👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Domisiek wrote:Belma, mnie CDL powiedziała, że karmienie nie powinno boleć. Owszem, dyskomfort na początku karmienia jest wpisany w normę, bo sutki muszą się przywiązywać i nie ma jak ich wcześniej wystawić na taką ekspozycje. Natomiast ból nie powinien się pojawiać. Jeżeli sama widzisz, że chwyta płytko to myślę, że trzeba nad tym popracować, może masz u siebie dobrą CDL?
Tak, będę miała konsultacje jeszcze jedną bo poprzednia powiedziała że przy moich brodawkach nie będzie kp. Będziemy próbować ☺️ -
Mamasita współczuję. Dobrze, że Tak to się skończyło.
Zorzę widziałam jedynie u innych na zdjęciach. Kamczatkę też ogladałam, masakra.
Macie rację, ze body z pepco to porażka. Smieje sie, ze dekolt jak u Kim Kardashian. Z sinsay bez prania dla mnie wygladaja jakby były sprane. Najbardziej lubie h&m , mam kilka rzeczy z lidla i też spoko. Ze smyka dostał takie welurkowe pajace do spania i też są super. Aktualnie rozmiar 62, pieluchy lupilu 2. W dadzie bardzo odbijaja mu sie te gumeczki z boków. No chyba, ze ma za grube uda 🤣
-
U nas z ubranek głownie 62, ale z H&M jeszcze wchodzi w niektóre 56 a np z Pepco to w 68 😅
Pampersy Premium Care rozmiar 2, a Dady rozmiar 3.
Mój bobas też skaka po całej dostawce. On jest za każdym razem w innym miejscu, aż się budzi jak się zaklinuje w poprzek
-
Bećka wrote:Prosty patent na sprawdzenie czy bobas głodny, to wzięcie go na ręce, żeby głowa była przy piersiach i wtedy szuka buźką cyca nawet przez bluzę 😉
No chyba ze dziecko nie toleruje smoczka, to wtedy szuka cyca bo tak🤡
U nas w dzień głównie pozycja klasyczna, w nocy różnie... probuje polezacej ale mloda mi sie obsuwa, potem ciężko odłożyć do dostawki. W siedzącej wiadomo najbardziej na standby, także roznie bywa
W dzień mam niby poduszkę poofi ale prawie z niej nie korzystam, moze Sonia jest za szczupła i się zsuwa... poczekam kilka tygodni i jak nie pyknie to puszcze w świat
@Domisiek, trzymam kciuki za cokolwiek wybierzesz, grunt by psychicznie bylo łatwiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 09:13
Domisiek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZumi wrote:Super jest nasz listopadowy wątek ❤️ a kiedyś mówiłam sobie, że chciałabym urodzić dziecko w dowolnym miesiącu, byleby nie w listopadzie 🤪, a wyszło super.
Jaki rozmiar ubrań i pieluch noszą Wasze bobasy? U nas pieluchy rozmiar 3, ale rozmiar 2 z Pampersa. Dziś przeszliśmy też z większością ubranek na 68 😭 to był dla mnie bardzo emocjonujący dzień. Oglądam zdjęcia z listopada i łzy same lecą. Jak wzięłam mój ulubiony pajacyk w rozmiarze 56 to nie mogłam uwierzyć jakie to było malusie 😭. Jak wróciliśmy do domu i położyłam go w kombinezonie na kanapie to się rozpłakałam, bo taki był uroczy w tym kombinezonie z misia. Dopiero co walczyłam o jedzenie z cyca bez kapturków a teraz kapturki są schowane głęboko w szafie.
Ja też już pakuje 56-62 na śmieciarke, tylko kilka sztuk zostawię do lalek i misiów - polecam nawet jak macie synów, bo chłopcy też lubią się bawić w dom i opiekę nad dziećmi. Jak zaniosłam do naszej biblioteki kilka lalek ( moja córka nadostawała tego pełno) to głównie chłopcy się nimi bawią 😆
U nas wszystko ok, ale córka pierwszy raz miała steryd wziewny, na szczęście syn miał tylko mały katar, bo że względu na te jego problemy z sercem nawet przeziębienie jest dla niego groźne 😔
Z rzeczy, które zaniedbałam to - leżenie na brzuchu. Jak u was?
