X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 2 października, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Mocz robiłam dwa tygodnie temu i był ok. Teraz będę robić w przyszłym tygodniu przed wizytą. Nie mam obrzęków na szczęście. Myślę, że lek mam brać właśnie, żeby zapobiec stanowi przedrzucawkowemu. Ale ciekawe to jest, bo w badaniach z krwi w I prenatalnych nie wyszło mi podwyższone ryzyko i ogólnie ja jestem niskociśnieniowcem. Także jestem w szoku. Zaczęło się tak jak wczoraj, nagłe zaczerwienienie twarzy i jak zmierzyłam ciśnienie to było 147/88 🙄

No wiesz, ta pappa to tylko statystyka. Moj gin milion razy na prenatalnych powtarzal, ze ryzyka wyszly niskie ALE MUSZE BYC SWIADOMA, ZE NISKIE RYZYKO TO NIE JEST GWARANCJA BRAKU RYZYKA. 😅
    Grunt, ze wylapalas i lekarka sie juz toba zaopiekuje.
    Tez sobie cenie to, ze moge dzwonic do mojego doktorka i zawsze oddzwania jak cos. W tej ciazy na szczescie nie korzystalam, ale w poprzedniej zdarzylo mi sie i wtedy zalatwial mi ekspresowe wizyty miedzy pacjentami. Nawet czesto mowil, zebym do niego zadzwonila i powiedziala jak sie czuje, a po porodzie sam do mnie zadzwonil wypytac czy urodzilam i jak dziecko. 😁

Psaj, wiesz to ze twoj lekarz pracuje w tamtym szpitalu to cie nie zobowiazuje, zebys tam rodzila jesli nie masz ochoty i tak nie wiadomo czy akurat bedzie miec dyzur jak tam trafisz do porodu. No chyba, ze to jakis zloty bilet do lepszego traktowania przez personel. 😛 nie znam sie, moj lekarz juz nie pracuje w zadnym szpitalu.
    Jak urodzilam corke to do tych gotowych buteleczek z mm dawali malutki smoczek, ktory pasowal na te buteleczki i trzeba go sobie bylo trzymac i wyparzac.

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • gutka8 Koleżanka

Wysłany: 2 października, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 - mój lekarz przepisując pierwszy raz dopegyt powiedział ze 3x1 niektórzy uważają ze nie daje efektu tylko placebo to tak w ramach ciekawostki jak rożnie patrzą lekarze. Fajnie że nie musiałaś jechać na SOR u nas zazwyczaj biorą od razu na oddział żeby zrobić kilka niezależnych pomiarów i wprowadzić ewentualne leki plus sprawdzą mocz 2 tygodnie to sporo. w 1 ciąży przy każdej wizycie z podwyższonym ciśnieniem sprawdzali mocz może przy recepcie poproś o dodatkowe badanie?
    Ja już z ciśnieniem leżałam 3 razy teraz biorę dopegyt 4x2 i ten sam lekarz twierdzi ze w ciąży to największa dawka jaka daje a potem to nie wiem :( po jutrze zaczynam 32 tydzień mam nadzieje ze wytrzymam na tym chociaż do 37. Miał ktoś może podobnie?

Nasza bobolinka jeszcze głową w górę na prenatalnych dr mówił że do 35 tygodnia ma czas. Pytałam czy są jakieś sposoby żeby pomóc się dziecku obrócić (wpadła mi w oko jaka rolka z ćwiczeniami i poradami) ale mówił ze nie. Jedyne co to ten obrót zewnętrzny ale na sali operacyjnej z racji ryzyka odklejenia łożyska i ze to tylko 30% szans ze się uda :o (to jeszcze odnosnie pytania ktore sie gdzies wczensiej przewinelo o obracanie :D)

• psaj91 Autorytet

Wysłany: 2 października, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Psaj, wiesz to ze twoj lekarz pracuje w tamtym szpitalu to cie nie zobowiazuje, zebys tam rodzila jesli nie masz ochoty i tak nie wiadomo czy akurat bedzie miec dyzur jak tam trafisz do porodu. No chyba, ze to jakis zloty bilet do lepszego traktowania przez personel. 😛 nie znam sie, moj lekarz juz nie pracuje w zadnym szpitalu.

