👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiek7 wrote:Wiecie ile ja już nazamawiałam z Shein spódnic itd ciążowych i zostawiłam tylko jedną do Gina i kolarki ciążowe ze zdj Nienawidzę poliestru ,wogole te spódnice to prześwitywały mi całe majty 🫣 jeszcze mam ochote zamówić leginsy sportowe z Shein ciążowe ,może ma któraś ?
A co do leginsów, to mam 2 pary, czarne i beżowe. Super są, na brzuszku też duzo materiału i nic nie prześwituje
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=l3xiWzFFUT4_8&localcountry=PL&url_from=GM71073798515
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=l3xiMsesvNL_8&localcountry=PL&url_from=GM71073798515Kasiek7 lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
• 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
- badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
- 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
https://zapodaj.net/plik-m4fVHRDjgk
Miała któraś z Was bakterie w moczu?
Jakie leczenie zostało wprowadzone? -
Ja tez mam deficyt dlugich spodni, mialo byc lato i sukieneczki a tu dupa 😆
Dzisiaj wlasnie przyszlo do mnie zamowienie z vinted, co prawda nie spodnie materialowe tylko jeansy, ale na pierwszy rzut oka wydaja sie bardzo spoko i wygodne. I w koncu normalna dlugosc, bo ostatnie ktore zamowilam mialam w stylu wody w piwnicy. 😆
Z tego co sprawdzalam to sa te na stronie hm:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1236294001.htmlAgni97, nnaciaa, kalinok, Asia091, edka85, Rudka, Bećka, Foxy96, Kropka89, Domisiek lubią tę wiadomość
-
nnaciaa wrote:
Jakie leczenie zostało wprowadzone?
W sumie leukocytow bardzo malo, wiec moze to blad pobrania?
Kiedys mialam takie wyniki, ze tylko bakterii duzo wyszlo a inne parametry w normie i lekarz kazal powtorzyc badanie, przy powtorce juz wyszlo wszystko ok.nnaciaa lubi tę wiadomość
-
nnaciaa wrote:
Najpierw Posiewnnaciaa lubi tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
20.08 -> wizyta
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan
-
Kasiek7 wrote:Wiecie ile ja już nazamawiałam z Shein spódnic itd ciążowych i zostawiłam tylko jedną do Gina i kolarki ciążowe ze zdj Nienawidzę poliestru ,wogole te spódnice to prześwitywały mi całe majty 🫣 jeszcze mam ochote zamówić leginsy sportowe z Shein ciążowe ,może ma któraś ?
Przecież Shein to największe badziwie, tam w 90% to sam plastik, do tego materiały bez jakichkolwiek certyfikatów, mogą być szkodliwe dla zdrowia. Dodatkowo te ubrania są takie tanie, bo siłą roboczą są dzieci 😭😭😭Rudka, TBK, Nana11, Ilka96, Fabregasowa lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
-
nnaciaa wrote:
Leukocyty są w normie, a bakterie nie są bardzo mocno przekroczone, może to być zanieczyszczenie próbki. Powtórzyłabym badanie moczu z przypilnowaniem prawidłowego pobrania czyli podmycie się, osuszenie dokładnie jednorazowym ręcznikiem i pobranie z środkowego strumienia. Można też zrobić posiew i sprawdzić czy coś się wyhodujennaciaa lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Nadzieja32 wrote:Przecież Shein to największe badziwie, tam w 90% to sam plastik, do tego materiały bez jakichkolwiek certyfikatów, mogą być szkodliwe dla zdrowia. Dodatkowo te ubrania są takie tanie, bo siłą roboczą są dzieci 😭😭😭
Tak ale wszystkie sportowe leginsy są z poliestru i poliamidu czy z shein ,czy z decatlona czy Martens sport... No nie wiem czy takie tanie 🫣 to chyba dawno temu ,a co do siły roboczej i dzieci to chyba nie tylko shein bo popularne sieciowki również . Pozatym ileż my w tym pochodzimy, tam spoko kupić właśnie jakaś kieckę na sesję itdWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 16:22
-
