X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2025, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Kurcze bo w lumpie trzeba kupować rzeczy z dobrym składem i w świetnym stanie za kilka zł max, jak takich nie masz w okolicy to nie ma sensu, bo płacić 10zl za zmechacone i poplamione rzeczy to żaden interes, lepiej kupić na wyprzedaży 🫡 co jest zniszczone powinno znaleźć swoje miejsce w pszok.

Moja mama też kiedyś sie łapała za głowę jak cos kupowałam w lumpie, padały teksty "dam ci pieniądze, kupisz sobie nowe a nie dziadujesz", ale ona jest z pokolenia gdy w sh kupowała naprawdę biedota... a moje pokolenie kupuje bo można znaleźć perełki za grosze, w ekologiczny sposób dac drugie zycie, a nowe rzeczy sa często drogie i kiepskiej jakości. U mnie to nigdy nie jest kwestia braku pieniędzy tylko po prostu świadomego wyboru ze w obiegu sa TONY dobrej jakości ubran i nie warto czasem kupować nowych by nakręcać ta spirale produkcji 🥺

Polecam poczytać w jakich warunkach produkowane sa ubrania z Shein, tanich sieciowek, jak wygląda obieg zwroconych ubrań oraz jak wygląda cmentarzysko ubran na pustyni Atakama.

To i tak jeszcze nic. Ja jestem w stanie zrozumieć że jakieś tanie poliesterowe bluzki z Shein czy Temu są produkowane w skandalicznych warunkach, ale kolekcje naprawdę znanych projektantów mody, gdzie bluzeczka potrafi kosztować kilka tysięcy też nie powstaje w małej francuskiej czy włoskiej szwalni, gdzie przestrzega się praw pracownika 😱

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/117782/fashion-babylon#google_vignette

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2025, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Ja pamiętam za dzieciaka to mega dużo chodziłam po lumpach a teraz wydaje mi się że się jakoś zepsuło albo ja nie umiem szukać. I ten zaduch tam 😜

Ja mam z ty dostanych rzeczy trochę kombinezonów, raczej takich miękkich cieńszych i jeden grubszy ale mega mega mi się kolor nie widzi i możliwe że kupię jakiś ładny :)

Jutro lecę z rana na powtórkę toxo, cmv i wszystkie elektrolity, wit D i takie tam. Zobaczymy co to wyjdzie. Swooooja droga, dziś przeglądałam wcześniejsze karty ciąży i odkryłam ku swojemu zdziwieniu że ja w 1 ciąży nie miałam w ogóle przeciwciał cmv a już w drugiej tak. To oznacza że zachorowałam wciąż karmiąc synka albo będąc w ciąży bo oni są rok po roku. Mega dziwne że nigdy wcześniej tego nie zauważyłam ani też nikt nie zwrócił na to uwagi.
    Co co zamartwiania sie: w przedszkolu panuje bostonka tak aby wzmocnić emocje a dziś do nas przyszła babcia która jest co prawda już na antybiotyku któryś dzień ale wciąż kaszlała i o ile jak siedziała na tarasie to byłam spokojna to jak poszła na górę do pokoju chłopaków i tam im kaszlała to otwierałam pranoidalnie wszystkie okna do wietrzenia…

Musiałaś między ciążami przejąć, bo w ciąży to się ze dwa albo trzy razy robi i jak komuś wyjdzie to od razu wysyłają do szpitala i robią dokładniejsze badania, dziecko też po porodzie ma dużo dodatków badań. Moja koleżanka kilka lat temu miła - na szczęście tylko zafałszowany wynik to lekarz jak zobaczył to od razu jej sugerował terminacje ciąży i wysłał ją na dodatkowe badania 😑

Kropka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2025, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Kurcze bo w lumpie trzeba kupować rzeczy z dobrym składem i w świetnym stanie za kilka zł max, jak takich nie masz w okolicy to nie ma sensu, bo płacić 10zl za zmechacone i poplamione rzeczy to żaden interes, lepiej kupić na wyprzedaży 🫡 co jest zniszczone powinno znaleźć swoje miejsce w pszok.

