👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia, trzymajcie się razem z Maluszkiem i tak jak dziewczyny piszą, to jeszcze nie znaczy że urodzisz pierwsza. ❤️
U nas wyprawka skompletowana, czekamy na nawilżacz powietrza i żarówkę do lampki o której pisałyście. Dzisiaj odebraliśmy też pampersy w prezencie z rossmanna -
Lavenda, u mnie na zgagę najlepiej działa Rennie miętowe i woda Żywiec Zdrój MOCNY GAZ 🤣
Wszystko poza tymi 2 artykułami, wywołuje tylko pogorszenie.Lavenda lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g ✨
07.08. 929g ✨
27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
04.09. 1465g ✨
02.10. kolejna wizyta 🩺
-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny proszę pilnie o polecajke termometra nie za miliony monet
Ja kupiłam Neno Medic T08, ale widziałam że sporo osób sobie chwali Braun Thermoscan 7.
Mam już ten z Neno to nie będę kupować następnego, ale jak się nie sprawdzi to możliwe że się skuszę na ten Braun.Kasiek7 lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g ✨
07.08. 929g ✨
04.09. 1465g ✨
02.10. kolejna wizyta 🩺
-
@Asia ale dałaś nam motywacji i kopa do pakowania się! Trzymam kciuki, żeby maluch jeszcze grzecznie siedział. 💞
Dziewczyny czy Wy też tak macie, że jak się stresujecie to Wasze bąble to czują i robią Wam jesień średniowiecza w brzuchu? Jadę właśnie na szczepienie p. krztuścowi i ze względu na te moje przygody to się stresuje i mam wrażenie, że Mały zaraz wyjdzie mi przez brzuch. Mam już organy przekopane i poprzestawiane, aż niektóre ruchy są bolesne. 😣 Tak samo było przed zastrzykiem immuno. ☹️ -
Asia, trzymaj się tam! też wierzę że założą co trzeba i doczekacie na spokojnie ❤️
Domisiek, u mnie akurat odwrotnie. Jak się stresuje to jest mega cisza w brzuchu…co mnie podwójnie stresuje…może to ruchy serca i brzucha kołyszą maluszka akurat mojego. -
Tez zaczęłam pakowanie 😬. Dziewczyny a komplety do szpitala bierzecie np body dlugi rekaw polspiochy czapka skarpetty i cos jeszcze? Jakis pajacyk? i body z krotkim rekawem? juz zglupialam 🙄.
Kurde doszedl mi bol palcow u rak, no hit..
Jak sie stresowalam to moja bobaska chyba mniej sie ruszala, ogolnie jak jestem w pozycji siedzacej i stojacej to slabiej ja czuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 20:35
-
Ja zapakowałam body na długi rękaw, pajacyk + czapeczka. Wszystkie zestawy jednakowe. W domu będziemy się "bawić" w bardziej skomplikowane ubranka 😁
Miałam dzisiaj wizytę u diabetologa, wszystko w porządku więc już więcej wizyt mieć nie będę. Po porodzie (6mcy po) wizyta z krzywą.izzou97 lubi tę wiadomość
-
Ja znowu mam plamę na koszulce z prawej piersi 🙈 jak tak dalej pójdzie to będę musiała już zacząć używać wkładek laktacyjnych 😆👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
Klekotka wrote:Tez zaczęłam pakowanie 😬. Dziewczyny a komplety do szpitala bierzecie np body dlugi rekaw polspiochy czapka skarpetty i cos jeszcze? Jakis pajacyk? i body z krotkim rekawem? juz zglupialam 🙄.
Jak sie stresowalam to moja bobaska chyba mniej sie ruszala, ogolnie jak jestem w pozycji siedzacej i stojacej to slabiej ja czuje.
Ja zapakowałam tak jak szpital wpisał na liście.
Oni sugerują zestawy: body długi lub krótki rękaw + pajacyk + czapeczka + skarpetki. I wpisali 3 takie zestawy.
Ja wzięłam 4 te zestawy, ze względu na to, że jeden dołożyłam w większym rozmiarze.
No i ubranko na wyjście to mam przygotowane jeszcze osobno, ładniejsze niż te byle jakie śpioszki co je zapakowałam do szpitala 🤣 bo dosłownie pakowałam najbrzydsze jakie mam w swojej kolekcji.
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g ✨
07.08. 929g ✨
04.09. 1465g ✨
02.10. kolejna wizyta 🩺
-
Dziewczyny też tak mam z zasypianiem na lewym boku mialam nawet Was pytać o to. Jak tylko sie poloze na lewej stronie to mam taka trudbosc w oddychaniu że czasem odracam sie na prawy i jest lepiej. No i codziennie budze sie na plecach tak mnie ciągnie do takiej pozycji wrecz mi sie marzy żeby tak spać, a przed ciąża to była ostatnia pozycja w jakiej moglabym zasnąć. A teraz tak jak Wy budze sie w nocy na plecach. Zaczelam spac z poduszka ciążowa żeby ograniczala mnie z tyłu na plecach to jakos i tak obudzę sie na plecach leżąc na wierzchu tej poduszki cała pokrzywiona.
Asia życzę żebyście dotrwali z maluszkiem do właściwego terminu. Moja ginekolog na zmartwienia mówi, że są gorsze problemy i troche ma racje zawsze może być gorzej ostatnio jej pacjentka urodzila blizniaki w 31-32 tygodniu, bo jakis problem wystapil też dostali sterydy i wszystko było dobrze. Dzieciaczki zdrowe. A ja myślę, że z tym szwem to jeszcze pociagniesz🙂 a Ty mialas jakis prpblem z tą szyjką wcześniej czy to tak nagle zmiękło?
Gdyby ktos chcial to teraz w lidlu jest jeszcze lepsza promocja na lupilu premium 1+1 gratis. Ja nie znam tych pampersów, ale chyba kupie paczkę żeby mieć na takie momenty kiedy szkoda na chwile zużywać te lepsze. Mialam tak z córką pamiętam ze nie raz potrzebny byl ten pampers na chwilę bo wracaliśmy skądś i za kapiel za chwile, a kupa w pampku i trzeba przebrac bo nie pojedzie do domu z rozpaćkana kupą to szkoda mi bylo zużywać tych drogich pampersów, ale nie mialam zadnych innych, a takich tanioszków założyć na chwilę nie bedzie mi żal wiec będą tylko takie z doskoku. Tak przynajmniej to sobie wyobrażam 🙂Zumi lubi tę wiadomość
-
Kasiek7 wrote:Ale jak pajacyk i skarpetki to chodzi że jak jest pajacyk bez stopek tak?
A macie jakieś ręczniki do polecenia?
Myślę, że tak, jak nie ma stópek, bo nie wydaje mi się, żeby w szpitalu był noworodek w samym bodziaku z długim rękawem i w skarpetkach.
Ręcznik:
https://www.amazon.pl/LAYNENBURG-R%C4%99cznik-k%C4%85pielowy-kapturem-niemowl%C4%85t/dp/B0D3HWD35J
Jeśli chodzi o taki, bardzo fajny. Jeszcze nie prałam.
U mnie też stres bardzo działa na małego, wierci się masakrycznie, a ja wtedy jeszcze przeżywam, że stresuje dziecko 😔
Edit. Ja pakuję więcej pajacyków - 5szt i 2 szt półśpioszków+body, skarpetki jakby coś, czapeczka. W szpitalu chcą 6 pajacyków/zestawów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 22:27
86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy
17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊
13.08 28+0 1300g bobasa ❤️
10.09 32+0 1900g 😍 -
@Mamasitta świetny pomysł z tymi tańszymi pieluchami "na chwilę" 😍. Też widziałam dzisiaj promocję 1+1 w Lidlu. Może kupię rozmiar 2.
Jak się czymś stresuję to u mnie młody siedzi cicho i jest przyczajony i martwię się wtedy dodatkowo czy żyje 😪
Ja do szpitala biorę jeden pajacyk ze stópkami, jeden pajacyk bez stópek + skarpetki i jeden komplet body kopertowe na długi rękaw + półpajac ze stópkami. Do tego 2 cienkie czapeczki na oddział, otulacz z Jukki i kocyk na który jeszcze czekam z Vinted, nam kazali zabrać kocyk/rożek/otulacz bo szpital zapewnia tylko ubranka. Osobno mam ciuchy na wyjście, nie biorę ich ze sobą bo mąż na pewno wróci na chwilę do domu np zrobić pranie, coś posprzątać przed naszym powrotem itp. Dzięki temu, że szpital mamy mega blisko to nie ma spiny z braniem wszystkiego np do auta żeby w nim czekało, ale parę rzeczy też zostawiamy w aucie np zapas podkładów poporodowych.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 12.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Mamasitta wrote:Dziewczyny też tak mam z zasypianiem na lewym boku mialam nawet Was pytać o to. Jak tylko sie poloze na lewej stronie to mam taka trudbosc w oddychaniu że czasem odracam sie na prawy i jest lepiej. No i codziennie budze sie na plecach tak mnie ciągnie do takiej pozycji wrecz mi sie marzy żeby tak spać, a przed ciąża to była ostatnia pozycja w jakiej moglabym zasnąć. A teraz tak jak Wy budze sie w nocy na plecach. Zaczelam spac z poduszka ciążowa żeby ograniczala mnie z tyłu na plecach to jakos i tak obudzę sie na plecach leżąc na wierzchu tej poduszki cała pokrzywiona.
