👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia091 wrote:Nnacia jak się czujesz? ♥️
Jestem na tabletkach na depresję.
Zaczynam lepiej znosić zachowanie młodej.
Nie rusza mnie już tak jej ciągły wrzask.
Rudka, Maddie_Ist, wellwellwell, Kropka89, Paulivvv, Nadzieja32, Domisiek, Foxy96, Justa877, Zumi, Ilka96, Fabregasowa lubią tę wiadomość
👩🏻🦳 38 👨🏻🦰41
- starania od 06.2024
- z pomocą medyczną od 10.2024
⏸️ 23.02.2025
20.10.2025 🌹
2630 g 50 cm 16:30 -
Dziewczyny a ile mml mleka MM jedza wasze ponad miesieczne bable? u nas teraz roznie ale chyba glownie 90mml ale co dwie h jakos, max 2,5h. Czasem zje 120, a czasami nie wypije 90 i za jakis czas musimy dokarmiac.
Mi sie chyba dzisiaj dziecko popsulo. Blanka spala dzis w dzien od 12 do 15, zjadla i dalej w kime do 18. Ja w tym czasie moglam sie wymalowac, wykapac i zrobic obiad przed wyjsciem do gina. Szok 🤪. Mam nadzeje, ze w nocy nie bedzie dramatow. Wczoraj nie chciala spac po karmieniu o 3:00, jękoliła i stekała wiec wzielismy ja do lozka. Gdyby nie miala owleta 🧦 to bym sie bala. Z tego zmeczenia juz nie pamietam czy jeczala tez w lozku xD. Jutro wybieramy sie do fizjo.
Na wizycie wszystko ok, blizna w srodku w porzadku. Lekarka kochana, pytala jak sie czuje psychicznie, czy dajemy rade , czy mamy kogos do pomocy, co ile sie karmimy itd. Kilka razy podkresila ze nie moge zajsc w ciaze do roku na pewno 😅. Badania krwi kazala zrobic za jakis czas.
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Zumi a wam nie wypada teraz skok rozwojowy? On przypada jakos na 5-6 tydzien.
Nadzieja u Ady nie, ale u starszej corki sie zdarzalo - podrazniona sluzowka i naczynia w nosie.
Właśnie mamy 5 tydzień i 1 dzień, więc może to skok, aczkolwiek martwi mnie ta jego wysypka. Ma całą buzię czerwoną i w krostlach, to samo ma na uszach, dekolcie, pleckach, szyjce i ramionkach. Od jutra zero nabiału dla mnie, do kawy kupie roślinne. Wysłałam męża po nutramigen 1 do apteki, jestem już padnięta tymi wrzaskami. Biedne dziecko prawie nie śpi tak cierpi 😭. W poniedziałek umówię go do pediatry. Mam takie wyrzuty sumienia, że puściły mi nerwy, że miałam nawet myśli żeby go oddać. Nie sądziłam, że można tak szybko sięgnąć dna przy dziecku i zachowywać się jak obłąkana osoba. A przecież tak go kocham.
https://zapodaj.net/plik-MpgoKUnXXv
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Nnaciaa, dobrze że zdecydowałaś się skonsultować z lekarzem i farmakoterapia przynosi efekty. Jesteś bardzo dzielna 🫂
nnaciaa lubi tę wiadomość
-
Ja bym się popłakała z tym mlekiem 😅 ahh te facetyAnilorak88 wrote:Asia jak Wojtek miał małe odparzenie to zasypywanie mąką ziemniaczaną szybko pomogło więc ja polecam.
Odciągnełam przed kąpielą 40ml pokarmu, szczęśliwa (bo walczymy z Wojtusiem o każdą kroplę) zlałam do butelki i chciałam mu dać. Okazało się, ze mąż wylał i wymył butelkę bo myślał, że to zostało po poprzednim karmieniu mm. 🤣 On nigdy nie był taki pierwszy do porządków.
Zumi no piękne masz wyniki, ja się jeszcze nie odważyłam przebadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia, 20:17
Anilorak88 lubi tę wiadomość
-
Znam tą drogę przez to pieprzone bagno, cieszę się że walczysz trzymam za Ciebie kciuki bo wiem że to trudna droga ..Macierzyństwo daje w dupę niemiłosiernie 😑nnaciaa wrote:Jestem na tabletkach na depresję.