Moja mama też kiedyś sie łapała za głowę jak cos kupowałam w lumpie, padały teksty "dam ci pieniądze, kupisz sobie nowe a nie dziadujesz", ale ona jest z pokolenia gdy w sh kupowała naprawdę biedota... a moje pokolenie kupuje bo można znaleźć perełki za grosze, w ekologiczny sposób dac drugie zycie, a nowe rzeczy sa często drogie i kiepskiej jakości. U mnie to nigdy nie jest kwestia braku pieniędzy tylko po prostu świadomego wyboru ze w obiegu sa TONY dobrej jakości ubran i nie warto czasem kupować nowych by nakręcać ta spirale produkcji 🥺

Polecam poczytać w jakich warunkach produkowane sa ubrania z Shein, tanich sieciowek, jak wygląda obieg zwroconych ubrań oraz jak wygląda cmentarzysko ubran na pustyni Atakama.

Nie wiem czy koło ciebie też tak jest, ale u mnie odkąd nie można wrzucać do altan śmietnikowych ubrań to ludzie całe góry ubrań zostawiają przed kontenerami PCK, oczywiście nikt tego nie sprząta i leży takie zamknięte kilka dni 😑

• Asia091 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2025, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    To i tak jeszcze nic. Ja jestem w stanie zrozumieć że jakieś tanie poliesterowe bluzki z Shein czy Temu są produkowane w skandalicznych warunkach, ale kolekcje naprawdę znanych projektantów mody, gdzie bluzeczka potrafi kosztować kilka tysięcy też nie powstaje w małej francuskiej czy włoskiej szwalni, gdzie przestrzega się praw pracownika 😱

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/117782/fashion-babylon#google_vignette
    Nie tylko we Francji, mam w rodzinie ciotkę która na co dzień pracuje w szwalni gdzie szyją płaszcze znanej marki na B, D/G i wiele innych .. 🫣🫣🫣 nie będę wymieniać nazw ale to aż strach że jak mają jakieś nadwyżki to sprzedają to za 200-500 zł🤣 albo sprzedają na allegro lub vinted za 2000tys.
    Jak się dowiedziałam to te marki przestały robić na mnie wrażenie i dlatego szukam sama polskich marek lub idę do krawcowej i mówię co jak chce uszyte.
    Niestety wpadliśmy jako społeczeństwo w konsumpcjonizm, logo to teraz dla dużej liczby osób wyznacznik statusu społecznego, często bardzo mylnie.

Fabregasowa, kalinok lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2025, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    @Asia091 Nie rozumiem tych komentarzy, że masz mały brzuch w 6 miesiącu.... Przecież jak jesteś na początku to jeszcze całe 4 miechy do rozwiązania, a wiadomo, że najbardziej brzuchal rośnie dopiero na sam koniec 😓🙄 Ja na szczęście nie miałam "przyjemności" wysłuchiwania takich odzywek, ale wkurza mnie niemiłosiernie wieczna próba wmawiania mi jaki to czas ciąży nie jest cudowny 😅 Taaaa, zamartwianie od wizyty do wizyty, kiepskie samopoczucie, strach przed tym co będzie, masa planowania i wydatków 😅

@Fabregasowa Połowa mojej szafy jest z Vinted. Po co mam wydawać 10x tyle na nowe jak mogę mieć ciuchy bez skazy za grosze... Wolę zaoszczędzoną kasę wydać na jakąś fajną wycieczkę czy dobre jedzonko 😊 W pewnym momencie uświadomiłam sobie, że trzeba kolekcjonować wspomnienia, a nie rzeczy 😊 Ekologia to swoją drogą - żal planety, która jest pewnie jedną z niewielu w tym wielkim Wszechświecie, na której może istnieć życie...

Ja nie umiem korzystać z Vinted albo mi jakieś drogie rzeczy wyskakują albo z jakiś odległych lokalizacji 🙃 z kolei ma MarketPlace mi się wyświetlają sami oszuści tzn. to jest chyba jedna osoba tylko z milionem kont, która ma wszystkie popularne gadżety w mega okazyjnych cenach oczywiście z odbiorem osobistym na końcu świata, bo twoje miasto sam mu Facebook przypisał bo akurat był w delegacji 😑

• Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2025, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj91 dla mnie ciąża to też nic pięknego i jak ktoś próbuje mi mówić jaki to cudowny stan to od razu sprowadzam na ziemię. Wiadomo, że dziecko to najcudowniejsza nagroda i jest tego warte, ale nikt mi nie wmówi, że ciąża to piękny stan. To po prostu stan niezbędny, jeśli chcę mieć dziecko z moich genów 😅 byle do listopada

psaj91, Ana29, Kiki2025 lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2025, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    Ja nie umiem korzystać z Vinted albo mi jakieś drogie rzeczy wyskakują albo z jakiś odległych lokalizacji 🙃 z kolei ma MarketPlace mi się wyświetlają sami oszuści tzn. to jest chyba jedna osoba tylko z milionem kont, która ma wszystkie popularne gadżety w mega okazyjnych cenach oczywiście z odbiorem osobistym na końcu świata, bo twoje miasto sam mu Facebook przypisał bo akurat był w delegacji 😑