Zumi a dlaczego bez tego Lcoś tam? Ja stosuję teraz Dikoflor, a wcześniej Biogaje, ale dlatego że i z córką je stosowałam i od zawsze były polecane.
My wykańczamy 2, ale na noc bierzemy 3, bo syn śpi od północy do rana, a o północy czasem gonna śpiocha karmie więc ta 3 lepiej się sprawdza bo nawet jak się zsunie to nie tak żeby wszystko górą i bokiem poleciało. -
Zumi wrote:Też polecam ubranka z Mrofi 😍 tak samo super rzeczy są z Gamexa. Wolę mieć mniej i prać w kółko to samo, ale genialne są te ubranka, elastyczne więc nie wykręca się rączek i nóżek bobasowi, nie odkształcają się w praniu, nie kurczą. Nie suszę w suszarce bębnowej więc się na ten temat nie wypowiem, ale jakość powala. Muszę spróbować też ubranek Nicol. Z Pepco jest dziadostwo, body sztywne, nawet po prasowaniu, jest problem przełożyć przez głowę. Pajace z Pepco były całkiem okej dopóki były za duże, jak zrobiły się na styk, to między napami wystawała skóra i mi Jasio marzł...a dekolt cały na wierzchu więc spał w śliniakach żeby to zasłonić. No i po praniu takie sobie były te ciuchy. Ze smyka lubię pajace bez stópek zapinane na zamek, mogłyby rękawki być krótsze i wykończone cieńszą i delikatniejszą gumą, ale przynajmniej nie wieje w kroku i szyja się nie wietrzy. Z H&M odpowiada mi jakość, ale też te dekolty w bodziakach wielkie. Kurde miało nie być zimy jak zawsze a dojeb*** mrozem i śniegiem tak, że @Asia musiała kupić płozy do wózka 🤣. Jak zobaczyłam dziś zdjęcia z Kamczatki to mi się zimno zrobiło. A ja bidnej @Kropce pisałam w recenzji wózka, że ma się nie przejmować bo u nas przecież nie ma zim 🥲. Więc tak o to walczę z dekoltami w ubrankach i zamawiam co chwilę kombinezony na Vinted (już rozmiar 68) bo nadal zima jak nie wiem a Jasio wyrasta. W sumie na Vinted zamawiam tylko kombinezony i kocyki. Przy drugim dziecku (jeśli się na nie zdecyduję) to nawet nie muszę już myśleć gdzie i jakie kupować ubranka. Mam swój wiejski sklepik na wsi u teściów, Pani mnie już zna 😁 wykupiłam jej raz prawie wszystkie śliniaki z Mrofi. Szkoda, że Jasiu tak obrzyguje te ubranka, nie zdążyłam się dziś nawet nacieszyć jednym pajacem a już musiałam zmieniać na nowy.
W ogóle u nas jakaś nowość, Jasiu zasnął przed 23 w łóżku i nadal śpi. Wyssał mnie do zera, aż musiałam zjeść HITy żeby nie paść. Ciekawe czy obudzi się o 5 rano czy szybciej. Mąż się koło niego położył pierwszy spać a ja poszłam pod prysznic i w końcu ogarnęłam swoje suche pięty i paluchy.
Jeśli chodzi o dekolty w H&M to polecam te bodziaki, sa zapinane na guzik przy szyji. To moje ulubione body z hm, na noworodka sie troche balam brac taki rodzaj, zeby nie przeciskac za bardzo przez glowke, ale na starsze niemowlaki sa spoko.
Nadzieja32, Zumi lubią tę wiadomość
-
W ogole nie wierze, ze juz minely 2 miesiace. 🤯
Serio, nie wiem kiedy to zlecialo. Ale czekam juz z niecierpliwością na wiosne, taki kwiecien mysle, ze juz bedzie super. Teraz mnie wk**wia ta zima, nie moge wyjsc nigdzie dalej, bo na tym mrozie nie nakarmie ani nie przebiore dziecka; jak wracam do domu to nie wystarczy wyjac z wozka jak placze i dospac na rekach, bo trzeba rozebrac z miliona warstw i juz ch z drzemka…
W ogole fajnie, ze RD zaczynamy na wiosne, bedzie duzo swiezych warzyw i owocow. 😻
Nadzieja32, Bećka, Domisiek, izzou97, kalinok, Zumi, Dahlia, psaj91 lubią tę wiadomość
-
Ala nosi ubranka w rozmiarze 62, pampersy 2 (oprócz Dady Premium, dwójki są za małe, a trójki za duże).
