Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o foteliki to ja mam teraz avionauta pixel z bazą obrotowa i to jest game changer! Jest ultra lekki więc nawet teraz jak muszę nieść w nim bobasa 8 kg to nie ma tragedii 😄 I tez będziemy dokupować fotelik dla starszaka a lupina zostanie dzidziowi 😊
-
Wracam z USG - Bobo ma się świetnie, ma już 3cm! 🥰
Jutro pobranie krwi na Felia.
Ja też widzę dużo plusów listopadowego dziecka - począwszy od tego, że na lato już będzie siedzące, a to zupełnie inny wymiar zabawy w ogrodzie czy na plaży 🙂 a te 3 najgorsze miesiące leżącego kartofla jakoś przetrwamy 🙃 co nie zmienia faktu, że nie lubię listopada i tyle 🤡
Wyprawkę też mam praktycznie gotową - córka ze stycznia, więc pora roku mniej więcej się zgadza. Wózek mamy taki dostosowany do „rok po roku”, ale nie sądzę że córka będzie chciała w nim jeszcze jeździć 🤷♀️
KASIEEK, karczoch321, Beezi, Wyobraźnia87, Biochemiczka, Kairo lubią tę wiadomość
-
Twój 5-miesięczny Bobas waży 8kg? Moja córka 9.5kg na 15 miesięcy 😂KASIEEK wrote:Jeśli chodzi o foteliki to ja mam teraz avionauta pixel z bazą obrotowa i to jest game changer! Jest ultra lekki więc nawet teraz jak muszę nieść w nim bobasa 8 kg to nie ma tragedii 😄 I tez będziemy dokupować fotelik dla starszaka a lupina zostanie dzidziowi 😊
-
Też mamy joolza jako drugi 😍Beezi wrote:My mamy Espiro Yogę, jako lekką spacerówkę kupiłam Joolza Aer+, z którego nadal korzystamy. Z obu wózków jestem bardzo zadowolona. Fotelik będziemy musieli kupić nowy dla starszaka, żeby właśnie zwolnić bazę, jesteśmy też na kupnie drugiego samochodu, więc pewnie kupimy od razu drugi fotelik. Z ubranek większość dla chłopca, ale uniwersalne też jakieś wybiorę. Więcej rzeczy chyba będziemy musieli kupić dla starszaka, żeby zwolnił np. łóżeczko. No ale i tak planujemy przeprowadzkę i czeka nas urządzanie domu.
Wgl widzę sporo z Was się przeprowadza, też to przeżyłam w 1 ciąży 😅 w zasadzie tylko brzuchem poganiałam panów od wykończenia, miałam możliwość podjechać coś skontrolować czy pilnie dokupić. Ostatecznie przeprowadzaliśmy się miesiąc przed porodem i to się idealnie spasowało z całym syndromem wicia gniazda itp 😁
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ -
My czekamy na tynki ale juz zapowiedziałam narzeczonemu, ze nie będę przy drugim dziecku mieszkać ani z tesciowa ani z rodzicami wiec jak nie zdążymy wykończyć to pojdzie na wynajem na jakiś czas 😄Ogoorkowa wrote:Też mamy joolza jako drugi 😍
Wgl widzę sporo z Was się przeprowadza, też to przeżyłam w 1 ciąży 😅 w zasadzie tylko brzuchem poganiałam panów od wykończenia, miałam możliwość podjechać coś skontrolować czy pilnie dokupić. Ostatecznie przeprowadzaliśmy się miesiąc przed porodem i to się idealnie spasowało z całym syndromem wicia gniazda itp 😁 -
Możesz podać nazwę wózka rok po roku? Jestes zadowolona?Rocky wrote:Wracam z USG - Bobo ma się świetnie, ma już 3cm! 🥰
Jutro pobranie krwi na Felia.
Ja też widzę dużo plusów listopadowego dziecka - począwszy od tego, że na lato już będzie siedzące, a to zupełnie inny wymiar zabawy w ogrodzie czy na plaży 🙂 a te 3 najgorsze miesiące leżącego kartofla jakoś przetrwamy 🙃 co nie zmienia faktu, że nie lubię listopada i tyle 🤡
Wyprawkę też mam praktycznie gotową - córka ze stycznia, więc pora roku mniej więcej się zgadza. Wózek mamy taki dostosowany do „rok po roku”, ale nie sądzę że córka będzie chciała w nim jeszcze jeździć 🤷♀️
-
My mamy stan deweloperski, mamy ekipę od wykończenia, więc mam nadzieję, że pójdzie to w miarę sprawnie i, że na koniec wakacji będziemy pomału się przeprowadzać 😃
Nie wyobrażam sobie opcji, że nie zdążymy przed porodem. Aktualnie mieszkamy w Szczecinie na 4 piętrze bez windy 🙄 wtedy to na pewno bym była z bobasem uziemiona w mieszkaniu tylko.
Jeszcze przed nami kwestia pokoiku dla bobasa 🤭 finalny plan jest taki, że dla pokoje dla dzieciaków na piętrze, a my sypialnie na dole, ale wiadomo, że takich maluchów się nie zostawi samych, więc na start trzeba będzie przemyśleć rozkład kto gdzie pokój 😃 chociaż wiadomo pierwsze miesiące, to z nami w pokoju. -
My mamy Thule Sleek - używałam na razie pojedynczo gondoli i spacerówki. Ogólnie jest spoko, mam też Bugaboo Butterfly 2, jako taki wózek do miasta i na podróż.KASIEEK wrote:Możesz podać nazwę wózka rok po roku? Jestes zadowolona?

Te „rok po roku” niestety są wielkie po zamontowaniu gondoli i spacerówki jednocześnie. U nas to pewnie będzie na jakieś sporadyczne użycia, bo córka będzie miała już prawie 2 lata, a od kiedy zaczęła chodzić to nie jest zbyt wielką fanką wózka
-
Ja to wręcz czasem ubolewam, że sobie nie mogę radośnie pokupować rzeczy dla dziecka 🙈 Mam sporą rodzinę i akurat był "wysyp" dzieciaczków w poprzednich latach a nawet miesiącach. Na bank mnie zasypią rzeczami dla dziecka tak jak ja oddawałam swoje gdy tylko się dowiedziałam, że ktoś będzie miał dziecko. Wózek mam po moim trzylatku w super stanie. Fotelik też. No dosłownie pieluchy tylko kupię. Moje dzieci mają delikatną skórę i nawet kosmetyki mamy od pierwszego dnia życia 😅 Muszę wręcz zaznaczyć rodzinie aby mi niczego oprócz ubranek nie przynosili bo mam dosłownie wszystko. Nawet osłonki do karmienia, laktator i buteleczki antykolkowe bez smoczków bo te wyrzuciłam.
Mam nawet ciuchy ciążowe i koszule nocne do karmienia...
Moja wyprawkowa frajda to zakupy w Rossmanie przed porodem za max 200 zł. To się zabawię... 😂 -