Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Beezi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNeli, a co mówił tata na ten temat? Myślę, że beta w tej sytuacji nic Ci nie da, szkoda pieniędzy i kłucia.

Niaha, tu raczej chodzi o to, że obraz z USG jest mocno do przodu, a nie że owulacja była później. 😉

ItaMomi, poszłaś już na zwolnienie czy dopiero po serduszku?

Ja już jestem po rozmowie z szefem, było lepiej niż się spodziewałam. Teraz tylko musi być wszystko dobrze na wizycie 🫣 Żałuję, że teraz już nie mogę sobie tak bezkarnie zrobić drzemki, jak próbuję odpocząć to dziecko przynosi mi książki i musimy "chociaż czytać" 😅

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?
  • MamaNeli Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojciec kazał się nie nastawiać i przyjść za tydzień. Powiedział że pęcherzyk ma już 1 cm i brak pęcherzyka żółtkowego źle wygląda. Ale on zawsze powtarza „przygotować się na najgorsze i mieć nadzieję na najlepsze” więc biorę na to poprawkę. Pocieszył mnie tym, że miał pacjentki, którym beta bardzo wolno przyrastała a ciąża okazała się później zdrowa i donoszona. Znalazłam post dziewczyny, u której był pęcherzyk 16mm i brak zarodka oraz pęcherzyka żółtkowego w 5+6 a tydzień później pojawił się zarodek z bijącym serduszkiem więc biologia rządzi się swoimi prawami. Wyczytałam też że pęcherzyk żółtkowy powinien pojawić się w pęcherzyku ciążowym od 12mm. Więc iskierka nadziei została. No nic. Muszę czekać tydzień i ćwiczyć swoją cierpliwość. Za Was trzymam mocno kciuki i czekam na wieści z Waszych wizyt 🥰

• ItsMomi❤️ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    MamaNeli, a co mówił tata na ten temat? Myślę, że beta w tej sytuacji nic Ci nie da, szkoda pieniędzy i kłucia.

Niaha, tu raczej chodzi o to, że obraz z USG jest mocno do przodu, a nie że owulacja była później. 😉

ItaMomi, poszłaś już na zwolnienie czy dopiero po serduszku?

Ja już jestem po rozmowie z szefem, było lepiej niż się spodziewałam. Teraz tylko musi być wszystko dobrze na wizycie 🫣 Żałuję, że teraz już nie mogę sobie tak bezkarnie zrobić drzemki, jak próbuję odpocząć to dziecko przynosi mi książki i musimy "chociaż czytać" 😅

Dobrze , że rozmowa z szefem poszła ci dobrze , trzymałam kciuki 🫢,ja jestem na razie na zwolnieniu od rodzinnego. Mam nadzieję , że w czwartek 12.03 zobaczę serduszko i wtedy wezmę zwolnienie od ginki.

11.25☹️(lam + Ovi)
    12.25☹️(lam+ovi)
    01.26☹️(naturals)

17.02.26r.⏸️🥹♥️
    10 dpo -16.8
    12 dpo-66.8(287%)🥹♥️😍
    15 dpo -235.9 (250%)🥹❤️🩵🩷
    18 dpo-708.2(200%)🥹♥️🩵🩷
    22dpo-3251🥹🩷🩵
    04.03- pęcherzyk ciążowy z 2.3 mm człowieczka 🥹♥️

preg.png
  • Alicee98 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to od początku dziewczyny idziecie na zwolnienie? 🙈

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Beta z dzisiaj 7998 🫢

MamaNeli, chyba nie masz się co martwić tymi przyrostami, ja z 23.02 miałam 160, dzisiaj jak wyżej, a termin mamy ten sam. 😉

Witam wszystkie nowe dziewczyny, obyśmy dotrwały tutaj do porodu 🤞🏻

Niaha, nie mam jako takich wskazań do CC, poza tym, że pierwszy poród miałam CC z powodu położenia miednicowego. Ale chyba wolałabym co znane i aktualnie raczej nie biorę vbac pod uwagę.

itsMomi, White, super wiadomości z wizyt 😁

White, ja już pisałam, że na pewno urodzę w październiku (oby nie wcześniej).

