👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zumi, Paulivvv, Justa877, AnaPyza, Natha, TBK, wellwellwell, Klekotka, Foxy96, anna.90, Domisiek, psaj91, Asia091, edka85, Bećka, Nadzieja32, izzou97, Rudka, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Nie doktoryzowałam się nad szczotką do ciemieniuchy ani nożyczkami do paznokci, ale zwróciłam uwagę czy szczotkę można myć pod bieżącą wodą i czy nożyczki nie są grube.
Na Allegro mam na razie upatrzone takie produkty:
https://allegro.pl/oferta/nozyczki-do-paznokci-niemowlat-inox-bez-niklu-reer-8900041075
https://allegro.pl/oferta/szczotka-anmar-z-naturalnej-szczeciny-na-ciemieniuche-16670459936 -
Kasiek7 wrote:Dziewczyny czy któraś się zna na kadrach/płacach? Ale chyba nie przypominam sobie żeby była tu jakaś kadrowa. Chodzi o to moje błędne wynagrodzenie,wypłacili mi 80% zamiast 100% ,zadzwoniłam do kadrowej ona mi że to jej błąd i wypłaci mi ze swojej kieszeni ,zaczęła się głupio tłumaczyć itd ja jej że nie no jak to i wogole,w szoku bylam co ona gada.. na końcu powiedziała że będzie się starać żeby jak najszybciej zrobili korektę przelewu. Czekałam tydzień zadzwoniłam w poniedziałek a ona do mnie wręcz z pretensjami ŻE PRZECIEŻ MOWILA MI ZE BEDE MIALA KOREKTĘ ZROBIONA ZA MIESIĄC DO NASTEPNEJ WYPŁATY! Ja zonk, zgłupiałam i oczywiście co powiedziałam okej i się rozlaczylam 🫣 wczoraj kuzynka która pracuje koło kadrowej w innej firmie pytała się o mój przypadek i podobno mają mi jak najszybciej zrobić tą korektę i przelew a nie tak jak tamta mówiła 🙄 może któraś dziewczyna zaznajomiona z tematem?
Głupie pierdolenie. Ma zrobić korektę i wypłacić Ci należność jak najszybciej 🙂 -
Asia091 wrote:Zumi faktycznie małe te rozbieżności 🤭😅
Podobno to normalne, do 20% różnicy może być 😅 plus w krwi szybciej pojawia się glukoza niż w płynie śródtkankowym w którym zanurzony jest sensor (tam cukier pojawia się parę minut później), ale i tak takie różnice szokują. Po paru minutach na sensorze było już 127 więc nawet pasuje do pomiaru z glukometru. Ale wniosek jest taki, że to przesunięcie czasowe to nawet 5-10 minut. Mi na szkoleniu pani mówiła, że 2-3 minutki, a tu jednak nie. Te różnice są tym większe im szybciej spada cukier, bo jakbym miala przez godzinę 120 mg/dl to pewnie oba udządzenia pokazałyby to samo bo się w końcu zazębią wynikiem w czasie. Natomiast współczuję osobom starszym, to musi być dla nich bardzo trudne do ogarnięcia. Mega się cieszę, że mogę jednocześnie korzystać z glukometru i sensora, jak wrócę do apteki do pracy to będę większym wsparciem dla pacjentów 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 08:35
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 12.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Domisiek wrote:Ja ostatnio zaczęłam mniej sikać w nocy i czasami nawet „dotrzymam” do rana. Ale za to przebudzam się przez ból bioder i wstanie po nocy z rwą kulszową to masakra, wyglądam jakbym miała z 99lat.
Czy dziewczyny które mają koty 😸 zauważyłyście, żeby Wasze futra zmieniły zachowanie? U mnie jest ostatnio pchanie się ciągle na mój brzuch, nie wspominając o tym, że nad ranem potrafię być oblepiona przez 3 na raz (i dziwić się, że po nocy mnie wszystko boli…) Ogólnie zawsze chętnie na mnie się ładowały do spania ale raczej pojedynczo. Mam też wrażenie, że jakaś napięta atmosfera się zrobiła między nimi.
U mnie kotka zaczęła się mocno czepiać tego biedaka ze zdjecia 😅 nie da mu do mnie podejść, jak jej się coś ubzdura to potrafi go pogonić.
Za to Chrupson od zawsze taka słodka ciamajda co się przylepia. Uwielbia być blisko brzucha. Jego bedziemy musieli pilnować, bo kładzie się na szyję, więc malucha trzeba będzie strzec. Rano tylko czeka aż otworzymy drzwi i budzi mokrym nosem starszą córkę.