Kasiek7 wrote:Tak ale wszystkie sportowe leginsy są z poliestru i poliamidu czy z shein ,czy z decatlona czy Martens sport... No nie wiem czy takie tanie 🫣 to chyba dawno temu ,a co do siły roboczej i dzieci to chyba nie tylko shein bo popularne sieciowki również . Pozatym ileż my w tym pochodzimy, tam spoko kupić właśnie jakaś kieckę na sesję itd
Ale większego g*wna niż Shein i Temu to nie ma. Są te ubrania tanie w porównaniu do firm, które robią wszystko jak trzeba, bez wykorzystywanka dzieci. I nie wszystkie sieciówki wykorzystują dzieci do pracy. Polecam pooglądać reportaże Dzieci Świata. Ja odkąd to widziałam to kupuję albo polskie na promkach albo na Vinted. Czasem zdaży mi się kupić w sieciówkach, jak np. ubranka dla bobasa, ale staram się i tak zawsze wybrać to "mniejsze zło". Nie chcę przykładać się do wykorzystywania dzieciim większy popyt takiego badziewia jakie sprzedają na Shein i Temu, tym większa podaż niestety
Wilga27, Rudka, Mel 456, Dahlia, Ilka96, Fabregasowa lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Kropka89 wrote:Zumi, dziękuję Ci za odpowiedź! Jeszcze tak fajnie opisane że zapamiętam do końca życia a myślę że i mój 7 latek by zrozumiał tak ciekawy opis ❤️ co do pracy to bardzo bardzo Ci współczuję i mam nadzieję, że dzięki odcięciu i wyjeździe trochę dalej uda Ci się wyciszyć i uspokoić głowę. Ja mam taką sytuację niestety z moją mamą a odciąć się tak na 100% nie ma jak. Bóle brzucha czy bezsenność, koszmary itp po każdym nawet mini telefonie od niej, nawet tym nieodebranym bo większość jest takich, mentalnie nie jestem w stanie od niej odbierać, muszę to zawsze planować i być z kimś obok, żeby się potem uspokoić.
Nie ma sprawy, jak coś to na lekach troszku się znam 😊. Bardzo Ci współczuję takiej relacji z mamą 🥺 jak ja po 2 letniej pracy jestem tak zwichrowana psychicznie, chociaż miałam możliwość się odciąć, to nawet nie umiem sobie wyobrazić co Ty przeżywałaś i nadal przeżywasz. Może jest też tak jak dziewczyny pisały wcześniej, że te ataki złego samopoczucia to też psychika. Jak jest się osobą lękową to potem można sobie rozbujać objawy złego samopoczucia do uczucia umierania nawet. Ja w najgorszych atakach paniki kładłam się na podłodze i kazałam wzywać pogotowie bo czułam jak życie ze mnie uchodziło, ale mój mąż to złoty facet, zawsze umiał mnie uspokoić i wyciszyć. Na szczęście takich akcji już nie mam od dawna...Toksyczni ludzie są gorsi od pestycydów, chemii i zanieczyszczeń w żywności. Kto to przeżył ten niestety wie 😥Kasiek7, wellwellwell, TBK, Bećka, Kropka89 lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Zumi wrote:Nie ma sprawy, jak coś to na lekach troszku się znam 😊. Bardzo Ci współczuję takiej relacji z mamą 🥺 jak ja po 2 letniej pracy jestem tak zwichrowana psychicznie, chociaż miałam możliwość się odciąć, to nawet nie umiem sobie wyobrazić co Ty przeżywałaś i nadal przeżywasz. Może jest też tak jak dziewczyny pisały wcześniej, że te ataki złego samopoczucia to też psychika. Jak jest się osobą lękową to potem można sobie rozbujać objawy złego samopoczucia do uczucia umierania nawet. Ja w najgorszych atakach paniki kładłam się na podłodze i kazałam wzywać pogotowie bo czułam jak życie ze mnie uchodziło, ale mój mąż to złoty facet, zawsze umiał mnie uspokoić i wyciszyć. Na szczęście takich akcji już nie mam od dawna...Toksyczni ludzie są gorsi od pestycydów, chemii i zanieczyszczeń w żywności. Kto to przeżył ten niestety wie 😥
ZUMI czy ty widziałaś może moje pytanko o Junama Ellegante ? Bo nie wiem już czy nie widziałaś czy może nie wiesz 😁 wklejam ci linka ,chciałam twoją opinię 😘
