X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asia091 Przebiłam Cię, bo ja siedzę na L4 od 6 tc 😂 Ale jak słyszę teraz od dziewczyn co tam się wyprawia od tych kilku miesięcy, to w ogóle nie żałuję. A psychicznie byłam już mocno podniszczona pracą, co dopiero zauważyłam właśnie na L4.

@Klekotka Jeżeli ciemne plamki pojawiają się jak jest jasno i na jasnym tle, to to będą zwykłe męty. Też mam, są wkurzające czasami, ale nic z tym się nie da zrobić (no chyba, że zdecydujesz się na zabieg operacyjny, ale ryzyko powikłań jest większe). Zbadać zawsze warto, ale myślę, że możesz mieć spokojną głowę 😊 Najbardziej podejrzane są błyski (jak u @Nadzieja32), pajęczyny, zasłony. Zwłaszcza u krótkowidza lub po urazie.

@Anna.90 Ja będę karmić mieszanie (KPI + MM) i na start kupuję 4 butelki. Chyba wezmę responsywne Phillips Avent. Tam jest smoczek antykolkowy z wolnym przepływem imitującym przepływ z piersi. Kilka moich koleżanek odchowało maluchy na nich i były zadowolone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 11:27

Klekotka, Asia091 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 🩺
    30+3 tc - III prenatalne ➡️
    32+3 tc - 🩺

preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za polecenie :)

preg.png
  • Bećka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułam się dobrze, po tej glukozie, nie jestem pewna czy to dobrze 😅 Dopiero zjadłam śniadanie 😑 z euthyroxem musiałam odczekać.

Dzięki Dziewczyny za info jak to było u Was. Pamiętam, że moja siostra po karmieniu odstawiała synka od piersi i Jej się lało 🤣 Wydaje mi się, że ciąże przechodzę podobnie i może być tak z ilością mleka 🫣

Paulivvv W temacie dostawki, to najpierw myślałam espiro cloud, ale nie wiedziałam, że tak dużo jest dostawek na rynku 😆 Też zobaczyłam tą Kinderkraft nest up2 i chyba na nią się zdecyduję. Mały będzie miał swój pokój i "normalne" łóżeczko, więc ta dostawka teoretycznie będzie ze mną w sypialni na jakieś pół roku jak dobrze pójdzie, albo jeździć ze mną po mieszkaniu później-zobaczymy. Ma dobre opinie i 10 lat gwarancji.

Paulivvv lubi tę wiadomość

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

preg.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    17.03 crl 0.84 😊
    31.03 fhr 162 ❤️
    16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
    24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
    22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
    18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
    16.07 24+0 ~700g 🫣😊
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    @Foxy a co masz za kombinezon w tym rozmiarze? Bo ja mam Engela właśnie 50/56, ale one wypadają duże, więc wiem, że nam wystarczy do wiosny.

@Asia całe szczęście, że Wam nic nie jest ❤️

Któraś z Was pytała o prześcieradełko do gondoli, ja kupiłam z Poofi k było super, ale kupiłam chyba jedno z Colorstories? nie pamiętam szczerze mówiąc, bo to wszystko kupowałam przy pierwszym synku i było za małe :/ materacyk się składał na pół 🤣

Co do staników, to ja mam mały biust, wiec to będą raczej polecajki dla małych biustow.
    Ja na codzień bardzo lubię z H&M te:
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1206002041.html
    To jest dla mnie taka budżetowa wersja i jest wygodna, chociaż czasem cycek lubi wypaść 🤣🤣 Bećka to będzie coś dla Ciebie bo mają gąbeczkę i nie widać jak sterczy sutek ;)
    Później bardzo lubię z polskiej firmy The Miracle Makers, są zwyczajnie ładne, ale sporo kosztują niestety :/
    Teraz chciałabym też kupić sobie z marki dropless - też ponoć bardzo polecają, bo właśnie mają jakieś gąbeczki, dzięki którym nie trzeba nosić wkładek laktacyjnych. Może namówię Męża na zakup, bo też niestety są droższe.
    Ostatnio na wzór tych z The Miracle Makers zamówiłam sobie na Kapphal te:
    https://www.kappahl.com/pl-pl/kobieta/bielizna/biustonosze/biustonosze-z-fiszbinami/440826
    I w sumie są fajna alternatywą dla tych z Miracle Makers a w promce się opłacało 😁

Ja nie lubię tych takich typowych do karmienia - odpinanych, więc takich nie mam.