Dokładnie tak właśnie jest 😕 Jeszcze zanim zaszłam w ciążę i byłam tam na diagnostyce, to po zobaczeniu nazwiska nagle zupełnie inne podejście 😕

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 1145g 🫣🩷
    30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
    33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
    35+6 tc - 2800g 👀🩷
    37+6 tc - 🩺

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 2 października, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gutka8 wrote:
    Nadzieja32 - mój lekarz przepisując pierwszy raz dopegyt powiedział ze 3x1 niektórzy uważają ze nie daje efektu tylko placebo to tak w ramach ciekawostki jak rożnie patrzą lekarze. Fajnie że nie musiałaś jechać na SOR u nas zazwyczaj biorą od razu na oddział żeby zrobić kilka niezależnych pomiarów i wprowadzić ewentualne leki plus sprawdzą mocz 2 tygodnie to sporo. w 1 ciąży przy każdej wizycie z podwyższonym ciśnieniem sprawdzali mocz może przy recepcie poproś o dodatkowe badanie?
    Ja już z ciśnieniem leżałam 3 razy teraz biorę dopegyt 4x2 i ten sam lekarz twierdzi ze w ciąży to największa dawka jaka daje a potem to nie wiem :( po jutrze zaczynam 32 tydzień mam nadzieje ze wytrzymam na tym chociaż do 37. Miał ktoś może podobnie?

Nasza bobolinka jeszcze głową w górę na prenatalnych dr mówił że do 35 tygodnia ma czas. Pytałam czy są jakieś sposoby żeby pomóc się dziecku obrócić (wpadła mi w oko jaka rolka z ćwiczeniami i poradami) ale mówił ze nie. Jedyne co to ten obrót zewnętrzny ale na sali operacyjnej z racji ryzyka odklejenia łożyska i ze to tylko 30% szans ze się uda :o (to jeszcze odnosnie pytania ktore sie gdzies wczensiej przewinelo o obracanie :D)

Ja w ciągu dnia zawsze mam dobre ciśnienie, ok. 120/75, dwa razy teraz zdarzył się taki napad, który sam ustąpił i pewnie dlatego mam zacząć od takiej małej dawki. Jakbym dostała wyższą to mogłoby mi za bardzo spaść. Zobaczymy, lekarka kazała dawać jej znać jak wartości. Ufam jej, więc skoro nie kazała robić na cito badania moczu to nie będę robić, jak sobie pozwolę na powątpiewanie w to co zaleca to moje zaburzenia lękowe przejmą kontrolę i będzie kiepsko. W przyszłym tygodniu i tak będę robić badania, bo wizytę mam 13.10

gutka8 lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    20.08 ponad 800g bobasa 🩷
    preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: 2 października, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas plan że jeśli nic się nie będzie działo to 10.11 do szpitala, prowadzący akurat ma dwie doby, ale 27.10 jeszcze mamy się zobaczyć, jakby coś 29.10 też ma dyżur 🫣 już jakieś poważne deklaracje się zaczynają hehe. A i u mnie GBS pobrał z pochwy a do 🍑 nie, jedynie "dotknął" z tego odcinka między pochwą a odbytem. Więc nie było się czym stresować :)

psaj91 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Rudka Autorytet

Wysłany: 2 października, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po szczepieniu na RSV narazie się czuję dobrze ale ciekawe jak będzie jutro 🫠

@pauliś@ do łóżeczka drewnianego kupiliśmy materac Fizjomax z manufaktura materacy polecany przez mama fizjoterapeuta

