X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Jaś 😕 oby to dziadostwo szybko zniknęło!!

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    Termin 24.11

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi, ta kokarda jest piękna 🤩 a co do żółtaczki to ja czytałam coś o witaminie C że ona wypłukuje czy coś takiego, oczywiście nie chcę siać dezinformacji ale nie wiem czy przy takich bobaskach można.

Trzymam kciuki żeby to odpuściło. 🤞

Dziękuję za radę z Rennie. 😍

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Justa877 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore urodziły, czy zdążyłyście ogolić sie tam na dole? Czy personel to robił? Zastanawiam sie jeśli zrobię to wcześniej to można iść z lekkim zarostem?

preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek, powodzenia ;)
    Zumi, zdrowia dla Jasia!
    My jeszcze nie byliśmy na spacerze, w weekend pasuje już wyjść. Póki co Ala łapie słoneczko leżąc na łóżku.
    Dziewczyny, ktore miały nacięte krocze, uważajcie jak wchodzicie/wychodzicie z auta, ja wczoraj jakoś nieostrożne to zrobiłam i dzisiaj chodzę jak stara baba 🥴🫩

Domisiek lubi tę wiadomość

29 i 35 👩‍❤️‍👨
    10.03 – ⏸️
    age.png
  • Justa877 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię się golić, warunki są ciężkie 😆
    W dawnych czasach jak siostra rodziła i przyjechała nie ogolona, to tak pielęgniarki ją zgoliły..🤣🤣

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Aha i miałam nigdy nie zakładać czerwonej kokardy do wózka bo wiocha 😅 ale jak widać PLANY A ŻYCIE 🤪. Założyłam bo się sypie nam Jasiu przez żółtaczkę.

Teraz walczymy żeby nie wrócić do szpitala z żółtaczką, ciągle mu rośnie ta bilirubina na aparacie (moja położna ma to urządzenie za 10 koła 😮). W poniedziałek miał 11, wczoraj 13, no i boję się jutra. Jest coraz bardziej apatyczny. Nie chce pić z butelki MAM już, tzn pije ale zasypia w połowie, a musimy się trzymać ilości pokarmu mojego i mleka modyfikowanego żeby się dobrze nawodnił i wyjszczał te bilirubine. Póki co siura nam mega często, ale jest pomarańczowy jak Trump po wakacjach 😭. Nie chcę wracać do szpitala na naświetlania 😭. Teraz już mąż musiał go karmić z butelki i smoczka szpitalnego, bo tam leci ciurkiem pokarm i udało się go napoić. Cyca ma siłę possać raz dziennie, wcześniej przystawiał się 2-3 razy na dobę, raz w nocy i około 2 razy w dzień. Także mamy dodatkowo kokardę żeby go odczarować. Trzymamy się zaleceń, robimy co nam każą. Jeszcze znajomy załatwił nam glukoze 5% i będzie dostawać między karmieniami żeby się szybciej wypłukać. Akurat te glukoze nam poleciła teściowa, w końcu położna z doświadczeniem. Niby teraz nie zalecają ale kiedyś bardzo pomagało dzieciom, łapiemy się wszystkiego. To tak samo jak ze spirytem do pępka. W szpitalu nam zasuszali spirytusem, w domu też używamy i pięknie kikut odpadł w 6 dobie 😊, a niby nie zalecają, ehhh 🥲.

Jeszcze wczoraj kupiłam mu butelkę lovi mamafeel bo myślałam, że nie chce ssać cyca bo ta butelka od MAM ma inny kształt niż brodawka, ale on przez te bilirubine nie ma sił na nic, tylko śpi bidok...

Zumi, poszukaj czy nie masz w okolicy lamp do wypożyczenia. Trochę to kosztuje ale dzięki temu można uniknąć szpitala. Wypożyczasz na doby. U nas we Wrocławiu koleżanka korzystała i była zadowolona.

