👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Natha wrote:U.nas noc z serii hardcore, młody spał pięknie od 23 do 5:30 z przerwami na mleczko, za to wzywanie karetki o 1 w nocy do wymiotującego na czarno męża zryło mi mózg
informacji ze szpitala brak, nie dość że osiwieję co u niego , to jeszcze osiwieje ze zmartwienia czy młody czegoś nie złapał
|
Natha, bardzo współczuję stresu 🫂 mam nadzieję, że szybko dostaniesz informację ze szpitala -
Natha wrote:U.nas noc z serii hardcore, młody spał pięknie od 23 do 5:30 z przerwami na mleczko, za to wzywanie karetki o 1 w nocy do wymiotującego na czarno męża zryło mi mózg
informacji ze szpitala brak, nie dość że osiwieję co u niego , to jeszcze osiwieje ze zmartwienia czy młody czegoś nie złapał
|
Bardzo współczuję 🥺 wymioty na czarno świadczą najczęściej o krwawieniu z przewodu pokarmowego. Mąż nie ma może wrzodów żołądka?👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
My mamy wózek używany jednak cybex priam ten starszy jest spoko tylko teleskopowa rączka jest luźna trzeba się przyzwyczaić (za pierwszym razem mieliśmy składane ) co do pampersów my używamy narazie rady złote i białe (te trochę lepiej leżą ) w jednych mieliśmy tak że ukrywałam 50% rzepów mam w planach wytezyowac z Lidla złote jeszcze bo te białe nie odpazaly ale miał cały czas czerwony tyłek w nich 🙄
-
Rudka wrote:Czy wybrałyście już jakimi szczepionkami będziecie szczepić ?
My szczepimy tymi 6w1.
Rudka lubi tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Rudka, jak8 macie poziom bilirubiny?
My odebraliśmy wynik i 12,71 z krwi, chyva nie ma tragedii ale nie wiem jakie sa dokładne wytyczne
Dzięki Zumi, staramy sie karmic jak najczęściej, wybudzam mokrymi chusteczkami no ale mloda często po 10min ssania odpływa 😬 juz nie wiem czy bym nie wolała wrocic do szpitala na dzień czy dwa by Zamknąć temat... -
Jjkm97 wrote:Dziewczyny kp jak u Was wyglądają karmienia nocne?Jak to jest u was, też się zdarzają w nocy takie krótkie sesje?
U nas nocą Mały jest straszny nerwus i albo jest festyn przy cycku (wypluwanie, agresywne ssanie, machanie rączkami) albo przysypianie i pobudki co 15min. W związku z tym odciągam nocne porcje i dostaje z butli. Teraz mamy dwie pobudki. (Co 3h) Zjada z butli około 80ml - 100ml. Mąż karmi butelką, a ja odciągam w tym czasie na następną nockę 😊 W dzień tylko cycek.
Kasiek7 lubi tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Justa877 wrote:A jaki jest koszt szczepionki 6w1? Jeszcze decyzja przed nami, nie dzwoniono jeszcze do nas o szczepionki.
My mieliśmy rozmowę o szczepieniach na wizycie patronażowej u pediatry. Szczepionka 6w1 to koszt 230-240zł jednej dawki👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Ciekawe jak Nancia i Jej dzidziulek . Mam nadzieję że trochę lepiej:)
-
izzou97 wrote:Czytałam kiedyś o tym, że pokarm nocny zawiera więcej tłuszczu i jest bardziej kaloryczny, dlatego karmienia mogą trwać krócej, bo dziecko się szybciej najada ☺️ tak to matka natura wymyśliła
Potwierdzam mieliśmy dzisiaj konsultacje z neurologopedą w szpitalu i dokładnie to samo powiedziała + to że najbardziej treściwy i bogaty pokarm jest nad ranem a najlżejszy wieczorem 😃
izzou97, Asia091 lubią tę wiadomość
-
Zagadka dnia.
Ile trwała drzemka Ignacego?
