Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam z rana zajęcia w szkole rodzenia.
    W sumie znowu nie było wiele więcej niż to co wiedziałam ale dość fajnie prowadzone.
    Jedyne co mnie wyprowadzało z równowagi to niektóre uczestniczki zajęć… nie wiem po co tam przychodzić jak się ma wszystko w dupie i ma się zamiar zachowywać jak na nudnych lekcjach w gimnazjum.

Położna opowiada o jakimś temacie - bardzo wyczerpująco z resztą (chwilami dla mnie też to już było męczące bo mam wrażenie że niektóre tematy można by było omówić prościej i szybciej a nie owijać to tak dookoła no ale ok, prowadzi po swojemu - siedzę i słucham). A tam jakieś 3 babki - a to na telefonie sobie siedzą, a tu jedna gada z drugą o jakiś promocjach, teraz ta 1 do tej 3 się wygina bo coś jej musi pokazać. No i położna kończy temat dany a one pytają o to wszystko, co ta kobieta powiedziała 5min temu bo nie słyszały. No to tamta im odpowiada, to one dopytują dalej i dalej i takim sposobem siedzimy na tym „wykładzie” prawie 3h zamiast 1,5 - 2h bo położna chce zrealizować to co zaplanowane na dziś, ale powtarza wszystko co chwile 2 razy, bo ktoś nie potrafi zamknąć pyska i odłożyć telefonu na chwilę a potem nic nie wiedzą i wszystkie 3 pytają o to samo.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylove wrote:
    Dziewczyny u nas dzisiaj 34 i 4 dni wizytę mam za tydzień , ostatnio na wizycie skróciła mi się szyjka z 4 cm na 2,6 cm i już mnie lekarz podpytywał czy miałam wcześniaka itp , to trzecie dziecko i poprzednia dwójka zawsze 2 tyg przed terminem ze względu na cholestaze . I pytanie czy was też boli podbrzusze już w takim tyg ? Bo mnie boli od 2 dni i plecy w sumie też i się zastanawiam czy dzwonić do niego czy dać sobie spokój bo to już taki tc że może tak być … ruchy dziecka dobrze , standardowo w tych samych godz co zwykle . Tylko trochę mnie to niepokoi bo ja nawet spakowana nie jestem
    Ja mam jakieś takie bóle i pojawiają się też jakby miesiączkowe... Jak tylko pochodzę to zaraz kłucie w szyjce, spinanie brzucha też się pojawia i też wydaje mi się że na tym etapie to normalne. Miesiąc temu była wizyta i wszystko było ok, ale dzisiaj zobaczymy co powie, będę na ten temat rozmawiała z lekarzem.

• @pauliś@ Koleżanka

Wysłany: 2 października 2025, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny które mają tradycyjne łóżeczka drewniane, jakie wybierałyście materace do nich? Ja z wyprawką daleko w polu, łóżeczko nawet nie złożone🙈

• kalinok Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taki brzuchol i +11.5kg od początku ciąży. A zdjęcie domisiek mi się niestety nie wyświetla :( nie wiem czemu

Ja mam delikatnie napinanie brzucha od czasu do czasu (dosyć bolesne) ale wydaje mi się że to synek się rozpycha a nie skurcz, chociaż z drugiej strony nie wiem czy umiem rozróżnić jedno od drugiego

9f7c4e627e487.jpghttps://zapodaj.net/plik-55Jy02ICGs

wellwellwell, Foxy96, edka85, Zumi, Ilka96, Fabregasowa, Klekotka lubią tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 👶🏻 🐈‍⬛🐈

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nie tylko u was cyrki z tym szczepieniem na RSV. 🙃
    Dzwonilam, zeby sie umowic na przyszly tydzien i jak babka z rejestracji powiedziala, ze „zmienily sie przepisy co do kwalifikacji” wiec nie sa pewne kto moglby mnie zakwalifikowac, wiec musza to obgadac z koleznkami i oddzwoni. 😅
    Nie zeby cos, ale w tej samej przychodni ostatnio jak sie szczepilam na krztusiec i grype to internista, ktory mnie kwalifikował absolutnie w zaden sposob mnie nie zbadal, zapytal tylko czy jestem chora i czy zle znosze szczepienia. 🤡

