Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaNeli, a co mówił tata na ten temat? Myślę, że beta w tej sytuacji nic Ci nie da, szkoda pieniędzy i kłucia.
Niaha, tu raczej chodzi o to, że obraz z USG jest mocno do przodu, a nie że owulacja była później. 😉
ItaMomi, poszłaś już na zwolnienie czy dopiero po serduszku?
Ja już jestem po rozmowie z szefem, było lepiej niż się spodziewałam. Teraz tylko musi być wszystko dobrze na wizycie 🫣 Żałuję, że teraz już nie mogę sobie tak bezkarnie zrobić drzemki, jak próbuję odpocząć to dziecko przynosi mi książki i musimy "chociaż czytać" 😅12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedowa
2cs ? -
Ojciec kazał się nie nastawiać i przyjść za tydzień. Powiedział że pęcherzyk ma już 1 cm i brak pęcherzyka żółtkowego źle wygląda. Ale on zawsze powtarza „przygotować się na najgorsze i mieć nadzieję na najlepsze” więc biorę na to poprawkę. Pocieszył mnie tym, że miał pacjentki, którym beta bardzo wolno przyrastała a ciąża okazała się później zdrowa i donoszona. Znalazłam post dziewczyny, u której był pęcherzyk 16mm i brak zarodka oraz pęcherzyka żółtkowego w 5+6 a tydzień później pojawił się zarodek z bijącym serduszkiem więc biologia rządzi się swoimi prawami. Wyczytałam też że pęcherzyk żółtkowy powinien pojawić się w pęcherzyku ciążowym od 12mm. Więc iskierka nadziei została. No nic. Muszę czekać tydzień i ćwiczyć swoją cierpliwość. Za Was trzymam mocno kciuki i czekam na wieści z Waszych wizyt 🥰
-
Beezi wrote:MamaNeli, a co mówił tata na ten temat? Myślę, że beta w tej sytuacji nic Ci nie da, szkoda pieniędzy i kłucia.
Niaha, tu raczej chodzi o to, że obraz z USG jest mocno do przodu, a nie że owulacja była później. 😉
ItaMomi, poszłaś już na zwolnienie czy dopiero po serduszku?
Ja już jestem po rozmowie z szefem, było lepiej niż się spodziewałam. Teraz tylko musi być wszystko dobrze na wizycie 🫣 Żałuję, że teraz już nie mogę sobie tak bezkarnie zrobić drzemki, jak próbuję odpocząć to dziecko przynosi mi książki i musimy "chociaż czytać" 😅
Dobrze , że rozmowa z szefem poszła ci dobrze , trzymałam kciuki 🫢,ja jestem na razie na zwolnieniu od rodzinnego. Mam nadzieję , że w czwartek 12.03 zobaczę serduszko i wtedy wezmę zwolnienie od ginki. -
Beezi wrote:Beta z dzisiaj 7998 🫢
MamaNeli, chyba nie masz się co martwić tymi przyrostami, ja z 23.02 miałam 160, dzisiaj jak wyżej, a termin mamy ten sam. 😉
Witam wszystkie nowe dziewczyny, obyśmy dotrwały tutaj do porodu 🤞🏻
Niaha, nie mam jako takich wskazań do CC, poza tym, że pierwszy poród miałam CC z powodu położenia miednicowego. Ale chyba wolałabym co znane i aktualnie raczej nie biorę vbac pod uwagę.
itsMomi, White, super wiadomości z wizyt 😁
White, ja już pisałam, że na pewno urodzę w październiku (oby nie wcześniej).
Ja staram się coś ćwiczyć, chociaż sił trochę brak, poza tym nie do końca jestem pewna, które ćwiczenia są odpowiednie. Dzisiaj byłam na zajęciach zdrowy kręgosłup, w poniedziałek tak po prostu spacer na bieżni plus maszyny. Ale zaczęły się już u mnie wymioty - na razie raz rano i dzisiaj po popołudniowej zmianie w pracy ze zmęczenia. Wstrzymuję się jeszcze z Xonveą, bo wiem, że może być duuuużo gorzej 🙈
Pamiętam Twój nick chyba z wątku grudniowego 2022 ♥️☺️ widzę że mamy dzieci z tego samego roku27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -
@MamaNeli trzymam mocno kciuki, żebyś na wizycie za tydzień zobaczyła jednak zarodek! I żeby to czekanie teraz nie było taka udręka!

