X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 13 października, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wellwellwell tylko z tym olejem z wiesiołka dopochwowo to lepiej poczekać bliżej ciąży donoszonej, bo kiepsko rozmiękczać szyjkę wcześniej 😅

Ja dziś mam wizytę, cieszę się, bo przez ciśnienie się stresuję czy wszystko dobrze. No i ostatnio czuję Tosię dość nisko i boli mnie od tego podbrzusze.

Na czwartek umówiłam się na szczepienie na rsv, mam nadzieję, że będę zdrowa, bo coś mąż zaczyna marudzić, że go chyba coś zbiera. Ukręcę mu głowę przy samej dupie, jeśli mnie czymś zarazi 🤪🤪🤪

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    20.08 ponad 800g bobasa 🩷
    preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 13 października, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadę na badanie dna oka. Podobno konieczne absolutnie żebym uzyskała zaświadczenie do porodu SN. Z drugiej strony rozmawiałam z młodą okulistką i mi powiedziała że najprawdopodobniej będą wycofywać się z tego w Polsce niedługo, bo w innych krajach UE nie jest to w ogóle wymagane i okazuje się że poród SN wcale nie wpływa na tę część oka którą można ocenić przy badaniu DNA oka. Przynajmniej tak zrozumiałam 😁 Ale teraz grzecznie jadę.
    W weekend byliśmy na mini pielgrzymce, udało się spędzić miło czas z całą rodzinką chociaż moje chłopaki bardzo ostatnio dokazują (myślę że to stres o niego brata robi swoje).
    Za to jestem zszokowana jak dużo (złego) inni ludzie mają do powiedzenia gdy się dowiadują (nawet nie ode mnie) o tym że moja mama jest w domu opieki. Z reguły są to starsi ludzie, którzy sami nigdy do nas nie zadzwonią ani się o nic nie spytają, zakładają od lat że my sobie świetnie radzimy więc jak w ogóle mogliśmy wykonać taki okrutny krok. Jesteśmy niejako nawet już skreśleni u niektórych z rodziny, tak usłyszałam. Nie mam sił ani ochoty tłumaczyć każdemu jaka była i jest sytuacja, ale jest mi zwyczajnie przykro że ludzie tak potrafią ocenić i wyrzucić kogoś. Wczoraj niepotrzebnie się starłam z jedną z cioć męża. Dziś rano już mi trochę lepiej, ale naprawdę nie rozumiem tego podejścia. Oni mieli zle, więc my musimy mieć gorzej. A wybaczenie to ma być poświęcenie do końca i zostawienie swojej rodziny na rzecz umartwiania się dla swojego byłego oprawcy, bo inaczej to żadna ze mnie chrześcijaninka albo wykształcona osoba i żyje w zakłamaniu i obłudzie wobec całego świata. Jeszcze na koniec takich rozmów usłyszę zawsze: „oby Twoje dzieci też Cię tak potraktowały”. No nie mam siły.

Z wesołych rzeczy to kończę pakować torbę, skurcze mam takie dziwne tylko jakby po prawej stronie przy jajniku? A brzuch twardnieje już coraz częściej. Będę wywoływać Stasia szybciej żeby mi tej indukcji nie robili i chyba też zakupie te herbatkę z malin i zacznę wiesiołek 😁 muszę tylko wytrwać do soboty bo wtedy urodziny młodszego synka (przyspieszone o miesiac 🙈) a za dwa tyg motherblessing. Potem już niech się dzieje co chce 😁

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 13 października, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i dziewczyny które jesteście bliżej już 36tc, ten acard to bierzemy do 35+1 czy do 36+0?

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 13 października, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    99dfd45b1e430.jpghttps://zapodaj.net/plik-2k7zJuYWyu

Tylko w takim razie nie wiem czy 2 i 3 też..

