Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa_ Znajoma

Wysłany: 4 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie, ćwiczycie coś?
    Ja od soboty totalnie nie daję rady przez te mdłości i mocno mnie to martwi. Jedynie pracuję a po pracy leżę i śpię.Wiem że się odbije pewnie na bólu kręgosłupa :/
    Mam receptę na bonjeste i chyba zacznę to brać, może mi to jakoś pozwoli wrócić do normalności

• ItsMomi❤️ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    Ja od soboty totalnie nie daję rady przez te mdłości i mocno mnie to martwi. Jedynie pracuję a po pracy leżę i śpię.Wiem że się odbije pewnie na bólu kręgosłupa :/
    Mam receptę na bonjeste i chyba zacznę to brać, może mi to jakoś pozwoli wrócić do normalności

Ja codziennie robię spacerek z pieskiem 5 km staramy się robić , ale dziś byłam tragicznie wykończona po tym spacerze...

Jeszcze dojeżdżają mnie wieczorne mdłości jest okropnie i zgaga....

11.25☹️(lam + Ovi)
    12.25☹️(lam+ovi)
    01.26☹️(naturals)

17.02.26r.⏸️🥹♥️
    10 dpo -16.8
    12 dpo-66.8(287%)🥹♥️😍
    15 dpo -235.9 (250%)🥹❤️🩵🩷
    18 dpo-708.2(200%)🥹♥️🩵🩷
    22dpo-3251🥹🩷🩵
    04.03- pęcherzyk ciążowy z 2.3 mm człowieczka 🥹♥️

preg.png
  • Alicee98 Znajoma

Wysłany: 4 marca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    Ja tak samo jak ItsMomi❤️ tylko spacery z psem. Czuje się codziennie jak na turbo kacu. Po pracy spacer z psem, idę spać, wstanę, coś chwilę porobię, kolejny spacer i wracam spać…

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzisiaj 7998 🫢

MamaNeli, chyba nie masz się co martwić tymi przyrostami, ja z 23.02 miałam 160, dzisiaj jak wyżej, a termin mamy ten sam. 😉

Witam wszystkie nowe dziewczyny, obyśmy dotrwały tutaj do porodu 🤞🏻

Niaha, nie mam jako takich wskazań do CC, poza tym, że pierwszy poród miałam CC z powodu położenia miednicowego. Ale chyba wolałabym co znane i aktualnie raczej nie biorę vbac pod uwagę.

itsMomi, White, super wiadomości z wizyt 😁

White, ja już pisałam, że na pewno urodzę w październiku (oby nie wcześniej).

Ja staram się coś ćwiczyć, chociaż sił trochę brak, poza tym nie do końca jestem pewna, które ćwiczenia są odpowiednie. Dzisiaj byłam na zajęciach zdrowy kręgosłup, w poniedziałek tak po prostu spacer na bieżni plus maszyny. Ale zaczęły się już u mnie wymioty - na razie raz rano i dzisiaj po popołudniowej zmianie w pracy ze zmęczenia. Wstrzymuję się jeszcze z Xonveą, bo wiem, że może być duuuużo gorzej 🙈

Niaha, White1 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?
  • Niecierpliwa_ Znajoma

Wysłany: 4 marca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja też spróbuję spacerów… ale póki co potrzebowałam bardziej spania.

Tak, kac to jest dla mnie też idealne określenie tego stanu.
    Ja mam nawet zachcianki na takie kacowe rzeczy - macdonald, zupka chińska, cola… :D na razie sie poddałam tylko coli ale tej bez kofeiny

Alicee98 lubi tę wiadomość

• Niaha Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:

Nie, do pierwszej wizyty się oszczędzam. Mam z tyłu głowy, że zarodek może być umiejscowiony nisko lub przy bliźnie po CC, więc na razie dmucham na zimne.

👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 1,5 lat ❤️ 🐶 13 lat
    🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
    31.10 - Remek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

3 cs
    21.02 [10 dpo] - beta 15,6
    24.02 [13 dpo] - 122 (przyrost 313%)
    26.02 [15 dpo] - 298 (przyrost 151%)
    28.02 [17 dpo] - 660 (przyrost 121%)
    09.03 [26 dpo] -
    ...
    1.11 - termin wg OM

preg.png
  • Alicee98 Znajoma

Wysłany: 4 marca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    Może ja też spróbuję spacerów… ale póki co potrzebowałam bardziej spania.

Tak, kac to jest dla mnie też idealne określenie tego stanu.
    Ja mam nawet zachcianki na takie kacowe rzeczy - macdonald, zupka chińska, cola… :D na razie sie poddałam tylko coli ale tej bez kofeiny
    A to ja dzisiaj dałam się mcdonaldowi 🤭🤭
    Miałam na obiad makaron, ale wzięłam gryza i brało na wymioty… Finalnie stwierdziłam, że lepiej ulec McDonaldowi niż nic nie zjeść…

Niecierpliwa_, Niaha lubią tę wiadomość

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee98 wrote:
    A to ja dzisiaj dałam się mcdonaldowi 🤭🤭
    Miałam na obiad makaron, ale wzięłam gryza i brało na wymioty… Finalnie stwierdziłam, że lepiej ulec McDonaldowi niż nic nie zjeść…

A ja ciągle jestem głodna, co zjem to później znowu to samo 🫣 ja nie wiem czy ulegać czy wstrzymywać to jedzenie. W takim tempie to do końca ciąży będę miała +30kg 😬
    No i nie chodzi o samo jedzenie, bo staram się dobrze łączyć węgle, białka i tłuszcze.

👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 1,5 lat ❤️ 🐶 13 lat
    🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
    31.10 - Remek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

3 cs
    21.02 [10 dpo] - beta 15,6
    24.02 [13 dpo] - 122 (przyrost 313%)
    26.02 [15 dpo] - 298 (przyrost 151%)
    28.02 [17 dpo] - 660 (przyrost 121%)
    09.03 [26 dpo] -
    ...
    1.11 - termin wg OM

preg.png
  • Alicee98 Znajoma

Wysłany: 4 marca, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A ja ciągle jestem głodna, co zjem to później znowu to samo 🫣 ja nie wiem czy ulegać czy wstrzymywać to jedzenie. W takim tempie to do końca ciąży będę miała +30kg 😬
    No i nie chodzi o samo jedzenie, bo staram się dobrze łączyć węgle, białka i tłuszcze.
    Zazdroszczę tego apetytu 🫣 u mnie trwał on bardzo krótko, ale chociaż miło się złożyło, że akurat wtedy byłam z przyjaciółkami w SPA nad morzem, więc prawie cały wyjazd był about food 😃

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