👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Foxy, ja jeden kombinezon taki dość gruby zamówiłam 56/62. Później na promocji w H&M mi się napatoczył jeszcze jeden, trochę cieńszy i go wzięłam 62 (tylko taki rozmiar tam został, a kosztował z 20 pare złotych). Jak je położę obok siebie to widać że ten z H&M jest sporo większy.
Myślę że one mi wystarczą na początek, raczej już nic mniejszego niż te dwa nie zamierzam kupować.
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Ja juz dawno zrezygnowalam z fiszbin i usztywnianych biustonoszy, jak dla mnie bomba. 😎
A macie do polecenia jakies fajne staniki do KP? Wczesniej mialam jakies randomowe z allegro i raczej nie byly najlepsze.
Ja mam z C&A. Tylko tam są rozmiary S/M/L. Na miseczke C spokojnie wypada rozmiar S i z tyłu na regulacji jest jeszcze dużo miejsca, więc myślę, że da radę do końca 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 19:30
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 🩺

-
Ja też polecam biustonosze bez fiszbin, użytkuję takie od wielu lat i to najlepsze co może być dla moich cycków 🥰 ja też kupuję te w Esotiq ale są teraz super modele z triumpha kolekcją Smart chyba tak się nazywa, i tam mi kobieta poleciła że te są dedykowane dla kobiet ciężarnych i to jest strzał w 10 ! Nic nie gniecie, wygoda i komfort że hej! i podobno można też w nich spać.
Dzisiaj jak wracaliśmy do domu z Mężem to wyskoczyła nam z lasu sarna, zahamowaliśmy i pasy mnie dość mocno spięły i powiem Wam, że gdyby nie one to bym wylądowała na kokpicie, brzuch mnie zabolał, sprawdziłam to u lekarza na USG wszystko ok, teraz Synek kopie cały czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 19:49
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
TP 18.11.2025. 🤞 -
Nadzieja32 wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi czy macie do polecenia jakieś koszule do porodu i po porodzie?
Ja dosłownie wczoraj kupiłam w Pepco i jest super! Mięciutka i za 35 złotych bodajże. Do karmienia specjalnie, było napisane „for mum” pierwszy raz coś takiego widziałam w Pepco ☺️
Bećka lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Ja juz dawno zrezygnowalam z fiszbin i usztywnianych biustonoszy, jak dla mnie bomba. 😎
A macie do polecenia jakies fajne staniki do KP? Wczesniej mialam jakies randomowe z allegro i raczej nie byly najlepsze.
Ja kupiłam bylejakie z Lidla ale są całkiem fajne!!! Miękkie i już teraz mi się w nich fajnie chodzi
-
Co do miękkich miseczek, to ja bardzo nie lubię jak mi widać sterczące sutki 🙈 Do tej pory chodziłam w chociaż połusztywnianych stanikach. Będę musiała jakoś się przemóc, albo myślałam te wkładki (co np. w kostiumie) sobie wsadzać.
Ja Wam dawno pisałam i wrzuciłam fotkę staników do KP z Bonprix. Mają z cieńszymi i grubymi ramiączkami, w tych grubszych jest nawet gąbeczka, żeby się ramiączka nie wbijały w ramiona. Cena za dwa też spoko. Widziałam, że jeszcze był ostatnio jakiś rabat -15%, jak Wam się nie spieszy, to powtarzają co jakiś czas.
To ja mam pytanie już z czasu karmienia. W dzień będzie się nosić stanik i wkładki laktacyjne, a w nocy? Czy nie jest to normą, że leje się lub kapie z piersi. Takie mleko normalnie się wypiera?86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊
13.08 28+0 1300g bobasa ❤️
10.09 32+0 1900g 😍
06.10 35+5 2500g 💗
15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕 -
Dzięki dziewczyny. Domówiłam jeszcze jeden w rozmiarze 62.
Asia, dobrze, że nic Wam się nie stało.
Co do staników, ja od początku ciąży nie noszę tych klasycznych, usztywnianych. Czuję się o wiele swobodniej, pożegnałam moje biustonosze dobierane przez brafitterkę i wątpię, czy do nich, kiedykolwiek wrócę.
Jutro czeka mnie wizyta w Diagmedzie, a we wtorek widzę się z Alą. Ciekawa jestem, czy przekroczyła już 1 kg. -
@Foxy a co masz za kombinezon w tym rozmiarze? Bo ja mam Engela właśnie 50/56, ale one wypadają duże, więc wiem, że nam wystarczy do wiosny.
