👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
wellwellwell wrote:Zumi cos mi swita, ze kolezanka chciala sie wypisac ze szpitala z dzieckiem z zoltaczka i rozkminiala jakies materacyki do fototerapii, ze niby mozna cos takiego wypozyczyc? Nie jestem mocno w temacie, ale moze daloby sie to jakos w ten sposob zalatwic, jesli ta zoltaczka nie odpuszcza?
Dzisiaj będzie u nas położna to zapytam 😊🥰👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Nadzieja biedna ty to naprawdę miałaś ciężka tą ciążę i dużo boleści 🫤jeszcze trochę
Ja póki mogę jadę na galerię ,ale mam myśli co gdy wody mi odejdą 🫣 -
Kasiek7 wrote:Ja póki mogę jadę na galerię ,ale mam myśli co gdy wody mi odejdą 🫣
Niby gdzieś czytałam, że tylko ok. 20% porodów rozpoczyna się odejściem wód, więc małe szanse, jeśli Cię to pocieszy 😅
Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
U mnie to jakieś BABKI SRANIE !!! 😡😡 Jestem w szpitalu od 4, na KTG 3 skurcze, od 6 są już częstsze i niektóre trwają po 1:30, badał mnie palpacyjnie prowadzący i myślałam że umrę matko co ból! Szyjka miękka skrócona i gdzieś daleko koło kręgosłupa ciężko ją podobno znaleźć a rozwarcie nadal na 1,5 cm. Przecież ja tu zdechnę.
Dali mi czopek glicerynowy to i tak nic nie da. Bo wzięłam go prawie godzinę temu.
Dziękuję za kciuki 🤩
Udanej rocznicy 🥳
A i leżę sobieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2025, 09:07
-
Asia091 wrote:U mnie to jakieś BABKI SRANIE !!! 😡😡 Jestem w szpitalu od 4, na KTG 3 skurcze, od 6 są już częstsze i niektóre trwają po 1:30, badał mnie palpacyjnie prowadzący i myślałam że umrę matko co ból! Szyjka miękka skrócona i gdzieś daleko koło kręgosłupa ciężko ją podobno znaleźć a rozwarcie nadal na 1,5 cm. Przecież ja tu zdechnę.
Dali mi czopek glicerynowy to i tak nic nie da. Bo wzięłam go prawie godzinę temu.
Dziękuję za kciuki 🤩
Udanej rocznicy 🥳
A i leżę sobie
Asia, a kazali Ci leżeć? Mi przy pierwszym dziecku nikt nie powiedział że chodzenie może spowodować ze szybciej będzie się powiększać rozwarcie, i tak sobie leżałam ze skurczami, dopiero jak siostra do mnie zadzwoniła żebym wstała i chodziła po korytarzu w te i we wte to się zaczęło coś ruszać i moment doszłam do pełnego rozwarcia, może jakbym szybciej zaczęła spacerować to nie meczylabym się z bólami 16 godzin... -
U nas po wczorajszej wizycie cisza, rozwarcie delikatne, Tosia ma 3300g, jeśli nic nie ruszy to 24 skierowanie na indukcję. Jeszcze jutro chciałabym być u córki na zawodach akrobatycznych a później chciałabym żeby się szybciej zaczęło, boję się indukcji i mam nadzieję że uda mi się jej uniknąć
Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość
-
Asia dajesz nadzieję, że może sie coś zacząć bez zapowiedzi. Trzymam kciuki za powodzenie akcji!