A tak rośniemy z malutką 🥰 :
    281f7759b22ea.jpghttps://zapodaj.net/plik-woAkfZr6FH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 21:26

Zumi, wellwellwell, kalinok, Ann35, @pauliś@, Foxy96 lubią tę wiadomość

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙11l

Czekamy na dziewczynkę 🎀💗

preg.png
  • Jjkm97 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przy jakich wartościach u was lekarz kazał zacząć brać dopegyt? Ja już jakoś po 20 tygodniu miałam podwyzszone to rozkurczowe 87 czasami. Lekarz kazał mierzyć 2 razy dziennie i gdyby przy 2 pomiarach przekroczyło 90 mam zacząć brać właśnie 2 x1 tabletce. Ale mierze mierze i tylko raz miałam powyżej 90 ale to się czułam właśnie kiepsko cały dzień. Z tym, że czasami jak mierze mam np. 142/85 no i nadal nie biore lekow, z tym że nie czuję się przy takim ciśnieniu jakos kiepsko...

Gutka a ty jak wysokie mialas, że bierzesz tak dużo dopegytu i że tyle razy leżałaś w szpitalu? 🫣

• Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 2 października, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obrotu, ja cwicze joge z laska z YT Asikson Yoga i ona ma tam filmik pomagający na obrot główkowy, na ile pomaga to nie wiem ale moja csly czas glowkowo😅

Zdjec Domisiek też nie widzę 🫣

Powiem wam ze jestem na grupie fb jakiejś Październikowo listopadowej i tam wiekszosc dziewczyn zalicza juz porody cc, faktycznie bardzo dużo ich. Niby statystyki sa ok 50% i PL pod tym względem jest wysoko powyżej średniej ponad inne kraje...

Ja juz po wizycie, szyjka 2.8 więc bardzo spoko jak na ten etap ciąży ale babeczka kazała mi włączyć tryb kanapowy, bez zakupów, długich spacerow czy większych aktywności. Bo teraz jest największe ryzyko mocniejszego skracania pod wpływem nacisku.

Hemoglobina 12.4 a ferrytyna 13- czy wy przy takich wynikach dostajecie zelazo? Mi powiedziala ze anemii nie ma i ta dawka 30g w suplach jest wystarczająca.

Octanisept- uzywa sie teraz do kikuta czy juz nie? Ile macie kompresow jałowych w wyprawce?

Zumi - chyba intuicja cie nie zawiodla, szukaj mieszkania dalej 🙂

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🩷

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 2 października, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjkm97 wrote:
    Dziewczyny a przy jakich wartościach u was lekarz kazał zacząć brać dopegyt? Ja już jakoś po 20 tygodniu miałam podwyzszone to rozkurczowe 87 czasami. Lekarz kazał mierzyć 2 razy dziennie i gdyby przy 2 pomiarach przekroczyło 90 mam zacząć brać właśnie 2 x1 tabletce. Ale mierze mierze i tylko raz miałam powyżej 90 ale to się czułam właśnie kiepsko cały dzień. Z tym, że czasami jak mierze mam np. 142/85 no i nadal nie biore lekow, z tym że nie czuję się przy takim ciśnieniu jakos kiepsko...

Gutka a ty jak wysokie mialas, że bierzesz tak dużo dopegytu i że tyle razy leżałaś w szpitalu? 🫣

Ja miałam te dwa napady, wczoraj ciśnienie przez godzinę było powyżej 140/85-88, najwyższy pomiar był 154/99, a dziś 147/88 i lekarka mi kazała od jutra brać dopegyt, mimo że w ciągu dnia normalnie mam prawidłowe ciśnienie

Jjkm97 lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • Jjkm97 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Co do obrotu, ja cwicze joge z laska z YT Asikson Yoga i ona ma tam filmik pomagający na obrot główkowy, na ile pomaga to nie wiem ale moja csly czas glowkowo😅

Powiem wam ze jestem na grupie fb jakiejś Październikowo listopadowej i tam wiekszosc dziewczyn zalicza juz porody cc, faktycznie bardzo dużo ich. Niby statystyki sa ok 50% i PL pod tym względem jest wysoko powyżej średniej ponad inne kraje...