@Asia całe szczęście, że Wam nic nie jest ❤️
Któraś z Was pytała o prześcieradełko do gondoli, ja kupiłam z Poofi k było super, ale kupiłam chyba jedno z Colorstories? nie pamiętam szczerze mówiąc, bo to wszystko kupowałam przy pierwszym synku i było za małe
materacyk się składał na pół 🤣
Co do staników, to ja mam mały biust, wiec to będą raczej polecajki dla małych biustow.
Ja na codzień bardzo lubię z H&M te:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1206002041.html
To jest dla mnie taka budżetowa wersja i jest wygodna, chociaż czasem cycek lubi wypaść 🤣🤣 Bećka to będzie coś dla Ciebie bo mają gąbeczkę i nie widać jak sterczy sutek
Później bardzo lubię z polskiej firmy The Miracle Makers, są zwyczajnie ładne, ale sporo kosztują niestety
Teraz chciałabym też kupić sobie z marki dropless - też ponoć bardzo polecają, bo właśnie mają jakieś gąbeczki, dzięki którym nie trzeba nosić wkładek laktacyjnych. Może namówię Męża na zakup, bo też niestety są droższe.
Ostatnio na wzór tych z The Miracle Makers zamówiłam sobie na Kapphal te:
https://www.kappahl.com/pl-pl/kobieta/bielizna/biustonosze/biustonosze-z-fiszbinami/440826
I w sumie są fajna alternatywą dla tych z Miracle Makers a w promce się opłacało 😁
Ja nie lubię tych takich typowych do karmienia - odpinanych, więc takich nie mam.
Kusi mnie jeszcze ten z Kapphal:
https://www.kappahl.com/pl-pl/kobieta/bielizna/biustonosze/biustonosz-top/446666
Bo jest gdzieś tam pomiędzy budżetowo 😄
Te z H&M nosiłam właśnie podczas KP z pierwszym dzieckiem i były spoko, tylko właśnie jak miałam ciut większe piersi to czasem ten cycek chciał uciekać 🤣 nie nosiłam do nich wkładek laktacyjnych, bo miały gąbeczkę, no ale po takim jednym dniu to ona była taka sztywna od mleka, więc stanik do prania.
Do tych Miracle no to raczej wkładki są potrzebne.
W nocy spałam bez stanika, ale jak karmiłam to albo przykładałam kolektor, albo przykładałam pieluszkę muślinowa, bo jednak z tej piersi, z której nie karmiłam mleko wypływało. W nocy jak spałam nie miałam problemu z nadmiernym wypływem. W dzień jak nie założyłam stanika to się zdarzyło, że miałam mokre plamy.
@Foxy też jestem ciekawa ile moja Malutka waży 🥹 ja ostatnią wizytę miałam 9/07, a teraz idę dopiero 13/08 🙈
-
Paulivvv wrote:Foxy, ja jeden kombinezon taki dość gruby zamówiłam 56/62. Później na promocji w H&M mi się napatoczył jeszcze jeden, trochę cieńszy i go wzięłam 62 (tylko taki rozmiar tam został, a kosztował z 20 pare złotych). Jak je położę obok siebie to widać że ten z H&M jest sporo większy.
Myślę że one mi wystarczą na początek, raczej już nic mniejszego niż te dwa nie zamierzam kupować.
Najwyżej dokupicie stacjonarnie na bieżąco. Ja z starszą córką miałam masakryczny problem z zakupem skarpetek i czapeczek, bo wszystkie były za małe albo za duże więc stacjonarnie jej przymierzałam i na bieżąco dokupywałam 😂
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Bećka wrote:Co do miękkich miseczek, to ja bardzo nie lubię jak mi widać sterczące sutki 🙈 Do tej pory chodziłam w chociaż połusztywnianych stanikach. Będę musiała jakoś się przemóc, albo myślałam te wkładki (co np. w kostiumie) sobie wsadzać.
Ja Wam dawno pisałam i wrzuciłam fotkę staników do KP z Bonprix. Mają z cieńszymi i grubymi ramiączkami, w tych grubszych jest nawet gąbeczka, żeby się ramiączka nie wbijały w ramiona. Cena za dwa też spoko. Widziałam, że jeszcze był ostatnio jakiś rabat -15%, jak Wam się nie spieszy, to powtarzają co jakiś czas.
To ja mam pytanie już z czasu karmienia. W dzień będzie się nosić stanik i wkładki laktacyjne, a w nocy? Czy nie jest to normą, że leje się lub kapie z piersi. Takie mleko normalnie się wypiera?
Mi się lało, ale moje koleżanki nie wiedziały o czym mówię, bo one nie miały takich problemów. Dwie nie używały nigdy wkładek laktacyjnych, bo nie u nich nigdy nic neo kapało. Moja córka bardzo szybko zaczęła przesypiać całe noce, ale ja musiałam wstać się odciągnąć i zmienić wkładki przynajmniej co 3-4 godziny🙃 -
Klekotka wrote:Dziewczyny a czy ktoras zamawiala cos z boboexpert? cos mi sie obilo o uszy ze obsluga slaba i ciezko z reklamacjami.
