👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, dziewczyny.
Nie odzywałam się kilka dni, ale miałam urlop i urodziny i trochę nie miałam czasu pisać 😅 od wczoraj nadrabiałam forum.
Gratuluje wszystkim nowym posiadaczkom dwóch kresek i udanych wizyt ❤️❤️❤️
Mam nadzieję, że wszystkie dobrze się czujecie, a bobaski rosną zdrowo 👶
U mnie od zeszłego tygodnia całodniowe mdłości, kilka razy wymiotowałam. Ciężko mi wytrzymać, a żadne znane mi sposoby nie działają 😰
Dzisiaj mam wizytę u lekarki, u której będę prowadzić ciążę, mam nadzieję, że dzieciątko urosło od zeszłego tygodnia i wszystko jest dobrze 🤞
Dzisiaj wieczorem postaram się zrobić stopkę, abyście mnie rozpoznawały na forum 😁nnaciaa, Haniaxoxo, Nana11, Aguskka, AnaPyza, libby7 lubią tę wiadomość
-
Klekotka wrote:Dziewczyny a jakie witaminy prenatalne bierzecie? Moj gin mi zalecil pueria uno ale ta nowa wersje 🧐 narazie biore naturell folian i dha.
Ja kończę opakowanie Pregna Start i w niedzielę zacznę brać Pregna Plus.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 09:05
Klekotka lubi tę wiadomość
-
Klekotka wrote:Dziewczyny a jakie witaminy prenatalne bierzecie? Moj gin mi zalecil pueria uno ale ta nowa wersje 🧐 narazie biore naturell folian i dha.
Mieszam sobie to co mi zostało - pregnę start z pregną plus, dorzucam metylowany folian i B12 z naturell i pregnę dha i jakieś z promocji z apteki komplet witamin
Dodatkowo jakiś cynk, selen, witamina C, brałam E ale już mi się skończyła, witamina D, jod. Te nie codziennie (tzn akurat D się staram codziennie), tak co dwa dni, czasem co trzy, czasem się uda dwa dni z rzędu. Nie chce przesadzić w razie czego, ale też żeby w miarę regularnie dostarczać te rzeczy.
Zagwozdkę mam z żelazem, bo wiem że w tabletkach słabo się przyswaja, może powodować zaparcia, najlepiej z witaminą C łączyć, ale z odpowiednim odstępem od innych witamin i nie wiem kiedy wciskać jego branie 😅
Żelazo wyszło mi z mocno dolnej granicy, ferrytyna też bardzo niska, niby jeszcze w normie labu, ale jak patrzyłam w internecie to mocno poniżej średniej
Najlepiej jakoś z jedzenia pewnie, ale kłopotliwe to żelazo 😅 wątróbki np podobno w ciąży nie bardzo można jeść, a ja lubię akurat. Natka pietruszki z kolei podobno ferrytynę podnosi, a szczerze nienawidzę 😅Klekotka lubi tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm -
Ja biorę to co w stopce - probiotyk, Magnez, PregnaStart zlecone przez gine na pierwszy trymestr, później dalsze Pregna
do tego suplementuje Omegę 3-6-9
Powodzenia na wizytach ❤️
Ja dziś epizod o 3 w nocy siku i mocny ból żołądka… miałyście tak??💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨ 16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
⏳ 07.05 prenatalne
⏳ 14.05 wizyta kontrolna
-
natka002 wrote:Cześć, dziewczyny.
Nie odzywałam się kilka dni, ale miałam urlop i urodziny i trochę nie miałam czasu pisać 😅 od wczoraj nadrabiałam forum.
Gratuluje wszystkim nowym posiadaczkom dwóch kresek i udanych wizyt ❤️❤️❤️
Mam nadzieję, że wszystkie dobrze się czujecie, a bobaski rosną zdrowo 👶
U mnie od zeszłego tygodnia całodniowe mdłości, kilka razy wymiotowałam. Ciężko mi wytrzymać, a żadne znane mi sposoby nie działają 😰
Dzisiaj mam wizytę u lekarki, u której będę prowadzić ciążę, mam nadzieję, że dzieciątko urosło od zeszłego tygodnia i wszystko jest dobrze 🤞
Dzisiaj wieczorem postaram się zrobić stopkę, abyście mnie rozpoznawały na forum 😁
Z takich sposobów, które brzmią bardzo głupio, że nawet nie mam pojęcia czy mają rację działać - na mdłości słyszałam jeszcze o wąchaniu świeżego koperku 😂
Współczuję złego samopoczucia:(12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm -
Molahonkeey wrote:@Lawenda, @anna90, @🐻 kciuki za Wasze wizyty dzisiejsze - o której macie ? 🤞🏼🍀✨
Czytam wasze wpisy dziewczyny, ale złapałam przez ostatni raz takiego doła i naszły mnie takie zmartwienia, że nie udzielałam się.
