X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Rudka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    No wiesz, czasem trzecia ręka by się przydała 🤣😉

Ja przegladałam właśnie rzeczy z wyprawki szpitalnej co juz mam i cos mnie podkusiło i przymierzyłam majtki poporodowe. I dobrze zrobiłam. Bo mam z canpol l/xl i tam mam duży zapas jeszcze i dostałam jeszcze z firmy akuku rozmiar l to teraz się w niego nie mieszczę 😂 muszę dokupić coś jeszcze.
    Polecam majtki Horizon (fioletowe) 😃 moim zdaniem najlepsze można je wyprać i nic się z nimi nie dzieje

Zumi lubi tę wiadomość

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙11l

Czekamy na dziewczynkę 🎀💗

preg.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po 3 prenatalnych.
    Z bobasem wszystko ok, lekarz się śmiał że wszystko u bobasa wygląda jak z książki 🤣
    Szacowana waga ok. 1380g, pozasłaniany rękami więc zdjęcie 3D mocno średnie.
    Łożysko z tyłu, wysoko, wody płodowe ok, przepływy też ok - w sumie wszystko raczej tak jak ma być.
    No i dobrze przeczuwałam, że chyba się przekręcał bo cały czas leżał poprzecznie a dziś już był ustawiony głową w dół.
    Lekarz stwierdził też, że według niego to będzie raczej drobniejsze dziecko i jakby miał teraz obstawiać to by ocenił, że do porodu będzie miał jakieś 3kg - 3,2kg. Zobaczymy czy mu się przepowiednia sprawdzi 😀

wellwellwell, Asia091, Kropka89, Foxy96, Zumi, nnaciaa, psaj91, Klekotka, Domisiek, Nadzieja32, Rudka, Bećka, kalinok, Karolina835, edka85, Fabregasowa lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
    04.09. 1465g ✨
    02.10. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to póki co jeszcze nie myślę o wyprawce , ale powoli muszę się jednak za cokolwiek wziąć 🫣🙄

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    preg.png
  • Mamasitta Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania89 tez tak właściwie mam, że narazie tak o tym nie myślę niczego jeszcze praktycznie nie mam, bo wydake mi sie to jeszcze daleko. Ale momentami nachodzą mnie takie myśli, że czasem coś się dzieje jakieś cholestazy i inne badziewia i kobieta siedzi w szpitalu już do rozwiazania to wtedy fajnie byłoby mieć gotowe

• Asia091 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi, czyli jesteś organizatorką ogniska domowego ☺️ tak jak każda żona partnerka w domu.. Ja mam wrażenie że każdy facet po ślubie traci instynkt przetrwania, nagle zapominają jak działa pralka, zmywarka, odkurzacz gdzie włączyć żelazko i na którym programie prasować żeby się nie spaliło i co dziennie pytają co na obiad.. na mnie to pytanie działa jak płachta na byka. 😤 oni to wiedzą że trzeba dbać o auto widzą każde zarysowanie na lakierze ale kubka po kawie czy herbacie to nie zauważają.
    Ooo albo mój to ma dar do szybkiego zapominania gdzie trzymamy garnki...wyładuje zmywarkę ale zawsze pyta gdzie trzymamy garnki 🫣 i finalnie położy na blacie pod szafką gdzie one są schowane.. ciężko jest lekko żyć 😅 z wyprawką to mu ostatnio powiedziałam że jeśli się nie zaangażuje to wraca do matki i nie będę go niańczyć i sobie ze wszystkim poradzę sama bo na niego liczyć nie można, to uwaga przeczytał w Internecie co to sterylizator do butelek i póki co ma wiedzę na ten temat, może wyrobi się do końca ciąży z poszerzeniem swojej wiedzy.
    Co do prania to ja kupiłam kapsułki z Jelpa. Bierzecie też do kolorowych te płyny?

Gratuluje Paulivvv super wieści 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 16:56

Kropka89, Paulivvv, Zumi, psaj91 lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    25.09.2025 III prenatalne 🩺
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie prania, ja mam kupiony tylko jakiś proszek z Loveli, w wersji do koloru. Bo chce w nim wyprać wszystko co mi wpadnie do rąk i jest możliwe do upchania w pralce.