Zaczynam lepiej znosić zachowanie młodej.
Nie rusza mnie już tak jej ciągły wrzask.
Przesyłam Ci wiele siły ♥️
nnaciaa lubi tę wiadomość
-
Zumi wrote:Właśnie mamy 5 tydzień i 1 dzień, więc może to skok, aczkolwiek martwi mnie ta jego wysypka. Ma całą buzię czerwoną i w krostlach, to samo ma na uszach, dekolcie, pleckach, szyjce i ramionkach. Od jutra zero nabiału dla mnie, do kawy kupie roślinne. Wysłałam męża po nutramigen 1 do apteki, jestem już padnięta tymi wrzaskami. Biedne dziecko prawie nie śpi tak cierpi 😭. W poniedziałek umówię go do pediatry. Mam takie wyrzuty sumienia, że puściły mi nerwy, że miałam nawet myśli żeby go oddać. Nie sądziłam, że można tak szybko sięgnąć dna przy dziecku i zachowywać się jak obłąkana osoba. A przecież tak go kocham.
Zumi a rozważyliście alergię kontaktową, np na proszek/płyn do prania? Może warto spróbować przeprać wszystko w innym płynie zanim zaczniesz dietę wykluczającą, chociaż rozumiem że przez alergię męża to zapewne lepszy trop👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨
22.11 (39+2) O 🩵💙

-
Przykro się patrzy na tą wysyłkę Jasia, może to faktycznie alergia?Zumi wrote:Właśnie mamy 5 tydzień i 1 dzień, więc może to skok, aczkolwiek martwi mnie ta jego wysypka. Ma całą buzię czerwoną i w krostlach, to samo ma na uszach, dekolcie, pleckach, szyjce i ramionkach. Od jutra zero nabiału dla mnie, do kawy kupie roślinne. Wysłałam męża po nutramigen 1 do apteki, jestem już padnięta tymi wrzaskami. Biedne dziecko prawie nie śpi tak cierpi 😭. W poniedziałek umówię go do pediatry. Mam takie wyrzuty sumienia, że puściły mi nerwy, że miałam nawet myśli żeby go oddać. Nie sądziłam, że można tak szybko sięgnąć dna przy dziecku i zachowywać się jak obłąkana osoba. A przecież tak go kocham.
https://zapodaj.net/plik-MpgoKUnXXv
Wiesz, po naszych historiach w macierzyństwie rozumiem kobiety które nie chcą nie dzieci(sama byłam jedną z nich) bo teraz wiem że macierzyństwo to ciężka praca w ch.... ciężka. Także nie powinniśmy się przepraszać ani czuć winne że nie dajemy rady. Mój mąż miał dziś Ignasia na rękach 30 minut i mały szalał płakał były też konwulsje ciała itp i co chwilę pytał mnie co mu dolega a ja mówię nie wiem to usłyszałam jak to?! Oczywiście wiedziałam że syn nie chce być na rękach u ojca tylko u mnie, i wzięłam Ignasia do siebie i młody się uspokoił a ja w głowie miałam myśli że przecież miałam odpuszczać i dawać ojcu się wykazywać w opiece nad synem. -
Taaa. Mi najtrudniej ogarnąć, że nie da się dnia zaplanować. Zrobisz to na co Ci ten mały człowiek pozwoli a przy moim silnym poczuciu kontroli, panowania nad wszystkim i ogarniania całego świata to bardzo trudne i czasami ciężko mi się z tym pogodzić. Jak wczoraj Wojtek był nieodkładalny to marzyłam żeby mąż wrócił z pracy i żeby wyjść z domu. A jak wyszłam to miałam wyrzuty sumienia, myśli o wyrodnej matce itp.