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    14.11 planowana indukcja
    10/11.11 moj plan 😁

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa877 wrote:
    Nie lubię się golić, warunki są ciężkie 😆
    W dawnych czasach jak siostra rodziła i przyjechała nie ogolona, to tak pielęgniarki ją zgoliły..🤣🤣

Ja na zero napewno tego nie zrobię bo nic nie widzę 🙈 i boję się zacięcia, póki co zaczęłam używać one blade intimate, taka elektryczna maszynka i daje radę, po drugie jeśli mnie ogolą na zero to sorry ale jeśli będę nacinana to mi te włoski się będą wrzynać już tak miałam przy żylakach i potem musiałam to dłubać ...
    po 3 zaznaczyłam w planie porodu że zrobię to w domu i nie chcę żeby mnie golono w szpitalu. Jak wyjdzie powiem po ☺️

Justa877 lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    TP 18.11.2025. 🤞
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie na oslep gole, masakra to jest. U nas niby w szpitalu pytaja czy sie jest ogolonym i jak cos to niby robia. Kolezanka mi mowila, ze ja maz do porodu golil, ale ja juz zagladalam w lusterko i nie mam zamiaru mu sie pod oczy podstawiac. 😅

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa877 wrote:
    Dziewczyny ktore urodziły, czy zdążyłyście ogolić sie tam na dole? Czy personel to robił? Zastanawiam sie jeśli zrobię to wcześniej to można iść z lekkim zarostem?
    Tak, zanim pojechałam na ip to sie miedzy innymi ogoliłam.

29 i 35 👩‍❤️‍👨
    10.03 – ⏸️
    age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to polecam do golenia tą maszynkę. Nie trzeba do niej pianki ani żelu i bardzo trudno się nią zaciąć dzięki temu, że sama wytwarza pianę. Mega wygoda

http://www.rossmann.pl/Produkt/Golarki-i-maszynki-do-golenia/Isana-Perfect-Shape-maszynka-do-golenia-z-wkladem-4-ostrzowa-dla-kobiet-1-szt,376777,13111

Anilorak88 lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

preg.png
  • Ilka96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Aha i miałam nigdy nie zakładać czerwonej kokardy do wózka bo wiocha 😅 ale jak widać PLANY A ŻYCIE 🤪. Założyłam bo się sypie nam Jasiu przez żółtaczkę.

Teraz walczymy żeby nie wrócić do szpitala z żółtaczką, ciągle mu rośnie ta bilirubina na aparacie (moja położna ma to urządzenie za 10 koła 😮). W poniedziałek miał 11, wczoraj 13, no i boję się jutra. Jest coraz bardziej apatyczny. Nie chce pić z butelki MAM już, tzn pije ale zasypia w połowie, a musimy się trzymać ilości pokarmu mojego i mleka modyfikowanego żeby się dobrze nawodnił i wyjszczał te bilirubine. Póki co siura nam mega często, ale jest pomarańczowy jak Trump po wakacjach 😭. Nie chcę wracać do szpitala na naświetlania 😭. Teraz już mąż musiał go karmić z butelki i smoczka szpitalnego, bo tam leci ciurkiem pokarm i udało się go napoić. Cyca ma siłę possać raz dziennie, wcześniej przystawiał się 2-3 razy na dobę, raz w nocy i około 2 razy w dzień. Także mamy dodatkowo kokardę żeby go odczarować. Trzymamy się zaleceń, robimy co nam każą. Jeszcze znajomy załatwił nam glukoze 5% i będzie dostawać między karmieniami żeby się szybciej wypłukać. Akurat te glukoze nam poleciła teściowa, w końcu położna z doświadczeniem. Niby teraz nie zalecają ale kiedyś bardzo pomagało dzieciom, łapiemy się wszystkiego. To tak samo jak ze spirytem do pępka. W szpitalu nam zasuszali spirytusem, w domu też używamy i pięknie kikut odpadł w 6 dobie 😊, a niby nie zalecają, ehhh 🥲.