Stopy ma wielkie, ciekawa jestem, co to za wielkolud z niej będzie, skoro ja mam 174 cm, a partner trochę ponad 190 cm xD
-
Wellwellwell też lubię te body. Z resztą ja mam od początku wszystkie body przez głowę. Nie cierpię kopertowych, tyle napów, które trzeba dobrze pozapinać 🙈 najgorzej jak trzeba to szybko zrobić 🙈 tak więc ja nie kupiłam ani jednej sztuki, ale ja też rozebrałam i ubrałam setki maluchów, więc nie boję się przekładać przez głowę 😄
Te body na zakładkę mają większe dekolty, lepsze są z guzikami z boku. Właśnie muszę zrobić jakieś większe zamówienie na HM, bo na 68 nie mam zbyt wiele, nie zakładałam, że tak szybko będziemy potrzebować tego rozmiaru 🙈 62 mamy już tak na styk na długość, a rękawy w niektórych za długie. Tylko czekam jeszcze kilka dni, może wskoczy jakaś promocja dla klubowiczów czy coś takiego 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 10:05
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
U nas tez z tym srednio, wychodza nam jakies 3 sesje lezenia na brzuchu w ciagu dnia. Dzisiaj zamowilam mate piankowa i wezme sie porzadnie za to tummy time xdIga Kwietniowa wrote:Z rzeczy, które zaniedbałam to - leżenie na brzuchu. Jak u was?
-
Ja tez lubię body przez głowę i nie mam ani jednego z napami. Też wyczekuje na promocje. Ostatnio stacjonarnie mąż kupił jakies ostatnie sztuki po 8zł w h&m 😱
W ogóle zauważyłam, ze od 74 to się takie śliczne ciuszki zaczynają. Dresiki, sweterki, koszule 🥰
Ja mam dziś sukces. Odkąd odciągam mleko rano udalo mi się jednorazowo zlać 60ml. 💪
Lubię mroźną i słoneczną zime jak teraz ale tez czekam już na wiosnę.
izzou97, Zumi, psaj91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mogę mieć do Was jeszcze jedno pytanie?
Skąd wiecie, że dziecko płacze bo ma kolki a nie jest głodne?
Moja mała dziś od rana karmienie co godzinę, potem ją odłożę na 10 min i znowu płacz.
Niewiem czy to taki dzień / skok rozwojowy czy kolki ?
Czy jak dziecko ma kolkę to uspokaja się przy piersi?
HELP!👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Zumi wrote:A propos wózków, fantazjuję już o lekkiej spacerówce bo nasz terenowy wózek zajmuje 3/4 bagażnika, zostawiamy go na wsi jak Jasiu zacznie jeździć przodem do świata w wersji spacerowej, tam się będzie mógł wykazać swoją amortyzacją.