👩🧔♂️ 37
8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
25.03 ❤️
17.11 Wojtuś ♥️ -
Dziewczyny proszę o radę mamy karmiące tylko piersią. Jestem na etapie zwalczania zastoju. Ale sens w tym że Melusia nie spokojna. Co chwila je. Cyce zdecydowanie pustsze i tutaj moje pytanie. Otóż od 3 dni waga nic nie drgnęła:( a co za tym idzie dziecko jest wiecznie głodne i dziś dzień to masakra. 80 procent dnia na cycach. I ciągłe głodna. Czy jeszcze poczekać dzień czy lepiej dać mm na noc. Szkoda biedulki gdzie waga mówi sama za siebie:( zastój dziś dopiero puszcza:(
-
psaj91 wrote:Dziewczyny melduję, że już po! Zabieg trwał 3h. Wszystko pięknie wycięte. Co prawda w trakcie spadło jej ciśnienie (właśnie zaraz po odseparowaniu guza), ale anestezjolodzy szybko ją wyprowadzili na prostą. Lekarze wyszli bardzo uśmiechnięci i zadowoleni. Teraz czekamy żeby ją zobaczyć 🥹 Dziękuję Wam za kciuki!! ❤️❤️
Cały czas o Was myślałam 😚
Bardzo się cieszę, że operacja się udała ♥️
psaj91 lubi tę wiadomość
👩🏻🦳 38 👨🏻🦰41
- starania od 06.2024
- z pomocą medyczną od 10.2024
⏸️ 23.02.2025
20.10.2025 🌹
2630 g 50 cm 16:30 -
Psaj, bardzo się cieszę, że jesteście już po. I dzięki Bogu tak szybko ujawniliście tego dziada i można było się go pozbyć.
Nacia, dobrze że powalczyłaś o siebie i pozwoliłaś sobie pomóc. Teraz już będzie tylko lepiej.
Ania89, dzieci przyrastają skokowo, dlatego waży się je raz w tygodniu, a nie codziennie. Powinni odebrać ci wagę 😄 Może być tak że jutro / pojutrze licznik nagle podskoczy i zobaczysz przyrost. A to że wisi ci ciągle na cycu, to może być po prostu moment skoku rozwojowego. Takie ciężkie dni będą się niestety pojawiać.
nnaciaa, wellwellwell, Foxy96, psaj91 lubią tę wiadomość
-
Ja ważę co kąpiel. Ostatni 3 dni temu ważyłam. A Melusia inaczej się zachowuje niż zwykle. I te ,,puste,, cyce . Myślę bardzo czy pierwszy raz nie podać mm a swoje cyce stymulować laktatorem:(
-
Co do tematu z ilością MM.
Mój od +/- 3 tygodnia życia zaczął zjadać po 120ml - czasem coś tam zostawiał, ale takie 110ml to był mus.
Jadł wtedy dość regularnie co 3-3,5h.
Aktualnie od jakiegoś czasu te 120ml to mu mało i zdarza się że po chwili musimy mu jeszcze podać trochę. Ale nie je już tak regularnie jak wcześniej, nie budzimy go na jedzenie, dostaje wtedy kiedy jest głodny.
W dzień to je tak co 3,5-4,5h a w nocy jeszcze rzadziej, bo zasypia nam gdzieś 21:00/22:00 i śpi zazwyczaj do 03:00/04:00 wtedy zjada i dosypia tak do 06:00/07:00 rano. Także w nocy właściwie je tylko raz i potem już rano jedzenie.
Dziś gadałam o tym z położną, ona twierdzi że jak teraz bobas sobie wydłużył te odstępy czasowe w jedzeniu to możemy mu na spokojnie dawać porcję 150ml. Także chyba od jutra zmieniamy butelki na większe i robimy po 150ml.
Klekotka, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które karmicie piersią. Robicie jakoś zapasy mleka? Ja mam tylko 4 woreczki, mimo że mleka mam sporo, ale trochę boję się odciągać i robić zapasy, bo już i tak mam taki mocny wypływ, że Tosia się krztusi, bo to mleko tak tryska i muszę karmić na wpół leżąco. Z drugiej strony chciałabym zrobić jakiś zapas, ale to chyba lepiej trochę później? Jak się ta laktacja ustabilizuje?👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
edka85 wrote:A to że wisi ci ciągle na cycu, to może być po prostu moment skoku rozwojowego. Takie ciężkie dni będą się niestety pojawiać.
Edka, u nas cały tydzień taki, więc mam nadzieję, że mój Leoś to zaliczył już tak z 5 skoków rozwojowych do przodu xD12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