Jeszcze wczoraj kupiłam mu butelkę lovi mamafeel bo myślałam, że nie chce ssać cyca bo ta butelka od MAM ma inny kształt niż brodawka, ale on przez te bilirubine nie ma sił na nic, tylko śpi bidok...
    Zumi, nasze Jasie to chyba symultaniczne bliźniaki. Mój biedaczek właśnie przechodzi żółtaczkę, niestety ma poziom 18 :/ to jeszcze jest taki poziom że mogliśmy zostać w domu i mamy fototerapię domową. Leży biedaczek na takim łóżeczku i wygląda jakby był w solarium. Ogólnie wszystko byłoby ok ale on do tego musi mieć taką opaskę na oczy i jak się rusza to ona się zsuwa mu na nosek, więc non stop sprawdzamy i czuwamy czy ma jak oddychać, koszmar… jestem jak zombie od wczoraj. Jutro sprawdzamy poziom.
    Na szczęście sam się wybudza i żąda jedzenia, mamy problem taki że ssie pierś ale trochę nieefektywnie, bo nie pobiera odpowiedniej ilości mleka, za to moje odciągnięte do aventa z przepływem 2 pije jakby jutra miało nie być. Więc ja w przerwach między karmieniami wiszę z dojarką i odciągam non stop. Wypija mi wszystko co odciągam, mam nadzieję że będę miała zaraz większą ilość bo nie wyrobię z tymi potrzebami 🥺 błagam trzymajcie kciuki żeby się ogarnął i żebyśmy już się tylko cieszyli wspólnymi chwilami, bo jak nie to
    Znowu szpital 😭😭😭

Kropka89 lubi tę wiadomość

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Ilka96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Zumi, ta kokarda jest piękna 🤩 a co do żółtaczki to ja czytałam coś o witaminie C że ona wypłukuje czy coś takiego, oczywiście nie chcę siać dezinformacji ale nie wiem czy przy takich bobaskach można.

Trzymam kciuki żeby to odpuściło. 🤞

Dziękuję za radę z Rennie. 😍
    Zumi, my mamy zalecenie podawać Wit C, więc może warto spróbować.

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka I Zumi,

To trzymamy kciuki za Wasze Jasie ❤️ mój Jaś (ten co już ma 6 lat) leżał również b długo przez żółtaczkę w szpitalu. Może coś te Jasie mają…

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    14.11 planowana indukcja
    10/11.11 moj plan 😁

preg.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dziewczyny, współczuję Wam przejść z tą żółtaczką 😕 Oby szybko maluchy się "odbilirubiniły".

Też golę się na oślep, ale max. raz na tydzień, na więcej nie mam siły 🙄 Także mam nadzieję, ze jak się zacznie, to albo w dzień golenia albo dzień po 😅

Ja mam dziś jakieś załamanie psychiczne. Właśnie się zpłakałam mężowi, że on nic nie rozumie, mimo, że biedak stara się jak może. Czuję się jak krowa. Siedzieć nie idzie, leżeć nie idzie, chodzić też nie. Wszystko mnie boli, pachwiny, spojenie, podbrzusze, nawet ku*wa dupa. Chcę jeść, to nie mam miejsca, bo brzuch mimo, że opadł, to jak siedzę, to jest chyba na wysokości połowy płuc. Sikam co 5 min. Na ostatnie dni zaczęłam puchnąć. Mam jakieś jazdy, że nie chcę zostawać sama w domu. Po dzisiejszym KTG postanowiłam odstawić nawet herbatę i tą jedną kawę dziennie, więc nawet już to mi nie zostało. Woda mi nie wchodzi, soki powodują zgagę 😞 Już po prostu mi ręcę opadają, bo coraz bardziej mam wrażenie, że to się nigdy nie skończy.

Wybaczcie żal post, ale musiałam się wygadać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:50

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    27+6 tc - 1145g 🫣🩷
    30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
    33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
    37+6 tc - 3120g 👀🩷
    39+6 tc - 🩺

preg.png
‹‹ 794 795 796 797 798
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