👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zumi wrote:Pisałam Wam o tej loterii na początku lipca i wrzucałam linka, plus jest promka lipcowa 2 lata bankowania za darmo. Podobno lipiec to jakiś miesiąc na temat krwi pępowinowej tak jak październik jest miesiącem świadomości na temat raka piersi 😊
Kurcze przegapiłam tą informację 🫣 ale już nadrabiam i też spróbujemy z loteria
My mamy Cocoa na ramię rose gold
A na L4 wybieram się od środy, wtorek to mój ostatni dzień w pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 21:31
Zumi, TBK lubią tę wiadomość
-
@pauliś@ ja też jeszcze pracuje ale już tylko jutro. Mam dosyć wysokie stanowisko i już nie daje rady dłużej pracować - od samego początku ciąży mam zadyszkę więc każde spotkanie które muszę prowadzić jest dla mnie katorgą, nie mogę złapać oddechu i muszę potem odpocząć. Poza tym stres, który u mnie z kolei powoduje skoki glukozy i alerty na sensorze z których mnie potem rozlicza diabetolog 😅 także odpuszczam, ostatnie 3 tygodnie to było przekazywanie obowiązków i wreszcie będę mogła odpocząć.
Zumi ale super że wygraliście, gratulację! Ja się jeszcze zastanawiam nad bankowaniem, muszę się zagłębić w temat bo nie mam jeszcze zdaniaZumi lubi tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
09.07 - 🩺 połówkowe, 315g ruchliwego malucha 💙
-
wellwellwell wrote:
A jak używacie tego kremu - jako taki na mróz na buźkę dziecka, czy na codzień po kąpieli?👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
09.07 - 🩺 połówkowe, 315g ruchliwego malucha 💙
-
Sprawdziłam ,w szpitalu w którym planuje rodzic nie pobierają krwi pępowinowej ,więc bez sensu jest brać udział w konkursie tak? Jak się zagłębilam w temat to super sprawa ,Zumi gratulacje extra!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 21:37
Zumi lubi tę wiadomość
-
Paulis ja planuje pojsc na zwolnienie od 01.09., tak tez sie zapisalam w przod na wizyte do gina i juz tego dnia planuje nie isc do pracy 😅 ale ja od poczatku tak komunikowalam i wspolpracownikom i przelozonej, ze zostane do konca wakacji. ☺️ ale tak jak ostatnio pisalam, juz mi sie teraz ten ostatni miesiac ciagnie strasznie i juz bardzo nie mam energii i nie chce mi sie. 🙈
-
kalinok wrote:A jak używacie tego kremu - jako taki na mróz na buźkę dziecka, czy na codzień po kąpieli?
Wlasnie on nie ma w skladzie wody, wiec nadaje sie jako krem na mroz na dwor i ja w sumie w takim celu go kupilam. Ale czytalam tez opinie, ze niektorzy go uzywaja na suche miejsca tak po prpstu.kalinok lubi tę wiadomość
-
kalinok wrote:A jak używacie tego kremu - jako taki na mróz na buźkę dziecka, czy na codzień po kąpieli?
kalinok lubi tę wiadomość
-
@kalinok@ pewnie, nie dziwię Ci się, stres nie tylko Tobie nie służy ale i maleństwu, czas na zasłużony odpoczynek. Ja też na kierowniczym stanowisku i ogólnie cały okres ciąży przepracowałam w baaaardzo okrojonym składzie załogi, teraz od poniedziałku jeszcze idę na dwutygodniowy planowany urlop, potem wracam na niespełna dwa tygodnie i też daje sobie czas na przygotowanie się na pojawienie się maleństwa 😊
kalinok lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Paulis ja planuje pojsc na zwolnienie od 01.09., tak tez sie zapisalam w przod na wizyte do gina i juz tego dnia planuje nie isc do pracy 😅 ale ja od poczatku tak komunikowalam i wspolpracownikom i przelozonej, ze zostane do konca wakacji. ☺️ ale tak jak ostatnio pisalam, juz mi sie teraz ten ostatni miesiac ciagnie strasznie i juz bardzo nie mam energii i nie chce mi sie. 🙈
Czyli podobnie jak ja, do końca wakacji😊 wierzę, że energii juz coraz mniej, ale szybko zleci i będziemy mieć spokojniejszą głowę😉wellwellwell, Justa877 lubią tę wiadomość
-
Kasiek7 wrote:Sprawdziłam ,w szpitalu w którym planuje rodzic nie pobierają krwi pępowinowej ,więc bez sensu jest brać udział w konkursie tak? Jak się zagłębilam w temat to super sprawa ,Zumi gratulacje extra!