Zamawialam tam spacerowke i bez problemu byla wyslana po 24h chyba, a reklamacji ani nic na gwarancje nie musialam zglaszac to nie wiem, z tym ze ja zamawialam to w zeszlym roku.
A nie pomylilas czasem z BabyHit? Bo oni maja tragiczne opinie, ze nie wysylaja towaru miesiacami mimo rzekomej informacji na stronie, ze produkt dostepny.
Klekotka lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Zamawialam tam spacerowke i bez problemu byla wyslana po 24h chyba, a reklamacji ani nic na gwarancje nie musialam zglaszac to nie wiem, z tym ze ja zamawialam to w zeszlym roku.
A nie pomylilas czasem z BabyHit? Bo oni maja tragiczne opinie, ze nie wysylaja towaru miesiacami mimo rzekomej informacji na stronie, ze produkt dostepny.
Taak chyba wlasnie pomylilam z babyhit! dzieki wielkie 😊 -
Bećka wrote:Co do miękkich miseczek, to ja bardzo nie lubię jak mi widać sterczące sutki 🙈 Do tej pory chodziłam w chociaż połusztywnianych stanikach. Będę musiała jakoś się przemóc, albo myślałam te wkładki (co np. w kostiumie) sobie wsadzać.
To ja mam pytanie już z czasu karmienia. W dzień będzie się nosić stanik i wkładki laktacyjne, a w nocy? Czy nie jest to normą, że leje się lub kapie z piersi. Takie mleko normalnie się wypiera?
W nocy tak samo stanik+wkładki jeśli będą potrzebne. Ale ja w sumie i bez kp często śpię w staniku, bo mam za duży biust i mi to przeszkadza.
Edit. W bonprix nadal promka. Staniki wydają się bardzo fajne, szkoda tylko, że mają do g 🙁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 21:21
-
Asia091 wrote:Ja też polecam biustonosze bez fiszbin, użytkuję takie od wielu lat i to najlepsze co może być dla moich cycków 🥰 ja też kupuję te w Esotiq ale są teraz super modele z triumpha kolekcją Smart chyba tak się nazywa, i tam mi kobieta poleciła że te są dedykowane dla kobiet ciężarnych i to jest strzał w 10 ! Nic nie gniecie, wygoda i komfort że hej! i podobno można też w nich spać.
Dzisiaj jak wracaliśmy do domu z Mężem to wyskoczyła nam z lasu sarna, zahamowaliśmy i pasy mnie dość mocno spięły i powiem Wam, że gdyby nie one to bym wylądowała na kokpicie, brzuch mnie zabolał, sprawdziłam to u lekarza na USG wszystko ok, teraz Synek kopie cały czas.
Asia a nie myślałaś o adapterach do pasów? Ja nie miałam obydwie ciąże a teraz przy trzeciej mąż mnie namówił i muszę powiedzieć że to jest gamechanger. Mega wygodnie mi się jeździ i mam też spokój że nic mnie nie uciśnie w razie mocniejszego hamowania. Ten adapter nie robi nic innego jak znosi po prostu ten dolny pas jeszcze niżej na wysokość kości biodrowych i wtedy siła się rozkłada jakby między nogami (podobnie jest w pasach w fotelikach dla dzieci)
-
Dziewczyny które biorą Acard, wiecie może jaki odstęp trzeba utrzymać pomiędzy acardem a paracetamolem? Czuję że migrena mi dziś spać nie da, ale dopiero co wzięłam acard na noc…około 2 nad ranem jak wezmę to będzie dobrze? Nigdzie nie necie nie mogę znaleźć dokładnej informacji a na ulotce nic nie ma.
-
Myślałam ale czytałam że też nie jest takie super, wydaje mi się że ile ludzi tyle opinii jak ze wszystkim. Ale na pewno to byłoby wygodniejsze muszę to spróbować i zapewne jutro zamówię.Kropka89 wrote:Asia a nie myślałaś o adapterach do pasów? Ja nie miałam obydwie ciąże a teraz przy trzeciej mąż mnie namówił i muszę powiedzieć że to jest gamechanger. Mega wygodnie mi się jeździ i mam też spokój że nic mnie nie uciśnie w razie mocniejszego hamowania. Ten adapter nie robi nic innego jak znosi po prostu ten dolny pas jeszcze niżej na wysokość kości biodrowych i wtedy siła się rozkłada jakby między nogami (podobnie jest w pasach w fotelikach dla dzieci)09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
TP 18.11.2025. 🤞