Qad8M14dWMJy1ZPsyhgaAkaXEALw_wcB

Można łatwo ściągnąć w samochodzie i później założyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 20:26

kalinok lubi tę wiadomość

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙11l

📍hashimoto, niedoczynność tarczycy

04.2024 💔

21.03.2025 ⏸️ beta 28 🥰
    23.03 beta HCG 78 prog 22
    25.03 beta HCG 173
    28.03 beta HCG 912
    02.04 beta HCG 8030 prog 15
    08.04 USG- jest ❤️
    26.05 prenatalne I + PAPP-A — niskie ryzyka — prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    28.07 prenatalne II🩺

preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mamaga ma fajne filmiki z polecajkami na YT, dopiero zaczęła tę serię. I tam poleca wełniane wkładki do fotelików i wózków. Znalazłam nawet wkładki do gondoli z wełny z merynosa, niby jest to też antypotowe a nie tylko na mrozy 😉

Fabregasowa lubi tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    02.03.2025 ⏸️😍

termin 10.11.2025 🙏🏻

preg.png
‹‹ 416 417 418 419 420
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