Jeśli jesteś na 100% pewna, że tam chcesz rodzić a oni nie są przeszkoleni w tym jak pobierać krew pępowinową to faktycznie nie ma sensu.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
@Zumi gratulacje! Szkoda tylko, że nawet od takich rzeczy trzeba płacić podatek..... 🙄😓
Co do bankowania krwi, to my raczej nie skorzystamy, ale może skuszę się na loterię, mimo, że nigdy w życiu nic nie wygrałam 😂
Również podziwiam te, które jeszcze pracują. Rano chyba bym się popłakała jakbym miała wstawać równo z budzikiem do mojego wariatkowa...
Dziewczyny, polećcie mi coś na obolałe stopy, co można stosować w ciąży 😩 Dziś zrobione ledwie 6 tys. kroków, a stopy już lekko opuchnięte i przede wszystkim bolesne od góry i wokół kostek. Leżenie z nogami wyżej i masaże nie pomagają 😕Zumi lubi tę wiadomość
-
Kasiek7 wrote:Sprawdziłam ,w szpitalu w którym planuje rodzic nie pobierają krwi pępowinowej ,więc bez sensu jest brać udział w konkursie tak? Jak się zagłębilam w temat to super sprawa ,Zumi gratulacje extra!
-
U mnie w szpitalu gdzie zamierzam rodzić pobierają krew pępowinową, nie mam zdania bo nie czytałam o tym ale dzięki Wam nadrobię ten temat.
Zumi super!!!🤩 gratuluję wygranej 🥰
Dziewczyny na której stronie kupujecie ten kombinezon z wełny merino Engel ? Bo zauważyłam, że jest kilka.
Ja też planowałam pracować do września ale u mnie dużo się dzieje od kiedy poszłam na L4 i wiem, że stres zrobiłby swoje( tak jak wcześniej) i mogłabym nie dotrwać do tego momentu co jestem. Mam odpowiedzialne stanowisko, ciągle kontrolę, projekty itp i ludzi którzy są różni i często potrafię przynieść pracę do domu a tak to zauważyłam po sobie że wyluzowałam i skupiłam się na dobru dziecka bo żadna praca czy żadna premia nie zastąpi uczucia kopniaków i widoku rosnącego brzuszka 🥹🥰 i powiem Wam choć pewnie pisałam to, że już teraz wiem że będę starać się o drugie ale Mąż jeszcze o tym nie został poinformowany. 😅
Mąż zabrał mnie na kilka dni na szybki wyjazd, miała być wanna ale dali łazienkę dla osoby niepełnosprawnej już się dwa razy po prysznicu pośliznęłam bo woda jest WSZĘDZIE. Nie dość że nie potrzebujemy takiej dużej łazienki to po drugie myślę że osobie niepełnosprawnej przydałaby się bardziej, a liczyłam na moczonko dupci.
Ale dzięki temu pójdę upomnieć się o swoje i za to co wzięli pieniądze. Będzie ogień 🔥 hehe
wellwellwell, Zumi, Bećka lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
TP 18.11.2025. 🤞 -
A i powstał Kwietniowy wątek 2026!!🥰🥰🥰
Paulivvv, @pauliś@ lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
TP 18.11.2025. 🤞 -
Asia091 wrote:A i powstał Kwietniowy wątek 2026!!🥰🥰🥰
Ja to co jakiś czas sprawdzam, czy już powstaje jakiś kolejny wątek miesięczny 🤣 to mi daje jakąś wizję że już coraz bliżej do końca, skoro już kolejne miesiące się pojawiają 🤣Kasiek7, Asia091, Zumi lubią tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g chłopaczka ✨
07.08. następna wizyta 🩺
-
psaj91 wrote:Również podziwiam te, które jeszcze pracują. Rano chyba bym się popłakała jakbym miała wstawać równo z budzikiem do mojego
Ja akurat czy weekend czy bede na L4 to intak punkt 7:00 bede musiala wstawac, bo musze wyszykowac dziecko do zloba. 😁
A pracuje prawie caly czas z domu, tylko pojedyncze dni jezdze do biura, takze u mnie to nie jest az takie straszne. Akurat odkad wrocilam z macierzyńskiego jakos sie poprawilo u mnie w pracy i nie ma az takiego cisnienia (a moze to moje podejscie sie zmienilo? 🤷♀️). Ja tez sie cala ciaze bardzo dobrze czuje, takze u mnie nie ma co podziwiac. ☺️
Jakbym musiala jezdzic 100% do biura albo cos mi doskwieralo to na pewno bym juz nie pracowala.
@Asia ja akurat mam od kolezanki Engela, ale sklep Kokosek i Amko sa legitne. (podobno)
-
U mnie coś dziś dzidziulek jakoś mniej ruchliwy niż zwykle. Trochę mnie to zmartwiło. nie to że wcale nie czułam ruchów ale zdecydowanie mniej. Na szczęście teraz trochę bardziej kopie . Mam nadzieję że jutro już będzie jak zwykle 😐