SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja z wątku grudniowego.
    Może mi coś doradzicie. Od tygodnia byłam na samej piersi I wszystko było ok. Od wczoraj nocy jest regres, mała je coraz częściej no i okazało się że mam po prostu coraz mniej pokarmu.
    Nie mam już swojego odciągniętego więc muszę jej dać sztuczne. (W dodatku okazało się że w domu mamy tylko tą partię która musiała być wycofana 😕).
    Czy któraś z was miała taką sytuację? Co robić :( ?

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • 🐻 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze okna aktywności też są różne i jeszcze nie wiem od czego zależą. Raz są dni, że leci pierś, przewijanie i spanie, a inne tylko pierś i drzemki po 30 min albo nawet nie. Najdłuższe okno mieliśmy od 13:00 do 18:00. Mamy zalecenia od fizjo, żeby ćwiczyć 4 razy dziennie, ale nie umiem tego zorganizować, często ćwiczymy raz. Z tym też się źle czuję, jakoś kiepsko wychodzi organizacja przy maluchu.

Dzisiaj w nocy strasznie mi Łucja charczała, odciągnęłam nawet zielone gile, słyszałam że leciały jej do gardła. Rano od raz jechałyśmy do pediatry, ocenił że to katar adaptacyjny, mamy nawilżać powietrze i nosek i odciągać wydzielinę. Mam nadzieję, że nie rozwinie się nic poważniejszego.
    Nie zapytam lakarza czy przy tym katarze mam przełożyć badanie słuchu, jak wy myślicie? Mamy w czwartek, bo w szpitalu jedno uszko wskazali do kontroli po narodzinach.

Od dwóch dni Mała podnosi mi głowę leżąc na brzuszku. W ogóle to ona uwielbia spać na brzuchu i tak nam tylko zaśnie wieczorem.

Czekam na miejsce na rehabilitację na NFZ, narazie jeżdżę prywatnie. W piątek neurologopeda, w sobotę zaczynamy naukę masażu schantala, podobno pieknie wycisza dziecko przed spaniem.

A co do wygibasów przy piersi, to od dwóch dni piję znowu femilakter na laktację i mała jest jakby spokojniejsza przy cycku, bo więcej leci. Może był to jakiś kryzys laktacji, będę obserwować.

08.03. ⏸️

20.11.2026 - Łucja 🥰
    3322 g, 49 cm
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    To ja tam muszę wpaść na grupę i napisać, że mój ma OA od 8:00 do 20:00 XDD
    Już czuję te dramę 🤡🤣🤣

Domisiek lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Już czuję te dramę 🤡🤣🤣

Pewnie zobaczyłabym komentarz, że „wszystko jest kwestią organizacji” XD

A pro po organizacji to Nadzieja u nas też słabo z ćwiczeniami. On albo jest przed jedzeniem i jest wściekły, albo jest po jedzeniu i ulewa i nie ma jak ćwiczyć. Ciągle coś. Także zwykle robimy 1x dziennie ćwiczenia od fizjo i ze 2x razy dziennie brzuszek. Trudno. Fizjo mi powiedziała, że regularności będziemy się trzymać od 3msc, a teraz może ćwiczyć brzuszek dodatkowo na drzemkach kontaktowych i rękach (pozycja na leniwca itp.)

Nadzieja32, Fabregasowa lubią tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chciałam się wcześniej chwalić żeby nie zapeszac ale moja mała od 5 dni chwyciła cyca i pije 🤩🤩🤩czasami tylko jak jest wściekła to daje kapturek. Moje sutki są tak czerwone i bolą jakbym dopiero zaczynala przygodę 🙈

Mam do was pytanie czy pierś trzymacie cały czas gdy bobo pije?.
    A po drugie skąd wiecie że się najadła a zaraz nie będzie chciała drugiego?

Jjkm97, Nadzieja32, wellwellwell, Fabregasowa, Kropka89, Asia091 lubią tę wiadomość

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Dziewczyny nie chciałam się wcześniej chwalić żeby nie zapeszac ale moja mała od 5 dni chwyciła cyca i pije 🤩🤩🤩czasami tylko jak jest wściekła to daje kapturek. Moje sutki są tak czerwone i bolą jakbym dopiero zaczynala przygodę 🙈

Mam do was pytanie czy pierś trzymacie cały czas gdy bobo pije?.
    A po drugie skąd wiecie że się najadła a zaraz nie będzie chciała drugiego?

Ja w ogóle nie trzymam piersi, ale karmimy się w pozycji biologicznej głównie, aczkolwiek jak zmieniam pozycję na klasyczną to też nie muszę trzymać jej piersi, ale ja mam spore i mocno odstające sutki, i nie jakieś bardzo duże piersi, więc bez problemu chwyta.
    Tosia jak się naje to sama przestaje jeść i nawet jak chcę jej dać jeszcze to już nie chce i nie zasysa, jest spokojna albo zaczyna przysypiać, ale też ja karmię z jednej piesi jakoś od 5-6 dnia, bo tyle jej wystarcza. Jak miała niedawno kilka dni cyrków przy cycku i myślałam, że może się nie najada, to jak próbowałam dać drugą pierś to już nie chciała, więc to były cyrki, bo tak 🤪 to był skok rozwojowy, bo zaczęła się wtedy uśmiechać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:58