https://www.bobowozki.com.pl/junama-elegance-wozek-2w1?kolor=2417&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BHBGR%5D%5BPmax%5D%5BCSS%3Ahbgr%5D%20Wszystko&utm_id=22183060964&gad_source=1&gad_campaignid=22176651561&gbraid=0AAAAAD-Y6hbVJLWLPtl4q1aMij36Lv0py&gclid=Cj0KCQjw18bEBhCBARIsAKuAFEYvag2gAx-7OlGgYcuM-Ydxua7IPQoZQ6QBYTrAX1RbFj63wJNAFiUaAlxeEALw_wcB -
Ja powiem szczerze od Shein, Temu i innych chinskich platform równiez stronie. Wiem, ze duze sieciowki tez maja produkcje w Azji, ale jednak sprzedając na rynku europejskim musza przestrzegac pewnych norm. Przeraza mnie to, ze Chinczycy zarabiaja na naszym zdrowiu, bo nie ma tam zadnej kontroli prawnej nad procesem produkcji, wiec tak naprawde nie wiadomo co sie kupuje i jakie chemikalia byly uzywane przy tej produkcji. Nie wspominając o tym, ze po prostu beszczelnie kradna wzory opakowan i je podrabiaja podajac przy tym nieprawdziwy sklad, bo w srodku to nie wiadomo co sie znajduje, ale nic co przypomina oryginal (np. w przypadku kosmetykow) 🫣
Nadzieja32, Rudka, Dahlia, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
nnaciaa wrote:
Jutro koniecznie zrobiłabym posiew. I wtedy do analizy lekarza prowadzącego, mój prowadzący mówił ze jeśli coś mnie piecze to MULTIURI 2x1 i sok z żurawiny.nnaciaa lubi tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
TP 18.11.2025. 🤞 -
Fabregasowa wrote:@Rudka dalej czekam na ciebie z wielopielo 😀 to też temat który nie daje mi spokoju i nie wiem jak się do niego zabrać- nie chce zamawiać na hejnal wszystkiego, na razie kupiłam bambiboo po jednej paczce 1 i 2 ale docelowo chce spróbować wielopielo, ciekawe na ile mj wystarczy sil przy braku suszarki bębnowej 💩
Trochę już się obczytałam w tym temacie i poszperałam w necie więc mogę napisać to co wiem ale wiadomo wyjdzie wszystko „w praniu” jak się mała urodzi, też nie kupuję dużo bo chcę potestować co najbardziej mi się sprawdzi choć generalnie jestem nastawiona na wełnę😄 Część otulaczy kupiłam z systemem SIO (Snap In One) czyli takie, gdzie do otulacza przypina się wkłady na napy. Otulacz można używać kilka razy, zmieniając tylko wkład, a wełna ma świetne właściwości: jest antybakteryjna, oddycha, neutralizuje zapachy i jest naturalna. Jak się pomoczy to wystarczy ją wywietrzyć nie trzeba prać za każdym razem. Wkłady są przeróżne tu najbardziej pęka głowa co kupić 🤯 ja kupiłam po parę z różnych rodzajów, firm i będę testować. Na sam początek najlepiej i tak podobno się sprawdza tetra bo dzidziusia przebiera się bardzo często a tetra jest tania i szybko schnie (na noworodka rozmiar 50x50 albo odrazu 60x60) można złożyć w prostokąt lub w samolot i zapiąć snappi. Polecane tetry z firm: kokosi, puppi, woolberry: muslinowe i nie tetra, XKKO. Polecają tetry rodzaju birdeye. Jak mi się tetra jednak nie sprawdzi to ona zawsze i tak do czegoś się przyda 😄 Do mycia pupy kupiłam myjki wielorazowe od Magabi są bardzo delikatne, mają idealny rozmiar.
I to jest jeden z wielu systemów. Tu masz szybkie zestawienie reszty:
- AIO (All-in-One) – wszystko w jednym, jak jednorazówka, wkład wszyty na stałe, bardzo wygodne, ale schną długo.
- Otulacze + wkłady luzem – wkładasz dowolny wkład (np. tetra, bambus, mikrofibra, preflaty polecane są z joopi!, woolberry, Alimani).
- Kieszonki – pielucha z kieszonką, do której wkładasz chłonny wkład. Szybko schną, łatwe w użyciu.
- Są też jeszcze formowanki, czyli cały pieluchowy “pakiet” chłonny – taka pielucha, która chłonie całą swoją powierzchnią. Trzeba do niej dodać coś nieprzemakalnego, bo sama przepuści wilgoć więc na to ubiera się gatki wełniane. Dobre rozwiązanie np. na noc lub podróż jak już dziecko nie jest przewijane milion razy 😁 bo to wytrzyma więcej niż pielucha z otulacza
Dalej do do otulaczy to są dwa rodzaje:
– Wełna – oddychająca, naturalna, trzeba ją lanolinować co jakiś czas, ale nie pierze się jej po każdym użyciu.
