X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ania, gratulacje u w wolnej chwili napisz coś więcej 🤩

Oznaczenie na jeden palec oznacza, że tyle był w stanie ci wsadzić, żeby dotknąć pęcherza płodowego (absolutnie nie mylić z rozwarciem).
    No masaż jest nieprzyjemny, a jak lekarz maca tam dziecko po głowie, to dodatkowo jeszcze ono się denerwuje i rusza kopiąc matkę 😁 Masz podobnie jak u mnie po wczoraj. Teraz szykuj się na bóle okresowe i plamienie.

Jak dobrze jest mieć na forum mamę z takim doświadczeniem 💗 I oświeciłaś mnie dosłownie teraz bo faktycznie jak dotknął po głowie to dostałam takiego kopa po lewej stronie, że aż mi powietrza zabrakło. Nie wiedziałam czy zaraz zejdę od tego gmerania czy od braku powietrza 😂 A akurat wtedy skomentował, że faktycznie główka jest niżej 😄

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - wizyta

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    Jak dobrze jest mieć na forum mamę z takim doświadczeniem 💗 I oświeciłaś mnie dosłownie teraz bo faktycznie jak dotknął po głowie to dostałam takiego kopa po lewej stronie, że aż mi powietrza zabrakło. Nie wiedziałam czy zaraz zejdę od tego gmerania czy od braku powietrza 😂 A akurat wtedy skomentował, że faktycznie główka jest niżej 😄
    A mówił ci ile szyjki zostało (np centymetr, pół centymetra lub nic?). Bo żeby poród ruszył w ciągu 24h, to szyjka musi być bardzo dojrzała, czyli zgładzona niemalże do zera, a dziecko wstawione w kanał. Zalecam też seksy, bo prostaglandyny dodatkowo pomagają szyjce w skracaniu i zgladzaniu. Jest to też dobry sposób na odejście czopa i jak po bzykaniu odejdzie taki zakrwawiony (ale nie bezbarwny czy brązowy), to poród może być kwestią nawet godzin 😉

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Rudka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam 🥰

Ja się ostatnio nie za dużo udzielam bo niezbyt dobrze się czuję ale regularnie podczytuję.

Dziś byłam na kontroli w szpitalu miałam ktg i wizytę z USG. Nie bardzo im się podoba moje ciśnienie które balansuje na granicy mimo dużej dawki dopegytu. Dodatkowo okropnie spuchłam wszędzie włącznie z twarzą. Mam opuchnięte drogi oddechowe przez co ciężko mi oddychać. Na szczęście brak białka w moczu. Pojutrze znów mam przyjść z samego rana na kontrolę.
    Złapałam dość spory kryzys przez to wszystko.

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙11l

Czekamy na dziewczynkę 🎀💗

preg.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka współczuję. W sumie ciążę masz donoszoną to może nie każą Ci się długo męczyć. Wytrwałości na trj końcówce.

Dziewczyny, które mają okazję już coś przetestować jaki laktator polecacie. Zumi Ty masz Lansinoh jeśli dobrze pamiętam? Coś jeszcze?? i moze głupie pytanie ale trzeba podwójny czy można pojedynczy bo nie mam pojęcia. Podgrzewacz i sterylizator Lionelo ??

Kasiek7, Rudka lubią tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi jak nie masz daleko Roska to leć,zawsze się trochę odchamisz !
    To ten laktator ? https://allegro.pl/oferta/lansinoh-laktator-elektryczny-na-dwie-piersi-2w1-17688342595

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    Termin 24.11

preg.png
‹‹ 789 790 791 792 793
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