Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a powiedzcie, ćwiczycie coś?
Ja od soboty totalnie nie daję rady przez te mdłości i mocno mnie to martwi. Jedynie pracuję a po pracy leżę i śpię.Wiem że się odbije pewnie na bólu kręgosłupa
Mam receptę na bonjeste i chyba zacznę to brać, może mi to jakoś pozwoli wrócić do normalności -
Niecierpliwa_ wrote:Dziewczyny a powiedzcie, ćwiczycie coś?
Ja od soboty totalnie nie daję rady przez te mdłości i mocno mnie to martwi. Jedynie pracuję a po pracy leżę i śpię.Wiem że się odbije pewnie na bólu kręgosłupa
Mam receptę na bonjeste i chyba zacznę to brać, może mi to jakoś pozwoli wrócić do normalności
Ja codziennie robię spacerek z pieskiem 5 km staramy się robić , ale dziś byłam tragicznie wykończona po tym spacerze...
Jeszcze dojeżdżają mnie wieczorne mdłości jest okropnie i zgaga.... -
Ja tak samo jak ItsMomi❤️ tylko spacery z psem. Czuje się codziennie jak na turbo kacu. Po pracy spacer z psem, idę spać, wstanę, coś chwilę porobię, kolejny spacer i wracam spać…Niecierpliwa_ wrote:Dziewczyny a powiedzcie, ćwiczycie coś?
Mam receptę na bonjeste i chyba zacznę to brać, może mi to jakoś pozwoli wrócić do normalności18.10.2025 ⏸️
26.11.2025 💔 puste jajo
—————
18.02.2026 ⏸️
16 DPO 259 🥹
20DPO 1150 -
Beta z dzisiaj 7998 🫢
MamaNeli, chyba nie masz się co martwić tymi przyrostami, ja z 23.02 miałam 160, dzisiaj jak wyżej, a termin mamy ten sam. 😉
Witam wszystkie nowe dziewczyny, obyśmy dotrwały tutaj do porodu 🤞🏻
Niaha, nie mam jako takich wskazań do CC, poza tym, że pierwszy poród miałam CC z powodu położenia miednicowego. Ale chyba wolałabym co znane i aktualnie raczej nie biorę vbac pod uwagę.
itsMomi, White, super wiadomości z wizyt 😁
White, ja już pisałam, że na pewno urodzę w październiku (oby nie wcześniej).
Ja staram się coś ćwiczyć, chociaż sił trochę brak, poza tym nie do końca jestem pewna, które ćwiczenia są odpowiednie. Dzisiaj byłam na zajęciach zdrowy kręgosłup, w poniedziałek tak po prostu spacer na bieżni plus maszyny. Ale zaczęły się już u mnie wymioty - na razie raz rano i dzisiaj po popołudniowej zmianie w pracy ze zmęczenia. Wstrzymuję się jeszcze z Xonveą, bo wiem, że może być duuuużo gorzej 🙈
Niaha, White1 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedowa
2cs ? -
Może ja też spróbuję spacerów… ale póki co potrzebowałam bardziej spania.
Tak, kac to jest dla mnie też idealne określenie tego stanu.
Ja mam nawet zachcianki na takie kacowe rzeczy - macdonald, zupka chińska, cola…
na razie sie poddałam tylko coli ale tej bez kofeiny
Alicee98 lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa_ wrote:Dziewczyny a powiedzcie, ćwiczycie coś?
Mam receptę na bonjeste i chyba zacznę to brać, może mi to jakoś pozwoli wrócić do normalności
Nie, do pierwszej wizyty się oszczędzam. Mam z tyłu głowy, że zarodek może być umiejscowiony nisko lub przy bliźnie po CC, więc na razie dmucham na zimne. -
A to ja dzisiaj dałam się mcdonaldowi 🤭🤭Niecierpliwa_ wrote:Może ja też spróbuję spacerów… ale póki co potrzebowałam bardziej spania.
Tak, kac to jest dla mnie też idealne określenie tego stanu.
Ja mam nawet zachcianki na takie kacowe rzeczy - macdonald, zupka chińska, cola…
na razie sie poddałam tylko coli ale tej bez kofeiny
Miałam na obiad makaron, ale wzięłam gryza i brało na wymioty… Finalnie stwierdziłam, że lepiej ulec McDonaldowi niż nic nie zjeść…
Niecierpliwa_, Niaha lubią tę wiadomość
18.10.2025 ⏸️
26.11.2025 💔 puste jajo
—————
18.02.2026 ⏸️
16 DPO 259 🥹
20DPO 1150 -
Alicee98 wrote:A to ja dzisiaj dałam się mcdonaldowi 🤭🤭
Miałam na obiad makaron, ale wzięłam gryza i brało na wymioty… Finalnie stwierdziłam, że lepiej ulec McDonaldowi niż nic nie zjeść…
A ja ciągle jestem głodna, co zjem to później znowu to samo 🫣 ja nie wiem czy ulegać czy wstrzymywać to jedzenie. W takim tempie to do końca ciąży będę miała +30kg 😬
No i nie chodzi o samo jedzenie, bo staram się dobrze łączyć węgle, białka i tłuszcze. -
Zazdroszczę tego apetytu 🫣 u mnie trwał on bardzo krótko, ale chociaż miło się złożyło, że akurat wtedy byłam z przyjaciółkami w SPA nad morzem, więc prawie cały wyjazd był about food 😃Niaha wrote:A ja ciągle jestem głodna, co zjem to później znowu to samo 🫣 ja nie wiem czy ulegać czy wstrzymywać to jedzenie. W takim tempie to do końca ciąży będę miała +30kg 😬
No i nie chodzi o samo jedzenie, bo staram się dobrze łączyć węgle, białka i tłuszcze.18.10.2025 ⏸️
26.11.2025 💔 puste jajo
—————
18.02.2026 ⏸️
16 DPO 259 🥹
20DPO 1150 -