👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ten mop to jest bajka 😍 bardzo polecam. Tefal X Clean 10.
Pierwszy raz podłoga jest naprawdę czysta. Tydzień nie była myta przy moim 30kg psie, który kula się wszędzie w trawie, kopie w piask itp. Wyglądała jak w chlewie 🫣 Teraz jest czyściutka. Nawet jak przejechałam z ciekawości mokrą chusteczką czy faktycznie jest wyczyszczone, to jest czysta 😍 do tego wysycha dosłownie w 3 minuty. I ma wspomaganie prowadzenia, więc bez problemu się jedną ręką myje. I ma stację, która go czyści i suszy, dzięki czemu samemu trzeba myć w okolicach wałka tylko raz w tygodniu i to zajmuje też 2 minuty, a tak to jedynie wylać brudną wodę, przepłukać filtr i tyle 😁
Cieszę się, że jednak wzięliśmy ten, a nie Hizero. Ten jest tańszy o 1400zł. Z Hizero właśnie słyszałam, że czyszczenie jest problematyczne. A teraz jest jeszcze promka do 31.08, że jak zarejestruje paragon i dodam opinię to zwracają 200zł, plus braliśmy z telewizorem, więc było na mopa -30% w multirabatach 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 12:44
Asia091, TBK, Zumi, Rudka lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
Ja też prałam wszystko w loveli, rożek na przykład miałam zalecenie żeby w 30° i max obroty 800. Ogólnie muszę właśnie spisać co nam jeszcze brakuje. Ostatnio dokupiliśmy termometr. Sterylizatora dombutelek na początku nie kupujemy, laktatora też nie..wybrane mamy ale jak będzie wiadomo jak będziemy się karmić to wtedy na szybko zamówimy
-
Ja też dziś po wizycie. Kawaler waży prawie 1200g , jest w 50 percentylu. Ale szyjka skróciła się do2,7cm i jest miękka. Dostałam luteinę i nakaz oszczędzania się. Trochę jestem przerażona 😔
Nadzieja32, Bećka, Asia091, kalinok, Zumi, Foxy96, nnaciaa, Paulivvv, edka85 lubią tę wiadomość
-
Anilorak88 wrote:Ja też dziś po wizycie. Kawaler waży prawie 1200g , jest w 50 percentylu. Ale szyjka skróciła się do2,7cm i jest miękka. Dostałam luteinę i nakaz oszczędzania się. Trochę jestem przerażona 😔
Przez przypadek polubiłam. Mimo wszystko szyjka ma powyżej 2,5cm więc nie jest źle. Luteina najczęściej pomaga w takich przypadkach. Trzymam kciuki, żeby tak właśnie było i u Ciebie 🫂👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
psaj91 wrote:@Kasiek7 "czyste i schludne ubranie dla osoby towarzyszącej" hahah 😂😂😂 W ogóle zastanawiam się co oni tak na ten szlafrok się upierają. Ja zamierzam zabrać 3 koszule, jedną parę luźnych spodenek (jakoś nie wyobrażam sobie leżeć rozkraczona z psiochą na wierzchu w sali wieloosobowej), długą rozpinaną bluzę i ciepłe skarpetki. I tyle😂
@Foxy96 Ja raczej podejdę do tego stanowczo - pierwsze dwa/trzy tygodnie żadnych odwiedzin. A potem sukcesywnie 1/2 spotkania w tygodniu po max. 2 osoby na max. godzinkę/dwie żeby nie przebodźcować małej. Raczej bez noszenia na rękach. Wszyscy się nacieszą, a później zostajesz sama z rykiem 🙃 I definitywnie bez dzieci - sezon chorobowy i krzyki to nie na początek. Normalne spotkania planuję na późną wiosnę jak mała będzie już miała te 6 mies.
A Święta to w tym roku odwiedziny na godzinkę, no niestety...
Ale się uśmiałam z tym leżeniem na sali bo nam dokładnie tak zalecali - leżeć i wietrzyć krocze po szyciu i porodzie w ogóle 😅 i też tak miałam że wtf w domu to sobie mooozna ale na sali jak co chwile ktos wchodził itp? Pod kołdrą się starałam ile się da ale to było bez sensu przecież bo tam zerowa wymiana powietrza 😂 Wyobraź sobie teraz salę 8 osób każda pani nóżki w koziołek i wietrzy co trzeba 😁 a panowie w odwiedziny a czasem i całe rodziny. Lovely scene! 🤣
-
Anilorak88 wrote:Ja też dziś po wizycie. Kawaler waży prawie 1200g , jest w 50 percentylu. Ale szyjka skróciła się do2,7cm i jest miękka. Dostałam luteinę i nakaz oszczędzania się. Trochę jestem przerażona 😔
Całe 2 ciążę przechodziłam z luteiną i krótką szyjką, donosiłam. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też tak było.
U nas z odwiedzinami będzie tak, że na pewno w dniu wyjścia ze szpitala na 5 minut wpadną dziadkowie męża, jeśli teściowa będzie w Polsce to też wpadnie na chwilę. Inni mooooże po Bożym Narodzeniu najwcześniej. I tak mam dwóch szkolniaków w domu. Święta u teściowej, ale też na zasadzie wpadniemy, opłatek, szybka kolacja i wracamy do domu. Mieszkamy na tej samej ulicy. Zazwyczaj chodzimy też do mojej mamy, ale z malutkim bejbikiem sobie odpuścimy.
