SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bećka wrote:
    Domisiek strasznie mi przykro, ale może jeszcze uda Ci się zawalczyć, pozycja czy cuda jak u well, może w innym miejscu karmić, a odciągać?

Próbowałam już chyba wszystkich możliwych pozycji, różne pokoje, uspokajać, wyciszać, ale co z tego, że go uspokoję jak tylko ma przy ustach pierś i jest histeria aż jest cały czerwony i od początku uspokajanie. Odciągać próbuję, ale z dnia na dzień pokarm zanika coraz bardziej. Teraz będzie jeszcze gorzej bo moja mama już wróciła do siebie, a mąż jest w pracy do 20:00 codziennie. Więc jak uda mi się ściągnąć cokolwiek to będzie dobrze.

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    @Kalinok @Asia

Wygląda na to, że ten huk to spowodował, albo przynajmniej był zapalnikiem. Ogólnie był marudny bo był dwie doby po szczepieniach. Leon jadł pierś normalnie, huknęło, wypuścił, przestał jeść i zaczął się ryk. Od tamtej pory jak tylko ma pierś przy buzi to jest histeria, że potem ciężko go uspokoić. To jak się spłakałam wczoraj to moje. Nie wiem czy mam siłę próbować dalej, psychika mi siada po prostu jak widzę jak on nienawidzi tego cycka. Czuję się jakbym maltretowała dziecko.

Ale nie powiem, jestem w tak totalnym szoku, że laktacja bez dziecka przy piersi i w stresie tak spada. Po prostu momentalnie. Myślałam, że jeszcze trochę dokarmię KPI, w czwartek ściągałam jeszcze 160 - 180ml, a dziś już 60ml łącznie. Z czego z prawej to już jakieś 10ml. Dramat.

@Psaj
    Ty to w ogóle jesteś bohaterką. Za samą próbę podziwiam. Ja jestem miękka faja.

Domisiek tak patrzę że nasze bąble w tym samym "wieku" i u nas dokładnie to samo od wczoraj!! Nie wiem co się stało nikt jej nie wystraszył nagle od południa na widok cyca zaczęła się wydzierać i od tej pory nie da się jej przystawić. Też odciaglam tylko po 60 na oba na każdą sesje 😥 i jesteśmy dwa dni po szczepieniu

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas znowu skiepściły się przyrosty :( jeszcze tydzień temu było tak super. Nadal jest w swoim kanale na siatce centylowej, ale jak tak dalej pójdzie to z niego wypadnie… Ładnie śpi w nocy, nawet po 5h, ale w ciągu dnia jest marudny, chyba męczy go brzuszek. W sumie jak tak zaczęłyście pisać o tym szczepieniu na rota to chyba od tamtej pory jakoś zmieniły sie Małemu kupki, najpierw były mega płynne, wylewające się z pampersa, potem bardziej zwarte, ale zielone, a teraz są takie dość płynne musztardowe, ale już nie jak jajecznica.
    Oczywiście jak zobaczyłam ten mega słaby przyrost w tym tygodniu to ja od razu w płacz, ale potem zaczęłam działać. Kupiłam w aptece test płytkowy na CRP (wyszedł ok) woreczki do pobrania moczu i testy paskowe. W nocy zrobiłam mu test paskowy i wyszły leukocyty, więc rano mąż zawiózł świeży mocz do labu i wyszły bakterie, ale już bez leukocytów. Mały nie ma gorączki, jest trochę bardziej marudny jedynie, i te przyrosty, ale i tak napisałam do pediatry, pewnie dostanę odpowiedź jutro, chyba że pojawi się gorączka czy coś więcej to wtedy nie będę czekać, wiadomo.
    Tak czy siak raczej nici z piątkowego szczepienia na meningokoki. I mam już flashbacki jak kot z Wietnamu z tego co było w listopadzie, z drenów, z notowania każdego karmienia, pieluchy i nastawiania budzika :( znowu zaczęłam się bać, czy dam radę go wykarmić i cz nie robię czegoś źle
    Na razie wjechały znowu obie piersi na karmienie, mimo że mam hiperwypływ, ale niech stymuluje, bo może te dłuższe przerwy nocne coś namieszały

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:00

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek, nie będę pisać że jakbyś nie karmiła to jesteś dobrą mamą, bo to jest oczywiste, a w emocjach ciężko w to uwierzyć :( może akurat Leon jeszcze załapie. Mam z najbliższego otoczenia przykład, może głupi ale podobny 😅 moja kuzynka, gdy uczyła się chodzić, weszła w futrynę i była taka przestraszona, że chyba przez dwa tygodnie kroku nie postawiła. Ale potem już było lepiej, więc wierzę, że podobnie będzie z Leosiem, jeśli oczywiście zdecydujesz się powrócić do KP

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kalinok odkąd Jasiu skończył miesiąc to na nocny sen daje mu MM po cycu i wtedy śpi po 5-7 h. Cyce chce mi rano rozsadzić ale dzięki temu, że jestem wyspana to nie mam deprechy i w miare mam tego mleka. Troszkę brakuje, ale nie wiem czy mam siłę tak walczyć o to 100% KP. Jest jak jest, ważne, że ten schemat nam działa i dziecko już się nauczyło i dopóki nie dostanie flachy to nie zaśnie 😅. Próbujemy go usypiać koło 22 na ten mocny nocny sen, to trwa to 2h do 24, najpierw usypiamy cycem, odbijamy a potem butelka i odbijamy, w końcu kiedyś tam zasypia. Wcześniej ma drzemki i mu wypada okno aktywności koło 20. Pewnie kiedyś się to zmieni jak wejdą stałe posiłki. Wtedy będę próbować ustalać jakąś rutynę. Jasiu lubi spać tak do 10 rano z dwoma albo trzema przerwami na cyca i zmianę pieluchy. Śmiejemy się, że gnije do późna i mu trawa z dupy wyłazi 🤪. Od dwóch nocy znowu ładnie śpi. Mam nadzieję, że już wykupkał i wybączył tą szczepionkę. Co się bidok nacierpiał to jego 🥺. Nie wiem nadal co zrobić z drugą dawką. Muszę to przedyskutować z pediatrą. Piszcie mi proszę jak Wasze maluchy znoszą 2 dawkę, czy jest lżej po kolejnej. Boję się drugiej dawki ale infekcji rotawirusowej też się obawiam. W ogóle już rzygam od tego tematu szczepień, co wejde na FB czy Insta to wielka wojna o szczepienia, nie wiem co się z tym światem dzieje. Ludzie chcą się zagryźć o to. Tyle nienawiści co w komentarzach odnośnie szczepień to w życiu nie widziałam.

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

narodziny Jasia 6.11.2025

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
‹‹ 981 982 983 984 985
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