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylove, tak, odczuwam bóle podbrzusza i od paru dni lekkie kłucia w szyjce, jakby ktoś mi igiełki wbijał. Dziwne uczucie.
    Jeżeli Cię to martwi, zadzwoń do lekarza. Na pewno tego nie zbagatelizuje, a Ty będziesz spokojniejsza 🙂

2025 🤱
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bóle podbrzusza i w krzyżu. Skurcze macicy, że robi się brzuch twardy jak skała mam codziennie od dawna. Teraz są częściej, zawsze jak się schylam i zawsze jak chce mi się siku, czasami jak chodzę czy stoję. Wczoraj chciało mi się siku i po wyjściu z auta miałam taki skurcz i twardy brzuch, że aż musiałam chwilę postać, bo bolało

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-dVccKEpVfc
    Tutaj my +5kg
    Czyli wszystkie mamy podobne dolegliwości. Myślę że to organizm przygotowuje się powolutku. Ja wychodzę z założenia że póki nie ma żadnej podejrzanej wydzieliny/krwawienia to próbuje być spokojna. Ale też czuje Mała normalnie, ewentualnie jak jest spokojniejsza to sprawdzam detektorem tętna. Dzisiaj sprawdziłam bo po 3 intensywnych dniach od rana była spokojna.
    Odnośnie materaca my wybraliśmy taki
    https://allegro.pl/oferta/fiki-miki-sensitive-materac-lateks-pianka-120x60-9715768779

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2025, 14:20

• Ana29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie bylo !

Zaraz nadrobię troche do tylu , poczytam co u Was :)
    My mamy nakaz odpoczynku. W poniedzialek mialam wizyte i szyjka niecały centymetr.
    Ciągłe twardnienie brzucha i prądy przechodzące po szyjce 😒 ale na ktg zapisal sie tylko jeden skurcz. Tzw przepowiadający. Brzuch juz mi opadł. Jest juz nisko..
    Do tego jestem przeziębiona wiec wolałabym teraz nie rodzic :)
    Spakowana juz jestem w razie czego, ale conajmniej 2 tygodnie musimy jeszcze wytrzymać do donoszonej ciąży.

Dobrego dnia 🌸

Foxy96 lubi tę wiadomość

age.png
  • nnaciaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 15:38

@pauliś@ lubi tę wiadomość

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:

Po dzisiejszym dniu na pewno potrzebuję wsparcia...widziałam w internecie nagrania tego pożaru, to była katastrofa, jeszcze z taką tragedią, że 3 osoby umarły a dwie się totalnie spaliły, że nie dało się ich zidentyfikować kto był kim. Dalej się dziwię, że po czymś takim chcą za tą wędzarnie 699 tyś 😕. W ogóle jak myślę o tym co u mnie i u Was to mam wrażenie, że ten dzień był po prostu do dupy i trzeba jak najszybciej o nim zapomnieć.
    A możesz dać namiar na to nagranie? Z ciekawości chciałam zobaczyć... Pamiętam ofertę sprzedaży domu z tajemniczym opisem, że to dom "z historią". No i jaka to była historia...Syn zadźgał w tym mieszkaniu swoich rodziców, wszędzie było pełno krwi, niektórzy śledczy nie byli w stanie nawet przeprowadzić tam czynności bez mdłości...

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A możesz dać namiar na to nagranie? Z ciekawości chciałam zobaczyć... Pamiętam ofertę sprzedaży domu z tajemniczym opisem, że to dom "z historią". No i jaka to była historia...Syn zadźgał w tym mieszkaniu swoich rodziców, wszędzie było pełno krwi, niektórzy śledczy nie byli w stanie nawet przeprowadzić tam czynności bez mdłości...

https://m.youtube.com/watch?v=oFwlwEsYoLw&pp=ygUdcG_FvGFyIGJhdGFsaW9udSB6b8Wba2Egb3BvbGU%3D

https://m.youtube.com/watch?v=Z9KR-QIyYpE&pp=ygUdcG_FvGFyIGJhdGFsaW9udSB6b8Wba2Egb3BvbGU%3D

Jeszcze link do artykułów:

https://radio.opole.pl/100,524480,tragiczny-pozar-mieszkania-na-osiedlu-ak-w-opolu

https://radio.opole.pl/100,524660,po-pozarze-w-bloku-na-osiedlu-ak-w-opolu-jedenas

edka85 lubi tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

narodziny Jasia 6.11.2025

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2025, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