Asia życzę żebyście dotrwali z maluszkiem do właściwego terminu. Moja ginekolog na zmartwienia mówi, że są gorsze problemy i troche ma racje zawsze może być gorzej ostatnio jej pacjentka urodzila blizniaki w 31-32 tygodniu, bo jakis problem wystapil też dostali sterydy i wszystko było dobrze. Dzieciaczki zdrowe. A ja myślę, że z tym szwem to jeszcze pociagniesz🙂 a Ty mialas jakis prpblem z tą szyjką wcześniej czy to tak nagle zmiękło?
Gdyby ktos chcial to teraz w lidlu jest jeszcze lepsza promocja na lupilu premium 1+1 gratis. Ja nie znam tych pampersów, ale chyba kupie paczkę żeby mieć na takie momenty kiedy szkoda na chwile zużywać te lepsze. Mialam tak z córką pamiętam ze nie raz potrzebny byl ten pampers na chwilę bo wracaliśmy skądś i za kapiel za chwile, a kupa w pampku i trzeba przebrac bo nie pojedzie do domu z rozpaćkana kupą to szkoda mi bylo zużywać tych drogich pampersów, ale nie mialam zadnych innych, a takich tanioszków założyć na chwilę nie bedzie mi żal wiec będą tylko takie z doskoku. Tak przynajmniej to sobie wyobrażam 🙂
Trochę mnie nie było więc jak dokopie się do moich ostatnich postów to postaram się nadrobić. Ja już po szczepieniach na rsv i krztusiec. Szczepienia bez żadnych problemów. Badania też w sumie ok. Najgorzej zaniosłam rezonans magnetyczny. Nie wiem czy to po badaniu czy po nowej knajpce, ale 🤮 gorzej niż w pierwszym trymestrze. Aczkolwiek gin mówił że takie badania robi się w ciąży, tylko bez kontrastu, bo to on może zaszkodzi dziecku, a chirurg chciałby mieć wyniki przed porodem więc musiałam zrobić teraz.
Co do pampersów to na początek używałam białych z Biedronki i bambusowych z Rosmmana. Lidl też wypuścił jakaś delikatniejszą wersję teraz, ale ich nie miałam. Te złote w sumie są najgorsze, ale są często w promocji i mają pantsy, a przy stokach dzieciach dużo lepiej się sprawdzają niż tradycyjne. Najgorsze pod tym względem że śmierdzą (według mnie), a nie dlatego że są mniej chłonne.
Wszyscy jeszcze w dwupakach?
Co do wyprawki to póki co wyprałam już 56 i 62 tylko muszę poprasować i zrobić miejsce w szafie. Słabo mi idzie. Na razie przejrzałam rzeczy męża i oddałam na śmieciarce to w czym nie chodzi i rzeczy po córce, które nie nadają się dla chłopca - uzbierał mi się cały karton więc teraz czekam aż moja koleżanka po nie przyjedzie, chyba że się będzie guzdrać to też wystawię na lokalnej śmieciarce. Chociaż powiem szczerze że zostały mi raczej naprawdę ładne róże z Newbie, Nexta i merinosy więc wolałabym oddać komuś znajomemu niż obcemu.
A co u was?Zumi, izzou97, Bećka, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
O co chodzi z tym zmasowanym atakiem reklam? To tylko u mnie do każdego postu jest reklama Tchibo czy też tak macie? Reklamują merinosy, może nie tak tanie, ale przynajmniej dostępne, bo KIK reklamuje merinosy za 100 zł, których nie da się kupić ani stacjonarnie, ani on-line w Polsce, ale zaglądaj codziennie żeby nie przegapić ...😅
-
Dopiero się spakowałam i padam na twarz, przygotowałam też rzeczy dla Synia w razie W (4 kom, pajac dł rękaw+czapka/ body dł.rękaw +półśpiochy+czapka) także jadę jutro obładowana jak cygan 🙈 emocje brały górę w trakcie bo ganiałam po domu jak durna w tę i nazat a mąż za mną tak chodził i mówił " co pomóc? "gdzie on stał nad torbą a ja pakowałam 🙃 i się pytał "i co teraz?" Cud że go nie zabiłam.
Co do szyjki to w ogóle niedowierzanie i szok bo niedawno w sierpniu była ponad 3,5 cm więc sporo ale od 2 tyg miałam takie podolewanie pachwin, brzuch mi nie twardniał no chyba że młody się rozciągał to wtedy tak, a i mokre gacie co też pytałam czy macie taki śluz to wyszło że wody się sączą, po badaniu palpacyjnym to ja kroku zrobić nie mogłam i jeśli tak i bardziej boli poród to ja pierdziele.. 🤯 Miękka dupka ze mnie dziś wyszła, bo zaczęłam się obwiniać że weszłam na drabinę poprawić firankę.