Kasiek wszystkiego najlepszego 🥰
Ja dziś spałam jak zabita ☺️
Zumi lubi tę wiadomość
-
Był obchód i lekarz kazał powoli bo nie chce mi dawać okay bo mi kroczę pęknie, zapytałam się kiedy urodzę a On że na pewno w tym turnusie i co wiem że gówno wiem. A Ignaś nawet nie zszedł do kanału rodnego. 🤯
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ❤️
@Kasiek7 Najlepsze życzenia dla Was 🤗 Co do odejścia wód, to moja położna mówiła, że rzadko jest jak na filmach i ponoć podczas chodzenia główka dziecka trochę blokuje wypływ, więc po prostu nie siadaj w galerii 😂
@Asia091 Trzymam kciuki!! Ten mały rojber to dopiero testuje Twoją cierpliwość 😂 Ale już bliżej niż dalej, pociesz się tym, ze jednak nie będziesz kiblować do grudnia z tą garstką nas, u których wciąż cisza 😂
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
U nas wczoraj była położna, bobas osiągnął wage 2860g więc od wagi z jaką był wypisany ze szpitala przybrał 400g! Jeszcze trochę i osiągnie magiczną liczbę 3kg 😅
psaj91, kalinok, Anilorak88, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Super Asia i Domisek, że u was zaczyna się dziać, zazdroszczę 🥺
Ja byłam w środę na wizycie, na której nic nowego nie usłyszałam - dziecko nisko, szyjka krótka i miękka, ale zamknięta.
Codziennie po kilka godzin jestem na piłce, długie spacery, ćwiczenia, olejek z wiesiołka, nawet mąż próbował, gorące kąpiele, ananas, a wczoraj nawet pojeździliśmy po dziurawych drogach. I ciszaaaaaaaaaa
Na 13 dzisiaj kolejne ktg.
Jak do wtorku nie urodzę to dostaje skierowanie na szpital i wywoływanie porodu.08.03. ⏸️
20.11.2026 - Łucja 🥰
3322 g, 49 cm -
Mamasita, współczuję. Mając małe dzieci sama panicznie się bałam, że akurat w terminie porodu trafi nam się jakaś epidemia (zwłaszcza że jestem listopad). Ale dzięki Bogu jest na tę chwilę ok. Zdrówka!
No proszę Asia! Byłam pewna, że numerek 32 będzie dla Domisiak, a tu niespodzianka 😛
Jestem już po ktg i badaniu. Kolejny masaż za mną i czekamy. Na odchodne powiedziałam zarówno lekarzowi, jak i personelowi ktg, że zamierzam urodzić w ciągu 48h, więc nie pojawię się na kontroli za tydzień 😄
Fabregasowa, kalinok, Kropka89, Rudka, Paulivvv, Domisiek lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Mamasita, współczuję. Mając małe dzieci sama panicznie się bałam, że akurat w terminie porodu trafi nam się jakaś epidemia (zwłaszcza że jestem listopad). Ale dzięki Bogu jest na tę chwilę ok. Zdrówka!
No proszę Asia! Byłam pewna, że numerek 32 będzie dla Domisiak, a tu niespodzianka 😛
Jestem już po ktg i badaniu. Kolejny masaż za mną i czekamy. Na odchodne powiedziałam zarówno lekarzowi, jak i personelowi ktg, że zamierzam urodzić w ciągu 48h, więc nie pojawię się na kontroli za tydzień 😄
Tak też powiedziałam położnej, nie przychodzę na kolejna edukację bo planuje urodzić 😅
A jak waga bobasa po dzisiejszej wizycie?
edka85 lubi tę wiadomość
-
Anilorak88 wrote:Asia dajesz nadzieję, że może sie coś zacząć bez zapowiedzi. Trzymam kciuki za powodzenie akcji!
Kasiek wszystkiego najlepszego 🥰
Ja dziś spałam jak zabita ☺️
Ty chyba jesteś u nas pierwsza, która jest po terminie 😁 ale powiem Ci, że współczuję, jak sobie pomyślę, że miałabym być w ciąży do mojego terminu 28.11 lub dłużej to bym padła👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Ja dzisiaj nad ranem miałam majty mokre - już myślałam że cos się zaczyna ale gdzie…. Moim dzieciom zawsze dobrze w mej macicy🤣 dzisiaj mam pełno rzeczy jeszcze do zrobienia - jadę właśnie na depilacje.
