👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś miałam z rana zajęcia w szkole rodzenia.
W sumie znowu nie było wiele więcej niż to co wiedziałam ale dość fajnie prowadzone.
Jedyne co mnie wyprowadzało z równowagi to niektóre uczestniczki zajęć… nie wiem po co tam przychodzić jak się ma wszystko w dupie i ma się zamiar zachowywać jak na nudnych lekcjach w gimnazjum.
Położna opowiada o jakimś temacie - bardzo wyczerpująco z resztą (chwilami dla mnie też to już było męczące bo mam wrażenie że niektóre tematy można by było omówić prościej i szybciej a nie owijać to tak dookoła no ale ok, prowadzi po swojemu - siedzę i słucham). A tam jakieś 3 babki - a to na telefonie sobie siedzą, a tu jedna gada z drugą o jakiś promocjach, teraz ta 1 do tej 3 się wygina bo coś jej musi pokazać. No i położna kończy temat dany a one pytają o to wszystko, co ta kobieta powiedziała 5min temu bo nie słyszały. No to tamta im odpowiada, to one dopytują dalej i dalej i takim sposobem siedzimy na tym „wykładzie” prawie 3h zamiast 1,5 - 2h bo położna chce zrealizować to co zaplanowane na dziś, ale powtarza wszystko co chwile 2 razy, bo ktoś nie potrafi zamknąć pyska i odłożyć telefonu na chwilę a potem nic nie wiedzą i wszystkie 3 pytają o to samo.12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Ja mam jakieś takie bóle i pojawiają się też jakby miesiączkowe... Jak tylko pochodzę to zaraz kłucie w szyjce, spinanie brzucha też się pojawia i też wydaje mi się że na tym etapie to normalne. Miesiąc temu była wizyta i wszystko było ok, ale dzisiaj zobaczymy co powie, będę na ten temat rozmawiała z lekarzem.Mylove wrote:Dziewczyny u nas dzisiaj 34 i 4 dni wizytę mam za tydzień , ostatnio na wizycie skróciła mi się szyjka z 4 cm na 2,6 cm i już mnie lekarz podpytywał czy miałam wcześniaka itp , to trzecie dziecko i poprzednia dwójka zawsze 2 tyg przed terminem ze względu na cholestaze . I pytanie czy was też boli podbrzusze już w takim tyg ? Bo mnie boli od 2 dni i plecy w sumie też i się zastanawiam czy dzwonić do niego czy dać sobie spokój bo to już taki tc że może tak być … ruchy dziecka dobrze , standardowo w tych samych godz co zwykle . Tylko trochę mnie to niepokoi bo ja nawet spakowana nie jestem
-
U mnie taki brzuchol i +11.5kg od początku ciąży. A zdjęcie domisiek mi się niestety nie wyświetla
nie wiem czemu
Ja mam delikatnie napinanie brzucha od czasu do czasu (dosyć bolesne) ale wydaje mi się że to synek się rozpycha a nie skurcz, chociaż z drugiej strony nie wiem czy umiem rozróżnić jedno od drugiego
https://zapodaj.net/plik-55Jy02ICGs
wellwellwell, Foxy96, edka85, Zumi, Ilka96, Fabregasowa, Klekotka lubią tę wiadomość
-
Ehh nie tylko u was cyrki z tym szczepieniem na RSV. 🙃
Dzwonilam, zeby sie umowic na przyszly tydzien i jak babka z rejestracji powiedziala, ze „zmienily sie przepisy co do kwalifikacji” wiec nie sa pewne kto moglby mnie zakwalifikowac, wiec musza to obgadac z koleznkami i oddzwoni. 😅
Nie zeby cos, ale w tej samej przychodni ostatnio jak sie szczepilam na krztusiec i grype to internista, ktory mnie kwalifikował absolutnie w zaden sposob mnie nie zbadal, zapytal tylko czy jestem chora i czy zle znosze szczepienia. 🤡2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Ja też mam bóle podbrzusza i w krzyżu. Skurcze macicy, że robi się brzuch twardy jak skała mam codziennie od dawna. Teraz są częściej, zawsze jak się schylam i zawsze jak chce mi się siku, czasami jak chodzę czy stoję. Wczoraj chciało mi się siku i po wyjściu z auta miałam taki skurcz i twardy brzuch, że aż musiałam chwilę postać, bo bolało👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
https://zapodaj.net/plik-dVccKEpVfc
Tutaj my +5kg
Czyli wszystkie mamy podobne dolegliwości. Myślę że to organizm przygotowuje się powolutku. Ja wychodzę z założenia że póki nie ma żadnej podejrzanej wydzieliny/krwawienia to próbuje być spokojna. Ale też czuje Mała normalnie, ewentualnie jak jest spokojniejsza to sprawdzam detektorem tętna. Dzisiaj sprawdziłam bo po 3 intensywnych dniach od rana była spokojna.