Fredzia miłość okazuje tylko mi, jak podniosę głos to momentalnie przybiega. No uwsteczniły się trochę 😂
Paulivvv, Foxy96, Domisiek, psaj91, Asia091, kalinok, Bećka, Kiki2025 lubią tę wiadomość
-
Zumi wrote:Ja kupiłam muszle z babyono bo była promka kiedyś na gemini, teraz jest promka na muszle medeli w DMie 😊. Przeraża mnie ból sutków i jeśli to miałoby zapobiec ocieraniu to super. Przy okazji do takiej muszli wypływa pokarm, można go użyć np. do kąpieli albo można smarować swoim mlekiem brodawki. To jest koszt około 26 zł, zależy z jakiej firmy i czy jest akurat promocja. Nie wiem czy koniecznie to trzeba mieć, nam CDL na szkole rodzenia polecała.
Oprócz tego mam jeszcze nakładki silikonowe do karmienia jakby dziecko mnie raniło podczas przystawiania
A na nakładki z jakiej firmy się zdecydowałaś? -
psaj91 wrote:@Zumi @anna.90 Ja kupiłam na Vinted w idealnym stanie, czarny, długi, cieniutki kardigan, zapinany na jeden guzik, z Kappahl. Za całe 6zł 🙃 Myślę, że zda egzamin. Miałam w planach zabrać zwykłą dresową rozpinaną bluzę, ale jakoś tak chyba bym się nie czuła. Tym bardziej, że jest jasna.
Dziś byłam na krótkim spotkaniu z położnymi ze szpitala, w którym zamierzam rodzić i okazało się, że szpital zapewnia wszystkie higieniczne rzeczy (podkłady, itd.), także do walizki zapakuję minimum, najwyżej mąż dowiezie.
W ogóle dziewczyny uważajcie na rogaliki typu 7days, itp... Dziś coś mnie w sklepie podkusiło na takiego rogalika, ale z Milki... Tak ładnie wyglądał na opakowaniu... Nie dość, że teraz zdycham, bo stoi mi na żołądku, mam zgagę i mi się mega odbija, to jeszcze (oczywiście po fakcie) zerknęłam na skład, a tam na końcówce składu alkohol etylowy 🙃🔫
W gotowych surowych ciastach np. francuskim, drożdżowym jest dodawana śladowa ilość alkoholu etylowego jako konserwant, ale po obróbce termicznej wyparowuje. Podejrzewam, ze z 7daysem jest taka sama kwestia? W koncu jedzą to tez dzieci…
No ale tak, czasem sie mozna zdziwic jak sie zacznie czytac sklady. 🙈
-
Zumi, dlatego odmawiam założenia sensora na każdej wizycie u diabetologa od maja xD Za bardzo stresowałoby mnie to xD
Asia, jaki ładny brzuszek!
Byłam na badaniu krwi w szpitalu i pierwszy raz wepchnęłam się pierwsza. Ludzie mnie chcieli wzrokiem zabić, stara baba zdziwiona, że zapytałam o to, kto jest pierwszy, a nie, kto ostatni 🥸🤣 Straszne to społeczeństwo czasamiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 09:35
Zumi lubi tę wiadomość
-
Tak jak ja wpierdzielalam Pawełki co dzień min 1 ,a miesiąc temu się kapłam że z alkoholem😲🫣
Dzwoniłam do płac do głównej siedziby i rzeczywiście nie mogą mi zrobić przelewu ,bo to za l4 tak mi to tłumaczyła.
Skoro tak to W tym miesiącu nie płacę za prąd śmieci podatek powiem im tak samo🤪 -
psaj91 wrote:W ogóle dziewczyny uważajcie na rogaliki typu 7days, itp... Dziś coś mnie w sklepie podkusiło na takiego rogalika, ale z Milki... Tak ładnie wyglądał na opakowaniu... Nie dość, że teraz zdycham, bo stoi mi na żołądku, mam zgagę i mi się mega odbija, to jeszcze (oczywiście po fakcie) zerknęłam na skład, a tam na końcówce składu alkohol etylowy 🙃🔫
@Psaj i @Zumi (bo pisałaś o Tiramisu) ja tak właśnie załatwiłam się lodami. Miałam mega ochotę i kupiłam sobie całe pudełko lodów Tiramisu i też mnie coś podkusiło przed zjedzeniem, żeby zerknąć na skład , a tam oczywiście alkohol… niby wiedziałam, że Tiramisu ma ale jakoś myślałam, że takie rzeczy jak lody mają substytut bądź w ogóle, w końcu często lody jedzà dzieci… eh… Zumi też mi było przykro jak mąż je wyjadał, znam ten ból 🥲Zumi lubi tę wiadomość
-
Lavenda wrote:U mnie kotka zaczęła się mocno czepiać tego biedaka ze zdjecia 😅 nie da mu do mnie podejść, jak jej się coś ubzdura to potrafi go pogonić.
Za to Chrupson od zawsze taka słodka ciamajda co się przylepia. Uwielbia być blisko brzucha. Jego bedziemy musieli pilnować, bo kładzie się na szyję, więc malucha trzeba będzie strzec. Rano tylko czeka aż otworzymy drzwi i budzi mokrym nosem starszą córkę.
Fredzia miłość okazuje tylko mi, jak podniosę głos to momentalnie przybiega. No uwsteczniły się trochę 😂
Ale kochane futerkowe dziecko 😩♥️
Ja zapytałam Was wczoraj i dziś cała noc nieprzespana. Koty nie chciały dać mi spokoju, po prostu oblepiona nimi od góry do dołu, najbardziej pchają się właśnie na brzuch. U mnie wszystkie są pieszczochy ale raczej spały w nogach, tylko kotka zawsze gdzieś przy mojej głowie albo na mnie. Teraz nie jestem w stanie się od nich odgonić i mam ten sam problem z kotką. Ciągle gania chłopaków i jest awanti, więc chyba coś jednak czują, że jest na rzeczy 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 10:05
psaj91 lubi tę wiadomość
-
@wellwellwell @Domisiek
Tak, wyczytałam, że to bardziej dodatek produkcyjny, a nie czysty alkohol, dlatego tak nie świruję.
Ale kurcze, wydaje mi się, że jeżeli cokolwiek ma dodatek alkoholu, to powinno być to wyraźnie wskazane w widocznym miejscu na opakowaniu. Ale czego się spodziewać po tym kraju, jak tutaj musisz się tłumaczyć dlaczego nie pijesz na imprezie 😅
Co do szczotki na ciemieniuchę, to chyba jestem jedną z nielicznych, która nie kupiła tej z naturalnego włosia - naczytałam się, że turbo się z nich sypie. Kupiłam zestaw od Timothee Tippee. Opinie ma dobre, jak będzie za słaba to kupię coś innego 😉Zumi lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
22+6 tc - 640g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 🩺
35+6 tc - 🩺
37+6 tc - 🩺
-
@domisiek co do kotów to ja mam kotkę i kocurka - kocurek zawsze był dosłownie przyklejony do mnie i wszystko robiliśmy razem, a kotka lubiła siedzieć z nami ale raczej obok bo wolała przestrzeń. Ostatnio coś się zmieniło i kocurek rzadziej się tuli, głównie w nocy dalej śpimy razem, za to kotka weszła w jakiś tryb obronny i non stop mnie pilnuje, dosłownie muszę patrzyć pod nogi jak chodzę bo ona zawsze się pojawia - nie przytula się do brzucha ale wypatruje niebezpieczeństwa i co chwilę mnie kontroluje 😀
Domisiek, psaj91, Zumi lubią tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
♀️ Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨
-
Wychodzi na to, że kotki rzeczywiście coś czują, może chodzi o zmiany hormonalne? Mój szczurko-pies zachowuje się tak jak zawsze, zawsze była mega przylepą i nic się nie zmieniło. Uwielbia spać przyklejona do brzucha, parę razy juz sie wystraszyła jak Ala się ruszała 😆
kalinok, Domisiek, psaj91, Zumi lubią tę wiadomość
-
Bećka, psaj91, Justa877, kalinok, Lavenda, izzou97 lubią tę wiadomość
-
Baardzo wygodnie Waszym kotkom i kocurkom
)
Kupujecie body z krótkim rękawem?09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
25.09.2025 III prenatalne 🩺
TP 18.11.2025. 🤞 -
Asia091 wrote:Kupujecie body z krótkim rękawem?
Ja mam kilka tak w razie „W”, żeby tworzyć warstwy w przypadku gdyby jakimś cudem była ta zima stulecia, która idzie do nas od kilku jak nie kilkunastu lat, ale generalnie strzelałam w 90% w długi rękawek.
EDIT
Ale w krótki rękawek celowałam tak, żeby było najtaniej i kupiłam trochę vinted, a trochę sinsay.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 11:12
Asia091 lubi tę wiadomość
-
O jeju, ale ma fajny bialy pędzel 😂😂❤️❤️❤️Domisiek lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
22+6 tc - 640g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 🩺