Im mniej osób w domu, tym lepiej. -
Bądź dobrej myśli kochana, ja mam od początku luteinę i wciąż ją biorę, szyjka też nie tak długa także przybijam piątkę. Jeden lekarz kazał mi się oszczędzać a drugi parę dni później powiedział że wszystko jest ok i nawet koniecznie mam spacerować itp. Wierzę więc że to może być kwestia dnia. Słuchaj swojego organizmu i na pewno będzie dobrze ❤️
-
Nadzieja32 wrote:Dziewczyny, ten mop to jest bajka 😍 bardzo polecam. Tefal X Clean 10.
Pierwszy raz podłoga jest naprawdę czysta. Tydzień nie była myta przy moim 30kg psie, który kula się wszędzie w trawie, kopie w piask itp. Wyglądała jak w chlewie 🫣 Teraz jest czyściutka. Nawet jak przejechałam z ciekawości mokrą chusteczką czy faktycznie jest wyczyszczone, to jest czysta 😍 do tego wysycha dosłownie w 3 minuty. I ma wspomaganie prowadzenia, więc bez problemu się jedną ręką myje. I ma stację, która go czyści i suszy, dzięki czemu samemu trzeba myć w okolicach wałka tylko raz w tygodniu i to zajmuje też 2 minuty, a tak to jedynie wylać brudną wodę, przepłukać filtr i tyle 😁
Cieszę się, że jednak wzięliśmy ten, a nie Hizero. Ten jest tańszy o 1400zł. Z Hizero właśnie słyszałam, że czyszczenie jest problematyczne. A teraz jest jeszcze promka do 31.08, że jak zarejestruje paragon i dodam opinię to zwracają 200zł, plus braliśmy z telewizorem, więc było na mopa -30% w multirabatach 😁
Kurcze, ja to jestem maniakiem czystości więc aż mnie skręca jak to czytam 😅 Brałabym bez zastanowienia 😃Niestety u nas obecnie mega dużo idzie na wyprawkę do 1 klasy, jeszcze czekają nas na pewno zakupy instrumentu bo synek idzie do szkoły muzycznej. Wczoraj spędziłam pół godziny na poszukiwaniu baletek w dobrze wyposażonym Decathlonie ale i tak nie znalazłam. Nie mówiąc o wszystkich zajęciach dodatkowych aż mnie skręca ile to będzie kosztować.
-
Oszczędzaj sie i lez kiedy mozesz. Ale na razie na spokojnie 2,7cm to nadal jest norma, tez z czasem te szyjki beda musialy sie zaczac skracac. Trzymam kciuki, zeby lutka na ten moment przyhamowała to i nie było gorzej. -
Anilorak88 też z 5 tygodni temu na wizycie usłyszałam, że szyjka bardzo miękka lekarka mnie nastraszyła przykrymi historiami innych kobiet, kazała leżeć, przepisała duphaston 3x dziennie i magnez 100mg 2 x dziennie. Nie udało mi sie leżeć, ale odpoczywałam sporo no i zgodnie z zaleceniem nie chodzilam po schodach tylko.jak naprawdę musiałam. Domownicy gonili po schodach przynoszac mi różne rzeczy z pietra domu. I po 3 tygodniach na wuzycie okazalo się, że szyjka stwardniała i jest elegancka. Pani doktor sie zachwycała jak pieknie pomogło
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Anilorak89 niechcący polubiłam... , cieszę się twój bobas waży już 1200 to niezła kluska 😉co do szyjki to oszczędzanie, oszędzanie, spokój i jeszcze raz nic nie rób 😉 i zobaczysz że luteina pomoże i będzie wszystko dobrze 😘
Ja też czekam przed gabinetem i kuźwa jest tak gorąco w tym korytarzu że idzie zejść .. masaaaaakraaaaa mam wrażenie że oni tu grzeją a to nie sezon grzewczy przecież 🫠09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
25.09.2025 III prenatalne 🩺
TP 18.11.2025. 🤞 -
Mamasitta wrote:Dziewczyny jakie kupujecie butelki do karmienia? Plastikowe czy szklane?
anna.90 lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 10.09- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Anilorak88 też polubiłam - widzenie z bobasem 😉
Tak, spokój to dużo dla nas. Trochę wyluzujesz, odpoczniesz i trzymam kciuki, że będzie dobrze.
Ciekawe o co chodzi z tymi schodami...Ja schodzę z 4 piętra. Na górę oczywiście już wjeżdżam windą 😄
86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy
17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊
13.08 28+0 1300g bobasa ❤️ -
Mamasitta wrote:Dziewczyny jakie kupujecie butelki do karmienia? Plastikowe czy szklane?
Ja mam szklanedwie z aventa i jedna z dr browna.
Te z aventa 120mml sa strasznie malutkie, siostra mi mowila ze starczaja na krotko. -
Mamasitta wrote:Anilorak88 też z 5 tygodni temu na wizycie usłyszałam, że szyjka bardzo miękka lekarka mnie nastraszyła przykrymi historiami innych kobiet, kazała leżeć, przepisała duphaston 3x dziennie i magnez 100mg 2 x dziennie. Nie udało mi sie leżeć, ale odpoczywałam sporo no i zgodnie z zaleceniem nie chodzilam po schodach tylko.jak naprawdę musiałam. Domownicy gonili po schodach przynoszac mi różne rzeczy z pietra domu. I po 3 tygodniach na wuzycie okazalo się, że szyjka stwardniała i jest elegancka. Pani doktor sie zachwycała jak pieknie pomogło
Z ciekawości - czy lekarka mierzyła Ci USG długość tej szyjki na wizycie? Bo mam trochę powiązaną historię z ostatnich tygodni u siebie12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2
14.06. połówkowe
TP: ➡️ 27.10. 🍁