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kiepsko z ćwiczeniami, dwa razy dzkenie sie uda położyć na brzuszek po kilka min, leniwca i drzemek na brzuszku nie liczę. U nas mala poleży sama co najwyzej na przewijaku, i to max 15min, na brzuszku wiadomo ze pod nadzorem ale w łóżeczku czy kojcu os razu jest ryk. Juz mi puszczają nerwy. A maz wczoraj o 19 poszedł spać taki byl zmęczony 🤡

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    paulivv myślę, że nie ma co generalizować bo każde dziecko jest inne i ma różne dni. U Nas jednego dnia Wojtek śpi praktycznie większość dnia budząc się tylko na karmienie a są takie dni, że od rana do wieczora śpi łącznie może z godzinę. I cóż zrobię. Na siłę nie będę usypiać tylko dlatego, że według kogoś tam ma za długie okno aktywności.

U nas dokładnie tak samo :) Raz jest dzień spanka a raz oglądania i towarzystwa 🙈

Ostatnio u nas się dużo działo ale nadrabiam Was dziewczyny!

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj znać Kropka jak u waszej gromadki 🙂

Nadzieja ile ci wychodzi karmien dziennie skoro karmisz tylko po kilka min?

Wilga, skąd ten pomysl ze brakuje ci pokarmu?

Kropka89 lubi tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivv przypomniałam sobie o Tobie wczoraj bo akurat zaprosiłam znajomych na śpiewanie kolęd aaale każda para miała po 3/4 dzieci i było właśnie łącznie ich 13 🙈😅 zmęczona byłam po tych 3h a co dopiero tak mieć na codzień 🙈🙈🙈 już nie mówiąc że dziś sprzątałam pół dnia po takiej imprezce i zrobiłam kilka zmywarek 🤣 a Twoja teściowa na bank zmywarki nie miała…mega podziwiam ☺️☺️☺️

W ten weekend zrobiłam też coś dla siebie/innych. Oprócz tego spotkania koledowego udało mi się też poprowadzić scholę i koncert i mimo mrozu bardzo dużo ludzi zostało po Mszy jeszcze z nami pośpiewać co mnie tak mega podniosło na duchu i pomogło odgonić na chwilę myśli o słabym karmieniu/niewyspaniu, że myślę że mi starczy teraz sił na długo :) (nie mówiąc że kolejne takie koncerty w kolejne niedziele też mam 😂) a Stasio dodatkowo jakby wyczuł prośbę mamy i całość przesypiał grzecznie i cichutko ❤️❤️❤️

Co do chrzcin to mamy 25tego, skromny obiad w domu dla chrzestnych i ich rodzin robimy.

Co do asymetrii piersi - też mam i w ogóle się tym nie przejmuje, kilku lekarzy mi powiedziało już że to całkiem normalne, nikt nie jest idealnie symetryczny ;) jak nie oko to piersi, no trudno 😂

Karmienie dalej ciągniemy z kapturków a odciąganie w nocy, jakoś mnie to uspokaja że w nocy mamy tę butelkę bo wtedy najgorzej chwyta i dzięki temu unikamy mojego bólu…(tak, moja godzilla potrafi sprawiać ból nawet z kapturkami jak źle złapie…) Ale jesteśmy na dobrej drodze wierzę w to :)

Anilorak88 lubi tę wiadomość

Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i po Waszych radach i wsparciu postanowiłam oprócz wizyty u lekarza powalczyć o siebie jeszcze samej zanim te wizyty sie udadzą. Generalnie dużo robi głowa u mnie, staram się już nie reagować na głupie przycinki, czasem nawet odpowiadam spokojnie że sobie tego nie życzę, walczę o swój czas i nie staram się już nikomu „przypodobać”. Małe zabiegi, ale mi już znacznie lepiej… ❤️ Nawet książkę całą przeczytałam, lekka i miła, czytałam czasem na stojąco bujając Stasia, ale co tam. Miło było bardzo i tak! A może polecacie jakieś lekkie lektury? Ja niestety b. szybko czytam i szybko mi się kończą fajne tytuły.

Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa - niewiem, już sama się tak miotam w tym temacie; że głowa mała. Moja córka od wczoraj co chwilę chciała jeść i czułam że się nie najada w ogóle. Dopiero po butelce z moim rozmrożonym mlekiem zasypiała.. a jak chciałam odciągnąć to kompletnie nic nie leciało :(
    Dziś musieliśmy ja dokarmić mm i po nim zasnęła. A teraz w kolejnym karmieniu jest na piersi ale niewiem czy się naje.. jutro przyjdzie położna i ją zważy to przekonam się czy przybiera na wadze …

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka dobra energia płynie z Twoich wpisów ☺️ chyba udało Ci się oczyścić głowę 🙂

Ja się dzisiaj zważyłam i już się zastanawiam czy ze mną jest coś nie tak. Od powrotu do domu po porodzie waga nie drgnęła ani o deko. A co by nie było jem o wiele mniej jak w ciąży. W wyniku porodu ubyło 7kg i od 8 tygodni nic więcej nie spadło 🫤

Co do ćwiczeń i aktywności to bądźmy dla siebie wyrozumiałe i nie wymagajmy od siebie aż tyle. Brak leżenia na macie nie robi z Nas wyrodnych matek 🥰

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
‹‹ 966 967 968 969 970
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