Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o foteliki to ja mam teraz avionauta pixel z bazą obrotowa i to jest game changer! Jest ultra lekki więc nawet teraz jak muszę nieść w nim bobasa 8 kg to nie ma tragedii 😄 I tez będziemy dokupować fotelik dla starszaka a lupina zostanie dzidziowi 😊

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Rocky Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z USG - Bobo ma się świetnie, ma już 3cm! 🥰
    Jutro pobranie krwi na Felia.

Ja też widzę dużo plusów listopadowego dziecka - począwszy od tego, że na lato już będzie siedzące, a to zupełnie inny wymiar zabawy w ogrodzie czy na plaży 🙂 a te 3 najgorsze miesiące leżącego kartofla jakoś przetrwamy 🙃 co nie zmienia faktu, że nie lubię listopada i tyle 🤡

Wyprawkę też mam praktycznie gotową - córka ze stycznia, więc pora roku mniej więcej się zgadza. Wózek mamy taki dostosowany do „rok po roku”, ale nie sądzę że córka będzie chciała w nim jeszcze jeździć 🤷‍♀️

KASIEEK, karczoch321, Beezi, Wyobraźnia87, Biochemiczka, Kairo lubią tę wiadomość

👩🏻 39l. 🧔🏻 45l.

01.2025 🩷👧

07.03 ⏸️
    01.04 ❤️ (7+1)
    🔜 23.04 🩺
    🔜 11.05 🩺 USG prenatalne
    preg.png
  • Rocky Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Jeśli chodzi o foteliki to ja mam teraz avionauta pixel z bazą obrotowa i to jest game changer! Jest ultra lekki więc nawet teraz jak muszę nieść w nim bobasa 8 kg to nie ma tragedii 😄 I tez będziemy dokupować fotelik dla starszaka a lupina zostanie dzidziowi 😊
    Twój 5-miesięczny Bobas waży 8kg? Moja córka 9.5kg na 15 miesięcy 😂

👩🏻 39l. 🧔🏻 45l.

01.2025 🩷👧

07.03 ⏸️
    01.04 ❤️ (7+1)
    🔜 23.04 🩺
    🔜 11.05 🩺 USG prenatalne
    preg.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    My mamy Espiro Yogę, jako lekką spacerówkę kupiłam Joolza Aer+, z którego nadal korzystamy. Z obu wózków jestem bardzo zadowolona. Fotelik będziemy musieli kupić nowy dla starszaka, żeby właśnie zwolnić bazę, jesteśmy też na kupnie drugiego samochodu, więc pewnie kupimy od razu drugi fotelik. Z ubranek większość dla chłopca, ale uniwersalne też jakieś wybiorę. Więcej rzeczy chyba będziemy musieli kupić dla starszaka, żeby zwolnił np. łóżeczko. No ale i tak planujemy przeprowadzkę i czeka nas urządzanie domu.
    Też mamy joolza jako drugi 😍

Wgl widzę sporo z Was się przeprowadza, też to przeżyłam w 1 ciąży 😅 w zasadzie tylko brzuchem poganiałam panów od wykończenia, miałam możliwość podjechać coś skontrolować czy pilnie dokupić. Ostatecznie przeprowadzaliśmy się miesiąc przed porodem i to się idealnie spasowało z całym syndromem wicia gniazda itp 😁

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocky wrote:
    Twój 5-miesięczny Bobas waży 8kg? Moja córka 9.5kg na 15 miesięcy 😂
    Nie no pół roku kończy w poniedziałek ale 8kg przybił tak z tydzień temu 😅 no lubi sobie chłopak pojeść 😅

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Też mamy joolza jako drugi 😍

Wgl widzę sporo z Was się przeprowadza, też to przeżyłam w 1 ciąży 😅 w zasadzie tylko brzuchem poganiałam panów od wykończenia, miałam możliwość podjechać coś skontrolować czy pilnie dokupić. Ostatecznie przeprowadzaliśmy się miesiąc przed porodem i to się idealnie spasowało z całym syndromem wicia gniazda itp 😁
    My czekamy na tynki ale juz zapowiedziałam narzeczonemu, ze nie będę przy drugim dziecku mieszkać ani z tesciowa ani z rodzicami wiec jak nie zdążymy wykończyć to pojdzie na wynajem na jakiś czas 😄

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocky wrote:
    Wracam z USG - Bobo ma się świetnie, ma już 3cm! 🥰
    Jutro pobranie krwi na Felia.

