Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja muszę na nowo utulić dziecko do snu po nocnym karmieniu?

Mmagda389 lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Kanola Debiutantka

Wysłany: 24 grudnia 2025, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:

Oj nieee, my właśnie po przewijaniu i konsumpcji cyca patrzymy się na niego jak na zdobyte trofeum, zamiast usnąć... Potem odkładanie tykającej bomby :o

Dziewczyny po CC, wszystkim Wam się tam ładnie goi? Ja mam wrażenie że ta fałda brzucha, karmienie non stop na siedząco, brak dopływu powietrza, spowalnia gojenie i tworzy takie dziwne ogniska zapalne... Ale czekam cierpliwie jeszcze 2tyg na "przegląd" by po być 6tyg połogu, w którym mało jest dane kobiecie leżec i odpoczywać ...

• Dahlia Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2025, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:

Nope 💁‍♀️ w ogóle większość razy po odłożeniu do dostawki u mojej jest takie kitłaszenie się i zasypianie i wybudzanie jeszcze kilka razy (plus oczywiście dinozaurowanie i chrumkanie mocne, bo u nas sapka i wiotkość krtani to kompani na dobre i złe) i to niezależnie ile wcześniej zaśpiewam kołysanek lub utulę na rękach, więc tak jej pozwalam się wyszumieć (oczywiście nie śpię)… nie wiem, czy to dobrze, no ale nie płacze tylko sobie stopniowo odpływa do swojego świata.
    A Wy staracie się uśpić na amen przed odłożeniem i udaje się uniknąć wybudzenia?

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '90 & '84
    listopad '25 Nasz Cud na świecie 💗

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:

U nas zależy od nocy jak się trafi - ale zazwyczaj jest senny już pod koniec butelki więc dość szybko idzie spać.
    Dziś pobił swój rekord długości snu - spał ponad 7h w jednym ciągu. Zasnął nam ok 21:20 a obudził się o 04:30. Już jest po jedzeniu i odbijał to właśnie przysypia mi na ramieniu więc chyba zaraz lecimy do dostawki i może coś jeszcze pośpi.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia - wcześniej zazwyczaj usypiał nam na rękach tak na amen i dopiero było odkładanie, ale odkąd ma bunt na ręce to wkładamy go tam gdzie akurat ma spać i on sobie sam w kilka/kilkanaście minut odlatuje. Czasem się powierci trochę albo wypluwa smoczek a za 20 sekund go chce, ale nie płacze ani nic takiego.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam ten problem, wcześniej jak Ignacy miał 2-3 tyg to bez problemu zasypiał na rękach a teraz lulam, tańczę śpiewam recytuje .. 🤡 a i wjechała butelka On chyba jest uzależniony od tego smaku, bo wystarczyło że mu przyłożył mąż do buzi to On trochę pociumkał i zasnął..
    a na cycku to wisi i wisi..
    A i znowu mam rany na brodawkach 🥺 także znowu mam ból przy łapaniu cycka .

Tak sobie przeglądam YT przy karmieniu,,
    https://youtu.be/HsRMfEQQ74g?si=tf-5K2IRYHAWoq9H

Zumi lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia wrote:
    Nope 💁‍♀️ w ogóle większość razy po odłożeniu do dostawki u mojej jest takie kitłaszenie się i zasypianie i wybudzanie jeszcze kilka razy (plus oczywiście dinozaurowanie i chrumkanie mocne, bo u nas sapka i wiotkość krtani to kompani na dobre i złe) i to niezależnie ile wcześniej zaśpiewam kołysanek lub utulę na rękach, więc tak jej pozwalam się wyszumieć (oczywiście nie śpię)… nie wiem, czy to dobrze, no ale nie płacze tylko sobie stopniowo odpływa do swojego świata.
    A Wy staracie się uśpić na amen przed odłożeniem i udaje się uniknąć wybudzenia?

Ja czasem się połaszę na "uspanie" cycem,,, czyli jak już jest na full najedzony obijam Go trochę polulam i odkładam ale wiadomo wtedy jest jak to napisałaś kitłaszenie, udawanie jakby dziecko opętał szatan to biorę go spowrotem i daje cyca i pociągnie 3-4 razy i zasypia i nie ciągnie już tylko zrobi sobie uspokajacz z cycka i wtedy nie odbijam i do kokona..czasem nie mam siły już po 1h karmienia go lulać to sobie pomagam w ten sposób i nie ma darcia tylko martwię się o to nieodbijanie ..
    W ogóle to mój syn śpi z nami w łóżku,, nawet nie mam się jak rozłożyć w chińskie S 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2025, 05:58

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙

age.png
  • Natha Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2025, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Aa i niech ktoś mi powie co robicie z bobasami jak mają „okno aktywności”?

