👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulivvv wrote:Czy ktoś tu jeszcze nie ma wózka kupionego/zamówionego?
Mam wrażenie, że wszyscy mają tylko my nie możemy wybrać 🤦🏼♀️
My mamy wybrany, ale jeszcze nie zamówiliśmy. W środę jedziemy to ogarnąć, bo i tak do dziś, Roan miał przestój👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
-
Asia091 wrote:Ja też patrzyłam dostawki,, ale to się dostawia do łóżka rodziców?m tak? I dostęp jest do dziecka w nocy kiedy się chce? A to też może robić za takie zwykłe łóżeczko?
Piszecie o tych smoczkach i ssaniu kciuka. Wybieram smoczek. To jaki najlepszy? I czy je można dawać od razu po urodzeniu?
Teoretycznie tak, praktycznie to do niektórych łóżek nie da się tego dostawić, bo masz dziurę między dostawką, a materacem swojego łóżka. To jest takie mniejsze łóżeczko, które możesz mieć w sypialni, salonie czy ciągnąć za sobą po całym domu jak chcesz mieć zawsze dziecko na oku. U nas było w salonie więc czasem córka tam drzemała w ciągu dnia, a potem służyło za łóżeczko dla lalek i misiów 😊 -
wellwellwell wrote:Wiesz co, moge sie mylic, ale te klasyczne dostawki (oprocz Chicco Next to me forever) sa chyba na tyle male, ze wg producenta sa do max 6mz. Wiec pewnie dzieci poki sa w stanie z tego korzystac to nie beda sie jeszcze podciagac. 😁
Wlanie dlatego myślę o espiro cloud, ono ma obniżane dno, więc dłużej posłuży. A zależy mi, żeby jeździć po mieszkaniu. Drewniane łóżeczko 2x mi się nie sprawdziło.
Jutro idę na glukozę 🤢 -
Asia091 wrote:Ja też patrzyłam dostawki,, ale to się dostawia do łóżka rodziców?m tak? I dostęp jest do dziecka w nocy kiedy się chce? A to też może robić za takie zwykłe łóżeczko?
Piszecie o tych smoczkach i ssaniu kciuka. Wybieram smoczek. To jaki najlepszy? I czy je można dawać od razu po urodzeniu?
Z researchu który zrobiłam ja postanowiłam kupić smoczek Suavinex SX Pro Zero Zero (0-6M), smoczek Luu, kupię jeszcze z Lovi, a z Aventu dostałam w gratisie do butelek 🫣 -
TBK wrote:Jutro idę na glukozę 🤢
TBK to witaj w klubie, ja też 😃 -
Rudka wrote:Z researchu który zrobiłam ja postanowiłam kupić smoczek Suavinex SX Pro Zero Zero (0-6M), smoczek Luu, kupię jeszcze z Lovi, a z Aventu dostałam w gratisie do butelek 🫣
U nas na początku tylko mam 0-2 się sprawdzał, bo był mniejszy od pozostałych.Rudka lubi tę wiadomość
-
@Zumi O masakra, współczuję... To ja do dziś jak do mnie dzwonią z pracy, to mam palpitacje serca. 🙄 Także troszkę łączę się w bólu.
Ehh, jest 00:30, a ja męczę się z turbo niestrawnością - zgaga, odbijanie, pobolewanie żołądka, mega wzdęcia. Jak napiję się wody, to zgaga wywala w kosmos 😓 Jeszcze doszło lekkie pobolewanie podbrzusza, pewnie od jelit albo więzadeł... 🙄 Dodatkowo mała w gratisie z kimś wojuje w środku😅
I jak tak sobie leżę, to nasunęło mi się pytanie do wieloródek - czy od razu po porodzie można znowu normalnie oddychać czy trzeba czekać do końca połogu aż macica się obkurczy? 😂 Śmieszne pytanie, ale ostatnio to mam zadyszkę po zwykłym schylaniu się i tak mnie naszło😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 00:37
-
Ja krzywą będę robić dopiero na wrzesień, wtedy mam wizytę w tygodniu 29+5. To zrobię pewnie w 28 tygodniu. Ale ja kontroluję glukozę co jakiś czas z krwi na czczo i co jakiś czas glukometrem, po tym jak na pierwszych badaniach z krwi miałam wynik 107 🙈 ale potem krzywa wyszła dobrze. Niestety nie ominie mnie drugi raz 🥺
U mnie zaczyna być widać ruchy przez brzuch, czuje już też kopniaki jak stoję lub siedzę, nie tylko jak leżę i to jest dla mnie takie abstrakcyjne, że mam w brzuchu człowieka 🥹 niby to się wie całe życie, że tak to wygląda, ale dopiero jak to życie się we mnie tworzy i czuję te wszystkie emocje to to się wydaje takie nieprawdopodobne 🥹🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 08:55
Asia091, Zumi, Ilka96 lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
-
Hej dziewczyny 🙂 ,wiem że tak czasami tylko wpadam o coś zapytać, ale po rocznych staraniach, bycia na forum itp, przesłałam być 'forumowa' - za długo grzałam ławkę 😀
No, ale wpadam z tym pytaniem.