– PUL (laminowany poliester) – nieprzemakalny, bardziej „plastikowy” w dotyku, ale łatwiejszy w pielęgnacji.
Pranie: brudy wkładasz do worka Pul (oczywiście bez otulaczy wełnianych jeśli się na nie zdecydujesz) najlepiej mieć dwa worki na zmianę. Później wrzucasz do pralki całość pieluchy z workiem, włączasz płukanie zimną wodą a później pranie na 60 stopni minimum 2h. Proszek do pieluch musi być z nadweglanem sodu i taed np. Balja, Domol. Jakbyś musiała coś wyprać w mniejszej temperaturze to dodatkowo Nappy Fresh. Później płukanie (bez żadnych płynów) i suszarka czy to zwykła czy bębnowa. Jeśli chodzi o pranie wełny to płyn Sonett. Trzeba ją namoczyć, wyprać, zalanolinować i wysuszyć na płasko ale tak jak już pisałam wyżej robi się to raz na jakiś czas.
Fajnym rozwiązaniem jest wypożyczenie pieluch jak ktoś chce sobie przetestować różne systemy. Wypożyczyć można z pieluchoteki (za darmo) albo od wielozmiana (komercyjnie). Polecam Ci grupę na fb „Pieluchy wielorazowe bez tajemnic”.
I też na fb na profilu „Zawijajsie” jest porównanie otulaczy.
Firmy godne uwagi:
- Puppi
- Kokosi
- Magabi
- Jooppi
- Woolberry
- Alimani
- Mommy mouse
- Little Birds
- Wełną otuleni
- Maja
Kompletowanie tego może jakoś tanio nie wychodzi ale po podsumowaniu to i tak jest taniej niż jednorazówki i zdecydowanie ekologiczniej bo jednorazówki (pampersy i chusteczki) generują tony śmieci. A przede wszystkim zdrowiej dla pupy dziecka. Później można wszystko odsprzedać i koszty się zwracają.
nnaciaa, Dahlia, Fabregasowa lubią tę wiadomość
-
Rudka wrote:Trochę już się obczytałam w tym temacie i poszperałam w necie więc mogę napisać to co wiem ale wiadomo wyjdzie wszystko „w praniu” jak się mała urodzi, też nie kupuję dużo bo chcę potestować co najbardziej mi się sprawdzi choć generalnie jestem nastawiona na wełnę😄 Część otulaczy kupiłam z systemem SIO (Snap In One) czyli takie, gdzie do otulacza przypina się wkłady na napy. Otulacz można używać kilka razy, zmieniając tylko wkład, a wełna ma świetne właściwości: jest antybakteryjna, oddycha, neutralizuje zapachy i jest naturalna. Jak się pomoczy to wystarczy ją wywietrzyć nie trzeba prać za każdym razem. Wkłady są przeróżne tu najbardziej pęka głowa co kupić 🤯 ja kupiłam po parę z różnych rodzajów, firm i będę testować. Na sam początek najlepiej i tak podobno się sprawdza tetra bo dzidziusia przebiera się bardzo często a tetra jest tania i szybko schnie (na noworodka rozmiar 50x50 albo odrazu 60x60) można złożyć w prostokąt lub w samolot i zapiąć snappi. Polecane tetry z firm: kokosi, puppi, woolberry: muslinowe i nie tetra, XKKO. Polecają tetry rodzaju birdeye. Jak mi się tetra jednak nie sprawdzi to ona zawsze i tak do czegoś się przyda 😄 Do mycia pupy kupiłam myjki wielorazowe od Magabi są bardzo delikatne, mają idealny rozmiar.
I to jest jeden z wielu systemów. Tu masz szybkie zestawienie reszty:
- AIO (All-in-One) – wszystko w jednym, jak jednorazówka, wkład wszyty na stałe, bardzo wygodne, ale schną długo.
- Otulacze + wkłady luzem – wkładasz dowolny wkład (np. tetra, bambus, mikrofibra, preflaty polecane są z joopi!, woolberry, Alimani).
- Kieszonki – pielucha z kieszonką, do której wkładasz chłonny wkład. Szybko schną, łatwe w użyciu.
- Są też jeszcze formowanki, czyli cały pieluchowy “pakiet” chłonny – taka pielucha, która chłonie całą swoją powierzchnią. Trzeba do niej dodać coś nieprzemakalnego, bo sama przepuści wilgoć więc na to ubiera się gatki wełniane. Dobre rozwiązanie np. na noc lub podróż jak już dziecko nie jest przewijane milion razy 😁 bo to wytrzyma więcej niż pielucha z otulacza
Dalej do do otulaczy to są dwa rodzaje:
– Wełna – oddychająca, naturalna, trzeba ją lanolinować co jakiś czas, ale nie pierze się jej po każdym użyciu.