Ale przecież na Vinted jest normalnie wysyłka, więc lokalizacja nie ma znaczenia. Ceny wysyłki też są bardzo korzystne, a czasem trafia się za darmo

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • kalinok Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bećka wrote:
    Chcemy też wózek espiro, to ten załączony śpiworek jest fajny. A i jak widziałam na filmiku, że budkę można opuścić bardzo nisko i ten pionowy element na wierzchu gondoli (od osłonki na nóżki) podnosi się podwojnie do góry, to można dziecko mocno odciąć od zimna. W razie czego rożek też może służyć za kołderkę.

Kalinok jaki kolor wózka myślicie?

O właśnie ta dodatkowa "stójka" bardzo mi się spodobała w tym wózku, biorąc pod uwagę że gondoli będziemy używać właśnie w zimie. My chcemy white pearl lub ewentualnie cashmire grey :) ciemne kolory odrzucam bo będzie się szybko nagrzewał i będzie cały w kocich kłakach (mam 2 koty które gubią sierść na potęgę). A wy?

👩🏻‍❤️‍👨🏼 👶🏻 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Psaj91 dla mnie ciąża to też nic pięknego i jak ktoś próbuje mi mówić jaki to cudowny stan to od razu sprowadzam na ziemię. Wiadomo, że dziecko to najcudowniejsza nagroda i jest tego warte, ale nikt mi nie wmówi, że ciąża to piękny stan. To po prostu stan niezbędny, jeśli chcę mieć dziecko z moich genów 😅 byle do listopada

Nadziejko w punkt!
    Od godziny nie śpię bo tak mnie bolą lędźwie,że nie ogarniam. Plakac mi sie chce. Obserwuje sie bo od lat mam kamienie na nerkach i boję sie zeby to nie była kolka.
    Byle do listopada 😥

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Nadziejko w punkt!
    Od godziny nie śpię bo tak mnie bolą lędźwie,że nie ogarniam. Plakac mi sie chce. Obserwuje sie bo od lat mam kamienie na nerkach i boję sie zeby to nie była kolka.
    Byle do listopada 😥

Przykro mi :( i łączę się w bólu, też mnie często bolą lędźwia i krzyż :( ale najbardziej mam masakrę z jelitami, nie wiem jak ja to wytrzymam jeszcze 4 miesiące 😭

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię trzecią noc na poduszce ciążowej i jest mega ,polecam każdej ,mam w kształcie U z BabyUniverse 💕

Ana29, Kropka89 lubią tę wiadomość

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    Nie wiem czy koło ciebie też tak jest, ale u mnie odkąd nie można wrzucać do altan śmietnikowych ubrań to ludzie całe góry ubrań zostawiają przed kontenerami PCK, oczywiście nikt tego nie sprząta i leży takie zamknięte kilka dni 😑

Owszem i tego nie rozumiem totalnie! Ciuchy w dobrym stanie można odesłać kurierem bezpłatnie do UDO, bezpłatnie nadać zwrot inpostem ekozwrot lub wrzucic na jakieś lokalne grupy. A jak nie to przecież sa mobilne pszoki, w każdą sobotę w chyba każdej dzielnicy!! Te ubrania ktore sie nie zmiesacza w w kontenerach to po byle deszczu nadaja aie do śmieci. Ludzie sa leniwymi brudasami, naprawdę 😬

U mnie dzisiaj też ciężki dzień, kot napitalał od 4rano i nie byłam w stanie potem zasnąć, trochę polezakowalam i poszłam na małe zakupy ale tak mnie głowa boli okrutnie 🥹🥹🥹 tak sobie myślę ze zycie z kotem to mnie dobrze przygotuje do wstawania do niemowlaka 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2025, 08:30

Ana29 lubi tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Przykro mi :( i łączę się w bólu, też mnie często bolą lędźwia i krzyż :( ale najbardziej mam masakrę z jelitami, nie wiem jak ja to wytrzymam jeszcze 4 miesiące 😭