Jaki polecacie lub może już kupiłyście kombinezon dla maluszka, taki na wyjście ze szpitala? Mam na myśli taki grubszy, ale nie za gruby 🤔
Jeśli chodzi o wyprawkę, to my mamy tylko wózek zamówiony i fotelik/nosidełko. Wybraliśmy Roana Ivi 2.0 boho green i fotelik/nosidełko Maxi Cosi Pebble 360° Pro2 , to ta obrotowa i wysuwana baza do wyjmowania bobasa.
No i będziemy czekać około 2 miesiące na to 😄
Przygotowaliśmy też pokój dla malutkiej i bierzemy się za resztę wyprawki.
Do nosidełka na wyjście będę kupować gruby otulacz, no i ten kombinezonik .
A no i jeszcze mam dziś wizytę, niedługo, na 10:40 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 08:42
Asia091, Dahlia lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
• 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
- badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
- 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
TBK wrote:Domisiek ja już wypiłam. Cytrynowa w porównaniu do zwyklej to jak lemoniada 🤣 dlaczego nie wiedziałam o niej przy chłopcach? Co nie zmienia faktu, że jest okropna i minsie w głowie kręci.
Ciekawe jak mała sie zachowa po takiej dawce cukru.
A ja dopiero wypiłam. U mnie w labie najpierw weryfikują wynik na czczo i jak jest ok to dopiero potem dają glukozę więc się zeszło, godzina w plecy 😬 Ja też cytrynowa, dobra, słodka lemoniada dla mnie 😃TBK lubi tę wiadomość
-
Majlen, daj znać po wizycie, jesteśmy na podobnym etapie i ta sama płeć.
Też mamy Roan Ivi 2.0. co do kombinezonu to ja będę kupować z motulinki taki welurowy, tylko zastanawiam się jeszcze nad rozmiarem 56 czy 62. Dlatego zamówię bliżej rozwiązania,
https://motulinka.pl/produkt/kombinezon-cieply-bez-welur-sztruksowy/
Jeszcze pod uwagę brałam welurowy z Amumu.
A do fotelika też grubszy otulacz.Majlen lubi tę wiadomość
-
anna.90 wrote:Majlen, daj znać po wizycie, jesteśmy na podobnym etapie i ta sama płeć.
Też mamy Roan Ivi 2.0. co do kombinezonu to ja będę kupować z motulinki taki welurowy, tylko zastanawiam się jeszcze nad rozmiarem 56 czy 62. Dlatego zamówię bliżej rozwiązania,
https://motulinka.pl/produkt/kombinezon-cieply-bez-welur-sztruksowy/
Jeszcze pod uwagę brałam welurowy z Amumu.
A do fotelika też grubszy otulacz.fajny ten kombinezon
No właśnie z tym rozmiarem to też nie wiadomo jaki
Ja jedynie biorę pod uwagę, że nasza będzie wysoka, bo my oboje nie należymy do niskich osób, ja mam 175cm a mój 190cm 😀♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
• 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
- badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
- 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Zumi, dziękuję Ci za odpowiedź! Jeszcze tak fajnie opisane że zapamiętam do końca życia a myślę że i mój 7 latek by zrozumiał tak ciekawy opis ❤️ co do pracy to bardzo bardzo Ci współczuję i mam nadzieję, że dzięki odcięciu i wyjeździe trochę dalej uda Ci się wyciszyć i uspokoić głowę. Ja mam taką sytuację niestety z moją mamą a odciąć się tak na 100% nie ma jak. Bóle brzucha czy bezsenność, koszmary itp po każdym nawet mini telefonie od niej, nawet tym nieodebranym bo większość jest takich, mentalnie nie jestem w stanie od niej odbierać, muszę to zawsze planować i być z kimś obok, żeby się potem uspokoić.
Zumi lubi tę wiadomość
-
https://www.facebook.com/share/r/16k3KPeiPw/
⬆️ Dla rozluźnienia 🤣
Czyli te łóżeczka do takie kojce tylko mniejsze. To ja jednak będę obstawiać przy zwykłym łóżeczku.
W poniedziałek czeka mnie krzywa... też już powoli czuje te emocje 😎 czuję że będą potrzebne gacie na zmianę 🤣
Dziś idę do POZ ale najpierw śniadanko bo młodzież się domaga 😃
Wczoraj dostałam od teściowej ciastka z marmoladą 😉🤭
Dzisiaj w nocy miałam jedna pobudkę na szybki sik i wiem kiedy mój synek zasuwa tymi nóżkami otóż między 3-5 🤭 tylko nie mam pojęcia gdzie on się wybiera skoro jeszcze czas.
Co do wesel to my mamy 2 we wrześniu jedno na początku drugie na końcu i no niestety nie pójdziemy. A tak bardzo mocno czekałam na to pierwsze i miałam bawić się do rana i szaleć z mężem i tańcować z każdym no ale mojego męża nie będzie bo jakieś szkolenie czy coś. A sama nie pojadę autem bo to ponad 1,5h drogi. I się boję. Taki cykor ze mnie.
Także tylko chustkę na głowę sobie założę jakąś starą spódnicę i będę siedzieć pod domem ...09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
TP 18.11.2025. 🤞