– PUL (laminowany poliester) – nieprzemakalny, bardziej „plastikowy” w dotyku, ale łatwiejszy w pielęgnacji.
Pranie: brudy wkładasz do worka Pul (oczywiście bez otulaczy wełnianych jeśli się na nie zdecydujesz) najlepiej mieć dwa worki na zmianę. Później wrzucasz do pralki całość pieluchy z workiem, włączasz płukanie zimną wodą a później pranie na 60 stopni minimum 2h. Proszek do pieluch musi być z nadweglanem sodu i taed np. Balja, Domol. Jakbyś musiała coś wyprać w mniejszej temperaturze to dodatkowo Nappy Fresh. Później płukanie (bez żadnych płynów) i suszarka czy to zwykła czy bębnowa. Jeśli chodzi o pranie wełny to płyn Sonett. Trzeba ją namoczyć, wyprać, zalanolinować i wysuszyć na płasko ale tak jak już pisałam wyżej robi się to raz na jakiś czas.
Fajnym rozwiązaniem jest wypożyczenie pieluch jak ktoś chce sobie przetestować różne systemy. Wypożyczyć można z pieluchoteki (za darmo) albo od wielozmiana (komercyjnie). Polecam Ci grupę na fb „Pieluchy wielorazowe bez tajemnic”.
I też na fb na profilu „Zawijajsie” jest porównanie otulaczy.
Firmy godne uwagi:
- Puppi
- Kokosi
- Magabi
- Jooppi
- Woolberry
- Alimani
- Mommy mouse
- Little Birds
- Wełną otuleni
- Maja
Kompletowanie tego może jakoś tanio nie wychodzi ale po podsumowaniu to i tak jest taniej niż jednorazówki i zdecydowanie ekologiczniej bo jednorazówki (pampersy i chusteczki) generują tony śmieci. A przede wszystkim zdrowiej dla pupy dziecka. Później można wszystko odsprzedać i koszty się zwracają.
Ja ze względu na brak suszarki bębnowej zdecydowałam się na otulacze PUL i pieluchy tetrowe.
Ciekawe jak to będzie 😅Rudka lubi tę wiadomość
-
A ja Wam powiem, że ludzie tak ładnie narzekają na temu, ali i shein , że to gówno itp bo jest nagonka , ale jak kupują ciuchy w centrach handlowych w sklepach typu np h&m, bershka, nie wiem stradivardius, c&a, medicine i wiele wiele innych, naprawdę można wymieniać w nieskończoność 🙈, no ale ktoś narzekający na produkcję w Chinach, kupi sobie coś z tych słynnych sklepów, to to już jest w porządku 😀 bo on poszedł i kupił w Polsce drogą rzecz, to on już jest "lepszym" człowiekiem, a na metce Made in China 😆
Wystarczy poczytać w necie, że wszystkie te sklepy też korzystają z chińszczyzny ze względu na koszty produkcji i dostępność surowców.
I sprawa chińskich ciuchów to jedno, a drugie to to, że te wszystkie sprzęty kuchenne czy inne, tak samo mają albo wszystkie części chińskie lub w jakimś proceńcie.
Nawet ta słynna marka Smeg, robi swoje produkty na chińskich częściach 😀.
Więc same sobie odpowiedzcie.
Ja nikogo nie oceniam czy ktoś tam coś kupuje czy nie, to sprawa tylko tego kogoś, ja kupuje i na tym zakończę wypowiedź 🙂Kasiek7, TBK, AnaPyza, Domisiek lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
• 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
- badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
- 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:A ja Wam powiem, że ludzie tak ładnie narzekają na temu, ali i shein , że to gówno itp bo jest nagonka , ale jak kupują ciuchy w centrach handlowych w sklepach typu np h&m, bershka, nie wiem stradivardius, c&a, medicine i wiele wiele innych, naprawdę można wymieniać w nieskończoność 🙈, no ale ktoś narzekający na produkcję w Chinach, kupi sobie coś z tych słynnych sklepów, to to już jest w porządku 😀 bo on poszedł i kupił w Polsce drogą rzecz, to on już jest "lepszym" człowiekiem, a na metce Made in China 😆
Wystarczy poczytać w necie, że wszystkie te sklepy też korzystają z chińszczyzny ze względu na koszty produkcji i dostępność surowców.
