👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
a_aandzela wrote:A jakie to plamienie ? Brązowe ,czerwone ?
PS : dziewczyny czy Wasze objawy też jakby trochę zelżały? Ja zaczęłam 8tc i brzuch boli mniej,piersi teżnie wiem czy to dobrze czy niedobrze. Huśtawki nastrojów za to są 🙉
a_aandzela, Haniaxoxo, Aguskka lubią tę wiadomość
👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 38+6 3720g 51cm
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️11.03- mamy kluseczkę !
☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
☀️ 29.04- usg prenatalne +wyniki pappa, nipty
-
Agni97 wrote:Co do płci, to macie jakieś przeczucia Dziewczyny kto tam siedzi? U nas Mąż jest taką wiedźmą, że kilka razy już mu się sprawdziło jak coś powiedział 😆 jestem ciekawa, czy teraz też mu się uda.
A może są z Was, które nie chcą wiedzieć do samego porodu? 😀 Albo może chcecie dowiedzieć się w jakiś inny sposób niż od lekarza na badaniu? 😀 jestem ciekawa!
Ja miałam plan dowiedzieć sie przy porodzie , to moje ostatnie dziecko i chciałam wszystko inaczej niż wcześniej robić. Mój mówi ze nie wytrzyma do porodu 🥹
Przeczuć raczej nie mam ale afirmujemy Wande albo Inke 😄❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 08:44
Agni97, Marcy, libby7, Lavenda lubią tę wiadomość
👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
-
Moje objawy zmalały albo nie zwracam na nie uwagi przez chorobę. Od 3 dni tak kaszle, że cały brzuch mnie boli. Ale antybiotyk co nieco już pomaga bo nie boli mnie tak strasznie gardło. Od samego początku problemy. Najpierw opryszczka w terminie owulacji, potem druga na dodatni test. Teraz bakteryjne zapalenie gardła i antybiotyk. Między czasie plamienia. Jeszcze codziennie kłucie się heparyną. Któraś z was też się kłuje? Lekarka ginekolog przepisała mi heparynę bez zniżki i jak dałam za pierwsze opakowanie 10 stuk prawie 90 zł to szybciutko biegłam do rodzinnego po receptę ze zniżką. Mąż mnie kłuje ale tak mnie to boli, że nie wiem już jak to robić żeby tak nie bolało. Jestem strasznie chuda i za bardzo nie mam nadmiaru skóry. Codziennie po zastrzyku mówię "jeszcze tylko 240 razy"
-
Capricorni wrote:Moje objawy zmalały albo nie zwracam na nie uwagi przez chorobę. Od 3 dni tak kaszle, że cały brzuch mnie boli. Ale antybiotyk co nieco już pomaga bo nie boli mnie tak strasznie gardło. Od samego początku problemy. Najpierw opryszczka w terminie owulacji, potem druga na dodatni test. Teraz bakteryjne zapalenie gardła i antybiotyk. Między czasie plamienia. Jeszcze codziennie kłucie się heparyną. Któraś z was też się kłuje? Lekarka ginekolog przepisała mi heparynę bez zniżki i jak dałam za pierwsze opakowanie 10 stuk prawie 90 zł to szybciutko biegłam do rodzinnego po receptę ze zniżką. Mąż mnie kłuje ale tak mnie to boli, że nie wiem już jak to robić żeby tak nie bolało. Jestem strasznie chuda i za bardzo nie mam nadmiaru skóry. Codziennie po zastrzyku mówię "jeszcze tylko 240 razy"
Ta heparyna ze względu na mutacje? Ja mam pai1 homo i się cykam, bo wszyscy lekarze u których byłam mówią że nie mam wskazań, a wiem, że dziewczyny dostają -
nick nieaktualnyJustyna14 w poprzedniej ciąży plamiłam od 5 do 11 tygodnia. Raz na różowo (7tc), pojechałam do szpitala, później jednodniowe krwawienie (9tc) i znów szpital - nikt nie wiedział skąd i dlaczego. Ale tak jak piszesz - mogło być tylko po badaniu. Oszczędzaj się.