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
    04.09. 1465g ✨
    02.10. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    @Asiek mam zapisane co muszę zrobić, ale to są takie ogólne kwestie 😅 czas przejść do szczegółów. Ostatnio zapomniałam mężowi napisać, że prenatalne mamy na 2 września na 9 rano a on sam nie pytał, dostał grafik do pracy na wrzesień i miał wtedy na rano zamiast na popołudnie, na szczęście się zamienił. Kurczę już nie są darmowe te 3 badania to niech korzysta i chodzi na wizyty póki może. Ale wkurza mnie to, że u nas w związku to ja muszę o wszystkim pamiętać, wymyślać co na obiad i co kupić w sklepie. Jeszcze na głowie edukacja przedporodowa, wyprawka dla mnie i dziecka. Doczytuję też kwestie prawne co i jak trzeba pozałatwiać po porodzie. Mózg mam przeciążony. A on ma tylko pomalować ściany na biało w mieszkaniu i pilnować ubezpieczenia samochodu, przeglądu i ewentualnych napraw 😂. No i musi mnie podwozić w różne miejsca, ale do tego nie potrzeba nadwyrężać mózgownicy.

Nie wiem czy Cię to pocieszy ale jak Cię te kwestie wkurzają to wtedy sobie możesz wspomnieć ze taka Kropka z forum ma tak podobnie 😂 😁 Oprocz wyprawki dla malucha mam jeszcze lekarzy, wyprawki itp dla dwójki starszaków. Mam już i tablice zmazywalna i w telefonie wszystko a i tak chodzę w ciągłym stresie ze coś zapomnę. Ostatnio wspomniałam że może fotelikami chociaż by się zajął? A on taki zdziwiony że jak to dwoma. To tłumaczę że przecież mamy dwa auta, różne sposoby mocowania, różne kanapy itp. AHA… Już nie mówiąc o tym że nawet jeden fotelik dostaniemy, wystarczy jedynie się tym zainteresować…ale chyba i to spadnie na moją głowę chociaż mam ochotę zrobić tak że zlać ten temat do ostatniej chwili i zostawić go przed faktem dokonanym że już musi sam ogarnąć…
    Dziś byłam na pierwszej edukacji i oglądałam szpital, dzieci zawiozłam na chwilę do cioci, potem odbiór, trasa i obiad. Łącznie 2h w aucie w upale 30 stopni samej drogi bo Wrocław to miasto korków nawet o 11:00 w wakacje bo dlaczego nie. A jeszcze mogłabym starszego na 17:00 zawieźć na trening…No nie zawiozłam…wymyłam basen, nastawiłam dwa chleby do wyrośnięcia i leżę wykończona. coraz bardziej się uczę mówić o swoich granicach i potrzebach (tak wiem, dopiero przy trzecim dziecku, dobre co?) i mam nadzieję że będzie już tylko coraz lepiej.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Nie wiem czy Cię to pocieszy ale jak Cię te kwestie wkurzają to wtedy sobie możesz wspomnieć ze taka Kropka z forum ma tak podobnie 😂 😁 Oprocz wyprawki dla malucha mam jeszcze lekarzy, wyprawki itp dla dwójki starszaków. Mam już i tablice zmazywalna i w telefonie wszystko a i tak chodzę w ciągłym stresie ze coś zapomnę. Ostatnio wspomniałam że może fotelikami chociaż by się zajął? A on taki zdziwiony że jak to dwoma. To tłumaczę że przecież mamy dwa auta, różne sposoby mocowania, różne kanapy itp. AHA… Już nie mówiąc o tym że nawet jeden fotelik dostaniemy, wystarczy jedynie się tym zainteresować…ale chyba i to spadnie na moją głowę chociaż mam ochotę zrobić tak że zlać ten temat do ostatniej chwili i zostawić go przed faktem dokonanym że już musi sam ogarnąć…
    Dziś byłam na pierwszej edukacji i oglądałam szpital, dzieci zawiozłam na chwilę do cioci, potem odbiór, trasa i obiad. Łącznie 2h w aucie w upale 30 stopni samej drogi bo Wrocław to miasto korków nawet o 11:00 w wakacje bo dlaczego nie. A jeszcze mogłabym starszego na 17:00 zawieźć na trening…No nie zawiozłam…wymyłam basen, nastawiłam dwa chleby do wyrośnięcia i leżę wykończona. coraz bardziej się uczę mówić o swoich granicach i potrzebach (tak wiem, dopiero przy trzecim dziecku, dobre co?) i mam nadzieję że będzie już tylko coraz lepiej.

