👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiek przypomnij u Was dziewczynka czy chłopiec? Sudocremu położne nie polecają przy pielęgnacji dziewczynek i maści z cynkiem. Nasza położna też zaleca mycie pupy woda i wacikami, chusteczki raczej na wyjście ale z kolei mówiła aby jednak przy każdej zmianie pieluszki smarować, bepanten przy trudniejszych sytuacji, na co dzień wybrałam maść derma Eco baby pod pieluszkę (na zajęciach polecali też jakiś krem ze suavinex). Kupiliśmy też linomag. Protestujemy i zobaczyny co nam się sprawdzi. Ja dzisiaj akurat po drugim szczepieniu
Butelkę kupiłam bo podobno pomaga w pierwszym oddaniu moczu, po porodzie i do podmywaniaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:25
-
kalinok wrote:Tak, ja rodzę w Krakowie i wybrałam Ujastek, drugim wyborem jest Kopernika ale to plan b w razie gdyby coś nie wyszło z ujastkiem albo się skomplikowało z mojej strony. Ty też rodzisz w Krakowie?
Tak ja też jestem z Krakowa i rodzę w Żeromskim. Pierwsze dziecko tam rodziłam i byłam bardzo zadowolona. Fakt dawno temu ale niedawno rodziła tam koleżanka i teraz znowu jest w ciąży i też będzie rodzić w Żeromie. Co do Ujastka akurat słyszałam różne opinie najbardziej mnie zniechęcają te że idzie to taśmowoWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:39
-
Tez mi coś świta w głowie, że sudokrem ostrożnie u dziewczynek, jeśli trzeba użyć to bokami smarowac żeby nie wlazło między wargi sromowe no i wszelkie maści dobrze wymywać z warg oczywiscie z wyczuciem😉 i też pilnowac żeby odcisnąć wilgoć suchą chusteczką z każdej fałdki
-
O matko, czemu ja do tej pory nie wiedziałam że tu tyle osób do rodzenia w Krakowie 🫣
Ja będę rodziła w Żeromskim. Mam z tym szpitalem i oddziałem ginekologicznym same pozytywne doświadczenia i wiele osób z mojego otoczenia tam rodziło - jak narazie każda z tych osób była zadowolona.
Z Ujastkiem po moim poronieniu w grudniu 2024 mam takie wspomnienia, że jeśli zaczęłabym rodzić na chodniku przy tym szpitalu to nie dam się tam zaciągnąć. W życiu się tam nie pojawię, nawet jeśli to będzie jedyny dostępny szpital w całej małopolsce.12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g ✨
07.08. 929g ✨
27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
04.09. 1465g ✨
02.10. kolejna wizyta 🩺
-
Rudka wrote:Tak ja też jestem z Krakowa i rodzę w Żeromskim. Pierwsze dziecko tam rodziłam i byłam bardzo zadowolona. Fakt dawno temu ale niedawno rodziła tam koleżanka i teraz znowu jest w ciąży i też będzie rodzić w Żeromie. Co do Ujastka akurat słyszałam różne opinie najbardziej mnie zniechęcają te że idzie to taśmowo
No ja się dłuuugo zastanawiałam nad szpitalem, już mi się to śniło po nocach. Na temat każdego czytałam pozytywne i negatywne opinie i doszłam do wniosku że po prostu nie ma złotego środka - każda z nas ma inne oczekiwania, nastawienie i koniec końców doświadczenie. Ja akurat Żeromskiego odrzuciłam bo wiem o niedawnym przypadku błędu lekarskiego przy porodzie i pozwie, ale nie będę wchodzić w szczegóły bo nie mówię tego po to żeby straszyć czy kogoś namawiać na zmianę, takie rzeczy się niestety dzieją i z reguły nawet o tym nie wiemy, ale tak to już jest że czasami lepiej nie wiedzieć. Ale ogólnie opinie ma bardzo pozytywne i nawet na szkole rodzenia polecali. Taśmociąg na ujastku to fakt, rozważałam jak bardzo mi to przeszkadza i doszłam do wniosku że mniej niż np przeciąganie porodów w Siemiradzkim 😀 biorąc pod uwagę że i tak na 99% mam mieć indukcję to niech już to idzie szybko i sprawnie👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
♀️ Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
17.09 - ⏳ III prenatalne
-
Paulivvv wrote:O matko, czemu ja do tej pory nie wiedziałam że tu tyle osób do rodzenia w Krakowie 🫣
Ja będę rodziła w Żeromskim. Mam z tym szpitalem i oddziałem ginekologicznym same pozytywne doświadczenia i wiele osób z mojego otoczenia tam rodziło - jak narazie każda z tych osób była zadowolona.
Z Ujastkiem po moim poronieniu w grudniu 2024 mam takie wspomnienia, że jeśli zaczęłabym rodzić na chodniku przy tym szpitalu to nie dam się tam zaciągnąć. W życiu się tam nie pojawię, nawet jeśli to będzie jedyny dostępny szpital w całej małopolsce.
Współczuję doświadczenia 🫂 ja po poronieniu leżałam w uniwersyteckim ale na oddziale ginekologii na Jakubowskiego a nie na położniczym na Kopernika więc teraz przy wyborze do porodu nie mam porównania👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
♀️ Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
17.09 - ⏳ III prenatalne
-
Dziewczyny a może na początku strony fajnie by było gdyby obok nicka było wybrane imię dzieciaczka o ile jest już wybrane
? Chyba dużo dziewczyn gdzieś zniknęło po drodze
-