Kropka weź wogole się nie przejmuj takim gadaniem🩷 znam to i myślę że na twoim miejscu zrobiłabym tak samo. Starsi ludzie oni nigdy się nikim nie opiekowali! Ja już to ostatnio tłumaczyłam swojej mamie ,mój dziadek nawet nie potrafi imion swoich dziadków wymienić,a rodzice umarli nagle ,bo kto ich kiedyś diagnozował itd ? Oczywiście nie mówię że w 100% przypadków ale w większości na bank! A najlepiej gadać i się wymądrzac😕 tragedia starsze pokolenie jest okropne ! Dobrze zrobiłaś💓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 08:33

Kropka89 lubi tę wiadomość

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 13 października, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Wellwellwell tylko z tym olejem z wiesiołka dopochwowo to lepiej poczekać bliżej ciąży donoszonej, bo kiepsko rozmiękczać szyjkę wcześniej 😅

Ja dziś mam wizytę, cieszę się, bo przez ciśnienie się stresuję czy wszystko dobrze. No i ostatnio czuję Tosię dość nisko i boli mnie od tego podbrzusze.

Na czwartek umówiłam się na szczepienie na rsv, mam nadzieję, że będę zdrowa, bo coś mąż zaczyna marudzić, że go chyba coś zbiera. Ukręcę mu głowę przy samej dupie, jeśli mnie czymś zarazi 🤪🤪🤪

Tak, tak to po 37tc dopiero. No ale tu niektore dziewczyny juz powoli wkraczaja w ten tydzien. 😱
    Masaz krocza to nie wiem od kiedy jest rekomendowany, ja tez dopiero po 37tc planuje. 😁

Kropka nie przejmuj sie takim gadaniem. Wiesz, ze to sa ludzie zazwyczaj co tylko pierd**** potrafia, a jakbys zapytala czy w takim razie maja ochote wziac do siebie pod opieke to zaden sie nie podejmie. Wiem, ze latwo sie mowi, bo mimo wszystko takie slowa i tak bola, ale wiedz, ze to twoje decyzje i nikt nie ma prawa ci mowic co jest sluszne. 😘

Co do pieluszek z Rossmana to w weekend usunelam dziecko z apki i dodalam jeszcze raz i dopiero przyszedl mi ten mail teraz.

Nadzieja32, Kropka89 lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masażu krocza to fizjo urogin mówiła, że od 34 tygodnia.

Kropka, nie przejmuj się takim gadaniem. Najłatwiej się ludziom mówi jak nie wiedzą jak było. Ze wszystkim są pierwsi do oceniania, ale żeby pomóc to już chętnych nie ma. A takie gadanie, że oby Twoje dzieci Cię tak nie potraktowały...no sorry bardzo, ale z reguły dostajemy to co sobie przez lata sami wypracowaliśmy. Ty na pewno jesteś cudowną, wspierającą mamą. Ja swojego życia rodzinnego też bym nie poświęciła dla opieki nad moją mamą lub tatą, zapewniłabym im jak najlepszą opiekę w jakimś dobrym ośrodku, ale swojego życia bym nie poświęciła, rodziców się nie wybiera i niestety nie każdy ma szczęście mieć rodziców którzy kochają bezwarunkowo, wspierają i dają poczucie bezpieczeństwa. Dlaczego miałabyś poświęcić swoje życie rodzinne i czas dla Twoich dzieci w imię opieki nad osobą, która nie traktowała Cię tak jak powinna? Zrobiłaś najlepiej jak mogłaś, poza tym bez przesady, nie zostawiłaś mamy na pastwę losu tylko zapewniłaś wykwalifikowaną opiekę. Jesteś super dzielna, że to wszystko ogarnęłaś będąc w zaawansowanej ciąży :)

Kropka89, Zumi, Klekotka lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ta promka jest na pantsy, pansty dla takich małych bobasów się średnio sprawdzają, to są pampersy w formie majtek, nie są zapinane na rzepy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 09:35

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • Fluffy. Przyjaciółka

Wysłany: 13 października, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę 🥳

Kropka pamiętam jak kilka lat temu koleżanka z pracy "oddała" teściową do hospicjum. Opowiadała mi o reakcji rodziny i znajomych, że "jak tak można". Tylko jakoś nikt nie chciał pomóc przy opiece, a do umoralniania i złotych rad to wszyscy pierwsi 😡 Zrobiłaś to, co zrobić powinnaś. Musisz przede wszystkim zadbać o siebie, tym bardziej że już wystarczająco zostałaś zgnębiona psychicznie 🫂

Kasiek7 to pantsy, to chyba tych mniejszych rozmiarów nie ma.