O jelitach juz nie chce nawet wspominać! 🥺
    Takze myślę ze Wiem co czujesz i mogę tylko współczuć 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Fabregasowa, ja mam 3 koty, które są totalnie dziecinne, przylepy, które nie odstępują mnie na krok. Wszystkie z fundacji, każde ze swoim problemem. Także ze mnie się śmieją, że naprawdę jestem przygotowana na dziecko. Wycieranie tyłka z kupy, spieranie zwróconych kłaczków z wszelkich tekstyliów, podawanie leków niewspółpracującym jednostkom, rozwiązywanie konfliktów, bo przecież 3 duże drapaki, 4 budki i niepoliczalna ilość parapetów z poduszkami do leżenia jest niewystarczająca dla 3 kotów i w tym samym momencie na tym jednym konkretnym miejscu muszą leżeć wszystkie. Nie wspomnę o tym, że każdy wydziwia i je co innego, z czego z jednym przeżyłam bunt i musiałam go karmić, żeby jadł cokolwiek. Nudno nie jest 😂

Jakby puścić sam dźwięk z naszego domu, to zupełnie jakbyśmy mieli trojaczki, ciągle tylko „zostaw, zejdź, co robisz, uspokójcie się, co masz w buzi, wypluj to, spadniesz, jedz” 🤣

psaj91, Fabregasowa, Zumi, kalinok, izzou97, Bećka lubią tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    U mnie dzisiaj też ciężki dzień, kot napitalał od 4rano i nie byłam w stanie potem zasnąć, trochę polezakowalam i poszłam na małe zakupy ale tak mnie głowa boli okrutnie 🥹🥹🥹 tak sobie myślę ze zycie z kotem to mnie dobrze przygotuje do wstawania do niemowlaka 🤣🤣

Potwierdzam - czasami do mojego kociego atencjusza wstaję w nocy 3 razy 😂

@Domisiek O jeju, jakie znajome 😂😂

Ale fakt jest taki, że bez tych naszych futrzaków życie byłoby zdecydowanie mniej kolorowe i zabawne 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2025, 09:45

Domisiek, Fabregasowa, kalinok, izzou97, Bećka lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰
    11/25 - witaj na świecie 🩷😍
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi została 1h i 10 minut do wizyty i połówkowych, już nie mogę na tyłku usiedzieć 😂

Ana29 lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2025, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Owszem i tego nie rozumiem totalnie! Ciuchy w dobrym stanie można odesłać kurierem bezpłatnie do UDO, bezpłatnie nadać zwrot inpostem ekozwrot lub wrzucic na jakieś lokalne grupy. A jak nie to przecież sa mobilne pszoki, w każdą sobotę w chyba każdej dzielnicy!! Te ubrania ktore sie nie zmiesacza w w kontenerach to po byle deszczu nadaja aie do śmieci. Ludzie sa leniwymi brudasami, naprawdę 😬

Można zwyczajnie przynieść do jakiejś wymienialni, wrzucić do środka kontenera PCK albo oddać na lokalnej śmieciarce. I to nie jest tak że te kontenery są przepełnione, bo zazwyczaj po kilka stoi koło siebie tylko ludzie wolą postawić pod żeby to mokło i wiatr rozwiewał😡

Tak samo jak puzzle, książki czy elektryczne zabawki można tam oddać albo do biblioteki plenerowej zamiast zostawiać na placu zabaw. Idziesz z takim maluchem na plac zabaw i musisz pilnować żeby nie zjadł baterii, która wypadła za jakiejś połamanej zabawki albo małego klocka czy puzzla 🤬

https://www.instagram.com/reel/DMYc-nYNET_/?igsh=MXJ6MnNtNms1YTUxcg==

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Mi została 1h i 10 minut do wizyty i połówkowych, już nie mogę na tyłku usiedzieć 😂

Trzymam kciuki za same dobre informacje ✊🏻

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też bez mocy ,głowa boli i jestem na maksa słaba

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2025, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie widzę nic złego w używanych ubrankach szczególnie na początku, jak bobas ledwo zdąży cokolwiek założyć i już za małe 😅

Wracam z informacją odnośnie mojej krzywej (@AnaPyza - chyba Ty pytałaś 😅) - moja lekarka mi odpisała, że w ciąży nic z tym nie robimy, jak spada to norma to norma i koniec, natomiast pośrednio to może wskazywać że mooooooże kiedyś będą jakieś problemy z gospodarką węglowodanową (ja miałam już początki IO, które wyprowadziłam + obciążenie rodzinne, więc to nie nowość niestety), na razie zaleceń szczególnych nie ma - zdrowa dieta i ruch 😁
    Może to komuś pomoże - u mnie tym co mnie zastanowiło był mały spadek między 1 a 2h (73-139-126)

Kropka89, AnaPyza, Kasiek7 lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