Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Też idę jutro kontrolnie podejrzeć Maluszka, bo w piątek planuję pobranie krwi na Felia.
Mnie akurat brak objawów nie martwi, bo pierwszą ciążę miałam dokładnie taką, ale stres przed wizytą jest zawsze 🤷♀️
Kleo10 lubi tę wiadomość
-
Rocky wrote:Też idę jutro kontrolnie podejrzeć Maluszka, bo w piątek planuję pobranie krwi na Felia.
Mnie akurat brak objawów nie martwi, bo pierwszą ciążę miałam dokładnie taką, ale stres przed wizytą jest zawsze 🤷♀️
Też mam zaplanowaną Felie w piątek. Ciekawe czy dostaniemy wyniki przed majówką -
Też jestem ciekawa, kiedy będą wyniki. W majówkę wylatujemy na tygodniowy urlop, więc fajnie byłoby wiedzieć przed i lecieć ze spokojną głową 😎Kleo10 wrote:Też mam zaplanowaną Felie w piątek. Ciekawe czy dostaniemy wyniki przed majówką
Kleo10 lubi tę wiadomość
-
Awokado bardzo mi przykro.. Mam nadzieję że będziesz teraz pod najlepszą możliwą opieką💔👧🏻27, IO,PCOS
👦🏻30, okaz zdrowia, wszystkie badania prawidłowe
Starania od 01.2024
Klinika leczenia niepłodności o 11.2024
Leczenie aromek 2,5mgx2 plus ovitrelle
Diagnostyka 01.2026 u obojga, genetyka immunologia, prawidłowe ✅
03.2025 poronienie zatrzymane 10tc,pusty pęcherzyk.
12.2025 ciaza biochemiczna, poronienie samoistne 7tc
03.2026
14 dpo 80,50 beta 40,50 prog,
Od 20 dpo krwawienie/plamienie-duphaston 3x1 prolutex x1 do 11+2tc
36 dpo 51124 beta 31,90 prog
ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa
7+2, 2 piękne ❤️, 1,05 cm 🩵i 0,80cm🩷
9+2 2,18cm, 171 bpm❤️i 2,33cm 183bpm❤️
11+2 4,3cm 152 bpm❤️ 4,53cm 163 bpm❤️
12+6 65gram i około 7cmx2🩷🩵
14+1 100 i 90 gram 🩷🩵
16+2 strata, Aniołek Jasiu 💔 Prawdopodobnie niewydolność szyjki bezobjawowa, wyjście pęcherza płodowego do pochwy.
16+6 170gram mojej jedynej nadzieji,
17+0 założenie szwu okrężnego. -
KlaudiaŁ wrote:https://zapodaj.net/plik-CkiNR3GsRw
A tu wam zostawiam moją bube 🩷
Ale duże są już te nasze maluchy 🥰
KlaudiaŁ lubi tę wiadomość
-
My po wizycie 🥰 maluch 3.9 cm wiec kawał dzidzi! Ruszał sie i wymachiwał rączkami i nozkami😍 Termin mam gdzieś na 13.11 ale ja na pewno będę miała cc tydzien/dwa wcześniej to będzie do dogadania w 35/36 tygodniu 😊 wizyta jak zawsze za miesiąc dopiero ale na szczescie po drodze prenatalne.
Beezi, Biochemiczka, Rocky, KlaudiaŁ, mAnik, stayaway, Kleo10, Niaha, White1, dark, ann_ber, Wyobraźnia87, Paulina2612, Kairo, karczoch321 lubią tę wiadomość
-
KASIEEK wrote:My po wizycie 🥰 maluch 3.9 cm wiec kawał dzidzi! Ruszał sie i wymachiwał rączkami i nozkami😍 Termin mam gdzieś na 13.11 ale ja na pewno będę miała cc tydzien/dwa wcześniej to będzie do dogadania w 35/36 tygodniu 😊 wizyta jak zawsze za miesiąc dopiero ale na szczescie po drodze prenatalne.
Oo widzę że ten sam termin mamy listopadowy
U mnie też będzie wczesniej ze względu na ciążę bliźniaczą powiedział lekarz że pewnie w 37 tyg
Kiedy masz prenatalne? Ja 8 maja -
Rocky wrote:Też jestem ciekawa, kiedy będą wyniki. W majówkę wylatujemy na tygodniowy urlop, więc fajnie byłoby wiedzieć przed i lecieć ze spokojną głową 😎
To tym bardziej trzymam kciuki żebyście przed urlopem mieli wynik! Jak rozmawiałam z Panią na infolinii, to mówiła, że jest spora szansa jeśli pobranie będzie w laboratorium (jeśli byłoby w domu, to mniejsza pewność, że próbki dojadą w określonym czasie). Jeśli nie przed majówka, to niby 04.05 już powinny być wyniki
Rocky lubi tę wiadomość
-
Ja mam 5 maja 😁 nie wiem jak to zrobie ale chciałabym wyprosić cc w październiku.. nie znoszę listopada. Sama mam urodziny i jest to dla mnie bardzo depresyjny miesiąc 😐Naadziejaa wrote:Oo widzę że ten sam termin mamy listopadowy

U mnie też będzie wczesniej ze względu na ciążę bliźniaczą powiedział lekarz że pewnie w 37 tyg
Kiedy masz prenatalne? Ja 8 maja
Szop lubi tę wiadomość
-
KASIEEK wrote:Ja mam 5 maja 😁 nie wiem jak to zrobie ale chciałabym wyprosić cc w październiku.. nie znoszę listopada. Sama mam urodziny i jest to dla mnie bardzo depresyjny miesiąc 😐
Ja ogólnie też nie lubię listopada
więc jak lekarz mi powiedział że wcześniej rozwiązanie to się ucieszyłam
-
Jakbym miała wybrać najmniej fajny miesiąc na urodziny to byłby właśnie listopad 😂 ale ciiiicho, nie będę teraz mówić tego głośno przecież 🤡 z moim terminem (17.11), to nie liczę ani na październik, ani na grudzień 🙂 listopad it is!
Kairo lubi tę wiadomość
-
KASIEEK wrote:My po wizycie 🥰 maluch 3.9 cm wiec kawał dzidzi! Ruszał sie i wymachiwał rączkami i nozkami😍 Termin mam gdzieś na 13.11 ale ja na pewno będę miała cc tydzien/dwa wcześniej to będzie do dogadania w 35/36 tygodniu 😊 wizyta jak zawsze za miesiąc dopiero ale na szczescie po drodze prenatalne.
Gratulacje 🥰
aktualnie jest wpisany 6.11 zmienić na 13? -
W końcu ktoś to powiedział!! Ja też nie lubię listopada i to jeden z powodów moich złych myśli czasami - mąż się ze mnie śmieje, ale ja mam stracha…
-
Hej
nie było mnie chwilę tutaj bo kwestie zawodowe skutecznie mnie odciągały od innych rzeczy.
Ale
Byłam dzisiaj na usg 1 trymestru i poczułam dużą ulgę, ponieważ wszystko jest w normie, na pappa czekamy. Na razie nifty nie robimy, chyba że pappa cos zasugeruje niepokojącego. Mały/a ma juz 5 cm i ma sie chyba dobrze. A ja pomimo tego, ze zobaczyłam jak rusza nogami, rękami, doktor opowiadał po kolei co widzimy, to jakoś ciężko mi sobie wyobrazić że to wszystko dzieje się w moim brzuchu
A tu zdjęcia
https://zapodaj.net/plik-ucrg7YRlFC
https://zapodaj.net/plik-Sw3aAn4CGT
https://zapodaj.net/plik-nSqtBmkUzc
Krwiak się wchłonął, mam nadzieję, że najgorsze już za nami 🥹
Paulina2612, ann_ber, Rocky, Biochemiczka, mAnik, Kairo, karczoch321, Niaha, Beezi, Alicee98, Kleo10, stayaway, White1 lubią tę wiadomość
-
Rocky wrote:Jakbym miała wybrać najmniej fajny miesiąc na urodziny to byłby właśnie listopad 😂 ale ciiiicho, nie będę teraz mówić tego głośno przecież 🤡 z moim terminem (17.11), to nie liczę ani na październik, ani na grudzień 🙂 listopad it is!
Mnie bardziej “martwi” to, że to będzie skorpion 🦂😅
Rocky, Beezi lubią tę wiadomość
-
Ja mam sentyment do listopada, bo sama się urodziłam w tym miesiącu 😅 Dodatkowo kumulacja urodzin, gdyż kilkoro bliskich nam osób (a nie mamy ich jakiejś dużej liczby) również obchodzi urodziny w tym miesiącu. Troje z nich dzień po dniu, później ja i moja przyjaciółka również dzień po dniu. Do tego jeszcze imieniny męża i rocznica zaręczyn 😁
Ciekawe gdzie się uplasują narodziny bobasa 🤔
W horoskopy i astrologię nie wierzę. A jakby popatrzeć na chiński kalendarz to nasze dzieci miałyby ten sam znak zodiaku, a każde na bank będzie miało inne cechy i charakter, także ten... 😅
Rocky, Ana , Mięta lubią tę wiadomość
👩🏼38 👨🏻35
08/2021 - ⏸️ 3cs, pierwsza ciąża🤰🏼
04/2022 - 39tc, sn, córka 🩷 3060g, 52 cm 👶
Starania od 01/2024
10/2024 - cp, laparoskopia zwiadowcza
OM 7.02.2026
5.03.2026 ⏸️ || 7.03 - beta 680 || 9.03 - beta 1334
26.03 - mamy serduszko ❤️☺️ CRL 0,86 cm, 6t5d, z USG 7t0d
11.04 - 9t0d(+3) 2,60 cm 💓176
6.05 (prenatalne 12t4d) - 6,91 cm (13t1d) 💓 154 || TP 10.11
18.05 - 8,9 cm, 120g || krwiak, szpital
29.05 - 173g || krwiak 8 cm
🩺 13/18.07 - USG kontrolne
🩺 1.07 - połówkowe

-
Ja dla kontrastu się cieszę z terminu, jakbym urodziła w terminie OM lub krótko po, to urodzę między moimi urodzinami, a urodzinami męża. Najlepszy prezent w życiu. I dodatkowa wymówka, by ten czas świętować wspólnie, np. na jakimś fajnym wyjeździe 😇
Dziewczyny, mam takie pytanie - jak wasza praca jelit? Mam wrażenie, że od dwóch kresek mam szybszy metabolizm niż normalnie, zwykle mówi się o zaparciach od progesteronu, a u mnie jakby nawet w drugą stronę od samego początku 🥲
Kleo10 lubi tę wiadomość
-
Ja też nie lubię listopada 😀 to był zawsze jedyny miesiąc w kalendarzu, gdzie miałam myśl, że nie chciałabym rodzić. Ale szczerze mówiąc teraz jak już wiem na kiedy mam termin to czekam na ten listopad z ekscytacją i myślę, że trochę go sobie odczaruję 🤭👶
No i potem w grudniu będę wspólnie z bobasem oglądać serialową wersję Harrego Pottera, więc też super 😀
Na moim formularzu Sanco jest napisane, że wyniki w 5 dni roboczych - ciekawa jestem czy faktycznie Diagnostyka się wyrobi w tym terminie, bo różnie u nich bywa 😅
Kleo10 lubi tę wiadomość