Warunek konieczny wózka spacerowego do jazdy przodem- musi składać się do wielkości nie większej niż średnia walizka i ma być lekki (max 8 mg). Fajnie by było też jakby nie telepało dzieckiem w środku i żeby nie była za myliony monet-- koniec wymagań 😁
Jestem zadowolona z jakości i wytrzymałości naszego wózka, ale to jest istny traktor wśród wózków 😆
To czekam na recenzję spacerówki jakiejś i co wybierzesz bo ja powiem szczerze też już czekam na ten moment 😅 obecnie to obydwa wózki (które mamy po znajomych) są wielkie i nie ogarniam totalnie z moim kręgosłupem wsadzania ich i rozkładania. Już 2 razy prałam kurtkę i pół tapicerki uwaliłam w aucie bo zawsze się pobrudzę kołami itp. Co do mrozów - no worries, kupiłam taki śpiworek ze chyba na Alaskę by się nadał a w drugim wózku też dostaliśmy jakiś turbo ciepły 😅 Stasio przeżył też w nosidle ostatnio całą Mszę i koncert w turrrbo zimnym kościele i nawet rączek nie miał zimnych, cały cieplutki spał w najlepsze. Ja za to przeziębiona…Ale ładnie wyglądałam a to też się liczy 🤣🤣🤣
Zumi, Dahlia lubią tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Wellwellwell też lubię te body. Z resztą ja mam od początku wszystkie body przez głowę. Nie cierpię kopertowych, tyle napów, które trzeba dobrze pozapinać 🙈 najgorzej jak trzeba to szybko zrobić 🙈
To ja znowu nie miałam kopertowych i na gwałt kupowałam bo Leoś przez głowę to się drze jakby ktoś mu krzywdę robil 😀
U nas H&M i Next najlepszy. Mamy 62 i nieznaczny zapas jest. Chociaż bawi mnie to, że rękawy są takie długie, a na brzuszek i długość są dobre 🤣
Nadzieja32, flowery lubią tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Nadzieja32 wrote:Wellwellwell też lubię te body. Z resztą ja mam od początku wszystkie body przez głowę. Nie cierpię kopertowych, tyle napów, które trzeba dobrze pozapinać 🙈 najgorzej jak trzeba to szybko zrobić 🙈 tak więc ja nie kupiłam ani jednej sztuki, ale ja też rozebrałam i ubrałam setki maluchów, więc nie boję się przekładać przez głowę 😄
Te body na zakładkę mają większe dekolty, lepsze są z guzikami z boku. Właśnie muszę zrobić jakieś większe zamówienie na HM, bo na 68 nie mam zbyt wiele, nie zakładałam, że tak szybko będziemy potrzebować tego rozmiaru 🙈 62 mamy już tak na styk na długość, a rękawy w niektórych za długie. Tylko czekam jeszcze kilka dni, może wskoczy jakaś promocja dla klubowiczów czy coś takiego 😅
Tez czekam na jakies -20 w hm, koszyk juz przygotowany. 😆
Ja kopertowych tez nie lubie, ale z poczatku takie na zakladke bralam, a one jak sa zle dopasowane to wlasnie wisza przy szyji. Te na napa na ramieniu fajnie przylegaja. I u nas to samo, Ada ma dlugi tulow wiec body musze wieksze brac zeby nie uciskaly w kroku, ale rekawy podwijam, bo za dlugie. 😅
Wilga moja na brzuch sie nie uspokaja przy piersi. Albo w ogole sie nie chce przystawic albo szarpie sie i wnerwia na cycku az nie uzyska efektu przeczyszczenia i nie pojdzie kupa.
Moze placze, bo nie chce byc odlozona, sprobuj nie odkladac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 11:12
-
Wilga27 wrote:Dziewczyny mogę mieć do Was jeszcze jedno pytanie?
Skąd wiecie, że dziecko płacze bo ma kolki a nie jest głodne?
Moja mała dziś od rana karmienie co godzinę, potem ją odłożę na 10 min i znowu płacz.
Niewiem czy to taki dzień / skok rozwojowy czy kolki ?
Czy jak dziecko ma kolkę to uspokaja się przy piersi?
HELP!
U mnie przy kolkach na płacz pomagała tylko suszarka do włosów. Inaczej nie dało się go uspokoić i myślę, że to jest charakterystyczne przy kolkach, że dziecko jest praktycznie nie do uspokojenia.12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Oki dzięki
czyli to nie kolki. Dziś uspokaja się tylko na cycku więc albo taki dzień albo zaczyna sie skok, zobaczymy ..
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga u mnie jak Wojtuś ma problem z brzuszkiem albo bąkami to jest to taki ryk, ze nie pomylisz. Wtedy pomaga na leniwca i na udzie pozycja. Miał też kilka takich dni, ze cały czas potrzebował byc na rekach bo tak to plakał więc myślę, ze trzeba przetrwać.
Kropka rozwaliłas mnie z tym ładnym wyglądem ❤️😉 pozytywnie oczywiście.
Wilga27, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJesteście bardziej na bieżąco z wyprawką niż ja i tematami dzidziusiowymi.
Powoli szukam i czytam o fotelikach tych już na grupę 3 i zauważyłam, że w 8* nie ma cybexa- wie może któraś dlaczego?
Rozważam właśnie wśród nich cybexa, a chciałabym przymierzyć w jednym miejscu wszystkie, które wybrałam, a dopiero w drugiej kolejności polecane przez sprzedawców.
Dziękuję za odpowiedź