Z jednej strony czuję się jak słoń i chcę już się rozpakować… a z drugiej jest to jakaś abstrakcja że to już 😎🙍🏻♀️39l
🙍🏻♂️41l
Starania od 08.2016
Hashimoto
Drożność ok
nasienie raz lepiej raz gorzej
Gameta od 10.2018
3 cykle stymulowane - Aromek + Ovitrelle
1 IUI 4. 04. 2019 ;(
2 IUI 29.06.2019
# 1IVF : 08.11.2019 start ; punkcja 28 kumulusow - > 13 dojrzałych ; mamy ⛄⛄⛄⛄ 😍😍
FET 18.12.2019 4.1.1.
Beta 9dpt : 82.8
12dpt : 260.1
15dpt : 654
20dpt : 3772,3
33dpt : ❤️
👧🏻 28.08.2020 😍
01.2025 —> wracamy po rodzeństwo
FET 04.03.2025 4.1.1
8 dpt beta hcg 59,61
10 dpt beta hcg 122,80
13 dpt beta hcg 468
20 dpt beta hcg 4742
27 dpt ❤️❤️❤️ CRL 0,72 cm😍😍
05.2025 - prenatalne 6cm zdrowo wyglądającej córki 🩷

-
Ja to powinnam być już dziś w szpitalu, ale czuję się ok, Stasio się rusza, ciśnienie w normie więc nie spieszę się. Daje sobie czas w weekend i w poniedziałek zdecyduje czy pójść jakby co 😁 w niedziele jeszcze zawody starszaka, we wtorek urodziny średniaka…ciągle w sumie coś.
My dziś rano z mężem ratowaliśmy sikorkę. Wpadła nie wiem jak do naszej rynny, na szczęście udało się bez zdejmowania tylko otworzyliśmy jedną deskę z tarasu i udało się dołem rynny ja jakoś zachęcić ziarenkami żeby wyszła. ❤️
Pan z pralni zabrał też dwa dywany do prania a ja nie omieszkałam jeszcze raz odkurzyć chatę 😁 jeszcze ma dziś drewno do kominka przyjechać to zamierzam je aktywnie układać. Naprawdę nie sądziłam że trzecie dziecko a będzie trzeba tyle czekać na poród i bronić się przed indukcja!
wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Ty chyba jesteś u nas pierwsza, która jest po terminie 😁 ale powiem Ci, że współczuję, jak sobie pomyślę, że miałabym być w ciąży do mojego terminu 28.11 lub dłużej to bym padła
Z om termin mam na 16.11, po pierwszych prenatalnych wpisali 13.11 więc jestem tak po środku 🤣
Tyle dobrze, że nie mogę narzekać. Nic mnie nie boli, jedynie brzuch utrudnia wstawanie a tak to mogłabym zapomnieć, że jestem w ciąży.
Wiesz, chyba jestesmy z mężem już zmęczeni tym oczekiwaniem bo od początku września moja ginekolog straszy, że szyjka krótka, miękka i się rozwiera i tak żyliśmy w takiej obawie a jednocześnie gotowości na przedwczesny poród. Teraz dobijające są ciągłe pytania czy już. Uparty ten Nasz skorpionik od początku ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2025, 11:23
-
Anilorak88 wrote:Z om termin mam na 16.11, po pierwszych prenatalnych wpisali 13.11 więc jestem tak po środku 🤣
Tyle dobrze, że nie mogę narzekać. Nic mnie nie boli, jedynie brzuch utrudnia wstawanie a tak to mogłabym zapomnieć, że jestem w ciąży.
Wiesz, chyba jestesmy z mężem już zmęczeni tym oczekiwaniem bo od początku września moja ginekolog straszy, że szyjka krótka, miękka i się rozwiera i tak żyliśmy w takiej obawie a jednocześnie gotowości. Teraz dobijające są ciągłe pytania czy już. Uparty ten Nasz skorpionik od początku ☺️
Skorpiony tak mają 😁 ja też jestem skorpionem i się śmieję, że mąż będzie miał wesoło, 3 laski w domu (liczę też pieseła :p), w tym dwa skorpiony 🤪🤪 a On jest spokojnym bykiem 😅👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH