Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam napisane tylko 14 dni, gdzieś też wyczytałam, że do 10dni roboczych więc obstawiam, że max poniedziałek za 1,5tyg będę miała.Naadziejaa wrote:Też masz mieć wyniki za 10-14 dni roboczych?Dzięki ☺️ teoretycznie miałam już taką sytuację na samym początku, gdzie po 5 dniach od pierwszego USG trafiłam z krwawieniem na IP i tam po zmierzeniu wyszło, że przez te 5 dni maluchy NIC zupełnie nie urosły. Wtedy poleciałam na USG po 3 dniach i nagle urosły 0,8cm 🤷🏼♀️ także to chyba tak jest, że co lekarz to inaczej zmierzy.Mrowka wrote:@mAnik świetny pomysł na gender reveal ! No ja to już siwa od dawna jestem, więc też się denerwuje, nawet gdy ton lekarza na nic niepokojącego nie wskazuje. Ale musimy się w tym wspierać. Przyjmują setki kobiet i czasem ich podejście zle interpretujemy. Ale jeżeli mówią, że coś jest w normie to nie kłamaliby.
Ja niestety nie mogę jeszcze NIFTY zrobić
bo trzeba odczekać 8tyg od stwierdzenia zanikającego bliźniaka.
To chyba został Ci jakiś tydzień do NIFTY w takim razie, nie? Plus przy pustym pęcherzyku to nie jest krócej? Wiem, że nie można robić NIPT jeśli bliźniak zanikł powyżej 8tc, ale nie wiem ile trzeba czekać.Starania od sierpnia 2017
07.2019 IUI ☹️
08.2019 IUI ☹️
2020 - 2025 3 protokoły, 5 transferów, 6 zarodków, beta zawsze 0.
19.02.2026 transfer 3BB i 3BC z lekami: hydroxychloroquine, Accofil, Prograf, Encorton, intralipid.
4dpt ⏸️
6dpt beta 65,2 😍
8dpt beta 247,1 😍
11dpt beta 1113,2 😍
12dpt beta 1594,7 😍
15dpt beta 4036,5 😍
20dpt beta 17488,3 😍
25dpt mamy 2 serduszka ❤️❤️
29dpt krwawienie, serduszka biją ❤️❤️
7+3 CRL 1,03 i 1,14 ❤️❤️
8+5 CRL 1,93 i 2,02; 160 bpm i 180 bpm ❤️❤️
10+5 CRL 3,64 i 3,70; 176 bpm i 178 bpm ❤️❤️

-
stayaway wrote:Kleo, u nas to samo - dzidzia zawsze była 3 dni starsza niż OM, a na prenatalnych wyprzedziła termin o tydzień 🤭
A jak Wam sie urlop udał?
Ciekawe, czy urodzimy duże bobaski czy tylko teraz tak szybko rosną 🤔
Urlop cudownie, wypoczęłam, wygrzałam się na słońcu i czułam się całkiem dobrze. Trochę szybciej łapałam zadyszkę wchodząc po schodach i pod górę, i częściej musiałam robić przerwy, szybciej chodziłam spać i to tyle. Tylko pod koniec wyjazdu złapało mnie przeziębienie. Już przechodzi, ale teraz męża poskładało
Strasznie Ci współczuje, że znów masz plamienia
Mam nadzieję, że tym razem nie przerodzą się w krwawienie. Trzymaj się!
stayaway lubi tę wiadomość
-
mAnik wrote:To USG robiła mi jakąś randomowa lekarka, która weryfikowała ich wielkość przed konkretnym badaniem. Maluchy od początku są 1dzien i 2dni do tyłu względem transferu i tym się nie przejmowałam, bo tak może być, ale tu wyszło więcej. Plus przez 7 dni urosły 6 i 7mm, na tym etapie trochę mało. Tak czy siak, dzięki dziewczyny pewnie macie rację i wszystko jest ok, ale nie umiem się nie martwić, walczyłam o tę ciążę ponad 8 lat.
Mi się wydaję, że te 6-7mm to całkiem w porządku przyrost. Ja tak zakładam, że mniej więcej 1mm dziennie przyrasta, bo tak wyczytałam. Może też maluchy się jakoś bardziej zwinęły w ruchu i pomiar był mniej dokładny. Nie dziwię się, że się martwisz, bo też tak mam, tym bardziej po tym jak ciężko było w tą ciążę zajść...ale chyba jedyne co nam pozostało, to ufać, że wszystko będzie dobrze
mAnik lubi tę wiadomość
-
mAnik wrote:I jak u Ciebie sytuacja? Dalej masz plamienie?
Plamię, ale leżę i narazie się nic nie rozkręca, tfu, tfu. Córkę odbiera mi mama koleżanki z grupy, ale więc mogę cały czas leżeć. A mąż na szczęście wieczorem i cały weekend będzie już w domu. Więc jestem dobrej myśli.
A z Tobą mAnik będziemy za tydzień wszystkie myślami i mocno zaciśniętymi kciukami, ale na pewno wszystko będzie dobrze
Kleo10 wrote:Ciekawe, czy urodzimy duże bobaski czy tylko teraz tak szybko rosną 🤔
Moja córeczka też w brzuchu była zawsze terminem do przodu, ostatecznie urodziła się w 38+3 wg OM z waga 3458g poprzez CC, ale lekarz mówi że nie zapowiadało się zupełnie nic na poród naturalny więc pewnie do 4kg by dobiła.
Także moje dzieci są duże w brzuchu 😂 ale tylko w brzuchu, bo teraz jest mega drobinka. Na roczek pamiętam miała 8,6kg. A teraz ma 6 lat i 17kg. Dla porównania syn mojego brata ma 2 latka i waży 18kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:51
mAnik lubi tę wiadomość
-