I sprawa chińskich ciuchów to jedno, a drugie to to, że te wszystkie sprzęty kuchenne czy inne, tak samo mają albo wszystkie części chińskie lub w jakimś proceńcie.
Ja nikogo nie oceniam czy ktoś tam coś kupuje czy nie, to sprawa tylko tego kogoś, ja kupuje i na tym zakończę wypowiedź 🙂
Ja tez nikogo nie oceniam gdzie i co kupuje i nie czuje sie lepsza z tym, ze kupuje cos drozej w sieciowce w Polsce, ktora tez produkuje w Chinach.
Ja napisalam tylko, ze mnie martwia kwestie bezpieczenstwa tych produktow, jesli chodzi o ubrania, kosmetyki czy cos co ma bezposredni kontakt ze skora i wplyw na zdrowie, no i ze z tego powodu nie kupuje bezposrednio z chinskich platform. Pisze to, bo moze nie kazdy sobie zdaje z tego sprawe i tyle.
Nie widze w tym zadnego osadu dla nikogo.Nadzieja32, Rudka, Dahlia, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:A ja Wam powiem, że ludzie tak ładnie narzekają na temu, ali i shein , że to gówno itp bo jest nagonka , ale jak kupują ciuchy w centrach handlowych w sklepach typu np h&m, bershka, nie wiem stradivardius, c&a, medicine i wiele wiele innych, naprawdę można wymieniać w nieskończoność 🙈, no ale ktoś narzekający na produkcję w Chinach, kupi sobie coś z tych słynnych sklepów, to to już jest w porządku 😀 bo on poszedł i kupił w Polsce drogą rzecz, to on już jest "lepszym" człowiekiem, a na metce Made in China 😆
Ja nikogo nie oceniam czy ktoś tam coś kupuje czy nie, to sprawa tylko tego kogoś, ja kupuje i na tym zakończę wypowiedź 🙂
Tak jak pisała well, jak coś jest produkowane w Chinach, ale sprzedawane na rynku europejskim to musi spełniać pewne normy prawne i tego co jest zawarte w materiałach czy kosmetykach. Jak się kupuje na Shein czy Temu to się kupuje bezpośrednio od chińczyków i wtedy żadnych norm to spełniać nie musi. Słyszałam już sporo historii o tym, że ktoś ubrał coś kupione na tych platformach i dostał uczulenia, mimo prania 😅
I ja też nie oceniam, każdy ma swoje sumienie i każdy o swoje zdrowie dba sam, ale nie każdy wie jak to wygląda, więc warto dzielić się takimi informacjamiRudka, Dahlia, Nana11, Fabregasowa, Ilka96 lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
I my już po wizycie. Mała waży 880 g, dostałam skierowanie do szpitala ze względu na cukry. Będę miała zmierzone na czczo i po posiłkach i zobaczyny co wyjdzie. Spala sobie spokojnie rączkami przy buzi
Kasiek7, Rudka, Bećka, Asia091, Foxy96, wellwellwell, Kropka89, Domisiek, kalinok, Paulivvv, Ilka96, Zumi lubią tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Tak jak pisała well, jak coś jest produkowane w Chinach, ale sprzedawane na rynku europejskim to musi spełniać pewne normy prawne i tego co jest zawarte w materiałach czy kosmetykach. Jak się kupuje na Shein czy Temu to się kupuje bezpośrednio od chińczyków i wtedy żadnych norm to spełniać nie musi. Słyszałam już sporo historii o tym, że ktoś ubrał coś kupione na tych platformach i dostał uczulenia, mimo prania 😅
I ja też nie oceniam, każdy ma swoje sumienie i każdy o swoje zdrowie dba sam, ale nie każdy wie jak to wygląda, więc warto dzielić się takimi informacjami
Nadzieja nieprawda, mogę ci podać na raz 10 polskich butików zarejestrowanych gdzie sprzedają chińskie kosmetykioraz internetowe drogerie z kosmetykami z sheina czy temu
Spoczko dziewczyny moja szafa jest zapełniona po brzegi ciuchami z Lamanuela, olavogi , olb, lamu ,lamilla jestem wielką fanką polskich marek 😁 ogólnie z każdej dziedziny zakupoholizmu nawet kapci czy sprzętów
Ale LEGI z Shein wierzę że będą tak wygodne jak kolarki innych drugich takich nieprześwitujących i wygodnych nie dorwałam 😮😁