Mnie nie zdziwi nic w facetach, każda obietnice i inne pierdolety że ogarnie to czy tam to, i tak sobie po cichu układam że będę musiała to zrobić sama. Nie mówię że każdy facet taki jest bo mam przykład w rodzinie(gość piecze, gotuję, pierze, myję okna i wykonuje wszystkie inne obowiązki domowe) ale w tym okresie ciąży to ciężko polegać na sobie samej i nie wiem jak to robią kobiety które są w ciąży same(PODZIWIAM!)
    Zresztą podziwiam każdą kobietę która potrafi zorganizować życie rodzinne, dom i całą resztę- duże ukłony dla Was!
    Ale patrzcie jakie my babeczki jesteśmy wszechstronne, jak mega dobrze umiemy logistycznie to ułożyć 🥰 jesteśmy niesamowite! I co z tego nie niektóre z Nas nie mają wyprawki za miesiąc to będziemy miały już walizki spakowane do szpitala bo szybko wszystko ogarniemy raz dwa i po sprawie. 😎

Zjadłam dziś pyszny obiad pierś zapiekana pod pierzynką z mozzarelli i papryki i kuźwa mam teraz taką zgagę i boli mnie żołądek że wystrzelę w kosmos ale było pyszne 🤤

Zumi, Kropka89 lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    25.09.2025 III prenatalne 🩺
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie nie jest jeszcze źle z kondycją. Praktycznie całe dnie na nogach 🫣 i ciągle coś że czasu brakuje

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Zumi (albo jakieś doświadczone mamy 😀), a jaka witamina D jest teraz polecana dla noworodków? Myślałam, że poczekam na info co tam będzie na wypisie, ale wolałabym chyba mieć to już ogarnięte przed

400 j.m na dobę do 6 miesiąca życia, potem już 600 j.m. Można podawać razem z DHA. DHA razem z D3 400 j.m masz z Oleofarmu i z Phytopharmu (bioaron). Pojawił się niedawno lek OTC bez recepty Ibuvit baby z dawką 400 j.m. Mimo wszystko to lek i jest większa szansa, że jest dobrze przebadany, bo suple rzadko kiedy są. Z leków to zazwyczaj bada się każdą serię (przynajmniej powinno tak być). DHA można podać osobno albo wcale nie dawać. Lepiej jak mama karmiąca spożywa omegi w diecie i dostarcza to DHA i inne tłuszcze dziecku z mlekiem. Do mleka modyfikowanego coraz częściej dodają DHA, natomiast są kontrowersje co do jego trwałości w postaci sproszkowanej. Ja raczej kupię ten Ibuvit D3 baby w kroplach. Dobrze, że napisałaś o tej witaminie D, bo akurat o tym zapomniałam i nie zamówiłam dziecku, jednak pamięć szwankuje 😅😅😅

izzou97, Asia091, kalinok lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)

termin 12.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    400 j.m na dobę do 6 miesiąca życia, potem już 600 j.m. Można podawać razem z DHA. DHA razem z D3 400 j.m masz z Oleofarmu i z Phytopharmu (bioaron). Pojawił się niedawno lek OTC bez recepty Ibuvit baby z dawką 400 j.m. Mimo wszystko to lek i jest większa szansa, że jest dobrze przebadany, bo suple rzadko kiedy są. Z leków to zazwyczaj bada się każdą serię (przynajmniej powinno tak być). DHA można podać osobno albo wcale nie dawać. Lepiej jak mama karmiąca spożywa omegi w diecie i dostarcza to DHA i inne tłuszcze dziecku z mlekiem. Do mleka modyfikowanego coraz częściej dodają DHA, natomiast są kontrowersje co do jego trwałości w postaci sproszkowanej. Ja raczej kupię ten Ibuvit D3 baby w kroplach. Dobrze, że napisałaś o tej witaminie D, bo akurat o tym zapomniałam i nie zamówiłam dziecku, jednak pamięć szwankuje 😅😅😅

A jest jakis ibuvit lek z jednostka 400iu? Bo wydawalo mi sie, ze Ibuvit Baby to suplement, a Ibuvit D3 Kids jest lekiem, ale ma 500iu.
    W kazdym razie mi pediatra mowila, ze 400 a 500 to nie jest jakas super wielka roznica i ze na spokojnie mozna podawac od razu te kropelki z dawka 500 jednostek, ale jak ktos ma obawy to mozna po prostu w ciągu tygodnia podawac codziennie tylko przez 6 dni a jeden dzien robic przerwe.
    Tak samo jak potem trzeba podawac 600iu na dzien to zalecala ten lek podawac po 2 krople, czyli 1000iu ale co drugi dzien i tez srednio przez tydzien wychodzi ok. 600j. ☺️