a_aandzela mnie też już mniej (i rzadziej) podbrzusze pobolewa.
nnaciaa nie ponosi Cię wyobraźnia, już są zalążki rączek i nóżek 🥰
Capricorni dużo zdrówka. Ja też się kłuje codziennie. Te zastrzyki są bolesne, bez względu na ilość tkanki tłuszczowej 😒 Gdzieś czytałam, że schłodzenie zastrzyku może pomóc, ale nie próbowałam. Ja od razu dostałam Neoparin z kodem C, więc darmowy.
Apatheia u mnie V-Leiden, z tego co pamiętam to przy PAI zalecają acard (ale pewnie od lekarza zależy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 09:02
Apatheia, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Ann35 wrote:My bardzo chcemy córkę, jak będzie syn to pokochamy jak własne 🤣.
Ja miałam plan dowiedzieć sie przy porodzie , to moje ostatnie dziecko i chciałam wszystko inaczej niż wcześniej robić. Mój mówi ze nie wytrzyma do porodu 🥹
Przeczuć raczej nie mam ale afirmujemy Wande albo Inke 😄❤️Vergeet, Ann35, Molahonkeey lubią tę wiadomość
-
Co do objawów piersi bolą jak bolały, ale od wczoraj mam takie mdłości że nie wiem jak mam przeżyć w pracy 🙈
Ma ktoś jakieś sposoby oprócz imbiru i migdałów ?
Co do płci, mamy chłopca więc wiadomo marzy się dziewczynka ale to mało ważne
Mój mąż tak jak Moli twierdzi uparcie że znowu będzie chłopak 🤣
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty🤞🍀Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
-
No i tak tutaj pisałyśmy o mdłościach i mnie tak zmiotło z planszy, że musiałam przysiąść 🤢 śniadanie wjechało w formie koktajlu, akurat dzisiaj musiało, kiedy potrzebuję wszystkich sił na pokładzie 🫠
-
Capricorni wrote:Moje objawy zmalały albo nie zwracam na nie uwagi przez chorobę. Od 3 dni tak kaszle, że cały brzuch mnie boli. Ale antybiotyk co nieco już pomaga bo nie boli mnie tak strasznie gardło. Od samego początku problemy. Najpierw opryszczka w terminie owulacji, potem druga na dodatni test. Teraz bakteryjne zapalenie gardła i antybiotyk. Między czasie plamienia. Jeszcze codziennie kłucie się heparyną. Któraś z was też się kłuje? Lekarka ginekolog przepisała mi heparynę bez zniżki i jak dałam za pierwsze opakowanie 10 stuk prawie 90 zł to szybciutko biegłam do rodzinnego po receptę ze zniżką. Mąż mnie kłuje ale tak mnie to boli, że nie wiem już jak to robić żeby tak nie bolało. Jestem strasznie chuda i za bardzo nie mam nadmiaru skóry. Codziennie po zastrzyku mówię "jeszcze tylko 240 razy"
Mój ginekolog kazał już podczas starań przyjmować Acard i prawdopodobnie do końca pierwszego trymestru, ale zobaczyny kiedy będzie kazał odstawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 09:07
Dahlia lubi tę wiadomość
-
@Capricorni ja też mam heparynę, ale do dalszej decyzji po 1. trymestrze, czy zostanie. Rozumiem Twoją dzielność… mnie też mąż robi zastrzyki i mimo że robi je naprawdę super, to te igły są nie tak ostre jak innych leków i już to jest bolesne, a potem to zależy od miejsca… jeśli nie uda się takiej grubej fałdki zrobić to podobno można pod kątem. Ale i tak czasem boli bardziej, czasem mniej 🤷♀️
@Apatheia, tak, u mnie ze względu na mutację pai1, historię rodzinną (chociaż trombofilii nie mam) i podobno też przy adenomiozie nie zaszkodzi, ale generalnie aktualny lekarz, u którego jestem po klinice już powiedział, że nie ma udowodnionej zasadności stosowania przy tej mutacji, więc nie odstawił mi, ale wspomniał że pewnie do 14. tygodnia tylko by była.👩🏻❤️👨🏼 34 & 40
starania o pierwsze 👶🏻 od czerwca '24
👩🏻 AMH 0,46, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza, PAI1 homo
👱🏼♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
listopad '24 1. IUI ❌
styczeń '25 2. IUI ❌
17.02.25 kwalifikacja do ivf
28.02.25 ⏸️🥹 (niespodzianka)
12dpo beta 19,9 —> 14dpo beta 74,5 —> 16dpo beta 166 —> 18dpo beta 421 —> 20dpo beta 1161 —> 23dpo beta 5235
18.03 6+3 ❤️ CRL 0,50cm cudu 🥹
16.04 10+3 CRL 3,68cm, 168 bpm
7.05 prenatalne
🙏 zostań z nami
-
Capri, łącze się z tobą. Też męczy mnie kaszel niemiłosiernie.