Mój bobas każde takie okno ma zazwyczaj w długości 1,5 - 2h, a że on je szybko, to zamiany pampersa i jedzenie nie zajmuje nam dużo w tym czasie + moje dziecko po 10/15min każdej „aktywności” jest znudzone i krzyczy dopóki nie będziemy robić czegoś innego, najlepiej to w całkiem innym miejscu.

Przed tą drzemką myślałam że skocze z okna. Już nam pomieszczeń w domu brakowało. Obeszliśmy cały dom od góry do dołu, bawił się na macie w salonie, potem na macie w swoim pokoju, potem „gadaliśmy” na przewijaku, potem leżał w kokonie a mi odpadała ręka bo musiałam mu ciągle „naciągać” tukana z Fisher Price i trzymać ręce w górze 🤣 potem leżeliśmy znowu na macie na brzuszku, potem na brzuszku ale na takiej poduszce pod ramionami, potem karty kontrastowe, potem karuzela w łóżeczku poszła w ruch 😅 a na końcu bujaczek… każda ta rzecz podobała mu się do max 15min, zazwyczaj nudziła mu się po jakiś +/- 7min… dzięki Bogu że zrobił się senny bo nie wiem co byśmy dalej mieli tu robić.
    Jak Cię to pocieszy, to nasz mały jest jakimś cyborgiem i nie śpi w dzień. Autentycznie budzi się chłop o 9 i zasypia o 23. Lepsze kardio niż na siłowni czasem.

Pokazujemy książeczki, światełka, zabawki najlepie czarno czerwone, kładziemy na brzuszku. Kupiłam taki projektor gwiazd to rzucamy na sufit albo ścianę i mały się patrzy z dostawki na to przez kilkadziesiąt minut. Czasem też się gapi na książeczkę kontrastową nad dostawką. Na rączkach u taty też jest spoko. Ogólnie jak chcę żeby zasnął to pomaga tylko spacer, odcina go przy ubieraniu. Nie wiem czy nie zrobię go w konia i nie zapakuję do gondoli w domu, zrobię co jakiś czas kilka kółek po korytarzu 🤡

• Natha Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2025, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Ja czasem się połaszę na "uspanie" cycem,,, czyli jak już jest na full najedzony obijam Go trochę polulam i odkładam ale wiadomo wtedy jest jak to napisałaś kitłaszenie, udawanie jakby dziecko opętał szatan to biorę go spowrotem i daje cyca i pociągnie 3-4 razy i zasypia i nie ciągnie już tylko zrobi sobie uspokajacz z cycka i wtedy nie odbijam i do kokona..czasem nie mam siły już po 1h karmienia go lulać to sobie pomagam w ten sposób i nie ma darcia tylko martwię się o to nieodbijanie ..
    W ogóle to mój syn śpi z nami w łóżku,, nawet nie mam się jak rozłożyć w chińskie S 😑
    Asia, nam położna jakiś czas temu- jak mieliśmy kryzys ulewaniowy - powiedziała że jak młody w nocy nie odbija, co nam się często zdarzało i kręciłam kółka po sypialni przez pół godziny bez efektu - żeby nie odbijać bo go wybudzamy niepotrzebnie. Może jestem wyrodną matką ale tak nam wygodnie teraz ze nie odbijamy go w nocy bo zasypia na cycku, ja mu wkładam już na początku karmienia rękę pod główkę a drugą między nogi i jak skończy, to go przenoszę jak porcelanową lalkę do dostawki. Nie wybudził się od kilku dni nawet na sekundę :) i jakoś żyjemy … podobno jakiś czas temu była szkoła mówiąca że po piersi w ogóle nie trzeba odbijać… ja jestem sceptyczna bo słyszę jak młody czasem się nałyka powietrza, ale wychodzę z założenia że jak się pominie 2 karmienia z odbiciem to świat się nie zawali, rodzice też muszą jakoś funkcjonować 😵‍💫

Asia091, Ilka96, kalinok, Zumi lubią tę wiadomość

• izzou97 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Capricorni, skomplikowany temat, ciężko coś doradzić przez ekran :( czy mieliście konsultacje z CDL?