Zumi lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kropka mam wrażenie, że jak nie zacznę bardziej angażować męża to będę mieć tak jak Ty za parę lat, na razie jedno dziecko produkuję ale pewnie będzie więcej😅. Może być w tym też trochę mojej winy, bo przyzwyczaiłam się do ogarniania samemu, plus jestem w tym dobra. Mężowi na pewno z tym wygodnie i po prostu sobie żyje i się cieszy 😂. Śmiać mi się chce, że ja ogarniam tak wiele rzeczy odkąd jesteśmy razem z uśmiechem na twarzy, a on jak ma wybrać polisę OC+AC albo załatwić przegląd w aucie to nie jest w stanie nawet sobie zrobić kanapki i jest tak nerwowy, że lepiej nie podchodzić xD. Jak auto było w naprawie to nie był w stanie żyć normalnie, dopóki nie odebraliśmy tego auta. Ja rozumiem, ze to są grube pieniądze i stres, ale bez przesady. Także my kobiety jesteśmy mega silne i wielozadaniowe, za mało to doceniam. Mojemu mężowi rzucę listą rzeczy do zrobienia z terminem realizacji do połowy października (umowna data 15 październik) i powieszę to na lodówce, to wiem, że zrobi 😁. Chłop jest zaradny i potrafi wiele rzeczy ogarnąć, ale przyzwyczaił się do wygody jak nic.

@Asia rozwaliłaś system tym zanikiem instynktu przetrwania, coś w tym jest 🤣🤣. Mój mąż miał prawie że wojskowe wychowanie w domu i jest mega ogarnięty, ale trafił też na ogarniętą żonę i sobie odpoczywa 😅. Chociaż nasze początki wyglądały tak, że to on mnie uczył gotować, bo u mnie w domu było "nie tykaj, bo jeszcze popsujesz" i teraz chodzi dumny i nieraz opowiada, że rosołu to on mnie nauczył gotować. Szkoda, że teraz tak rzadko go robi. Ale nie powiem, zawsze mnie każdemu chwali, że jestem kochaną żoną i bardzo o nas dbam, także ma chłop chociaż u mnie plusa za regularne komplementy. Jak się młody urodzi to skończą mu się wakacje i zacznie się ogarnianie, zakupy, obiad, sprzątanie, bo nie chcę wyglądać jak zombie. Moja koleżanka się w takie coś wkręciła, że wszystko sama ogarniała z maluszkiem, przez co przez rok nie była u dentysty i fryzjera...

Kropka89 lubi tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    02.03.2025 ⏸️😍

termin 12.11.2025 🙏🏻

💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • Lavenda Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie chłopów to ja tylko podrzucę, że my z moim mężem wychodzimy z dwóch różnych domów. U mnie zawsze wszystko wylizane, matka non stop coś myła, szorowała, a w sobotę budził mnie dźwięk odkurzacza. Przerzuciła na mnie sporą traumę i sama muszę się mocno stopować, bo bierze mnie kurwica jak widzę, że coś nie jest idealnie w domu. Omawiane na terapii, aby się na mnie ta wielopokoleniowa trauma zakończyła i moje córki były od niej wolne 🙃👌 Do męża za to w białych skarpetkach to nie jeździmy. Nie ma jakiegoś wielkiego syfu, że na przykład brzydziłabym się usiąść czy zjeść, ale naczynia po obiedzie potrafią leżeć do wieczora na stole, a pościel jest sponiewierana przez kilka psów, które wskakują na łóżko prosto z dworu. Dlatego chcąc nie chcąc darliśmy koty o porządek. Teraz tak się przyzwyczaił do stanu, w jakim utrzymujemy dom, że jadąc na delegacje sprawdza czystość mieszkania, w ktorym się zatrzymuje i kupuje domestos w razie potrzeby 😂
    Dodatkowo po tych 10 latach razem mycie okien, prysznica, mycie podłóg, czy też sprzątanie po obiedzie to jego obowiązek. Bez jaj, oboje pracujemy i nie będę urabiać się po łokcie, bo jestem kobietą. Długo nam zeszło dotarcie się i miałam już kiedyś napisany pozew rozwodowy, ale na szczęście ułożyło się. Chociaż jego babcia piorunuje mnie wzrokiem jak słyszy, że wnusiu tyle w domu "pomaga". Chuj mnie strzela jak słyszę o pomocy od partnera, przecież razem prowadzimy dom, pracujemy, wychowujemy dzieci. Pomóc to mi może mama raz na miesiąc zostając z wnuczką, ale nie mąż.

Zumi, psaj91, TBK, Kropka89, Nadzieja32, Bećka, kalinok, AnaPyza, Fabregasowa lubią tę wiadomość

preg.png

👩28 👨30

12.05.2017 - 🤱 Lila
    07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
    25.01.2025 - cb 💔

24.02.2025 - ⏸️
    9 dpo - beta 19,1
    11 dpo - beta 53,4
    13 dpo - beta 142,4
    15dpo - beta 349,8
    17dpo - beta 712,3
    19dpo - beta 1459,3
    22dpo - beta 5509,5

20.03 - mamy ❤️
    18.08 - 1,3kg zdrowej Ady 🩷
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wellwellwell to chyba jakaś nowość, bo jak pracowałam to tego nie miałam jeszcze u siebie. Niedawno to zauważyłam

https://www.doz.pl/apteka/p192959-Ibuvit_D3_Baby_2667_IUmL_krople_doustne_10_ml

Też myślałam żeby dawać Vigantol albo Devikap ten na receptę z dawką 500 i po prostu jednego dnia nie dawać, ale jak jest 400 to z chęcią kupię. Lubię taką codzienną rutynę, wtedy pamiętam żeby coś wziąć. Jak brałam Sorbifer co drugi dzień przez silne biegunki na początku stosowania, to mi się myliły dni i nie pamiętałam już czy wzięłam czy nie wzięłam...Teraz mam tak z Letroxem, jednego dnia mam brać 50 a innego 75 i nie umiem zapamiętać w które dni jaki biorę, bo na zwolnieniu to mi się dni tygodnia mieszają. Na razie robię tak, że jak wezmę rano tabletkę to chowam szybko do szuflady i wyciągam te drugą dawkę od razu na kolejny dzień i tak na zmianę. Teraz rozumiem starszych pacjentów, którym ciężko było przypilnować brania leków, czasem też nie pamiętam czy coś łyknęłam...Ehh przed ciążą tak nie miałam 😅

wellwellwell, izzou97 lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    02.03.2025 ⏸️😍

termin 12.11.2025 🙏🏻

preg.png
  • nnaciaa Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7513901115418.jpghttps://zapodaj.net/plik-123lD0lcAp

Trzecie prenatalne za nami 🙂
    Róża pozdrawia Ciocie 😘
    1425 gram - będzie raczej małym dzieckiem.

Ja żałuję, że mam tak mało rzeczy ogarniętych z wyprawki, bo zmiótł mnie z planszy ból po prawej stronie brzucha poniżej piersi.
    Troszkę pomaga jedynie leżenie na plecach z rękami w górze.
    Lekarz przepisał badania na próby wątrobowe i jakiś lek na obniżenie kwasowość żołądka, bo winy zwalić na woreczek żółciowy nie mógł, bo od ponad roku go nie mam 😅

Lavenda, Zumi, wellwellwell, psaj91, Klekotka, Domisiek, Paulivvv, Kropka89, Rudka, anna.90, Nadzieja32, Asia091, Bećka, kalinok, Foxy96 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦳 38 👨🏻‍🦰41
    - starania od 06.2024
    - z pomocą medyczną od 10.2024
    ⏸️ 23.02.2025

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    @wellwellwell to chyba jakaś nowość, bo jak pracowałam to tego nie miałam jeszcze u siebie. Niedawno to zauważyłam

https://www.doz.pl/apteka/p192959-Ibuvit_D3_Baby_2667_IUmL_krople_doustne_10_ml

Też myślałam żeby dawać Vigantol albo Devikap ten na receptę z dawką 500 i po prostu jednego dnia nie dawać, ale jak jest 400 to z chęcią kupię. Lubię taką codzienną rutynę, wtedy pamiętam żeby coś wziąć. Jak brałam Sorbifer co drugi dzień przez silne biegunki na początku stosowania, to mi się myliły dni i nie pamiętałam już czy wzięłam czy nie wzięłam...Teraz mam tak z Letroxem, jednego dnia mam brać 50 a innego 75 i nie umiem zapamiętać w które dni jaki biorę, bo na zwolnieniu to mi się dni tygodnia mieszają. Na razie robię tak, że jak wezmę rano tabletkę to chowam szybko do szuflady i wyciągam te drugą dawkę od razu na kolejny dzień i tak na zmianę. Teraz rozumiem starszych pacjentów, którym ciężko było przypilnować brania leków, czasem też nie pamiętam czy coś łyknęłam...Ehh przed ciążą tak nie miałam 😅

Ooo dzieki wielkie za link, nie moglam tego znalezc, jak wpisuje ibuvit baby to same suple mi wyskakuja. Wydaje sie spoko, zwlaszcza z ta pomka, bo te buteleczki z zakrapiaczem to czasami szlag trafia jak nic nie leci przez pol godziny. 🙃
    Co do ogarniecia to ja poprosilam chat gpt, zeby mi zrobil caly plan z rozpiska co kiedy i ile brac, mam zapisane w telefonie i codzinnie sprawdzam. 😆

Nnacia sliczna buzka. ☺️

nnaciaa lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Anilorak88 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda z tymi porządkami to jakbym o mnie czytała. To samo. Matka każdego dnia odkurzała i ścierala kurze, jak sie zjadło to trzeba było już wymyć itd. Mąż mnie nauczył, że jak gary poleżą do wieczora to im się nic nie stanie. Prasowanie też poczeka. Walcze z tym perfekcjonizmem i błyskiem wyniesionym z domu.

Mój mąż generalnie w domu potrafi zrobić wszystko ale często pracuje popoludniami i w weekendy. Ale jak jest w domu to zawsze sprzątamy razem, mamy juz wtedy swój podział obowiązków. Zawsze też myje okna i wiesza firanki, ja je prasuje. I jakos tak się dogadujemy.

Paulivv, nnacia super, ze w badanich wszystko oki 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 18:42

Zumi, Lavenda, nnaciaa lubią tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy u was jest taki model ale u mnie w rodzinie i u znajomych kobiety które śpią długo ,popołudniu robią drzemkę ,nie robią prac ogrodowych poprostu tylko są i są przysłowiowymi księżniczkami mają mężów którzy ogarniają zakupy i 95% domowych rzeczy i innych spraw 😅

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

preg.png
  • Domisiek Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam Wasze posty o Waszych mężach/partnerach to od razu mam te filmiki przed oczami:
    IMG-7516.jpg

Ja jestem bardziej typem logistycznym, "ogarniacz życia" finanse, podróże, planowanie i logistyka to ja. Mój mąż jest większą gospochą niż ja - gotuje, sprząta, ogarnia zakupy, co prawda prania proszę by nie wstawiał bo moje wełniane sweterki po ostatnich jego romansach z pralką nadadzą się idealnie na Leosia po urodzeniu, to poza tym naprawdę złoty chłop 😄
    Ale też mieliśmy podobny problem co u Was @Lavenda tyle, że na odwrót. Ja zostałam wychowana w czystym domu, ale nie takim gdzie się jadło z podłogi, każdy sprzątał po sobie, sprzątało się co tydzień generalnie, kilka razy w roku wiadomo każdy kąt i tyle, wydaje mi się, że tak normalnie po prostu. Za to mój mąż... on musi mieć wszystko na błysk cały czas, a co najgorsze to sprzątanie nie może nigdy poczekać, choćby skały srały. Ja wiadomo, że sprzątam już jednak trochę wolniej bo się męczę, nie wszystko zrobię bez przerwy, a ostatnio musiał w tej chwili sprzątnąć stół, bo nie dało się poczekać 15 minut. Zrobiłam sobie 15minut przerwy na herbatę, którą piłam właśnie przy tym stole i chciałam sprzątnąć po wypiciu tej herbaty. 🤣

Lavenda, Asia091 lubią tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne 🩺

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • Domisiek Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    Lavenda z tymi porządkami to jakbym o mnie czytała. To samo. Matka każdego dnia odkurzała i ścierala kurze, jak sie zjadło to trzeba było już wymyć itd. Mąż mnie nauczył, że jak gary poleżą do wieczora to im się nic nie stanie. Prasowanie też poczeka. Walcze z tym perfekcjonizmem i błyskiem wyniesionym z domu.

To ja tego uczę właśnie mojego męża. Jak miał covida i ledwo stał na nogach ale oczywiście on musi posprzątać to się go zapytałam czy ten kurz z podłogi to nie poczeka aż wyzdrowieje te dwa dni i sam wstanie i wyjdzie.

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne 🩺

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