Wellwellwell tak samo w rossnę zrobiłam i też maila dziś dostałam.

Kropka89, Nadzieja32, edka85, izzou97, wellwellwell, Anilorak88, Zumi, anna.90, psaj91, Bećka, Klekotka, Asia091 lubią tę wiadomość

2012 🩵
    10.2024 👼 16tc
    17.10.2025 👶🏻
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤️ Dokładnie jest tak jak piszecie, jak wprost nawet zapytałam wczoraj czy w takim razie ta ciocia by się mamą zajęła to powiedziała że ona już swoje lata ma i swoje problemy i żebym o niej w ogóle zapomniała, bo ona nie będzie się wtrącać 😂 a nawet jakby znała jakiś lepszy ośrodek to mi nie powie bo tak jest oburzona moja decyzja.

Ja też maila dostałam, ale jakoś dopiero niedawno, nie tak od razu po dodaniu dziecka.

Co do pantsow to jest to super opcja ale właśnie już na później :) Czasem dziecko jest tak ruchliwe że już te 3 ułatwiają dużo, ale u naszych chłopaków ja odkryłam pantsy dopiero przy 4.

Fluffy, ale super że wychodzisz!!!!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski 🤪 oczywiście bym się nie kapla i pewnie kupiła 😃

Zastanawiam się czy zgłosić ta położna ze szkoły rodzenia czy jej pierw powiedzieć dlaczego wpisuje i bierze kasę za "wizyty" czyli szkole rodzenia które odwołuje? Z 13 spotkań odbyło się 5. 8 sobie dopisała . Dzwoniłam do NFZsie dopytać i ma za nie zaplacone. Co byście zrobiły?
    Dodam że musiałam ją wpisać jako moja położna żeby mieć szkole rodzenia za darmo ale mam zamiar ją zmienić ,nie lubię takich oszustów też bym chciała zarabiać za nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 09:29

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fluffy super, że udało się wyjść :)

Kropka, ciocia nie będzie się wtrącać, ale wielce oburzona decyzją jest 🤪 uwielbiam takich ludzi 🤦‍♀️

Mi też dziś przyszedł mail z pieluszkami z Rossmanna, a nie usuwałam dziecka 😁

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka moja rada skreśl ich pierwsza :) skreśl ich GRUBĄ czerwoną krechą, zero dzień dobry itp. Oni będą gadać nawet jakby wiedzieli w czym rzecz i jaka jest sytuacja. A jak będą się pruć to zapytaj się czy wykonali chociaż jeden telefon, pomogli, zapytali ? Nie! Od razu wydali wyrok. Powiem bardzo brzydko ale srał ich pies 🐕 😎

Ja wczoraj spędziłam cały dzień w domu bo padało,, ale wieczorem zrobiło się ciepło i mąż zabrał mnie na spacer całe 2,5 km 🤞 przerwy były 3 bo zaczęło mnie kłuć w szyjce i Ignaś się kokosił jak kurka z mocnym lewym prostym 😄 za to dzisiaj pieeeekne słoneczko i mi kurier ma przywieźć 3 paczki i to wszystkie dla mnie 🥰🙃 mąż ma dziś po pracy skręcić łóżeczko ja dziś ogarnę szafkę w komodzie dla Ignasia tylko muszę kupić takie separatorki i chyba zacznę walizkę pakować 😜

Mocne kciuki za wasze dzisiejsze wizyty dzisiaj! ❤️ a wszystkie chorowitki niech wyzdrowieją :)

Zumi, Kropka89 lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:

Zastanawiam się czy zgłosić ta położna ze szkoły rodzenia czy jej pierw powiedzieć dlaczego wpisuje i bierze kasę za "wizyty" czyli szkole rodzenia które odwołuje? Z 13 spotkań odbyło się 5. 8 sobie dopisała . Dzwoniłam do NFZsie dopytać i ma za nie zaplacone. Co byście zrobiły?
    Dodam że musiałam ją wpisać jako moja położna żeby mieć szkole rodzenia za darmo ale mam zamiar ją zmienić ,nie lubię takich oszustów też bym chciała zarabiać za nic

Ja bym zgłosiła, szanujmy się. Skoro musiała odwołać zajęcia to ok, ale niech nie wpisuje, że się odbyły i nie bierze za nich pieniędzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 09:37

Kiki2025 lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Aaaa i dziewczyny które jesteście bliżej już 36tc, ten acard to bierzemy do 35+1 czy do 36+0?
    Mi kazał 37+0 brać acard. Ja póki co masaż krocza robię olejkiem z rossmanna Hagi mama. Wiesiołek wprowadzę od momentu ciąży donoszonej, tak samo jak daktyle i liście malin.

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Ja bym zgłosiła, szanujmy się. Skoro musiała odwołać zajęcia to ok, ale niech nie wpisuje, że się odbyły i nie bierze za nich pieniędzy

Wiesz Nadzieja poszłam tam żeby się czegoś nauczyć a nie wiem nic o pielęgnacji, kąpaniu ,jedynie pierwsza pomoc i co spakować do szpitala...i to mnie najbardziej wkurza ,bo gdybym wiedziała że tak będzie to już wolałabym zapłacić ... A jeszcze pani się zastrzegała że napewno zdążę przerobić do porodu wszystkie tematy,już nie wspomnę o technice porodu oddechach itd..nic nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 09:50

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań

preg.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, tak jak dziewczyny piszą, nie zrobiłaś nic złego, żebyś mogła przejmować się takim gadaniem i dokładać sobie stresu na końcówce ciąży 🫂 wszystkim najłatwiej ocenić, ale jakoś do pomocy nikt się nie rwie… Ty zrobiłaś ze swojej strony co mogłaś, czyli zapewniłaś mamie najlepszą możliwą opiekę, przecież nie zostawiłaś jej na pastwę losu. Jak „jesteście dla kogoś skreśleni” to jak to mówią, „śmieci same się wyniosły” 🫠 przykre ale prawdziwe, nie ma co tracić czasu i energię na kontakty z takimi ludźmi, Ty musisz dbać przede wszystkim o siebie i swoją najbliższą rodzinę, przytulam 🥰

Fluffy, cudowne wiadomości z rana 😍

Ja dziś zauważyłam, że opadł mi brzuch, więc jestem bardzo ciekawa, czy dotrwam do ostatniej wizyty równo za 2 tygodnie 🤭 dziś zaczynam zabawę z wiesiołkiem i herbatą z liści malin 😆

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
    📆 19.03 - jest serduszko ♥️
    📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼‍⚕️
    📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
    📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
    📆23.06 - II prenatalne ✅
    📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
    📆 12.08 - 1300g kluski 🦕
    📆 01.09 - III prenatalne, 2100 g stworka 🐻
    📆 09.09 - 2300 g bejbika 🐙
    📆06.10 - 3300 g żabki 🐸
    📆 27.10 - 3800 g pszczółki 🐝

preg.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fluffy - super wieści! 🫶🏻

Kropka - ciocia się oczywiście „nie wtrąca” jak trzeba by było pomóc, ale opowiadać swoje mądrości to pierwsza.
    Najlepiej całkowicie się odsunąć od takich głupkowatych ludzi - jakbyś dalej zajmowała się mamą i stałoby się coś złego, to taka ciocia pierwsza by powiedziała, że jesteście nieodpowiedzialni bo nie skierowaliście mamy pod odpowiednią opiekę.