Nie powiem trochę się martwię bo to 32tc dopiero to gdzie tu do wyjścia?! No helął?! Ale co ma być to będzie, najwyżej szybciej będę Mamą aby tylko Ignaś był zdrowy a reszta to już mniej ważna jest.
Zauważyłam u siebie że mylę słowa, ciężko mi bardzo się wypowiedzieć i czuję się zmęczona.
Dziękuję WAM za słowa otuchy, za sernik i kawusię w ramach podziękowań będę Wam przesyłać foty jedzonka 🥰🫠
Edit. Ignacy jest odwrócony głową do góry także jakiś cudak 😎 i bardzo często mnie kopie po szyjce a głowę wpycha w żebra 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 23:09
Zumi, Kropka89 lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
25.09.2025 III prenatalne 🩺
TP 18.11.2025. 🤞 -
Klekotka wrote:Tez zaczęłam pakowanie 😬. Dziewczyny a komplety do szpitala bierzecie np body dlugi rekaw polspiochy czapka skarpetty i cos jeszcze? Jakis pajacyk? i body z krotkim rekawem? juz zglupialam 🙄.
Weź mniejsze i większe zapakowane w torebki strunowe, w domu też zostaw kilka takich przygotowanych podpisanych zestawów żeby w razie czego ktoś ci przywiózł te które się przydadzą. Dla siebie też zostaw takie gotowe zestawy, bo jak ja miałam już wychodzić do domu, ale córka trafiła pod lampy to mój mąż zamiast mi przywieźć to o co prosiłam to zupełnie co innego mi po przywoził w tym dwie koszule nocne, które kupiła moja teściowa chyba dla siebie, bo do karmienia się nie nadawały i w sumie do chodzenia po szpitalu też nie za bardzo 😅 -
Kropka89 wrote:Ja też często śpię na prawym boku, a budzę się też na plecach z nogami na poduszce ciążowej (nie wiem jak ja to robię 😁)
Dziękuję dziewczyny za pytania o moją nogę. Palec nie jest już bardzo spuchnięty, zrobił się tylko fioletowy, najpierw taka kreska (podejrzewam że tam jest złamanie) a teraz już cały i wokół palca. Ale nie boli i to najważniejsze. Boli tylko jak chodzę albo mam buty a dziś musiałam założyć cieplejsze bo nagle się zrobiło 16 stopni z 32… Na szczęście też nie przeszkadza to nic przy wciskaniu sprzęgła.
Powiem Wam że ja przy chłodniejszych dniach się o wiele lepiej czuję, dziś od rana już odkurzyłam chatę, zmyłam szafki w kuchni i upiekłam sernik. Czekam na wizytę koleżanki to sobie pogadamy.
Z wyprawki to wczoraj udało się ogarnąć fotelik do jednego auta od rodziny, drugi może kupię od koleżanki. Czekam na zamówione prześcieradła do dostawki, nie wiem może któraś korzystała z takiej strony szwalnia snów? Wydaje mi się że mają piękne te wzory, jakość ocenię jak już przyjdą.
Co do staników z Rossmana to ja jestem zadowolona bo są mięciutkie. Wzięłam i M i L, m zapinam na ostatnią sprzączkę a L na pierwszą. Ale ja jestem takie typowe 38 i wszystko mam średniego rozmiaru, piersi też 🙈
Mam ostatnio gorszy czas domowo, ale zajęcia dodatkowe dzieci dają mi wiele radości i jakoś odkręcają mózg na działanie zamiast przejmowania się.
Jeżdżę na edukację przedporodową mimo że to moja 3 ciąża, ale uważam że zajęcia są bardzo w porządku, ja sobie przypominam i układam całą wiedzę, czasem cos zapytam i bardzo sobie te spotkania cenię. Ostatnio np. Dużo rozmawialiśmy o zapisywaniu dziecka i siebie do położnej, ile razy można przepisywać itp.bo trochę nas jeździ teraz do położnej do szpitala, ale potem będziemy przepisywać się do takiej przy swojej placówce poz.
Dziele się wirtualnie z Wami serniczkiem i kawą i życzę cudownego tygodnia! ☕️
W Rossmanie są dwa rodzaje staników. Ten jeden jest z dziwnego materiału. Mi bardziej odpowiadały z KappAhl, ale nie te co są na stronie tylko z poprzedniej kolekcji dostępne tylko stacjonarnie na wyprzedażach w Wola Parku. Co prawda się mechacą, ale lepiej trzymają biust. Chociaż też szału nie ma.