Tyle co schnie odżywka do paznokci 😅
Z pampersów używam pampers premium CARE i są najlepsze, Huggies extra CARE też były spoko ale dla mnie dada złota to dramat, pranie co zmiana pieluchy bo wszystko szło bokiem.
Ja nie wiem czym beee szczepić, niby mam termin na 31 grudnia ale umówieni jesteśmy na 2 tydzień stycznia muszę siąść i poczytać co z tymi szczepionkami. Bo na prawdę nie wiem. -
Fabregasowa wrote:Rudka, jak8 macie poziom bilirubiny?
My odebraliśmy wynik i 12,71 z krwi, chyva nie ma tragedii ale nie wiem jakie sa dokładne wytyczne
Dzięki Zumi, staramy sie karmic jak najczęściej, wybudzam mokrymi chusteczkami no ale mloda często po 10min ssania odpływa 😬 juz nie wiem czy bym nie wolała wrocic do szpitala na dzień czy dwa by Zamknąć temat...
Po porodzie w 3 dobie mała miała 18 później po naświetlaniu spadło do 11,7 - wtedy wypisali nas do domu a ostatnio poszłam kontrolnie zrobić krew i było 14 więc dostaliśmy skierowanie z powrotem do szpitala eh. Teraz po kroplówkach jej trochę spadło. Powiedzieli że przy kp może być żółtaczka nawet 3 miesiące i to jest ok bo wszystkie inne wyniki są w porządku więc może jutro nas wypuszczą do domu.
Wasza bilirubina jest ok
Jak usypia Ci mała po 10 min to delikatnie wtedy pouciskaj jej pod brodą palcem (tam gdzie drugi podbródek) żeby zaczęła ssać dalejWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:32
-
Jjkm97 wrote:Hej dziewczyny, poczytywałam Was incognito, bo zmieniłam telefon i zapomniałam hasła 🫣 Dobrze wiedzieć, że wszystkie już rozpakowane i że każda z Nas super sobie radzi, bo pamiętajcie, że mimo, że czasami jest ciężko to jesteśmy wielkie! 💕
Dziewczyny kp jak u Was wyglądają karmienia nocne? Ja z uwagi na wcześniactwo jestem a raczej byłam kpi, teraz coraz więcej razy kp, bo chce przejść głównie na pierś.
Dla swojej wygody nocne karmienia są kp, ale nie wiem czy mały nie je zbyt mało. Przed 23 zjadł normalnie, potem wstał po 1 wypił z jednej piersi dosłownie kilka minut i zasnął snem twardym do 3:30. O tej 3:30 wypił z jednej piersi tylko 10 minut i znowu odpłynął bajlando. Mleka mam dużo, bo karmie przez nakładki i jak wyjmuję pierś z buzi to aż kapie na wszystkie strony.
Boję się że za mało je i spadnie mu cukier i czy nie włączyć lepiej chociaż jednego karmienia w nocy butelką.
Jak to jest u was, też się zdarzają w nocy takie krótkie sesje?
Jak mleka masz dużo i przez te 10 min aktywnie ssie to ja bym się nie przejmowała bo myślę że na spokojnie jest w stanie się najeść
-
U nas dziś była położna na ostatniej wizycie. Bobas waży już 4160g 😀
Wszystko jej się w nim podoba, jedynie z nią gadałam na temat tej ciemieniuchy bo walczymy z nią, miejscami już w lekko schodzi ale i tak jest tego w pizdu jeszcze. Biedna mała łepetynka.
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Paulivv polubiłam bo to określenie "wpizdu" jest w punkt 😎
Natha Współczuje stresów, jak nie urok to sraczka tak mówi moja mama 🙃
Rudka obyście szybko wrócili do domu. 🤞🥰
Słuchajcie potrzebuje porady, dziś przy porannym myciu duoci mojego syna zauważyłam ranki przy odbycie, i wiem że to przez te cholerne chusteczki water wipes.. ja to osiwieje, osiwieje ( już zauważyłam przypływ srebra na głowie) czy stosować na mąkę ziemniaczaną czy linomag?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:25
-