Justyna, najważniejsze że lekarz nie widział nic niepokojącego na USG. Natomiast to co masz na jajniku to najprawdopodobniej torbiel, ale ona nie wywołuje plamien. Prawdę mówiąc często nawet nie wiadomo skąd one się biorą 🤷
Agni, mi płeć jest obojętna, bo mam dwie parki. Ale liczę na chłopca 😄Agni97, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Dahlia wrote:@Capricorni ja też mam heparynę, ale do dalszej decyzji po 1. trymestrze, czy zostanie. Rozumiem Twoją dzielność… mnie też mąż robi zastrzyki i mimo że robi je naprawdę super, to te igły są nie tak ostre jak innych leków i już to jest bolesne, a potem to zależy od miejsca… jeśli nie uda się takiej grubej fałdki zrobić to podobno można pod kątem. Ale i tak czasem boli bardziej, czasem mniej 🤷♀️
@Apatheia, tak, u mnie ze względu na mutację pai1, historię rodzinną (chociaż trombofilii nie mam) i podobno też przy adenomiozie nie zaszkodzi, ale generalnie aktualny lekarz, u którego jestem po klinice już powiedział, że nie ma udowodnionej zasadności stosowania przy tej mutacji, więc nie odstawił mi, ale wspomniał że pewnie do 14. tygodnia tylko by była.
No właśnie, mi podobnie mówili lekarze, raz nawet dostałam ochrzan że zrobiłam te badania ... Ale historie rodzinna mam i to bardzo bliską, nawet przy pobieraniu krwi są komentarze, że mam bardzo gęstą krew. Wiadomo nie jestem lekarzem, więc się słucham ich opinii, ale z tyłu głowy obawę o to mam. Tym bardziej, że od każdego slyszalam coś w stylu "jak będzie więcej poronien to dopiero sie zastanowimy i bedziemy dzialać" 🤡 Póki co pije dużo wody, staram się w miarę ruszać i zobaczymy co powie gin. -
Agni97 wrote:Co do płci, to macie jakieś przeczucia Dziewczyny kto tam siedzi? U nas Mąż jest taką wiedźmą, że kilka razy już mu się sprawdziło jak coś powiedział 😆 jestem ciekawa, czy teraz też mu się uda.
A może są z Was, które nie chcą wiedzieć do samego porodu? 😀 Albo może chcecie dowiedzieć się w jakiś inny sposób niż od lekarza na badaniu? 😀 jestem ciekawa!
Ja myślę o chłopcu
Pytałam męża, czy będzie chciał wcześniej znać płeć - myśli nadal nad odpowiedzią
Jeśli on nie będzie chciał wiedzieć, to i ja się wstrzymam.
Marcy, Agni97 lubią tę wiadomość
-
Agni97 wrote:No i tak tutaj pisałyśmy o mdłościach i mnie tak zmiotło z planszy, że musiałam przysiąść 🤢 śniadanie wjechało w formie koktajlu, akurat dzisiaj musiało, kiedy potrzebuję wszystkich sił na pokładzie 🫠
Ja dziś przez mdłości ledwo daję radę w pracy 🤢 -
Juka96 wrote:Ja dziś przez mdłości ledwo daję radę w pracy 🤢👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 wizyta kontrolna ⌛️
28.04 prenatalne ⌛️🩷💙
-
a_aandzela wrote:A jakie to plamienie ? Brązowe ,czerwone ?
PS : dziewczyny czy Wasze objawy też jakby trochę zelżały? Ja zaczęłam 8tc i brzuch boli mniej,piersi teżnie wiem czy to dobrze czy niedobrze. Huśtawki nastrojów za to są 🙉
Co do pytania o płeć czy się coś przeczuwa - jako dziecko myślałam, że to się tak da, bo mama mi moja wciskała, że ona przewidziała, "zażyczyła" sobie i było jak chciała. Także ja od razu liczyłam na dwa pęcherzyki. Hehe. A tak to na dziewczynkę, bo u mnie w rodzinie najczęściej pierworodna jest dziewczynką. Mąż powiedział, że z dziewczynką byłoby mu łatwiej, bo ona będzie słodka i ją będzie rozpieszczał, a chłopca nie 🫣🤣 -
Płeć a czat GTP:
4. Czynniki genetyczne
Ojciec może mieć nieco większy wpływ niż matka — istnieją teorie, że niektórzy mężczyźni częściej produkują plemniki z X lub Y, co mogłoby tłumaczyć rodzinne „tendencje” do posiadania większej liczby chłopców lub dziewczynek.
Wiarygodność: Są pewne badania sugerujące dziedziczenie predyspozycji, ale daleko od pewności.
5. Przypadek
Na koniec: każda ciąża to niezależne losowanie z szansami mniej więcej 50/50. Nawet jeśli Twoja rodzina ma więcej dziewczynek, nie oznacza to, że Twoje szanse są inne.
________
To w sumie... I tak nie wiadomoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 09:45
nnaciaa, libby7 lubią tę wiadomość
-
Tak ze względu na mutację mam heparynę. Ogólnie mój zestaw leków wygląda tak, że:
Rano - Acard 150 mg + Duphaston 10 mg
Południe - Kwas foliowy 600 metylowany, Kompleks witamin B metylowanych, Witamina D 4000 mg i kwasy DHA 600 mg (muszę jeszcze włączyć magnez ale wciąż myślę jaki kupić, może coś polecicie?)
Wieczorem - Heparyna (Neoparin) 0,4 mg + Duphaston 10 mg
Jak byłam dzieckiem to po każdej aspirynie krew mi się lała z nosa tak, że nie można było zatamować krwawienia. Byłam przekonana, że nie wolno mi kwasu acetylosalicylowego. W 2023 roku przed laparo histero kazali mi zrobić badania i wyszło, że mam wydłużone APTT. Przy pobieraniu krwi od kilku lat pielęgniarki mi mówiły, że mam bardzo gęstą krew i powinnam więcej pić i chodzić na spacery. Po poronieniu zrobiłam badania i wyszło, że mam mutację. Moja ginekolog już dmucha na zimne. Zaczęłam sama brać Acard 75 mg zaraz po odebraniu wyników o mutacjach i może dzięki temu zaszłam nawet w ciążę, pochwaliła i zwiększyła dawkę na 150.Apatheia, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Oprócz czopków mam właśnie jeszcze ten syrop wypisany. Skoro polecasz to kupię 🙂↕️Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀
-
Oo właśnie zatwardzenia , ja przed ciąża miałam również , ale teraz jest nieco gorzej .. ja pije dużo wody , nic nie daje, próbowałam łupiny babki plesznika bo u nas to polecają w de i tez nic … kupiłam sok z suszonych śliwek tez nic 🥴👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53