Ja też widzę dużo plusów listopadowego dziecka - począwszy od tego, że na lato już będzie siedzące, a to zupełnie inny wymiar zabawy w ogrodzie czy na plaży 🙂 a te 3 najgorsze miesiące leżącego kartofla jakoś przetrwamy 🙃 co nie zmienia faktu, że nie lubię listopada i tyle 🤡

Wyprawkę też mam praktycznie gotową - córka ze stycznia, więc pora roku mniej więcej się zgadza. Wózek mamy taki dostosowany do „rok po roku”, ale nie sądzę że córka będzie chciała w nim jeszcze jeździć 🤷‍♀️
    Możesz podać nazwę wózka rok po roku? Jestes zadowolona? ;)

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Alicee98 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy stan deweloperski, mamy ekipę od wykończenia, więc mam nadzieję, że pójdzie to w miarę sprawnie i, że na koniec wakacji będziemy pomału się przeprowadzać 😃
    Nie wyobrażam sobie opcji, że nie zdążymy przed porodem. Aktualnie mieszkamy w Szczecinie na 4 piętrze bez windy 🙄 wtedy to na pewno bym była z bobasem uziemiona w mieszkaniu tylko.
    Jeszcze przed nami kwestia pokoiku dla bobasa 🤭 finalny plan jest taki, że dla pokoje dla dzieciaków na piętrze, a my sypialnie na dole, ale wiadomo, że takich maluchów się nie zostawi samych, więc na start trzeba będzie przemyśleć rozkład kto gdzie pokój 😃 chociaż wiadomo pierwsze miesiące, to z nami w pokoju.

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
    13.03.2026 zarodek 5mm 🫛 30.03 2,44cm

preg.png
  • Rocky Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Możesz podać nazwę wózka rok po roku? Jestes zadowolona? ;)
    My mamy Thule Sleek - używałam na razie pojedynczo gondoli i spacerówki. Ogólnie jest spoko, mam też Bugaboo Butterfly 2, jako taki wózek do miasta i na podróż.
    Te „rok po roku” niestety są wielkie po zamontowaniu gondoli i spacerówki jednocześnie. U nas to pewnie będzie na jakieś sporadyczne użycia, bo córka będzie miała już prawie 2 lata, a od kiedy zaczęła chodzić to nie jest zbyt wielką fanką wózka ;)

👩🏻 39l. 🧔🏻 45l.

01.2025 🩷👧

07.03 ⏸️
    01.04 ❤️ (7+1)
    🔜 23.04 🩺
    🔜 11.05 🩺 USG prenatalne
    preg.png
  • Szop Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wręcz czasem ubolewam, że sobie nie mogę radośnie pokupować rzeczy dla dziecka 🙈 Mam sporą rodzinę i akurat był "wysyp" dzieciaczków w poprzednich latach a nawet miesiącach. Na bank mnie zasypią rzeczami dla dziecka tak jak ja oddawałam swoje gdy tylko się dowiedziałam, że ktoś będzie miał dziecko. Wózek mam po moim trzylatku w super stanie. Fotelik też. No dosłownie pieluchy tylko kupię. Moje dzieci mają delikatną skórę i nawet kosmetyki mamy od pierwszego dnia życia 😅 Muszę wręcz zaznaczyć rodzinie aby mi niczego oprócz ubranek nie przynosili bo mam dosłownie wszystko. Nawet osłonki do karmienia, laktator i buteleczki antykolkowe bez smoczków bo te wyrzuciłam.
    Mam nawet ciuchy ciążowe i koszule nocne do karmienia...
    Moja wyprawkowa frajda to zakupy w Rossmanie przed porodem za max 200 zł. To się zabawię... 😂

‹‹ 103 104 105 106 107
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