Ja staram się coś ćwiczyć, chociaż sił trochę brak, poza tym nie do końca jestem pewna, które ćwiczenia są odpowiednie. Dzisiaj byłam na zajęciach zdrowy kręgosłup, w poniedziałek tak po prostu spacer na bieżni plus maszyny. Ale zaczęły się już u mnie wymioty - na razie raz rano i dzisiaj po popołudniowej zmianie w pracy ze zmęczenia. Wstrzymuję się jeszcze z Xonveą, bo wiem, że może być duuuużo gorzej 🙈

Pamiętam Twój nick chyba z wątku grudniowego 2022 ♥️☺️ widzę że mamy dzieci z tego samego roku

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • Niecierpliwa_ Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MamaNeli trzymam mocno kciuki, żebyś na wizycie za tydzień zobaczyła jednak zarodek! I żeby to czekanie teraz nie było taka udręka! :)

Alicee98 wrote:

Patrząc na swoje samopoczucie stwierdzam, że zwolnienie w pierwszym trymestrze to powinno być czymś normalnym. Niby ciąża nie choroba a szczerze czuje się dużo gorzej niż przy wielu infekcjach itp ;)

Ale jeszcze pracuję, mam akurat marzec bardzo ciężki więc sprawa utrudniona. Ale póki nie zobaczę serca na USG to nie mówię nic w pracy, nie wiadomo jak się może potoczyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:46

Atomówka lubi tę wiadomość

• ItsMomi❤️ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee98 wrote:

Ja niestety musiałam , ponieważ mam pracę w sklepie fizyczną i dużo dźwigam więc wolałam się nie narażać.

11.25☹️(lam + Ovi)
    12.25☹️(lam+ovi)
    01.26☹️(naturals)

17.02.26r.⏸️🥹♥️
    10 dpo -16.8
    12 dpo-66.8(287%)🥹♥️😍
    15 dpo -235.9 (250%)🥹❤️🩵🩷
    18 dpo-708.2(200%)🥹♥️🩵🩷
    22dpo-3251🥹🩷🩵
    04.03- pęcherzyk ciążowy z 2.3 mm człowieczka 🥹♥️

preg.png
  • Atomówka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee98 wrote:
    Ja bym chciała jak najszybciej bo mam dość swoich szefów i tej atmosfery, ale też jestem osobą która nie lubi po prostu zostawiać na lodzie więc chciałabym to tak rozegrać żeby szybko iść na /4 ale odejść w normalnych stosunkach. Zwłaszcza że aktualnie dostałam możliwość pracownia 4 dni w tygodniu bez zmniejszania etatu i wynagrodzenia. 🤷‍♀️
    Chyba się boją że skoro mam umowę do końca kwietnia to jej nie przedłuże 😅

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • MamaNeli Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jaka praca i jak samopoczucie. Mnie męczą już mdłości i dwa razy zdarzyły się wymioty. Chciałam powiedzieć szybciej w pracy ze względu na dość trudną sytuację w firmie, ale teraz to zdecydowanie muszę się wstrzymać i jeśli będzie wszystko dobrze to powiem dopiero w 12 tygodniu. Zamierzam pracować tyle ile będę mogła, na szczęście mam umowę na stałe. Jeśli praca fizyczna to moim zdaniem warto wziąć zwolnienie od razu

• White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee98 wrote:
    Ja zamierzam pracować normalnie, jeśli siły pozwolą, to do 3 trymestru. Prosiłam lekarza na wizycie tylko, żeby wypisał mi receptę na leki przeciwwymiotne, które wykupię gdybym miała problem z nudnościami w pracy. W pracy czuję się dobrze, mam fajnych ludzi, nie stresuję się, chociaż zawsze jest co robić. Po urlopach chcę wrócić na moje stanowisko, za dużo zarabiam, żebym ryzykowała utratę pracy. A tak poza tym, to siedząc w domu nie rozwijałabym się zawodowo, to też jest L4, więc nie można nigdzie wyjechać ani iść na imprezę czy cokolwiek, tylko siedzieć w domu, max iść na spacer czy do sklepu.
    Oczywiście nie neguję niczyjej decyzji i w pełni rozumiem, że w niektórych przypadkach trzeba iść od razu na zwolnienie. Ja mogę pracować częściowo zdalnie, a nawet pewnie udałoby się ustalić pełną pracę zdalną, ale na razie mimo serduszka jeszcze nikomu nie ogłosiłam w pracy, poczekam jak najdłużej

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000
    04.03 0.33cm 🍤 z bijącym serduszkiem 💕

preg.png
  • Alicee98 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pracy fizycznej to oczywistość, że zwolnienie od razu. Ja sama najchętniej już bym poszła, mamy bardzo dużo zmian w firmie i jest bardzo stresowa atmosfera dodatkowo tragicznie się czuję.
    Jednak w końcu mają sfinalizować mój awans w pracy od 1 kwietnia, więc do tego czasu na pewno nie będę mówić. Robię od dawna już tę robotę, ale dopiero teraz mają mi zmienić nazwę stanowiska i wynagrodzenie. Boję się, że jakbym wcześniej powiedziała to by zaczęli to mocno opóźniać 😏

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