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:
    Asia, nam położna jakiś czas temu- jak mieliśmy kryzys ulewaniowy - powiedziała że jak młody w nocy nie odbija, co nam się często zdarzało i kręciłam kółka po sypialni przez pół godziny bez efektu - żeby nie odbijać bo go wybudzamy niepotrzebnie. Może jestem wyrodną matką ale tak nam wygodnie teraz ze nie odbijamy go w nocy bo zasypia na cycku, ja mu wkładam już na początku karmienia rękę pod główkę a drugą między nogi i jak skończy, to go przenoszę jak porcelanową lalkę do dostawki. Nie wybudził się od kilku dni nawet na sekundę :) i jakoś żyjemy … podobno jakiś czas temu była szkoła mówiąca że po piersi w ogóle nie trzeba odbijać… ja jestem sceptyczna bo słyszę jak młody czasem się nałyka powietrza, ale wychodzę z założenia że jak się pominie 2 karmienia z odbiciem to świat się nie zawali, rodzice też muszą jakoś funkcjonować 😵‍💫

Ja tez nie odbijam w nocy. W dzien jak odbijam to i tak i tak mamy chlustanie, wiec nie wiem czy to robi jakas roznice. A w nocy o dziwo mimo braku odbijania nie ulewa az tak. 🤷‍♀️
    Z tym, ze u nas nie ma szans na przeniesienie do lozeczka wiec jedynie co to po cycu jestem w stanie mloda zsunac delikatnie na materac obok. Zastanawiam sie jak to teraz ogarnac, bo dzisiaj juz maz chce wrocic do sypialni z kanapy. 😅

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy też nie odbijam. W ogóle Wojtek różnie z tym odbijaniem. Potrafię klepać go pół godziny i nic a czasami ledwo spionizuje i odbija.

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z odbijaniem też różnie, czasem odbija jeszcze jak je, czasem wcale. W nocy staram się te 5-10 minut trzymać pionowo, bo bidulka ulewa i potem w nosie charczy.

U nas jest na pewno aktualizacja oprogramowania. Najpierw w zeszłą noc sen 5h, potem rano też tak długo spała, później po południu pobudki co 1h, przy cycku było warczenie, odrywanie, żeby krzyknąć i potem dosłownie polowanie na cyca, a przed 1, po 4h snu nie mogłam jej w ogóle dobudzić, dopiero mokra chusteczka po uszkach i brzuszku ją obudziła 🙈 a musiałam obudzić, bo piersi wzywały. Teraz znowu śpi, ale co chwilę jest jęk lub krzyk i śpi dalej. A Tosia jest raczej spokojnym bobasem i to do niej niepodobne 😅 ale faktycznie stała się bardziej kontaktowa, skupia wzrok i nawet wczoraj jak śpiewałam i tańczyłam jej rączkami to się do mnie uśmiechnęła 🥰 więc aktualizacja na pełnej 😁

Ach i dziś Antosia zakończyła pierwszy okres w życiu i stała się niemowlakiem 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2025, 10:26

Asia091, Dahlia, Bećka, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:
    Jak Cię to pocieszy, to nasz mały jest jakimś cyborgiem i nie śpi w dzień. Autentycznie budzi się chłop o 9 i zasypia o 23. Lepsze kardio niż na siłowni czasem.

Pokazujemy książeczki, światełka, zabawki najlepie czarno czerwone, kładziemy na brzuszku. Kupiłam taki projektor gwiazd to rzucamy na sufit albo ścianę i mały się patrzy z dostawki na to przez kilkadziesiąt minut. Czasem też się gapi na książeczkę kontrastową nad dostawką. Na rączkach u taty też jest spoko. Ogólnie jak chcę żeby zasnął to pomaga tylko spacer, odcina go przy ubieraniu. Nie wiem czy nie zrobię go w konia i nie zapakuję do gondoli w domu, zrobię co jakiś czas kilka kółek po korytarzu 🤡

No jakby mój jeszcze nie spał cały dzień to ja bym naprawdę musiała skoczyć z okna 😅 mnie to bierze już obłęd czasami, jak robimy WSZYSTKO co można robić z takim bobasem a jemu nadal się nudzi i nadal nie zamierza iść na drzemkę

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas położna ogólnie mówiła, że jak dziecko nie odbije tak do +/- 10 min to żeby dać mu spokój. W nocy nie zawsze mu się odbija, wtedy go chwilę trzymamy tak bardziej pionowo żeby mu tam przeleciało wszystko w dół i odkładamy do dostawki.
    Ale nasz bobas rzadko ulewa, czy go odbijemy czy nie to ulewanie u nas się zdarza bardzo rzadko.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha, Well, Anilorak dobrze że to piszecie bo szczerze mówiąc trochę się bałam że coś "nie tak" robię dziecku. Ja jak Ognasia nie odbijam to biorę go kładę na lewy bok. Chociaż i tak się Młody przekręci na plecki, ręce w górze i śpimy. A i potrafi się targnąć na swoje życie czyli zakrywa sobie nosek rączkami a ja wtedy zawału dostaje 😅 i szybko mu ręce zabieram to się zawsze krzywi.