Odnośnie materaca my wybraliśmy taki
https://allegro.pl/oferta/fiki-miki-sensitive-materac-lateks-pianka-120x60-9715768779Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2025, 14:20
-
Dawno mnie tu nie bylo !
Zaraz nadrobię troche do tylu , poczytam co u Was
My mamy nakaz odpoczynku. W poniedzialek mialam wizyte i szyjka niecały centymetr.
Ciągłe twardnienie brzucha i prądy przechodzące po szyjce 😒 ale na ktg zapisal sie tylko jeden skurcz. Tzw przepowiadający. Brzuch juz mi opadł. Jest juz nisko..
Do tego jestem przeziębiona wiec wolałabym teraz nie rodzic
Spakowana juz jestem w razie czego, ale conajmniej 2 tygodnie musimy jeszcze wytrzymać do donoszonej ciąży.
Dobrego dnia 🌸
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
A możesz dać namiar na to nagranie? Z ciekawości chciałam zobaczyć... Pamiętam ofertę sprzedaży domu z tajemniczym opisem, że to dom "z historią". No i jaka to była historia...Syn zadźgał w tym mieszkaniu swoich rodziców, wszędzie było pełno krwi, niektórzy śledczy nie byli w stanie nawet przeprowadzić tam czynności bez mdłości...Zumi wrote:
Po dzisiejszym dniu na pewno potrzebuję wsparcia...widziałam w internecie nagrania tego pożaru, to była katastrofa, jeszcze z taką tragedią, że 3 osoby umarły a dwie się totalnie spaliły, że nie dało się ich zidentyfikować kto był kim. Dalej się dziwię, że po czymś takim chcą za tą wędzarnie 699 tyś 😕. W ogóle jak myślę o tym co u mnie i u Was to mam wrażenie, że ten dzień był po prostu do dupy i trzeba jak najszybciej o nim zapomnieć. -
edka85 wrote:A możesz dać namiar na to nagranie? Z ciekawości chciałam zobaczyć... Pamiętam ofertę sprzedaży domu z tajemniczym opisem, że to dom "z historią". No i jaka to była historia...Syn zadźgał w tym mieszkaniu swoich rodziców, wszędzie było pełno krwi, niektórzy śledczy nie byli w stanie nawet przeprowadzić tam czynności bez mdłości...
https://m.youtube.com/watch?v=oFwlwEsYoLw&pp=ygUdcG_FvGFyIGJhdGFsaW9udSB6b8Wba2Egb3BvbGU%3D
https://m.youtube.com/watch?v=Z9KR-QIyYpE&pp=ygUdcG_FvGFyIGJhdGFsaW9udSB6b8Wba2Egb3BvbGU%3D
Jeszcze link do artykułów:
https://radio.opole.pl/100,524480,tragiczny-pozar-mieszkania-na-osiedlu-ak-w-opolu
https://radio.opole.pl/100,524660,po-pozarze-w-bloku-na-osiedlu-ak-w-opolu-jedenas
edka85 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
nick nieaktualnyedka85 wrote:A możesz dać namiar na to nagranie? Z ciekawości chciałam zobaczyć... Pamiętam ofertę sprzedaży domu z tajemniczym opisem, że to dom "z historią". No i jaka to była historia...Syn zadźgał w tym mieszkaniu swoich rodziców, wszędzie było pełno krwi, niektórzy śledczy nie byli w stanie nawet przeprowadzić tam czynności bez mdłości...