Ja juz po wizycie, szyjka 2.8 więc bardzo spoko jak na ten etap ciąży ale babeczka kazała mi włączyć tryb kanapowy, bez zakupów, długich spacerow czy większych aktywności. Bo teraz jest największe ryzyko mocniejszego skracania pod wpływem nacisku.

Hemoglobina 12.4 a ferrytyna 13- czy wy przy takich wynikach dostajecie zelazo? Mi powiedziala ze anemii nie ma i ta dawka 30g w suplach jest wystarczająca.

Octanisept- uzywa sie teraz do kikuta czy juz nie? Ile macie kompresow jałowych w wyprawce?

Nam położna na szkole rodzenia mówiła że one psikają octeniseptem w szpitalu że względu na większą ilość bakterii w otoczeniu. W domu mówiła że nie ma konieczności, ważne żeby nie moczyć i patyczkiem lub wacikiem suszyć dokladnie dookoła po kąpieli.
    Kompresów mam narazie 2 paczki po 50 tych małych 5x5 do oczu i 1 paczkę tych większych 7,5 na 7,5 😀

• Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 2 października, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa, ja na ostatniej wizycie miałam hemoglobinę 12,6 a ferrytynę 10 i lekarka mówiła, że dla niej ta ferrytyna to jak 0 i kazała brać Sorbifer

Fabregasowa lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • Jjkm97 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Ja miałam te dwa napady, wczoraj ciśnienie przez godzinę było powyżej 140/85-88, najwyższy pomiar był 154/99, a dziś 147/88 i lekarka mi kazała od jutra brać dopegyt, mimo że w ciągu dnia normalnie mam prawidłowe ciśnienie

Kurde takie 145/88 też mi się zdążą i to nie rzadko...
    Mam dopegyt wykupiony, czeka w szafce, ale chyba jak będę miała to skurczowe powyżej 140 w najbliższych pomiarach też zacznę brać i najwyżej zobaczę czy coś mi się obniża czy nadal na podobnym poziomie.

• Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 2 października, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjkm97 wrote:
    Kurde takie 145/88 też mi się zdążą i to nie rzadko...
    Mam dopegyt wykupiony, czeka w szafce, ale chyba jak będę miała to skurczowe powyżej 140 w najbliższych pomiarach też zacznę brać i najwyżej zobaczę czy coś mi się obniża czy nadal na podobnym poziomie.

Ogólnie w ciąży obojętnie czy skurczowe czy rozkurczowe jest powyżej normy, trzeba to kontrolować i jak się powtarza to brać leki. Jak zdarza Ci się powyżej 140 i to nie raz to wydaje mi się, że powinnaś brać, ale nie jestem lekarzem. Najlepiej zapytać swojego prowadzącego. Widzisz, ja miałam tylko dwa epizody, ale dzień po dniu i już lekarka kazała działać i dawać jej znać jak pomiary

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 2 października, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko 5 saszetek po 3 gaziki jałowe. Chyba dokupię bo to jednak mało. To w sumie taki zestaw do szpitala bardziej. Mam też kupione niejałowe ale z włokniny, nie z gazy bo mniej drapią i zastanawiam się czy niejałowe + octenisept też będą spoczko. Nam na szkole rodzenia polecali octenisept do wycierania wydzieliny z kikuta ale na zasadzie, że to pomaga oczyścić a nie ma za zadania nic odkażać, jedynie pomaga tego nie nadkazić. Suchym gazikiem trudniej wyczyścić jeśli zbiera się tam wydzielina. Zabraniali używać spirytusu do odkażania bo wchłania się przez skórę i podrażnia.