Trzymam cały czas za Was kciuki i przykro mi, że dla niektórych ten czas jest smutniejszy z powodu złych informacji.
Mam wizytę zaplanowaną na 17:30. Dzisiaj niby 5+5.
Mam nadzieję tylko na dobre informacje, ale jakoś mi ciężko. 🥺
Ann35 lubi tę wiadomość
-
A jakie macie objawy w 6 tygodniu? Ja oprócz większego parcia na pęcherz, może lekkich bóli piersi to nie mam nic i już zaczynam się martwić 🤷♀️
-
Nana11 wrote:Mieszam sobie to co mi zostało - pregnę start z pregną plus, dorzucam metylowany folian i B12 z naturell i pregnę dha i jakieś z promocji z apteki komplet witamin
Dodatkowo jakiś cynk, selen, witamina C, brałam E ale już mi się skończyła, witamina D, jod. Te nie codziennie (tzn akurat D się staram codziennie), tak co dwa dni, czasem co trzy, czasem się uda dwa dni z rzędu. Nie chce przesadzić w razie czego, ale też żeby w miarę regularnie dostarczać te rzeczy.
Zagwozdkę mam z żelazem, bo wiem że w tabletkach słabo się przyswaja, może powodować zaparcia, najlepiej z witaminą C łączyć, ale z odpowiednim odstępem od innych witamin i nie wiem kiedy wciskać jego branie 😅
Żelazo wyszło mi z mocno dolnej granicy, ferrytyna też bardzo niska, niby jeszcze w normie labu, ale jak patrzyłam w internecie to mocno poniżej średniej
Najlepiej jakoś z jedzenia pewnie, ale kłopotliwe to żelazo 😅 wątróbki np podobno w ciąży nie bardzo można jeść, a ja lubię akurat. Natka pietruszki z kolei podobno ferrytynę podnosi, a szczerze nienawidzę 😅
Ja podczas starań zapytana przez lekarza o to co biorę, to kazał przestać brać witaminę E.
Co lekarz to obyczaj -
Tak już mi się znudziły te nudności i miałam myśl "w sumie może lepiej gdybym miała problem z nastrojem". ... A g*@#$@
Ale czytam Was. Nie dam rady się udzielać. Baby Brain - powiedzmy.
Poza tym wrócił mi ból ścięgien o nieokreślonej etiologii, już nazywam go nerwicowym, i on i dół przyćmiewa wszystko inne -
Ja biorę właśnie Pueria Uno 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 10:38
Kiki2025 lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹
-
Cześć we wtorek. Witam wszystkie piękne kropeczki 😍😍 rozgośćcie się u Waszych Mamusi aż do listopada ✊️
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊️❤️
Mi się udało podjąć decyzję co do lekarza prowadzącego i akurat też ma termin na 8.04, to chyba znak 😄Ann35 lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 kolejna wizyta
21.05 badania prenatalne
27.05 wizyta -
Nana11 wrote:Z takich sposobów, które brzmią bardzo głupio, że nawet nie mam pojęcia czy mają rację działać - na mdłości słyszałam jeszcze o wąchaniu świeżego koperku 😂
Współczuję złego samopoczucia:(
Tego akurat nie słyszałam 😂 ale nie zaszkodzi spróbować, może akurat zadziała 😆
Ja z tabsów biorę kwas foliowy z naturell, pregnę dha i witaminę d3 w kropelkach. Czekam aż dzisiaj jeszcze coś poleci mi lekarka 😁 -
Dziewczyny kciuki za wizyty dzisiejsze ❤️ zbieramy kropki 😂🥰
-
Chavah wrote:Dzień dobry
czy można prosić o dopisanie do listy? Po roku starań wczoraj ujrzałam dwie kreski
-
Jestem po wizycie 🩷
Maluszek pięknie rośnie, serce bije 🥹
Termin idealnie na 9 listopada.
Dostałam skierowanie na prenatalne.
To się dzieje 🩷anna.90, Fluffy, Misiula, edka85, Nadzieja32, AnaPyza, a_aandzela, Beatkaaa, Aguskka, nnaciaa, libby7, Juka96, Haniaxoxo, Ann35, Agni97, Molahonkeey, kalinok, Darka101, Dahlia, Apatheia, izzou97, Marcy, Dodo200 lubią tę wiadomość
-
Lawenda, super! I pomyśleć że jeszcze niedawno byłaś straszona poronieniem i wysłano cię do szpitala 🤯
Lavenda lubi tę wiadomość