Alicee98 wrote:O to od początku dziewczyny idziecie na zwolnienie? 🙈
Patrząc na swoje samopoczucie stwierdzam, że zwolnienie w pierwszym trymestrze to powinno być czymś normalnym. Niby ciąża nie choroba a szczerze czuje się dużo gorzej niż przy wielu infekcjach itp
Ale jeszcze pracuję, mam akurat marzec bardzo ciężki więc sprawa utrudniona. Ale póki nie zobaczę serca na USG to nie mówię nic w pracy, nie wiadomo jak się może potoczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:46
Atomówka lubi tę wiadomość
-
Alicee98 wrote:O to od początku dziewczyny idziecie na zwolnienie? 🙈
Ja niestety musiałam , ponieważ mam pracę w sklepie fizyczną i dużo dźwigam więc wolałam się nie narażać. -
Ja bym chciała jak najszybciej bo mam dość swoich szefów i tej atmosfery, ale też jestem osobą która nie lubi po prostu zostawiać na lodzie więc chciałabym to tak rozegrać żeby szybko iść na /4 ale odejść w normalnych stosunkach. Zwłaszcza że aktualnie dostałam możliwość pracownia 4 dni w tygodniu bez zmniejszania etatu i wynagrodzenia. 🤷♀️Alicee98 wrote:O to od początku dziewczyny idziecie na zwolnienie? 🙈
Chyba się boją że skoro mam umowę do końca kwietnia to jej nie przedłuże 😅27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -
Zależy jaka praca i jak samopoczucie. Mnie męczą już mdłości i dwa razy zdarzyły się wymioty. Chciałam powiedzieć szybciej w pracy ze względu na dość trudną sytuację w firmie, ale teraz to zdecydowanie muszę się wstrzymać i jeśli będzie wszystko dobrze to powiem dopiero w 12 tygodniu. Zamierzam pracować tyle ile będę mogła, na szczęście mam umowę na stałe. Jeśli praca fizyczna to moim zdaniem warto wziąć zwolnienie od razu
-
Ja zamierzam pracować normalnie, jeśli siły pozwolą, to do 3 trymestru. Prosiłam lekarza na wizycie tylko, żeby wypisał mi receptę na leki przeciwwymiotne, które wykupię gdybym miała problem z nudnościami w pracy. W pracy czuję się dobrze, mam fajnych ludzi, nie stresuję się, chociaż zawsze jest co robić. Po urlopach chcę wrócić na moje stanowisko, za dużo zarabiam, żebym ryzykowała utratę pracy. A tak poza tym, to siedząc w domu nie rozwijałabym się zawodowo, to też jest L4, więc nie można nigdzie wyjechać ani iść na imprezę czy cokolwiek, tylko siedzieć w domu, max iść na spacer czy do sklepu.Alicee98 wrote:O to od początku dziewczyny idziecie na zwolnienie? 🙈
Oczywiście nie neguję niczyjej decyzji i w pełni rozumiem, że w niektórych przypadkach trzeba iść od razu na zwolnienie. Ja mogę pracować częściowo zdalnie, a nawet pewnie udałoby się ustalić pełną pracę zdalną, ale na razie mimo serduszka jeszcze nikomu nie ogłosiłam w pracy, poczekam jak najdłużej👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000
04.03 0.33cm 🍤 z bijącym serduszkiem 💕

-
Przy pracy fizycznej to oczywistość, że zwolnienie od razu. Ja sama najchętniej już bym poszła, mamy bardzo dużo zmian w firmie i jest bardzo stresowa atmosfera dodatkowo tragicznie się czuję.
Jednak w końcu mają sfinalizować mój awans w pracy od 1 kwietnia, więc do tego czasu na pewno nie będę mówić. Robię od dawna już tę robotę, ale dopiero teraz mają mi zmienić nazwę stanowiska i wynagrodzenie. Boję się, że jakbym wcześniej powiedziała to by zaczęli to mocno opóźniać 😏18.10.2025 ⏸️
26.11.2025 💔 puste jajo
—————
18.02.2026 ⏸️
16 DPO 259 🥹
20DPO 1150 -