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 2 października, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:

Brałam Feroplex przez miesiąc, bo miałam hemoglobine i hematokryt ponizej normy, ferrytyna 15 jak sprawdzilam. Na ostatniej wizycie hemoglobine juz powyzej 12 mialam, ale gin zostawil mi zelazo z tekstem „niech pani jeszcze bierze raz dzienne, zeby znowu nie spadly te wartosci”. Wiec nie wiem czy sie sugerowal ta moja ferrytyna czy po prostu zeby jeszcze wyzwza ta hemoglobina byla, ale ciesze sie ze mi to zostawil, bo przy takiej ferrytynie i za chwile kp to znowu by to wszystko polecialo… z milionem moich wlosow. 🫠

Co do kikuta to bylam uczona, ze teraz jest pielegnacja na sucho i wazne zeby tego nie moczyc, ale wlasnie jak tej wydzieliny sie duzo zbieralo to tak raz dziennie tym octeniseptem mozna oczyscic i tak tez robilam. :) gazikow jalowych mam 100sztuk wrzuconych w koszyku.
    Oprocz kikuta uzywam tez do mycia jamy ustnej tych gazikow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 23:59

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • kalinok Ekspertka

Wysłany: 3 października, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:

Ja miałam miesiąc temu hemoglobinę 13, ferrytyne 12 a żelazo 19. Dla mojej prowadzącej to było ok i nie wprowadzała nic dodatkowego (oprócz ciążowych suppli pregna plus) ale zostałam skierowana do hematologa ze względu na niski poziom płytek krwi. Hematolog z kolei jak zobaczyła poziom ferrytyny to zdiagnozowała utajony niedobór żelaza, zleciła tardyferon 2tab do momentu uzyskania poziomu ferrytyny powyżej 50ug/l i ewentualną dalszą diagnostykę jeśli będzie ponowny spadek poniżej tej wartości 😅 ja to już mam jedno wielkie wtf z tymi normami i zaleceniami lekarzy xD

Fabregasowa lubi tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '93 & '90 😺2
    ♀️ Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
    15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
    06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
    13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
    21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
    09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
    17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨

preg.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 3 października, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy prawidłowej morfologii i ferrytyne 9,4 miałam zalecone brać żelazo, ale takie bez recepty, Ascofer albo Sorbifer, mieszają mi się nazwy 😅

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
    📆 19.03 - jest serduszko ♥️
    📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼‍⚕️
    📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
    📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
    📆23.06 - II prenatalne ✅
    📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
    📆 12.08 - 1300g kluski 🦕
    📆 01.09 - III prenatalne, 2100 g stworka 🐻
    📆 09.09 - 2300 g bejbika 🐙
    📆06.10 - 3300 g żabki 🐸
    📆 27.10 - 3800 g pszczółki 🐝

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 3 października, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś szczepienie RSV zaraz a czy którejś nic nie było po nim ? Jutro robimy prażone i trochę lipa jak wyląduje z gorączką

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸

preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 3 października, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnych objawów po szczepieniu na RSV. W drugiej dobie jak mocno nacisnęłam ramię to coś tam minimalnie poczułam. Mam nadzieję, że Pani która szykowała mi szczepionkę dobrze ją sporządziła i dostałam te antygeny 😅 to była dla mnie najlżejsza szczepionka jaką przyjęłam w życiu. W te dwa dni po szczepieniu było mi zimniej ale nie wiem czy to kwestia szczepienia czy nagłego ochłodzenia bo nadal marznę. Wstałam dziś po 6 i było -3 😮😮😮 właśnie skończyłam jeść śniadanie i wracam do łóżka.

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • Justa877 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te szczepionki Rsv odbierałyście wcześniej z apteki i trzymałyście w lodówce? Czy udało sie zorganizować wszystko jednego dnia? Zastanawiam sie jak to ogarnąć.

preg.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