To moja koleżanka chciała kupić segment pod Warszawą. Wcale nie był tani, ale sobie tam pojechali kilka razy żeby sprawdzić dojazdy do Warszawy i jak wygląda sytuacja w okolicy w różnych porach dnia i wieczorem. Podczas jednego takiego obchodu spotkali jakąś babkę i zaczęli wypytywać o okolice. Opowiedziała im że ta działka była kilka lat pusta, bo deweloper miał problem z uzyskaniem pozwolenia na rozbiórkę pustostanów. Dziwnym zbiegiem okoliczności było kilka pożarów pustostanów, pech chciał że akurat w tym spali bezdomni, którzy nie zdążyli ucieciec i się spalili żywcem. Minęło kilka lat i ten albo inny deweloper posprzątał te zgliszcza i zbudował segmenty licząc na to że ludzie zapomną. I to nie koniec. Dodatkowo był tam problem z podłączeniem albo do PGE albo do wodociągów i nie było wiadomo kiedy dostaną na to zgodę. Moja koleżanka zrezygnowała, ale ludzie z grupy przyszłych mieszkańców jeszcze przez kilka miesięcy pisali że mają problemy z formalnościami. -
Zgłaszam się po wizycie. 😊
W sumie to wszystko ok - nie mam o czym pisać 😅, szyjka długa i zamknięta. Bobas dalej głową w dół, waży 2258g, lekarz dalej twierdzi że to będzie raczej małe dziecko.
Mam zrobić GBS i posiew z pochwy.
Następna wizyta za 2,5tyg.
wellwellwell, kalinok, psaj91, izzou97, gutka8, edka85, Rudka, Ilka96, Bećka, Zumi, Klekotka, nnaciaa, Foxy96 lubią tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
My też po wizycie u nas Młoda nie chciała się pokazać, jedynie ucho. Waga 2190. Też głowa w dół sobie leży. Dzisiaj pobrany GBS i następna wizyta 27 października
wellwellwell, Paulivvv, kalinok, psaj91, Rudka, Ilka96, Bećka, Zumi, Klekotka, nnaciaa, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Ech, a u mnie znowu taki skok ciśnienia. Napisalam do lekarki. Odpisała, że muszę zacząć brać dopegyt, jutro mam zadzwonić o 9 do gabinetu i inny lekarz mi wypisze. Mam barć 2 razy dziennie po jednej tabletce i mierzyć ciśnienie 2-3 razy dziennie 🙄👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Matko dziewczyny, patrze na te wasze suwaki i nie wierze, ze juz polowa z was dobija do ostatniego miesiaca. Za 2-3 tygodnie zaczna sie tu pojawiac bobasy. 😁
Nadzieja, a jak wyniki moczu i reszta? Nie jest to podejrzenie tego stanu przedrzucawkowego?
kalinok, Ana29, Paulivvv, Klekotka lubią tę wiadomość
2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
wellwellwell wrote:Matko dziewczyny, patrze na te wasze suwaki i nie wierze, ze juz polowa z was dobija do ostatniego miesiaca. Za 2-3 tygodnie zaczna sie tu pojawiac bobasy. 😁
Nadzieja, a jak wyniki moczu i reszta? Nie jest to podejrzenie tego stanu przedrzucawkowego?
Mocz robiłam dwa tygodnie temu i był ok. Teraz będę robić w przyszłym tygodniu przed wizytą. Nie mam obrzęków na szczęście. Myślę, że lek mam brać właśnie, żeby zapobiec stanowi przedrzucawkowemu. Ale ciekawe to jest, bo w badaniach z krwi w I prenatalnych nie wyszło mi podwyższone ryzyko i ogólnie ja jestem niskociśnieniowcem. Także jestem w szoku. Zaczęło się tak jak wczoraj, nagłe zaczerwienienie twarzy i jak zmierzyłam ciśnienie to było 147/88 🙄👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
I powiem Wam, że mieć numer do swojego lekarza to super sprawa. Tak to bym pewnie jechała na izbę, siedziała tam i czekała tylko po to, żeby dostać receptę, a tak to wiem, że nie ma konieczności jechać do szpitala na szczęście
wellwellwell lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