Co do Acardu, to ja narazie mam brać do kolejnej wizyty, którą mam za tydzień w poniedziałek - wtedy będzie 37 + 3.

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
    04.09. 1465g ✨
    02.10. 2258g ✨
    20.10. 2895g ✨
    27.10. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kropka współczuję takich słów i to jeszcze od bliskiej rodziny męża i jeszcze KATOLIKÓW 😥. To jest dewotyzm do potęgi entej. Właśnie tacy ludzie niszczą kościół katolicki od środka, a potem się dziwią, że młodzi odchodzą od kościoła, a to poniekąd ich wina. Na temat księży nie chcę się wypowiadać bo to tak samo jak z wiernymi, niektórzy powinni się zastanowić nad natychmiastowym odejściem a nie demotywować ludzi. Ja mam super proboszcza i on często w kazaniach mówi o tej katolickiej obłudzie, ludzie sobie wycierają mordę tym, że chodzą do kościoła a dla drugiego człowieka i to najczęściej dla rodziny są bezwzględni i nieczuli. To też dobrze widać przed wyborami jak pojawia się temat polityki. Takie coś nie ma nic wspólnego z nauką płynącą z pisma świętego. Polecam serial the Chosen, tam są pięknie pokazane problemy, które dobrze znamy z dzisiejszych czasów i jest natychmiastowa reakcja Jezusa na to 😊 nasz proboszcz uważa, że serial dosyć wiernie oddaje to co jest w piśmie świętym i przekaz jest mega dobry, właśnie nawołujący do miłości.

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 13 października, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:

Spoko i tak bys nie znalazla rozmiaru. 😛
    Pantsy zaczynaja sie od 4, czasami sa jakies 3.

Ja bym zlozyla skarge, bo moglas w tym czasie byc zapisana do innej poloznej i korzystac z edukacji. Moze przepisz sie od razu do docelowo wybranej poloznej i zapytaj o edukacje, ktora moze prowadzic po 21tc. Bedziesz mogla ja wypytac o to czego nie wiesz.

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Bećka Autorytet

Wysłany: 13 października, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    ...

@Bećka a ty jak się czujesz z tym, że już za kilka dni poznasz tego małego bombla? Bo u ciebie to chyba najbardziej pewne. ❤️
    Chyba będę w czwartek razem świętować urodziny z Przemkiem. 😊

Hej Dziewczyny
    Nie wiem trochę co "powiedzieć", cieszę się, że z Przemkiem wszystko dobrze, ciąża donoszona. Nie myślałam być pierwsza 😉Jestem bardzo ciekawa jaki będzie, jaka waga. Wzięliśmy trochę więcej ciuszków rozmiaru 56 i takie to malutkie 🥹 Jutro od mojego lekarza mam nadzieję usłyszeć ostateczną datę cięcia. Czwartek, jak i środa to ciekawe kombinacje dat -zobaczymy.
    Jest lekki stres, jak sobie poradzimy, jak zniosę cięcie, co z karmieniem, ale też i radość, że jest dobrze, że wyjdę do domu. Może jak się pojawi na moich rękach napiszę coś innego, bardziej wyniosłego. Na razie trwam w tym szpitalnym klimacie.

A ja jestem w szoku, moja waga przez ten pobyt w szpitalu się nie zmieniła. Może ubywa mi mięśni, a tłusz jest lżejszy...🤷🏼‍♀️ chociaż tyle dobrego, bo myślałam, że się upasę 🤣

izzou97, Zumi, psaj91, Fabregasowa, Klekotka, Kropka89 lubią tę wiadomość

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    17.03 crl 0.84 😊
    31.03 fhr 162 ❤️
    16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
    24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
    22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
    18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
    16.07 24+0 ~700g 🫣😊
    13.08 28+0 1300g bobasa ❤️
    10.09 32+0 1900g 😍
    06.10 35+5 2500g 💗
    15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