Drogie Koleżanki ☺️
    Chce Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia Świąt Bożego Narodzenia, niech ten czas Świat będzie pełen ciepła radości i miłości, niech przyniesie Wam spokój, Niech Wasze Bąbelki się wysypiają, niech się im nie ulewa, niech się ładnie odbija, żebyśmy nie musiały krążyć z Nimi po całym domu żeby je ululać, niech pięknie przybierają na masie, niech rosną zdrowo, a Nam Mamom życzę wytrwałości, żeby Nasi partnerzy i Mężowie byli bardziej domyślni i więcej pomagali i żeby to Macierzyństwo nie dało nam za bardzo w D... a Nowy Rok 2026 niech przyniesie same obfitości 🥰

Idę coś pomagać póki mąż jest w domu i zajmuje się dzieckiem 🥰, widzimy się po świętach !

P.S. w tym roku zamierzam bez ograniczeń się nawsuwać pierogów z kapustą 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2025, 14:04

Foxy96, izzou97, Nadzieja32, AnaPyza, Ilka96, Tusia88, Jjkm97, wellwellwell, Domisiek, Dahlia, Fabregasowa, kalinok, psaj91, Anilorak88, Paulivvv, Mmagda389, Bećka, Zumi lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙

age.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:
    Ogólnie jak chcę żeby zasnął to pomaga tylko spacer, odcina go przy ubieraniu. Nie wiem czy nie zrobię go w konia i nie zapakuję do gondoli w domu, zrobię co jakiś czas kilka kółek po korytarzu 🤡
    U nas też spacer jest najlepszy. Wczoraj ze względu na pogodę nie poszłyśmy, ale dzisiaj nie mam zamiaru odpuścić. W ogóle najlepsze jest to, że przedwczoraj byłam w kawiarni przez 2 godziny i bobas spał grzecznie w wózku, a jak próbuję ją uśpić w wózku w domu, to budzi się po paru minutach 😁

Zumi lubi tę wiadomość

10.03 – ⏸️
    age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w tej książce „Czwarty trymestr”, którą Wam polecałam była mowa o tym, że często bobasów po nocnych karmieniach nie trzeba odbijać, bo gdy są zaspane/ niedobudzone do końca to ssanie jest spokojniejsze i nie łykają tyle powietrza

Wesołych Świąt Dziewczyny 🥰 pierwsze w powiększonym gronie, tak mnie to rozczula że szok 🥹 wczoraj jak tańczyliśmy w kuchni do jakiejś świątecznej piosenki, żeby małego ululać, to aż mi łzy w oczach stanęły, że mam wszystko, o czym w zeszłym roku tylko marzyłam 😭🥹

AnaPyza, wellwellwell, Domisiek, Dahlia, Fabregasowa, kalinok, psaj91, Paulivvv, Mmagda389, Bećka, Kropka89, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2025, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Capricorni, skomplikowany temat, ciężko coś doradzić przez ekran :( czy mieliście konsultacje z CDL?

Jeszcze nie ale jak do nowego roku się to nie zmieni to się umowie z kimś na konsultacje. Daje małemu jeszcze czas bo urodził się z wagą 3040 ale potem miał 2800 i stwierdziłam że jest malutki i nie ma tyle siły żeby wyssać. Ale teraz ma już ponad 4 kilo. Przystawiony jest poprawnie na glonojada, wędziłko jest ok. Może jeszcze spróbuję zmienić pozycje

izzou97 lubi tę wiadomość

👧 - 33
    PCOS
    Mutacja MTHFR C677T T/T homo
    Mutacja 675 (4G/5G) w PAI-1 4G/5G hetero

🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔

11.03.2025 - ⏸️

preg.png
  • Ilka96 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:
    Kurczę u nas też magicznie on jakoś się nie budzi w nocy i nie ulewa, a w ciągu dnia po jedzeniu zawsze i to czasem po godzinie od jedzenia więc to chyba refluks :(
    No i codziennie ma czuwanie wieczorem do około 2 w nocy i nam nie śpi, marudzi i jęczy i nic nie pomaga aż padnie i nagle śpi już ładnie. Nie rozumiem tego ale dobrze wiedzieć że nie tylko u nas są takie przeboje

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