Kusi mnie jeszcze ten z Kapphal:
    https://www.kappahl.com/pl-pl/kobieta/bielizna/biustonosze/biustonosz-top/446666

Bo jest gdzieś tam pomiędzy budżetowo 😄

Te z H&M nosiłam właśnie podczas KP z pierwszym dzieckiem i były spoko, tylko właśnie jak miałam ciut większe piersi to czasem ten cycek chciał uciekać 🤣 nie nosiłam do nich wkładek laktacyjnych, bo miały gąbeczkę, no ale po takim jednym dniu to ona była taka sztywna od mleka, więc stanik do prania.

Do tych Miracle no to raczej wkładki są potrzebne.

W nocy spałam bez stanika, ale jak karmiłam to albo przykładałam kolektor, albo przykładałam pieluszkę muślinowa, bo jednak z tej piersi, z której nie karmiłam mleko wypływało. W nocy jak spałam nie miałam problemu z nadmiernym wypływem. W dzień jak nie założyłam stanika to się zdarzyło, że miałam mokre plamy.

@Foxy też jestem ciekawa ile moja Malutka waży 🥹 ja ostatnią wizytę miałam 9/07, a teraz idę dopiero 13/08 🙈
    Z hm :) Haha, z suwaka wychodzi, że nasze dziewczyny idą łeb w łeb? Ciekawa jestem, która jest większa :D
    Ja byłam na pobieraniu krwi i od tego czasu czuję się mega osłabiona, jakbym 10 kg co najmniej w brzuchu nosiła. Pogoda też średnia, może dlatego.
    Kciuki za badania i wizyty, jeżeli dzisiaj jakieś są ;)🍀

Agni97 lubi tę wiadomość

28 & 35 👫
    10.03 – II 🫣
    19.03 – jest serduszko ❤️
    28.04 – I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    25.06 – II prenatalne, zdrowa
    dziewucha 🩷
    03.07 – 460 gramów dziewczynki 🩷
    17.07 – 660 gramów 🩷
    27.07 – 860 gramów 🩷
    5.08 – 1060 gramów 🩷
    19.08 – wizyta 📍
    preg.png
  • Mmagda389 Nowa

Wysłany: 4 sierpnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wcześniej sprawdziła się butelka od MAM inne nie wchodziły w grę 🙈 minus to miarka bo jak dziecko je mniej to nie widać ile dokładnie zjadło a teraz to niemamy niczego jeszcze i jakoś nie podróże mi z tym wszystkim 🤣

• Asia091 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Psaj91 - zaskoczyłaś mnie 😅 ale jak słaba atmosfera i dużo się dzieje to ja wiem sama po sobie że od kiedy jestem na L4 bo mam spokój głowy i psychicznie nie męczą mnie Ci ludzie, nawet z którymi pracuje. Szczerze mówiąc nawet tam nie zaglądam bo usłyszałam od współpracownicy, że przez moje L4 mają więcej pracy i że Ona w ciąży to na czworaka zapieprzała i wszystko robiła w domu "niby śmiechem żartem" ale pomyślałam że w d... mam takie słowa i Bejbiś najważniejszy.
    Czy Wy wszystkie macie już spotkania z położnymi za sobą? Bo ja się zebrać nie mogę do przychodni. Ale myślę że jutro sobie pójdę i popytam co i jak zobaczymy co mi mądrego kobieta powie. Jakieś propozycje pytań które mogę jej zadać?

Co do smoczków i butelek to ja nie wiem zupełnie nic, nadal nie wiem czy będę karmić piersią. Wiem że to najlepsze co może być dla dziecka ale nie wiem czy w ogóle chce karmić piersią proszę mnie nie linczować 🫣 bo po prostu nie jestem zdecydowana. Pewnie pogadam o tym z tą położną.

Dostawki nie będę kupować (chyba) tylko docelowo łóżeczko chyba że mały będzie się darł że aż psy zaczną wyć na osiedlu to wtedy kupimy dostawkę.

Ja za tydzień mam krzywą cukrową .. i też lekarz wspomniał żebym kupiła tą cytrynową - podobno smaczne 😋
    Obecnie mój prowadzący jest na boskim urlopie pewnie gdzieś na wyspach.. ważne żeby do mnie wrócił bo ja bez niego to nic nie wiem a zawsze odpisze czy zadzwoni a tak ?? To ja muszę w domu siedzieć żeby nic się złego nie stało.

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Bećka powodzenia z krzywą i kciuki za dobre wyniki. 🤞

Ja sie ciesze, ze troche jeszcze popracowalam w ciazy (w zeszlym miesiacu dostalam awans, o ktory walczylam odkad wrocilam po macierzyńskim 🥲), ale juz teraz czuje, ze juz doooosc i z checia wykorzystam opcje na troche wolnego. 🤪

To miło z ich strony ze Ci dali pomimo ciazy - chociaż pracowałaś na to dlugo 🙂 nie zawsze pracodawcy zachowują sie fair... 😉

wellwellwell lubi tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    19.05 prenatalne - niskie ryzyka
    16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
    21.07 2prenatalne 🩷
    20.08 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan

preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również slyszalam dobre opinie o butelkach philips avent natural response i takie chciałabym kupic, liczę ze młoda zaakceptuje bo jedno-dwa karmienia dziennie chciałabym oddać tatusiowi🙂

Asia, ja juz sie spotkałam z polozna, mam czesc online na Google meet (super dla mnie) a kilka stacjonarnie, do niektórych ma zapraszać tez partnerow. Jak pytała o to jak chce karmić i jej przekazałam swoją wersje, to powiedziała ze zmierzy mi brodawki by odpowiednio dobrać lakatator i poleci odpowiednie butelki - jak cos bede wiedziala to wrzucę wiecej 😀

Powiem Wam, ze cudne jest to lato dla mnie, deszcze mi wogole nie przeszkadzają a te 25stopni to idealna temperatura do życia- w ciazy lub bez 😀

Asia091, wellwellwell, kalinok, Zumi lubią tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    19.05 prenatalne - niskie ryzyka
    16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
    21.07 2prenatalne 🩷
    20.08 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan

preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja tez nie wiem jak nadal będę chciała i przede wszystkim na co będą możliwości. Przygotowuje się na dwie opcje, ale sama nie jestem przekonana do KP, dlatego jeśli nie to chociaż przez pierwsze miesiące chciałabym KPI. Bez większego stresu staram się podejść do tego tematu.

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy oglądać wózki Junama i wybraliśmy nasz Junama Elegant w kolorze beżowym 😍
    @Zumi jeśli masz chęć to możesz dać swoją ocenę co myślisz ale na 99% bierzemy go💕

https://allegro.pl/oferta/junama-ellegante-wozek-4w1-z-baza-isofix-i-fotelikiem-cosmo-02-beige-17582140750

Znalazłam sklep w Tychach i cena jest za 2650 zł

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

05.09- next gin 💜

preg.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    @Psaj91 - zaskoczyłaś mnie 😅 ale jak słaba atmosfera i dużo się dzieje to ja wiem sama po sobie że od kiedy jestem na L4 bo mam spokój głowy i psychicznie nie męczą mnie Ci ludzie, nawet z którymi pracuje. Szczerze mówiąc nawet tam nie zaglądam bo usłyszałam od współpracownicy, że przez moje L4 mają więcej pracy i że Ona w ciąży to na czworaka zapieprzała i wszystko robiła w domu "niby śmiechem żartem" ale pomyślałam że w d... mam takie słowa i Bejbiś najważniejszy.
    Czy Wy wszystkie macie już spotkania z położnymi za sobą? Bo ja się zebrać nie mogę do przychodni. Ale myślę że jutro sobie pójdę i popytam co i jak zobaczymy co mi mądrego kobieta powie. Jakieś propozycje pytań które mogę jej zadać?

Co do smoczków i butelek to ja nie wiem zupełnie nic, nadal nie wiem czy będę karmić piersią. Wiem że to najlepsze co może być dla dziecka ale nie wiem czy w ogóle chce karmić piersią proszę mnie nie linczować 🫣 bo po prostu nie jestem zdecydowana. Pewnie pogadam o tym z tą położną.

Dostawki nie będę kupować (chyba) tylko docelowo łóżeczko chyba że mały będzie się darł że aż psy zaczną wyć na osiedlu to wtedy kupimy dostawkę.

Ja za tydzień mam krzywą cukrową .. i też lekarz wspomniał żebym kupiła tą cytrynową - podobno smaczne 😋
    Obecnie mój prowadzący jest na boskim urlopie pewnie gdzieś na wyspach.. ważne żeby do mnie wrócił bo ja bez niego to nic nie wiem a zawsze odpisze czy zadzwoni a tak ?? To ja muszę w domu siedzieć żeby nic się złego nie stało.

Ja to nawet jeszcze swojej nie wybrałam 😂 Ale w ramach pakietu na zaufajpoloznej mam też konsultacje online, więc zamierzam wtedy podpytać o wszystko co mnie nurtuje. A swoją planuję wybrać tuż przed terminem, można ktoś z otoczenia poleci mi do tego czasu jakąś fajną, nienarzucającą się 😅

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 🩺
    30+3 tc - III prenatalne ➡️
    32+3 tc - 🩺

preg.png
  • Klekotka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem czy bede karmic piersia, mam dylemat glownie przez to ze mam trudne brodawki i mnie to stresuje, jestem bardziej w kierunku KPI a jak bedzie meczarnia to MM i trudno 😬. Przez to narazie nie kupuje ani laktatora ani nakladek, kompresow itd. Poczekam na spotkania z polozna i to przegadamy.

Ja chce kupic butelke avent natural response szklana, zastanawiam sie czy dwie stykna zwlaszcza, ze nie wiem jak to bedzie z karmieniem 🙈.

A jesli chodzi o wyprawke apteczna to kiedy planujecie robic zamowienie? :)

⏸️26.02.2025
    ❤️21.03.2025
    🩷25.05 it’s a girl!

preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotka ja mam w koszyku na Gemini. Pewnie we wrześniu kupię :)

preg.png
  • Klekotka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna.90 wrote:
    Klekotka ja mam w koszyku na Gemini. Pewnie we wrześniu kupię :)

Wlasnie ja tez i cena koszyka mnie przeraza 😂😅

⏸️26.02.2025
    ❤️21.03.2025
    🩷25.05 it’s a girl!

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    To miło z ich strony ze Ci dali pomimo ciazy - chociaż pracowałaś na to dlugo 🙂 nie zawsze pracodawcy zachowują sie fair... 😉

Tak, tez bylam zaskoczona i nie spodziewalam sie, ze sie doczekam, ale menadzerka mi powiedziala, ze bardzo walczyla zebym dostala to, bo wie, ze po powrocie bedzie mi juz calkiem ciezko cos udowodnic, takze bardzo mi bylo milo 🥹 i jak widac sa tez porzadni ludzie na tym swiecie ❤️
    No i wlasnie dlatego nie bylo mi tak ciezko długo pracowac w ciazy teraz, bo mam naprawdę spoko atmosfere. Przy pierwszej ciazy bylo zupelnie inaczej i ucieklam po pierwszych prenatalnych, mimo ze firma ta sama; jak widac wystarczylo, ze zmienili sie ludzie i okoliczności.
    Takze ja calkowicie was rozumiem jesli korzystacie szybko z l4. :)

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i wgl kupiliśmy fotelik.
    Finalnie wahaliśmy się między Cybex Cloud T a Cybex Cloud G, i stanęło na tym G - dla nas tam nie było zbyt dużych różnic takich „znaczących”, więc na korzyść dla G przemówiła trochę mniejsza waga niż w T.
    Wzięliśmy to w jakieś wersji „plus” jeśli chodzi o tkaninę, że jest bardziej przewiewna.
    Naszą sztukę mamy mieć w domu chyba jutro, bo chcieliśmy kolor Almond Beige, a nie było go odrazu na miejscu.

wellwellwell, Bećka, kalinok, Zumi lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    27.08. III prenatalne 🩺
    01.09. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messenger-creation-30-B02096-11-BA-49-CA-866-F-E2-C23-AE0-B794.jpg

Przyszła mi kolejna dostawa 😁

Paulivvv, wellwellwell, Bećka, Agni97, Domisiek, Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

05.09- next gin 💜

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotka wrote:
    Ja tez nie wiem czy bede karmic piersia, mam dylemat glownie przez to ze mam trudne brodawki i mnie to stresuje, jestem bardziej w kierunku KPI a jak bedzie meczarnia to MM i trudno 😬. Przez to narazie nie kupuje ani laktatora ani nakladek, kompresow itd. Poczekam na spotkania z polozna i to przegadamy.

Ja chce kupic butelke avent natural response szklana, zastanawiam sie czy dwie stykna zwlaszcza, ze nie wiem jak to bedzie z karmieniem 🙈.

A jesli chodzi o wyprawke apteczna to kiedy planujecie robic zamowienie? :)

Ja z aptecznej wyprawki to kompletnie nie wiem co zamówić 🙈

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotka wrote:
    Wlasnie ja tez i cena koszyka mnie przeraza 😂😅
    To u nas nie ma tragedii :D ogólnie nie chce przesadzać, minimalizm próbujemu zachować. Ogólnie nam położna sugerowała sama żeby podejść do tematu racjonalnie wychodzę z założenia że jeśli będzie potrzeba to można dokupić/zamówić coś.

preg.png
  • kalinok Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Dziewczyny które planują kupić lub już mają wytestowane dostawki, co polecacie?

Zaczęliśmy dziś patrzeć za dostawką dla bobasa, wcześniej miałam w głowie tą Chicco Next to me magic albo Lionelo Aurora. Dziś mi wpadła w oko jeszcze Kinderkraft Nest up 2 - wydaje mi się bardzo zgrabna, ale niewiele wiem o tej firmie ogólnie.
    Jak któraś ma jakieś doświadczenia i przemyślenia w tym temacie to chętnie poczytam.

Ja też jestem na etapie dostawek i miałam na liście te najbardziej popularne - chicco, lionelo, kinderkraft, Espiro. Całe szczęście mam w mieście kilka sklepów gdzie te dostawki są wystawione i można je obejrzeć i póki co mam jedno przemyślenie - zdecydowanie najwygodniej się opuszcza ten bok jak jest przycisk do obsługi jedną ręką. Nie wiem czy masz możliwość obejrzeć na żywo i przetestować to opuszczanie i podnoszenie, ale lionelo było u mnie na 1 miejscu dopóki nie spróbowałam z powrotem podnieść tego boczku. Oczywiście może się okazać że i tak ten bok będzie cały czas opuszczony już w trakcie używania, ale jak miałam problem żeby w sklepie trafić z powrotem w te wytłoczki to co dopiero w środku nocy, po ciemku, jak będę zmęczona - jakoś mnie to mocno zniechęciło.

U mnie sklepie była jeszcze wystawiona dostawka firmy Graco (model sweet2sleep) która ma taki sam rozmiar i funkcje jak Chicco magic Evo (pasuje nawet ten sam materac z Ruckena) i właśnie bok opuszczany na przycisk, ale jest dużo tańsza bo kosztuje 500zł. Któraś z was może zna tego producenta albo słyszała opinie?
    https://www.bobowozki.com.pl/graco-sweet2sleep-lozeczko-dostawne?kolor=2322&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BHBGR%5D%5BPmax%5D%5BCSS%3Ahbgr%5D%20Wszystko&utm_id=22183060964&gad_source=1&gad_campaignid=22176651561&gbraid=0AAAAAD-Y6hYJ4p8ytv9B74k8Hu9pmQc6M&gclid=Cj0KCQjwtMHEBhC-ARIsABua5iR3V1Z1n0Mj0-9rkZf2bO30IeLMzwiIq7l5fDkOJMwAXZyE0I1xYYIaAoOcEALw_wcB

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '93 & '90 😺2
    👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
    15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
    06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
    13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
    21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
    09.07 - 🩺 połówkowe, 315g ruchliwego malucha 💙

preg.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