To moja koleżanka chciała kupić segment pod Warszawą. Wcale nie był tani, ale sobie tam pojechali kilka razy żeby sprawdzić dojazdy do Warszawy i jak wygląda sytuacja w okolicy w różnych porach dnia i wieczorem. Podczas jednego takiego obchodu spotkali jakąś babkę i zaczęli wypytywać o okolice. Opowiedziała im że ta działka była kilka lat pusta, bo deweloper miał problem z uzyskaniem pozwolenia na rozbiórkę pustostanów. Dziwnym zbiegiem okoliczności było kilka pożarów pustostanów, pech chciał że akurat w tym spali bezdomni, którzy nie zdążyli ucieciec i się spalili żywcem. Minęło kilka lat i ten albo inny deweloper posprzątał te zgliszcza i zbudował segmenty licząc na to że ludzie zapomną. I to nie koniec. Dodatkowo był tam problem z podłączeniem albo do PGE albo do wodociągów i nie było wiadomo kiedy dostaną na to zgodę. Moja koleżanka zrezygnowała, ale ludzie z grupy przyszłych mieszkańców jeszcze przez kilka miesięcy pisali że mają problemy z formalnościami.

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się po wizycie. 😊
    W sumie to wszystko ok - nie mam o czym pisać 😅, szyjka długa i zamknięta. Bobas dalej głową w dół, waży 2258g, lekarz dalej twierdzi że to będzie raczej małe dziecko.
    Mam zrobić GBS i posiew z pochwy.
    Następna wizyta za 2,5tyg.

wellwellwell, kalinok, psaj91, izzou97, gutka8, edka85, Rudka, Ilka96, Bećka, Zumi, Klekotka, nnaciaa, Foxy96 lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie u nas Młoda nie chciała się pokazać, jedynie ucho. Waga 2190. Też głowa w dół sobie leży. Dzisiaj pobrany GBS i następna wizyta 27 października

wellwellwell, Paulivvv, kalinok, psaj91, Rudka, Ilka96, Bećka, Zumi, Klekotka, nnaciaa, Foxy96 lubią tę wiadomość

• Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, a u mnie znowu taki skok ciśnienia. Napisalam do lekarki. Odpisała, że muszę zacząć brać dopegyt, jutro mam zadzwonić o 9 do gabinetu i inny lekarz mi wypisze. Mam barć 2 razy dziennie po jednej tabletce i mierzyć ciśnienie 2-3 razy dziennie 🙄

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny, patrze na te wasze suwaki i nie wierze, ze juz polowa z was dobija do ostatniego miesiaca. Za 2-3 tygodnie zaczna sie tu pojawiac bobasy. 😁

Nadzieja, a jak wyniki moczu i reszta? Nie jest to podejrzenie tego stanu przedrzucawkowego?

kalinok, Ana29, Paulivvv, Klekotka lubią tę wiadomość

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Matko dziewczyny, patrze na te wasze suwaki i nie wierze, ze juz polowa z was dobija do ostatniego miesiaca. Za 2-3 tygodnie zaczna sie tu pojawiac bobasy. 😁

Nadzieja, a jak wyniki moczu i reszta? Nie jest to podejrzenie tego stanu przedrzucawkowego?

Mocz robiłam dwa tygodnie temu i był ok. Teraz będę robić w przyszłym tygodniu przed wizytą. Nie mam obrzęków na szczęście. Myślę, że lek mam brać właśnie, żeby zapobiec stanowi przedrzucawkowemu. Ale ciekawe to jest, bo w badaniach z krwi w I prenatalnych nie wyszło mi podwyższone ryzyko i ogólnie ja jestem niskociśnieniowcem. Także jestem w szoku. Zaczęło się tak jak wczoraj, nagłe zaczerwienienie twarzy i jak zmierzyłam ciśnienie to było 147/88 🙄

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Wam, że mieć numer do swojego lekarza to super sprawa. Tak to bym pewnie jechała na izbę, siedziała tam i czekała tylko po to, żeby dostać receptę, a tak to wiem, że nie ma konieczności jechać do szpitala na szczęście

wellwellwell lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 23:32

‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